Otobüsle KAPADOKYA Gündüz Çıkışlı BAYRAM 2017 Tur Programı

    

OTOBÜSLE KAPADOKYA TURU 

(Bayram'a Özel Gündüz Çıkışlı) 

 

4* GOLD YILDIRIM  HOTEL Y.P.

       
1-4 Eylül 2017 BAYRAM (4 Gün-3 Gece)

    

  Akşehir-Nasrettin Hoca Türbesi- Ihlara Vadisi-Kaymaklı Yeraltı Şehri-Üçhisar Kalesi-Güvercinlik Vadisi-Paşa Bağları-Çanak Çömlek Atölyeleri-Balon Turu-Hacı Bektaş- Manzara Vadisi-Hayal Vadisi-Üç Güzeller-Turasan-Ürgüp-Onix- Avanos-Sultan Hanı Kervansarayı- Konya, Mevlana Müzesi

  

NAKİT: 549 TL

 

 

 

 

Kalkış Yerleri: Sabah, saat 06:00 ÜÇKUYULAR (Opet Benzin İstasyonu Önü) 06:15 KONAK (Sabancı Kültür Merkezi Önü) 06:30 LOZAN (Atatürk Lisesi Karşısı), 06:50 KARŞIYAKA Anıt, Yunuslar, 06:55 KARŞIYAKA Bostanlı İskele(İskelenin Karşısı, Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosu Önü) 07:15 BORNOVA (Ege Üniversitesi Kampus Girişi Önü-Osman Kibar Meydanı)
PROGRAM
1 Gün:

Sabah, saat 06:00 ÜÇKUYULAR (Opet Benzin İstasyonu Önü) 06:15 KONAK (Sabancı Kültür Merkezi Önü)  06:30 LOZAN (Atatürk Lisesi Karşısı), 06:50 KARŞIYAKA Anıt, Yunuslar, 06:55 KARŞIYAKA Bostanlı İskele(İskelenin Karşısı, Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosu Önü)  07:15  BORNOVA (Ege Üniversitesi Kampus Girişi Önü-Osman Kibar Meydanı)’dan hareketle siz değerli misafirlerimizle, yolda (ekstra) kahvaltımızı alarak turumuza başlıyoruz. AFYON civarında alacağımız öğle yemeği molasından sonra, AKŞEHİR’de NASRETTİN HOCA TÜRBESİ’ni ziyaret edip, KONYA üzerinden, KAPADOKYA’ya varıyoruz. 4* GOLD YILDIRIM otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Otelimizde.



2 Gün:

Sabah  otelde kahvaltımızı aldıktan sonra, ilginç doğal yapısı ve kayalara oyulmuş kiliseleriyle KAPADOKYA BÖLGESİ' nin en önemli inziva yerlerinden biri olan, IHLARA VADİSİ’ ni gezerek turumuza başlıyoruz..Buradaki gezimizi tamamladıktan sonra, KAYMAKLI YERALTI ŞEHRİ’ne hareket ediyoruz.. Kaymaklı Yeraltı Şehri; yerin altında 7 kat olarak inşa edilmiş ve %15’i ziyarete açık olan bu yer altı şehrine dar koridorlardan giriyoruz. Kiliseler, şapeller, şırahaneler, erzak depoları, mutfak gibi sosyal yaşam alanlarını geziyor rehberimizden bilgi alıyoruz. Bu büyüleyici ortamdan ayrılarak, ORTAHİSAR güzergahından, bölgenin en yüksek noktası konumunda bulunan UÇHİSAR KALESİ’ni ve GÜVERCİNLİK VADİSİ’ni görerek, turumuza devam ediyoruz. ÇAVUŞİN’de ÇANAK-ÇÖMLEK atölyelerine geliyoruz.. Bir tezgahın başına oturup, ustanın yardımı ile kendi ellerinizle çömleğinizi yapma imkanınız olacak..Daha sonra,  yoğun PERİ BACALARI’nın bulunduğu PAŞABAĞLARI’nda  fotoğraf çekip kısa yürüyüşlerler yaparak, kayalara oyulmuş inziva noktalarını görüyoruz. .Akşam üzeri, AVANOS’ta otelimize  yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



3 Gün:

Sabah, isteyenlerle BALON TURU’na (ekstra) katılıyoruz. Otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardından,  HACI BEKTAŞ’a hareket ediyoruz..Türk ve İslam mutasavvıfı ünlü düşünür HACI BEKTAŞ-I VELi’nin Türbesini, Külliyesini ziyarette bulunuyoruz. Burada, Üçler Çeşmesi, Nadar Avlusu, Aslanlı Çeşme, Yemekhane, Meydan Evi, Mihman Evi, BALIM SULTAN TÜRBESİ’nide gezdikten sonra, GÖREME AÇIKHAVA MÜZESİ,’ne doğru yol alıyoruz.. Kaya kiliselerini; Rahipler Manastırı, Rahibeler Manastırı, Basil Kilisesi, Barbara Şapeli,Yılanlı Kilise, Çarıklı Kilise, Yemekhane ve Kiler yapılarını, geziyoruz. Devamında, MANZARA VADİSİ’ne giderek, muhteşem manzarası eşliğinde çaylarımızı yudumluyoruz. Ayrıca,  değişik şekillere benzetilen Peribacalarının bulunduğu DEVRENT VADİSİ’ni (HAYAL VADİSİ) ve Şapkalı Peribacalarının bulunduğu, Kapadokya'nın simgesi ÜÇ GÜZELLER Peribacaları diğer göreceğimiz yerler arasında… Fotograf molası vererek, TÜRKİYE’ nin en büyük şarap fabrikalarından olan TURASAN şarap fabrikasına uğruyoruz. Şarap alışverişimizi tamamlıyarak, ÜRGÜP’e ulaşıyoruz.  Şehir turumuzun ardından, ASMALI KONAK’ın televizyon ekranlarına yansıyan güzel görüntüleri yakından göreceğiz. AVANOS’ta, bölgede çıkan değerli taşları görmek üzere ONİX Atölyesi ziyareti ile bugünkü turumuzu sonlandırıyoruz. Otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği sonrasında, isteyen konuklarımızla (ekstra) Kapadokya’ya özgü mağaralara oyularak yapılan eğlence mekanlarında, müzikli unutamayacağınız  bir TÜRK GECESİ’ne katılıyoruz.



4 Gün:

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından tarihi ipek yolu üzerindeki Selçuklu mimarisi hanlarından en büyüğü olan SULTANHANI KERVANSARAYI’nı görüyoruz. Buradan, sayısız tarih, kültür ve doğal zenginliklere sahip olan başka bir  şehrimiz KONYA’ ya ulaşıyoruz. Öğle yemeği için serbest zaman veriyoruz. Gerek mimarisinde, gerekse müze içinde bulunan ilginç tarihi eserleri ile gizemini hala koruyan, MEVLANA MÜZESİ’ni ziyaret ediyoruz. Bu anlamlı ziyaretimizin ardından, İZMİR dönüş yolculuğuna başlıyoruz. Gece geç saatlerde İZMİR’e dönüyoruz .Bir başka ACADEMİC TOUR seyahatinde buluşmak üzere vedalaşıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
  • KONAK (Sabancı Kültür Merkezi) (06:15)
  • KARŞIYAKA (Yunuslar) (06:51)
  • KARŞIYAKA (Bostanlı İskele) (06:55)
  • BORNOVA (Osman Kibar Meydanı-Kampüs Girişi) (07:15)
Notlar

» Araçta ve tesislerde kaybolan eşyalardan acentemiz sorumlu değildir.
» Rehber; hava, yol ve konaklama şartlarına uygun olarak, turda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
» Otellerde aynı standartlarda olmak koşulu ile değişiklik yapılabilir.
» Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile gerçekleştirilir.
»Yeterli sayıda çoğunluk sağlanmadığında, turu 1 gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı ACADEMİC TOUR’da saklıdır.Turun iptali durumunda ACADEMİC TOUR iptali bizzat bildirmek zorundadır.
» Turlarda müze ve ören yeri girişleri için MÜZEKART alarak giriş ücretleri masraflarınızı en aza indirebilirsiniz. Tura çıkmadan önce almanızı öneririz. Bölgede yoğunluktan dolayı çok sıra beklemeniz gerekecek ve zaman kaybına sebep olacaktır.


İptal Şartları
https://academic-tour.com/tur-353-otobusle-kapadokya-gunduz-cikisli-bayram-2017.html
İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.
Ataturk Cad. No: 270/A 1.Kordon-Alsancak
0232 463 25 25


Bu çıktı 28.03.2024 23:38 tarihinde verilmiştir. İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.