SELANİK-KALAMBAKA (METEORA) MANASTIR-OHRI-ÜSKÜP-KAVALA Tur Programı

SELANİK–KALAMBAKA (METEORA) MANASTIR–OHRI-ÜSKÜP-KAVALA

 

EXTRA TUR YOK!!!

 

(5 GECE 5 GÜN)  4* OTEL  KONAKLAMA FARKIYLA


1 GECE GRAND METEORA OTEL OK-KONAKLAMALI
1 GECE  ÜSKÜP 4* HOLIDAY INN OTELDE OK-KONAKLAMA
2 GECE SELANİK 4 * CAPSİS OTELDE OK-KONAKLAMA


RAMAZAN BAYRAMI  23 HAZİRAN-28 HAZİRAN      KURBAN BAYRAMI  29 AĞUSTOS- 3 EYLÜL

  

EXTRA YUNAN TAVERNASI EĞLENCE İMKANI İLE !

 

Kalkış Yerleri: Akşam saat 17.00 Üçkuyular (Opet Benzin İstasyonu Önü) 17.15 Konak (Sabancı Kültür Merkezi Önü) 17.35 Lozan (Atatürk Lisesi Karşısı), 18.05 Karşıyaka (Anıt, Yunuslar) 18.15 Bostanlı İskele (İskelenin Karşısı, Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosu Önü)
PROGRAM
1 Gün: AKŞAM: İZMİR – İPSALA

Akşam saat 17.00 Üçkuyular (Opet Benzin İstasyonu Önü) 17.15 Konak (Sabancı Kültür Merkezi Önü) 17.35 Lozan (Atatürk Lisesi Karşısı), 18.05 Karşıyaka (Anıt, Yunuslar) 18.15 Bostanlı İskele (İskelenin Karşısı, Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosu Önü) siz değerli Academic Tour konuklarımızı alarak seyahatimize başlıyoruz. Yolda uygun yemek ve ihtiyaç molalarıyla, Ayvalık, Edremit üzerinden, Lâpseki’ye ulaşıyoruz. Feribotla Gelibolu’ya geçerek, sabah saatlerinde İpsala Sınır Kapısında oluyoruz. Pasaport ve gümrük işlemlerini tamamlayarak Yunanistan’a geçiyoruz.



2 Gün: İPSALA - METEORA

Dedeağaç, Gümülcine, İskeçe, Kavala hattında ilerleyerek, uygun bir tesiste kahvaltı molası veriyoruz. Yöresel ürünlerle yapacağımız kahvaltının ardından Selanik üzerinden Meteora yönünde devam ediyoruz. Kuzey Ege sahilinin ve ardından kara Yunanistan’ının görsel güzelliklerini izleyerek, geçtiğimiz bölgelerin yanı sıra Yunanistan coğrafyası, tarihi, dini, ekonomisi ve kültürel özellikleri hakkında keyifli bilgiler alarak yapacağımız yolculuğu takiben Tesalia ovasının kuzeyinde bulunan Meteora’ya varıyoruz. Deniz dibindeki yığılmalardan denizin çekilmesiyle oluşan “şahin kayası” tarzı tepelere kurulmuş olan ve rahiplerin bugün de yaşadığı, ortaçağ dönemine ait görkemli Ortodoks manastırlarının bulunduğu bölgede önce öğle yemeği için mola veriyoruz.Öğle yemeğini takiben bölgede inşa edilmiş toplam 24 manastırdan, bugün faal olanlar arasında ziyaret gün ve saatimize bağlı olarak bir veya iki tanesini ziyaret ediyoruz. Bölge tarihi ve manastır yaşamı hakkındaki bilgiler eşliğinde yapacağımız ziyaretlerimizi, bölgenin masallardan fırlamış izlenimi yaratan coğrafyasının tadını çıkaracağımız fotoğraf molalarıyla tamamlıyoruz.Akşam saatlerinde Meteora bölgesinin hemen altındaki Kalampaka’da otelimize yerleşmemizi takiben serbest zaman ve geceleme. 4* Grand Meteora Otel
Doğaseverler için bölgenin sempatik tavernalarından birinde alacakları akşam yemeği öncesinde bir doğa yürüyüşü için kaçırılmaz bir fırsat olduğunu hatırlatırız.

 



3 Gün: METEORA – MANASTIR – OHRİ - ÜSKÜP

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltıyı takiben Meteora’dan ayrılıyoruz. Selanik otobanında kısa bir yolculuktan sonra kuzeye yöneliyor ve Florina üzerinden Yunanistan – Makedonya Sınır Kapısına ulaşıyoruz. Pasaport ve gümrük işlemlerini takiben Balkanların en eski şehirlerinden biri olan, Makedonya’nın tarih ve kültür cenneti Manastır’a (Bitola) ulaşıyoruz. Atatürk’ün okuduğu Askeri İdadiyi (Askeri lise) ziyaret ediyoruz.  Ardından Şirok Sokak’ı, Eleni Karinte’nin Evini, o çok bilinen türküye ilham olan “Manastır’ın ortasındaki” havuzu ve çeşmeyi, İshâkiye Camii, Yeni Camii, Bedesteni ve Türk Çarşısını görüyor ve vereceğimiz serbest zamanın ardından programımızı tamamlayarak, Manastır’dan ayrılıyor, Ohri’ye hareket ediyoruz. Yol güzergâhında 1908 yılında Enver Bey ile beraber dağa çıkan ve II. Abdülhamid’in meşrutiyeti yeniden ilan etmesiyle sonuçlanan Jön Türk Devriminin öncülerinden Niyazi Beyin memleketi olan Resne’de, Resneli Niyazi Bey Sarayını görerek, Ohri’ye ulaşıyoruz. Osmanlının Balkanlardaki önemli üslerinden biri olmuş, “Tanrı cenneti çamurdan yaparken, bir parça kopup Ohri’nin üzerine düşmüş” tanımlaması ile ünlü ve Unesco'nun Kültür Mirası Listesindeki şehirde yürüyüş turumuza başlıyoruz. Kiril Alfabesinin yaratıcıları Aziz Kiril ve Metodi, öğrencileri Aziz Naum ve Klemeus heykelleri, neoklasik tarzda inşa edilmiş Osmanlı dönemi evlerini, Ayasofya Kilisesi/Camiini, Antik Tiyatro, “Elveda Rumeli” dizisinde “Kaymakamlık Konağı” olarak kullanılan Ohri Başpiskoposluk binası, Bizans dönemi Meryemana Kilisesi, Hacı Turgut Camii görülerek gezimizi tamamlıyoruz. Arzu eden misafirlerimizle “Mavi İnci” adıyla bilinen ve Dünyanın en derin göllerinden biri olan Ohri Gölünde isteğe bağlı olarak ekstra düzenlenecek tekne turu yapıyoruz. Meşhur Ohri incilerinden mamul takılar başta olmak üzere alışveriş için Türk Çarşısında vereceğimiz serbest zamanı takiben Ohri’den ayrılıyor ve Makedonya’yı batı tarafından güneyden kuzeye kat ederek Vardar Nehrinin iki kıyısına kurulu, Yahya Kemal’in şehri, Makedonya’nın başkenti Üsküp’e akşam geç saatlerde varıyoruz.
Konaklama Üsküp’teki otelimizde. 4* Holiday Inn Otel



4 Gün: ÜSKÜP - SELANİK

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltıyı takiben şehir turumuza başlıyoruz. Kentin ana meydan ve bulvarlarını, Üsküp 2014 Projesi çerçevesinde yapılan sayısız heykel ve neoklasik binaları görerek yapacağımız panoramik turun ardından, Üsküp Kalesi önünden yürüyüş turumuza başlıyoruz. Önce Mustafa Paşa Camii, Sulu Han, Murat Paşa Camii, Çifte Hamam, Eski Türk Çarşısı, Kapan Hanı, Davut Paşa Hamamı, Taş Köprü gibi Osmanlı yapısı eserlerini görüyor ve eski Türk Çarşısında serbest zaman veriyoruz. Ardından Makedonya Meydanında, Makedon tarihinin önemli kişilerine ait birçok heykelle birlikte Çar Samuil, Jüstinyen, II. Philip, Kraliçe Olympia, B. İskender Heykelleri, Rahibe Teresa Anı Evi görülerek yapacağımız yürüyüş turumuzu tamamlayarak, serbest alacağımız öğle yemeğini takiben Üsküp’ten ayrılıyoruz. Vardar Nehri vadisi boyunca ilerleyerek, Makedonya – Yunanistan Sınır Kapısına ulaşıyor, pasaport ve gümrük işlemlerini takiben kısa bir yolculuk ile Selanik’e ulaşıyor ve biraz dinlenmek üzere otelimize yerleşiyoruz.Serbest zaman ve geceleme.4* Capsis Otel
Dileyen misafirlerimizle tavernaları ile tüm Yunanistan’da şöhret yapmış olan Selanik’te özgün bir Selanik Gecesi yaşamak üzere hareket ediyoruz. Turistik olmayan ve gerek yemekleri gerekse müzik ve eğlencesiyle Yunanlılara hitap eden müzikli bir tavernada yemekli, müzikli ve danslı, eğlenceli bir gece geçiriyoruz. (Ekstra)



5 Gün: SELANİK

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltıyı takiben hareket ediyoruz.Bugün Makedonya ve Trakya Bakanlığı olarak faaliyet gösteren Osmanlı yapısı Hükümet Konağını görerek kente hâkim bir tepe üzerine kurulmuş olan Bizans Kalesi’ni ve panoramik olarak kenti seyredeceğimiz Ano Poli (Yukarı Şehir) bölgesine varıyoruz. Eski Türk Evleri arasında yapacağımız yürüyüş sırasında karşılaşacağımız fotoğraf kareleri ile kentin tarihine tanıklık edeceğiz. Selanik Sancakbeyi İshak Paşa tarafından 1484 yılında yaptırılan Alaca İmaret Camiini göreceğiz. Yürüyüş turumuzu Selanik’in koruyucu azizi olan Aziz Dimitri adına inşa edilen Aziz Dimitri Kilisesine yapacağımız ziyaret ile tamamlıyoruz.  Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu ve çocukluk yıllarını geçirdiği ve bugün Türk Konsolosluğu bahçesinde bulunan Atatürk Evini ziyaret ediyoruz. Selanik Üniversitesi Kampusunu, Romalı komutan Galerios’un Zafer Takını, Osmanlı döneminde cami olarak faaliyet gösteren Rotonda’yı, ve Osmanlı yapısı olan Bey Hamamı görerek yapacağımız şehir turunun ardından kent merkezinde yemek ve alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Osmanlı dönemi en eski eserlerinden olan Hamza Bey Camiini, Evliya Çelebi’nin Balkanların en güzeli olarak tanımladığı Bedesteni görerek turumuza devam ediyor, Selanik’in sembolü olan Beyaz Kulede fotoğraf molası veriyoruz. Kentin doğusuna doğru devam edeceğimiz turumuzda neoklasik binalarla süslü ana bulvarlarını kat ederek turumuzu tamamlıyor ve otelimize varıyoruz. Otelimize dönüyoruz. Serbest zaman ve geceleme.
Selanik de caddelerinde başıboş yürüyüş ya da sokaklarında kaybolmak üzere keyifli bir kenttir. Ancak bu son gecenizi riske etmemenizi ve tavernaların yoğun olduğu önereceğimiz bir bölgede, dostlarınızla keyifli bir “Yunanistan’a Veda” için, zevkinize uygun bir taverna seçmenizi ama yarının keyifli olduğu kadar yorucu bir gün olacağını da göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz. 4* Capsis Otel



6 Gün: SELANİK – KAVALA - İZMİR

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından iki saatlik keyifli bir yolculukla tüm Yunanistan’da kurabiyeleriyle ünlü olan Nea Karvali’ye ulaşıyor, kurabiye alışverişi için mola veriyoruz. Kısa molamızı takiben Kavala’ya ulaşıyor ve yürüyüş turumuza başlıyoruz. Liman, Su Kemerleri, İbrahim Paşa Camii, 19.yy. Neo Klasik yapıları, İmarethane, Kavalalı Mehmet Ali Paşa Evi ve Heykelini göreceğimiz gezimizi tamamlıyor ve serbest öğle yemeği için serbest zaman veriyoruz.Kavala’dan ayrılıyor ve İpsala Sınır Kapısına hareket ediyoruz. Pasaport ve gümrük işlemlerinin sonrasında Freeshop alışverişimiz için serbest zaman vererek, Keşan-Gelibolu-Çanakkale üzerinden sabaha karşı 02.00 sularında İzmir’e ulaşıyoruz. Bir başka Academic tur organizasyonunda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    1-ACADEMİC TOUR hava, yol ve olağan üstü durumlarda gerekli gördüğü durumlarda turda değişiklik yapma hakkını acenta saklı tutar. Güzergâhını içeriği aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar. Şehir tanıtım turları şehre varış saatine göre bir sonraki gün gerçekleştirilebilir.
    2- ACADEMİC TOUR  kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.
    3-Bu programda Yeşil Pasaport'a vize gerekmez.
    4-Seyahat tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport gerekmektedir.
    5-Yeşil pasaport ve geçerli Schengen vizesi olanların vize almalarına gerek yoktur.
    6-Çocuk indirimlerimiz 2 yetişkin ile birlikte konaklamak kaydı ile geçerlidir.
    7-Tur programı ACADEMİC TOUR  Seyahat Acentası kayıt sözleşmesi maddeleri ile bir bütündür.
    8-Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından ACADEMİC TOUR sorumlu tutulamaz.
    9- ACADEMİC TOUR yolcu ile konsolosluk arasında aracı konumundadır. Konsolosluk gerekli gördüğü durumlarda vize vermeme hakkına sahiptir, Yolcunun vize alamaması ile ilgili olarak ACADEMİC TOUR’un hiç bir sorumluluğu yoktur. ACADEMİC TOUR sadece aracı kurum görevini üstlenmektedir. Şahsi vize başvurularında ACADEMİC TOUR’un herhangi bir yaptırımı ve sorumluluğu bulunmamaktadır. Tüketiciler bu şartları kabul ederek tura kayıt yaptırmışlardır.
    10-Tur sırasında unutulan, kaybolan, çalınan eşyalardan ACADEMİC TOUR sorumlu değildir.
    11-Yunanistan makamları pasaportunda KKTC girişi olan yolcuların ülkeye girişine izin vermemektedir. Lütfen bu hususa dikkat ediniz.
    12-18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne ve babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda,tura katılım için gerekli olan muvaffakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurmaları zorundadır.Yurtdışına nüfus cüzdanı ile çıkıldığı durumlarda anne veya babadan birinin seyahat etmediği durumda seyahat etmeyen ebeveyn Muvaffakatname vermeli ve seyahat anında kişi yanında bulundurmalıdır.
    13-Ohal kapsamında yurtdışına çıkışlarda kırmızı yada yeşil pasaport sahiplerinin kurumlarından alacakları izinler kendi sorumluluğunda olup, misafirin yurtdışına çıkışında konu ile igili oluşabilecek sorunlarda  Danieltours sorumluluk kabul etmez.Kişiler seyahat öncesi yurtdışına çıkış izin belge vb durumlarını kontrol etmelidirler.

     

    OHAL Döneminde Yurt İçi ve Yurt Dışı Seyahatlerde Dikkat Edilmesi Gerekenler


    Ülkemizde 20 Temmuz 2016 tarihinde ilan edilen OHAL'in; seyahat engeli yaratıp yaratmadığı, dikkat etmeniz gereken noktalar ve bu durumun yurt içi/yurt dışı seyahat planlarınızı nasıl etkileyeceği konusunda kafanıza takılan ayrıntıların cevabını aşağıda bulabilirsiniz:


    OHAL Döneminde Yurt İçi Seyahatleri ;


    Kimliğinizi her daim yanınızda taşıyın. Üstte de belirttiğimiz gibi denetim ve kontrollerin sıklaştığı bu dönemde kimliğinizi yalnız tatile giderken değil, her an yanınızda bulundurmanız gerekli.
    Kontroller sebebiyle; havaalanları, otogarlar ve tren garlarında eskiye nazaran çok daha uzun kuyruklar oluşabilir. Bu nedenle yurt içi yolculuklarınızda en az 2-3 saat öncesinden seyahat edeceğiniz noktada bulunmaya özen gösterin.


    OHAL Döneminde Yurt Dışı Seyahatleri ;


    Geçici bir süre için de olsa tüm kamu çalışanlarının, tüm kademelerdeki askeri personellerin, rektörler ve akademisyenlerin yurt dışına çıkışları kısıtlandı. Yurt dışına seyahat planı olanlar için uygulanan prosedürler aşağıdaki şekilde:
    Yeşil pasaport sahipleri için havaalanlarındaki denetim artırıldı. Aktif olarak görev yapan devlet memurlarının ve bu kişilerin yeşil pasaport sahibi olan tüm yakınlarının, bağlı oldukları kurumdan aldıkları yurt dışına çıkış izinlerini gösteren ıslak imzalı belgeyi yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Yeşil pasaport sahibi emekliler ise vize ihlal bölümünde GBT denetiminden geçtikten sonra emeklilik belgelerini pasaport ve biletleri ile birlikte göstermeli.
    Havaalanlarında aksayan uçuşlar ve artırılan güvenlik kontrolleri sebebiyle en az 4-5 saat öncesinden havaalanında bulunmanız gerekiyor.
    Özel sektör çalışanları; kara-hava ve deniz sınırlarından çıkışlarda göstermek üzere, e-devlet hesaplarından kolayca ulaşabilecekleri `SGK bildirim 4A Hizmet dökümü' belgesini yanlarında bulundurmalı.
    Bu dönemde bazı hava yolu şirketlerinin, belli ülkelere yapacakları uçuşları değiştirme ya da iptal etme ihtimalleri bulunuyor. Yolculuğunuz öncesinde mutlaka ilgili web sayfalarından ya da telefon numaralarından seyahatinizle ilgili gelişmeleri kontrol edin.
    Normal pasaportlu vatandaşlar çalıştıkları iş yerine ait bir belge ve seyahatleri için iş yerinden izin aldıklarına dair bir yazı bulundurmalı. İşverenlerin ise sahip oldukları iş yeri belgelerini yanlarında bulundurması gerekiyor.
    Yurt dışına çıkmak isteyen öğrenciler yanlarında öğrenci belgelerini bulundurmalı.
    Herhangi bir yerde çalışmayan vatandaşlar sigortasından yararlandığı yakınlarının sigorta dökümlerini; emekli ya da bağkura bağlı olanlar ise sigorta dökümlerini yanlarında bulundurmaya özen göstermeli.
    Asker emeklilerinin GBT'si için ayrı bir bölümle iletişime geçiliyor ve araştırma sonucunda herhangi bir sorun çıkmazsa uçuşlarına izin verilmekte.
    Gürcistan ve KKTC'ye gidecek vatandaşlar yukarıdaki evrakları yanında bulundurduğu sürece nüfus cüzdanları ile geçiş yapabilirler.


    Uyarı: Yukarıda bulunan bilgiler değişmiş veya güncelliğini yitirmiş olabilir. Herhangi bir aksaklık yaşamamak için lütfen seyahatinizden belirli bir süre önce detaylı araştırmayı yapıp, acentenizden bilgi alınız.


    İptal Şartları
    https://academic-tour.com/tur-326-selanik-kalambaka-meteora-manastir-ohri-uskup-kavala.html
    İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.
    Ataturk Cad. No: 270/A 1.Kordon-Alsancak
    0232 463 25 25


    Bu çıktı 27.04.2024 07:28 tarihinde verilmiştir. İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.