Sömestre KAPADOKYA Otobüsle (Erciyes Kayak Merkezi ve Kayseri`li) Tur Programı

   OTOBÜSLE KAPADOKYA TURU (Sömestre Özel)  

Erciyes Kayak Merkezi ve Kayseri'li   

5* SUHAN CAPPADOCIA & SPA HOTEL Y.P. KONAKLAMALI

(Avanos'ta Merkezi Konaklama) 

1 TUR: 25-28 Ocak    2 TUR: 27-30 Ocak  (3 Gün-3 Gece) Akşam Çıkışlı 

Ihlara Vadisi-Derinkuyu Yeraltı Şehri-Güvercinlik Vadisi- Onyx Atölyeleri-Manzara Tepesi- Paşabağları-Devrent Vadisi (Hayal Vadisi)-Balon Turu-Kayseri-Erciyes Kayak Merkezi-Göreme Açık Hava Müzesi-Üç Güzeller-Ürgüp-Asmalı Konak-Turhasan-Çömlek Atölyeleri-Sultanhanı Kervansarayı

ŞOK FİYATLA KAÇIRILMAZ FIRSAT!!!  

  Sadece Sömestre Özel  ŞOK FİYAT 369 TL !!!  

 

Kalkış Yerleri: Akşam saat 18:30 ÜÇKUYULAR ( Opet Benzin İstasyonu Önü) 18:45 KONAK (Sabancı Kültür Merkezi Önü), 19:05 LOZAN (Fuar Kapısı Önü), 19:25 KARŞIYAKA (Anıt, Yunuslar), 19:30 KARŞIYAKA BOSTANLI VAPUR İSKELESİ’ nden (İskelenin Karşısı, Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosu Önü) 19:35 MAVİŞEHİR EGEPARK ÖNÜ 20:00 BORNOVA (Ege Üniversitesi Kampus Girişi Önü-Osman Kibar Meydanı)’ ndan hareketle siz değerli misafirlerimizi alarak turumuza başlıyoruz.
PROGRAM
1 Gün: AKŞAM

Akşam saat 18:30 ÜÇKUYULAR ( Opet Benzin İstasyonu Önü) 18:45 KONAK (Sabancı Kültür Merkezi Önü) 19:05 LOZAN (Fuar Kapısı Önü) 19:25 KARŞIYAKA (Anıt, Yunuslar) 19:30 KARŞIYAKA BOSTANLI VAPUR İSKELESİ’ nden (İskelenin Karşısı, Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosu Önü) 19:35 MAVİŞEHİR EGEPARK ÖNÜ, 20:00  BORNOVA (Ege Üniversitesi Kampus Girişi Önü-Osman Kibar Meydanı)’ ndan hareketle siz değerli misafirlerimizi alarak UŞAK - AFYON - KONYA üzerinden, güvenli bir yolculukla  AKSARAY’ a ulaşıyoruz.



1 Gün:

Sabah rehberimizin belirlediği uygun bir yerde kahvaltımızı aldıktan sonra, dünyanın en büyük kanyonlarından biri olan, , IHLARA VADİSİ’ ne hareket ediyoruz.  105 kiliseyle ve içinden akan Melendiz Çayı’ yla doğa ve tarihi iç içe bulabileceğiniz ve hala içinde yaşayanların olması itibariyle insana ayrı bir heyecan veren IHLARA VADİSİ’ ne ulaşıyoruz. Önce, AĞAÇALTI KİLİSESİ’ ni ziyaret edip, rehberimiz eşliğinde buradaki gezimizi tamamlıyoruz.  Yönümüzü,  DERİNKUYU YERALTI ŞEHRİ’ ne çeviriyoruz. İlk Hristiyanların, Romalı askerlerden saklanmak için kullandıkları,  bu Yeraltı Şehri’ nde toplamda 16 katı bulunmaktadır. Derinkuyu bölgede bulunan 36 tane yeraltı şehrinden en derin ve en büyüğüdür.  8 katı ziyarete açık olan bu mucizevi yapı  ihtişamı ile sizleri büyüleyecek.. Ardından, GÜVERCİNLİK VADİSİ’ nde yeryüzünde benzerine çok az rastlanan doğa harikası oluşumları görerek, bölgenin en yüksek 3 noktasından biri olan UÇHİSAR KALESİ’ ni fotoğraflıyoruz. Daha sonra, ONYX ATÖLYELERİ’ ne uğruyoruz. Burada KAPADOKYA bölgesinden çıkarılan değerli bir taş olan onyx taşını,  işin üstadı ustaların elinde nasıl şekillendiğine şahit olacaksınız. Dünyanın farklı yerlerinden getirilen taşlarında işlendiği ve değerli takılar haline getirilen bu atölyelerde, gezimiz sonunda dileyen konuklarımız alışveriş yapabilecek. Sonrasında, Kapadokya’nın en güzel manzarasının izlendiği MANZARA TEPESİ’ nde (O Ağacın Altı) fotoğraf çekiyoruz. Devamında da, PAŞABAĞLARI olarak bilinen, bölgenin en büyük ve çok başlı peri bacalarının bir arada olduğu bu bölgede, isteyen konuklarımız Peri Bacalarının içine girerek,  keyifli yürüyüşlerle güzel anlar yaşayacaklar… Daha sonra, DERVENT VADİSİ veya HAYAL VADİSİ ismi de yakıştırılan bu bölgede, neyi hayal ederseniz onu karşınızda görebileceğiniz etkileyici vadiyi fotoğraflıyoruz. Akşam AVANOSTA ki 5* SUHAN CAPPADOCIA HOTEL&SPA Otel’ imize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



2 Gün:

Sabah, erken saatlerde isteyen konuklarımızla, BALON TURU’ na (hava şartları uygun olursa, ekstra) katılıyoruz. Otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardından, KAYSERİ’ ye hareket ediyoruz. Türkiye’nin en gözde Kayak Merkezlerinden biri olan, ERCİYES KAYAK MERKEZİ’ ne gidiyoruz. Burada vereceğimiz serbest zamanda,  isteyenler kayak yaparken, dileyenlerde, kar üzerinde doğa yürüyüşleri yapabilir ve eşsiz fotoğraf kareleri yakalayabilirler. Arzu eden konuklarımız ise ERCİYES KAYAK MERKEZİ’ nde bulunan otellerin cafe ve restaurantlarında kar manzarası eşliğinde kahvelerini keyifle içebilirler. Daha sonra, öğle yemeği için KAYSERİ’ nin meşhur mantısından (1 kaşıkta 40 mantı tanesi) tadarak, KAYSERİ şehir merkezine doğru hareket ediyoruz. KAYSERİ KALESİ, SAAT KULESİ’ ni görüyoruz ve Anadolu Selçuklu’ nun yaptığı İlk Külliyesi ve en büyüklerinden biri olan HUNAT HATUN KÜLLİYESİ’ ni geziyoruz. Ardından, Kayseri’ nin ünlü çarşısı PASTIRMACILAR ÇARŞISI’ nda alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Kapadokya’  ya geri dönerken KIZILIRMAK kenarında yürüyüşler yaparak, keyifle akşam kahvelerimizi yudumluyoruz. Bugünkü turumuzu tamamlayıp 5* SUHAN OTEL’ imize dönüyoruz. Akşam yemeğimizi aldıktan sonra, isteyen konuklarımızla, (ekstra) Kapadokya’  ya özgü mağaralara oyularak yapılan eğlence mekânlarında, müzikli unutamayacağınız bir TÜRK GECESİ’ ne katılıyoruz.



3 Gün:

Otelimizde alacağımız kahvaltıdan sonra, GÖREME AÇIKHAVA MÜZESİ’ ne  gidiyoruz. Burada, kaya kiliselerini; Rahipler Manastırı, Rahibeler Manastırı, Basil Kilisesi, Barbara Şapeli, Yılanlı Kilise, Çarıklı Kilise, Yemekhane ve Kiler yapılarını, geziyoruz.  Kapadokya` nın simgesi ÜÇ GÜZELLER` de (Üç güzel peri bacası) fotoğraf molası verip, bölgenin tanıtımına önemli katkısı olan aynı zamanda ÜRGÜP` ün büyük konaklarına örnek alarak görebileceğimiz ASMALI KONAK dizisinin çekildiği konağı ziyaret ediyoruz. Ardından, bölgede yaklaşık 4000 yıldır üretiminin yapıldığı, meşhur şaraplarının satışının yapıldığı TURHASAN ŞARAP FABRİKASI’ na uğruyoruz. Dileyen konuklarımız alışveriş yapabilecekler. Turumuzun devamında, 4000 bin yıldır bölgede babadan oğula, dededen toruna Kızılırmak’ ın toprağından yapılan Çömlekçilik sanatını görmeye ÇÖMLEK Atölyelerine gidiyoruz. Böylece bir tezgâhın başına oturup, ustanın yardımı ile kendi ellerinizle çömleğinizi yapma imkânınız olacak. Öğle yemeğimizi,  kaya içerisine oyulmuş otantik bir restaurantta yöreye has ÇÖMLEK KEBABI’ ndan yiyerek alıyoruz. Kapadokya’ ya veda ederek, yol güzergâhımızda, tarihi ipek yolu üzerindeki Selçuklu mimarisi hanlarından en büyüğü olan SULTANHANI KERVANSARAYI’ nı görüyoruz. Burada vereceğimiz mola sonrası, güzel bir turun ardından uygun molalarla, gece yarısı geç saatlerde İZMİR’e dönüyoruz. Bir başka ACADEMİC TOUR seyahatinde buluşmak üzere siz değerli misafirlerimizle vedalaşıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
  • KONAK (Sabancı Kültür Merkezi) (18:45)
  • KARŞIYAKA (Yunuslar) (19:25)
  • KARŞIYAKA (Bostanlı İskele) (19:30)
  • Mavişehir (19:55)
  • BORNOVA (Osman Kibar Meydanı-Kampüs Girişi) (20:00)
Notlar

» Araçta ve tesislerde kaybolan eşyalardan acentemiz sorumlu değildir.
» Rehber; hava, yol ve konaklama şartlarına uygun olarak, turda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
» Otellerde aynı standartlarda olmak koşulu ile değişiklik yapılabilir.
» Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile gerçekleştirilir.
» Yeterli sayıda çoğunluk sağlanmadığında, turu 1 gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı ACADEMİC TOUR’ da saklıdır.Turun iptali durumunda ACADEMİC TOUR iptali bizzat bildirmek zorundadır.


İptal Şartları
https://academic-tour.com/somestre-otobusle-kapadokya-kayseri-erciyesli
İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.
Ataturk Cad. No: 270/A 1.Kordon-Alsancak
0232 463 25 25


Bu çıktı 28.03.2024 23:04 tarihinde verilmiştir. İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.