Sömestre UÇAKLA İSTANBUL TURU (Kültür-Eğlence-Keyif) Tur Programı

UÇAKLA Sömestre Özel

 İSTANBUL KÜLTÜR-EĞLENCE-KEYİF TURU 

HİLTON GARDEN İNN HOTEL KALİTESİYLE KONAKLAMA AYRICALIĞI

(Sabah+Akşam Yemekleri Dahil)

KAPALI YÜZME HAVUZU + + FİTNESS KEYFİ

Dünyaca Ünlü MADAME TUSSAUDS MÜZESİ artık İSTANBUL’ da ve Bu Harika Turumuzun Bir Parçası…   

1. TUR :   26 Ocak-28 Ocak 2018    2. TUR : 1 Şubat-3 Şubat 2018  (3 GÜN-2 GECE)

   PEGASUS HAVAYOLLARI İLE ERKEN GİDİŞ,GEÇ DÖNÜŞ.  Gün kaybı olmadan, dolu dolu 3 gün İSTANBUL  

Sömestre'ye özel hazırlanmış, ailece, çocuklarınızla birlikte,

 KÜLTÜR-EĞLENCE-KEYİF dolu bir İSTANBUL programı sizleri bekliyor...

  ŞOK FİYAT UÇAK DAHİL 579 TL !!!  

 

 

Kalkış Yerleri: Sabah saat, 06:30’ da Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminalinde buluşuyor, 08:10’ da kalkacak Pegasus Havayollarına ait, İZMİR - İSTANBUL uçuşumuzun check-in işlemlerini yapıyoruz
PROGRAM
1 Gün: : İzmir -İstanbul -Aşiyan -Bebek -Arnavutköy -Beşiktaş -Ortaköy - Barboros Hayrettin Paşa Türbesi - Deniz Müzesi - Dolmabahçe Sarayı (Veliaht Dairesi-Resim Müzesi)- Miniatürk

Sabah saat, 06:30’ da Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminalinde buluşuyor, 08:10’ da kalkacak Pegasus Havayollarına ait, İZMİR - İSTANBUL uçuşumuzun check-in işlemlerini yapıyoruz. Saat 09:20’ de, İSTANBUL’ a (Sabiha Gökçen Havalimanı ) ulaşıyoruz. Bizi bekleyen otobüsümüze yerleşerek, Asya kıtasından, Avrupa kıtasına, İstanbul’ un gerdanlığı boğazı süsleyen köprümüzden geçerek, boğazın en muhteşem noktalarından, AŞİYAN, BOĞAZKESEN, BEBEK, ARNAVUTKÖY, KURUÇEŞME güzergâhında devam ederek, ORTAKÖY bölgesine kahvaltı yapmak üzere yol alıyoruz. Burada verilecek serbest zamanda, isteyenler, kartpostalların ayrılmaz parçası meşhur tarihi ORTAKÖY CAMİİ’ ni gezebilirler. Ardından, Beşiktaş’ ın merkezinde bulunan Büyük Denizcimiz BARBAROS HAYRETTİN PAŞA’ nın türbesini ziyaret ediyoruz. Hemen onun yanında bulunan Sultanların boğaz seyirlerinde kullandıkları Saltanat Kayıklarının bulunduğu DENİZ MÜZESİ’ni geziyoruz. Bir sonraki göreceğimiz yer boğazın en özel yerlerinden birinde inşa edilmiş, VELİAHT DAİRESİ -RESİM MÜZESİ.. DOLMABAHÇE  SARAYI’nın bir parçası olan Veliaht Dairesi ,Sultan Abdülmecid (1839–1861) tarafından Saray`la aynı süreçte inşa ettirilmiştir. Bu yapının Veliaht Abdülaziz Efendi`ye atfen "Aziz Efendi Dairesi" olarak geçmektedir.  Daha sonraki süreçlerde Efendiler Dairesi, Veliaht Sarayı ve Dolmabahçe Sarayı Veliaht Dairesi olarak tanımlandığı tespit edilmektedir. Tarihe tanıklık eden Veliaht Dairesi`nde sırasıyla; Sultan Abdülaziz, Sultan V. Murad, Sultan II. Abdülhamid, Sultan V. Mehmed Reşad, Yusuf İzzeddin Efendi, Sultan VI. Mehmed Vahideddin ve (daha sonra Halife olan) Abdülmecid Efendi ikamet etmiştir. Osmanlı döneminin en ünlü ressamlarının koleksiyonlarını görebileceğimiz bu boğaza nazır yapı, turun en ilgi çekici parçalarından biri. Devamında, ülkemizin bin bir güzellikteki tarihi ve doğal harikalarının birer modelinin bulunduğu MİNİATÜRK’ü geziyoruz. Kendinizi adeta tüm ülkeyi gezmiş hissi uyandıran bu nadide mekân, hem biz, hem çocuklarımız için çok ideal bir müze. İSTANBUL’ u hissettiğimiz günün ardından, konaklama yapacağımız İstanbul’ un şık ve nezih otellerinden biri olan HİLTON GARDEN İNN OTEL’ imize yerleşiyoruz.  Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



2 Gün: Beylerbeyi Sarayı -Üsküdar -Eminönü -Boğaz Turu -Galata Kulesi -Çırağan Sarayı -Madame Tussauds Müzesi -İstiklal Caddesi -Beyoğlu -Pera Müzesi -Legoland- Sealife (Akvaryum)

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından, Anadolu yakasının yıldızı BEYLERBEYİ SARAYI ile günümüze başlıyoruz. Sultan Abdülaziz döneminde boğazın Beylerbeyi - Üsküdar ilçesine yapılmış olan bu saray ve bahçesi bizi 19. yüzyıla götürecek.. İstanbul turlarını taçlandıran BOĞAZ Turumuza çıkmak üzere, EMİNÖNÜ’ ne hareket ediyoruz.  Boğazın eşsiz manzarasına şahit oluyoruz. İstanbul’un birçok güzel kıyı semtlerini (Kuzguncuk, Bebek, Arnavutköy, Küçüksu, Kandilli gibi.. ) tarihi binalarını, yalıları, hatta çeşitli dizilere mekân olan köşklerini görüyoruz. Yeni Camii, Mısır Çarşısı, Süleymaniye Camii, Galata Kulesi, Çırağan Sarayı bu güzel boğaz turumuz süresince, kıyı boyunca gözlerimizi süsleyecek tarihi yapılardan sadece bazıları… Bir sonraki ziyaret noktamız olan İstanbul’ un en yeni müzesi,  turun en dikkat çekici kısımlarından olan, dünyanın en meşhur müzelerinden MADAME TUSSAUDS Müzesi… İstanbul’a yeni bir heyecan veren, dünyanın ve ülkemizin ünlü kişilerinin balmumundan benzerlerinin sergilendiği müze, simge şehirleri öne çıkaran bir başka ilgi çekici noktamız. Ardından, konuklarımız ile TAKSİM İSTİKLAL CADDESİ’ nde, yürüyüşler yapmak üzere BEYOĞLU’ na geliyoruz. Burada misafirlerimiz ÇİÇEK PASAJI’ nı görebilir, St. Antonio Kilisesi’ nin ihtişamlı görünüşüne şahit olabilir, İstiklal Caddesinin 24 saat cıvıl cıvıl olan ortamında hoş vakitler geçirebilirler. İNCI PASTANESİ’nin meşhur PROFİTEROL`ünü tadabilirler. İstiklal caddesinin hemen hemen ortasında bulunan, hem binası, hem koleksiyonu açısından, Suna ve İnan Kıraç ailesinin şehre kazandırdığı bir başka müze PERA MÜZESİ; vaktini iyi kullanan misafirlerimizin görebileceği bir başka ziyaret noktasıdır. Daha sonra hem çocukların hem yetişkinlerin ilgisini çekecek olan LEGOLAND’ ı ziyaret etmek için yola çıkıyoruz. Herkesin yaşamında bir parça tutmuş olan lego parçaları ile oluşturulmuş harika eserler İstanbul’ un son zamanlarda kazandığı hoş vakitler geçirip anılarımızı tazeleyeceğimiz bir başka nokta.. Devamında, Türkiye’de ilk kez rastladığımız eşsiz okyanus balıkları ve köpekbalıkların, vatozların, daha önce hiç görmediğimiz, duymadığımız birçok enteresan balık türlerinin yaşam alanı haline getirilen dev SEALİFE, (AKVARYUM) un harika dünyasını görme şansına sahip olacaksınız.. Her iki ziyaret edilecek yerde İstanbul’ un en büyük alışveriş merkezlerinden FORUM İSTANBUL’ un içinde bulunmakta ve buraları ziyaret etmek istemeyen misafirlerimiz alışveriş merkezinde vakitlerini geçirebilirler. Zevkli ve yoğun geçen bu harika günün ardından dinlenmek üzere HILTON GARDEN INN OTEL’ imize doğru yola çıkıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



3 Gün: Rahmi Koç Müzesi - Sultanahmet Bölgesi-Ayasofya -Topkapı Sarayı

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından turumuza Haliç kıyısında bulunan, içinde bulundurduğu koleksiyondan sahip olduğu binasına kadar son derece etkileyici olan RAHMİ KOÇ MÜZESİ ile başlıyoruz. Klasik arabalardan trene, saltanat vagonundan, jet uçaklarına kadar birçok objeyi içinde barındıran, mimarisi ve koleksiyonu açısından dünyanın sayılı müzelerinden biri haline gelen müzeyi geziyoruz. Ayrıca bu müze, Türkiye’ de ulaşım endüstri ve iletişim tarihine adanmış ilk önemli müzedir. 7’ den 70’ e herkesin ilgisini çekecek ve çıkmak istemeyeceğimiz bu müzemiz içindeki güzel kafe ve restoranları ile de dinlenmemiz için farklı imkânlar sunuyor. Çocuklarımız içinde çok eğlenceli ve ilgi çekici kısımları olan müzemiz, değil İstanbul’un, Ülkemizinde kazandığı en önemli müzelerden biridir. Bu güzel başlangıçtan sonra, Tarihi Yarımada -Sultanahmet bölgesine doğru yola çıkıyoruz. Güzergâhımız, Marmara denizini takiben haliç üzerinden boğazı ve Anadolu yakasını panoramik görüş açısına sahip. Bu sayede GALATA KULESİ, GALATA KÖPRÜSÜ, BEYAZIT KULESİ panoramik olarak görülebiliniyor. Bundan sonra bütün müzeler yürüyüş mesafesinde olduğu için araca sadece dönüşte binilecektir ve uygun yürüyüş ayakkabıları, müze kartı için kimlik ve fotoğraf bulundurmanızı öneriyoruzMüze kartlarının İstanbul’ a gelmeden çıkarılması tavsiye edilmektedir. İlk olarak göreceğimiz Sultanahmet Meydanı, Hipodrom ve üzerinde bulunan Dikilitaş, Alman Çeşmesi gibi eserler meydanın en ilgi çekici yapılarından. Devamında, insanlık tarihi boyunca yapılmış olan hem mimari, hem mühendislik anlamında tek kelime ile şahaser sayılabilecek AYASOFYA’yı ziyaret ediyoruz. İstanbul’ un başkent olmasının ardından tüm imparatorluğun yüzyıllar boyu idare edildiği gözbebeği eserlerimizden TOPKAPI SARAYI rehberimiz ile ziyaret edeceğimiz en önemli tur noktalarımızdan. Bu bölgeyi daha önce ziyaret etmiş yada farklı programları olan misafirlerimiz rehberimizin yönlendirmeleri neticesinde, bireysel olarak gruptan ayrılarak, civardaki diğer eserleri ziyaret edip ardından gruba dahil olabilirler. ARKEOLOJİ MÜZESİ-YEREBATAN SARAYI-GÜLHANE PARKI-SULTANAHMET CAMİİ gruba dâhil olmayıp bireysel gezmek isteyen ziyaretçilerimizin görebileceği yerlerden başlıcalarıdır. Keyifli bir günün ardından,  akşam saat 21:20’ de kalkacak uçağımız için Sabiha Gökçen Havalimanına geliyoruz.  Saat 22:35’ de İZMİR’ e ulaşıyoruz. Unutamayacağınız anılarla dolu, bir başka ACADEMİC TOUR seyahatinde tekrar görüşmek üzere siz değerli misafirlerimizle vedalaşıyoruz. 



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
  • Adnan Menderes Hava Limanı Buluşma (06:30)
Notlar

» Araçta, uçakta ve tesislerde kaybolan eşyalardan acentemiz sorumlu değildir. Değerli olduğunuzu düşündüğünüz eşyalarınızı araçlarda bırakmayınız.
» Programda yazan uçuş saatleri belirtilen Havayollarından alınmıştır. ACADEMİC TOUR, uçak saatlerinde olabilecek değişiklikten, rötardan, grev ve fors majör (deprem, iç savaş, terör alarmı, doğal afet vb.) durumlar yüzünden uçuş iptallerinden sorumlu değildir.
» Rehber; hava, yol ve konaklama şartlarına uygun olarak, turda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
» Otellerde aynı standartlarda olmak koşulu ile ACADEMİC TOUR değişiklik yapma hakkına sahiptir.
» Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile gerçekleştirilir.
» Turlarda müze ve ören yeri girişleri için MÜZEKART alarak giriş ücretleri masraflarınızı en aza indirebilirsiniz.
» Turların kalkış tarihinden en az 48 saat evvel, tur kalkış saati, rehber telefonu, tekrar teyit edilir.
» Tur programı ACADEMİC TOUR Kayıt Formu maddeleri bir bütündür.
» Turlarımızda zorunlu seyahat sigortası yapılmaktadır. Doğum tarihi, TC. Kimlik no ibrazı şarttır.
» Turlarımızda katılan kişi sayısı doğrultusunda araç seçimi yapılmaktadır. (27.31.46 kişilik) Yolcu turu satın alırken bu şartı kabul etmiş sayılır.
» Gezi süresi 3 GÜN-2 GECE’ dir. Otel konaklaması 2 GECE’ dir.
» Rezervasyon esnasında, kimliğinizde yazılı olan isim ve soy isminizi açık olarak kayıt görevlimize bildiriniz. Havaalanında check-in esnasında isimden kaynaklanan problemden ACADEMİC TOUR sorumlu değildir.
» Yeterli sayıda çoğunluk sağlanmadığında, turu 1 gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı ACADEMİC TOUR’ da saklıdır. Turun iptali durumunda ACADEMİC TOUR iptali bizzat bildirmek zorundadır.


İptal Şartları
https://academic-tour.com/somestre-ucakla-istanbul-turlari
İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.
Ataturk Cad. No: 270/A 1.Kordon-Alsancak
0232 463 25 25


Bu çıktı 26.04.2024 17:10 tarihinde verilmiştir. İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.