UÇAKLA KAPADOKYA TURU Bayram 2017 Tur Programı

Uçakla KAPADOKYA TURU (Kurban Bayramına Özel) 

SUN EXPRESS HAVA YOLLARI İLE   (Cuma  Konya Gidiş-Pazar Kayseri Dönüş)

  

5*SUHAN Cappadocia Hotel&Spa Y.P.  Konaklama... (Avanos'ta)

 

1-3 Eylül  2017  (Bayram 749 TL)
     

KAPSAMLI PROGRAM
 
Kapadokyada Görmeyeceğiniz Yer Kalmayacak…

IHLARA VADİSİ- BELİSIRMA KÖYÜ-NARLIGÖL KRATER GÖLÜ  FARKLARIYLA…
 

Balon Turu-Ihlara Vadisi- Belisırma Köyü-Narlıgöl Krater Gölü- Kaymaklı Yeraltı Şehri- Göreme Açık Hava M.Onix Atölyesi-Uçhisar Kalesi-Güvercinlik -Manzara Vadisi-Paşa Bağı-Üçgüzeller-Hayal Vadisi-Ürgüp-Asmalı Konak-Turasan Avanos-Çanak Çömlek Atölyeleri-Hacı Bektaş-Kayseri
  

(Gün Kaybı olmadan dolu dolu 3 Gün-2 Gece)

Kalkış Yerleri: Sabah saat 06:35’da Adnan Menderes Havalimanın’da buluşarak, 07:40’da kalkacak, Sun Express Havayollarına ait, İZMİR-KONYA uçağımızın işlemlerini yapıyoruz. 08:50’de, KONYA’ya ulaşıyoruz.
PROGRAM
1 Gün:

Sabah saat 06:35’da Adnan Menderes Havalimanın’da buluşarak, 07:40’da kalkacak, Sun Express Havayollarına ait, İZMİR-KONYA  uçağımızın işlemlerini yapıyoruz. 08:50’de, KONYA’ya ulaşıyoruz. Bizi bekleyen aracımıza, eşyalarımızı yerleştirerek, önce uygun bir yerde kahvaltımızı (ekstra) yaptıktan sonra, dünyanın en büyük  kanyonlarından biri olan, Kapadokya Turu’nda mutlaka gezilip görülmesi gereken yerler arasında bulunan, IHLARA VADİSİ’ne hareket ediyoruz. 105 kiliseyle ve içinden akan Melendiz Çayıyla doğa ve tarihi içiçe bulabileceğiniz ve hala içinde yaşayanların olması itibariyle insana ayrı bir heyecan veren IHLARA VADİSİ’ne ulaşıyoruz. Önce, AĞAÇALTI KİLİSESİ’ni ziyaret edip, rehberimiz eşliğinde gezintilerimizi tamamlıyoruz. Sonrasında, kanyonun içerisinde yürüyüşler yaparak, Rum ve Türklerin tarihte birlikte yaşadığı BELİSIRMA köyündeki MELENDİZ ÇAYI kenarında, buz gibi akan suyun esintisi eşliğinde, öğle yemeğimizi almaya gidiyoruz. Ağaçların gölgesinde, kuş sesleri ve vadinin dinlendirici doğası içerisinde bu yemeğimizde doğaya hayran kalacaksınız… Bu unutulmaz vadide çaylarımızıda yudumladıktan sonra, gezimize NARLIGÖL KRATER GÖLÜ’yle devam ediyoruz. Sanki bir çölde vaha görmüş gibi hissedeceğiniz, yaklaşık 70 metre derinliğe sahip volkanik patlamalar sonucu oluşmuş bu krater gölünde, dört mevsim farklı doğal güzelliği ile ziyaretçilerini büyüleyen bu gölün etkileyici manzarasını fotoğraflarımıza ekliyoruz.. Yönümüzü KAYMAKLI YERALTI ŞEHRİ’ne çeviriyoruz. Yaklaşık beş bin yıldır burada yaşayanların sığınak olarak kullanığı, 5000 kişiyi barıdırabilecek kadar büyük olan dünya harikalarından bir tanesi  KAYMAKLI YERALTI ŞEHRİ’ni, rehberimiz eşliğinde geziyoruz. Yeraltı şehrinde; Kilise, Erzak Depoları, Ahır, Mutfak, Şaraphaneler, Sürgü Kapılar, Havalandırma Bacaları  görülecek yerler arasında… Yeraltı şehir turunu tamamlayıp, AVANOS’ta bölgede çıkan değerli taşları görmek üzere ONİX Atölyesi ziyareti ile bugünkü turumuzu sonlandırıyoruz.  Avanos’ta 5* SUHAN OTEL’imize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



2 Gün:

Sabah, isteyenlerle ekstra BALON TURU’na  (hava koşulları müsait olursa) katılıyoruz. Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında, GÖREME AÇIKHAVA MÜZESİ,’ne  gidiyoruz. Burada, kaya kiliselerini; Rahipler Manastırı, Rahibeler Manastırı, Basil Kilisesi, Barbara Şapeli,Yılanlı Kilise, Çarıklı Kilise, Yemekhane ve Kiler yapılarını  geziyoruz. Ardından, Kapadokya’nın en güzel manzarasının izlendiği MANZARA TEPESİ’nde (O Ağacın Altı) fotoğraf molası veriyoruz. Turumuza, bölgenin en yüksek noktası konumunda bulunan UÇHİSAR KALESİ’ni ve GÜVERCİNLİK VADİSİ’ni görerek, devam ediyoruz..Yoğun PERİ BACALARI’nın bulunduğu PAŞABAĞLARI’nda  fotoğraf çekip kısa bir yürüyüşler yaparak, kayalara oyulmuş inziva noktalarını görüyoruz. Ayrıca, şapkalı Peribacalarının bulunduğu, Kapadokya'nın simgesi ÜÇ GÜZELLER Peribacaları diğer göreceğimiz yerler arasında… Fotograf molası vererek, TÜRKİYE’ nin en büyük şarap fabrikalarından olan TURASAN şarap fabrikasına uğruyoruz. Şarap alışverişimizi tamamlayarak, ÜRGÜP’e ulaşıyoruz.  Şehir turumuzun tamamlayarak, ASMALI KONAK’ın televizyon ekranlarına yansıyan güzel görüntülerini yakından göreceğiz. Akşamüzeri tekrar otelimize dönüyoruz ve akşam yemeğimizin ardından, İsteyen konuklarımızla (ekstra) Kapadokya’ya özgü mağaralara oyularak yapılan eğlence mekanlarında, müzikli unutamayacağınız  bir TÜRK GECESİ’ne katılıyoruz.



3 Gün:

Sabah otelimizdeki kahvaltının ardından, DEVRENT (Hayal Vadisi) ziyaret ederek, AVANOS’ta ÇANAK-ÇÖMLEK atölyelerine uğruyoruz. Böylece bir tezgahın başına oturup, ustanın yardımı ile kendi ellerinizle çömleğinizi yapma imkanınız olacak..Sonrasında, HACI BEKTAŞ’a doğru yolumuza devam ediyoruz. Türk ve İslam mutasavvıfı ünlü düşünür HACI BEKTAŞ-I VELi’nin Türbesini, Külliyesini ziyaret ediyoruz. Burada, Üçler Çeşmesi, Nadar Avlusu, Aslanlı Çeşme, Yemekhane, Meydan Evi, Mihman Evi, BALIM SULTAN TÜRBESİ’nide gezdikten sonra, KAYSERİ'ye hareket ediyoruz. KAYSERİ KALESİ, SAAT KULESİ’ni  görerek, Anadolu Selçuklunun yaptığı ilk Külliyesi ve en büyüklerinden biri olan HUNAT HATUN KÜLLİYESİ’ni geziyoruz.  KAYSERİ’nin meşhur mantısından(1 kaşıkta 40 mantı tanesi) tadarak, akşam yemeğimizi alıyoruz. Saat 21:05’de  Kayseri havalimanına hareket ediyoruz.Saat 22:05 uçağımıza binerek saat 23:40’da İZMİR’e ulaşıyoruz. Bir başka İZMİR ACADEMİC TOUR seyahatinde görüşmek üzere vedalaşıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    » Araçta, uçakta ve tesislerde kaybolan eşyalardan acentemiz sorumlu değildir. Değerli olduğunuzu düşündüğünüz eşyalarınızı araçlarda bırakmayınız.
    » Rehber; hava, yol ve konaklama şartlarına uygun olarak, turda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
    » Otellerde aynı standartlarda olmak koşulu ile ACADEMİC TOUR değişiklik yapma hakkına sahiptir.
    » Programda yazan uçuş saatleri belirtilen Havayollarından alınmıştır. Academic Tour, uçak saatlerinde olabilecek değişiklikten,rötardan, grev ve fors majör (deprem, iç savaş, terör alarmı, doğal afet vb.) durumlar yüzünden uçuş iptallerinden sorumlu değildir.
    » Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile gerçekleştirilir.
    » Turlarda müze ve ören yeri girişleri için MÜZEKART alarak giriş ücretleri masraflarınızı en aza indirebilirsiniz.
    » Turların kalkış tarihinden en az 48 saat evvel, tur kalkış saati, rehber telefonu,tekrar teyid edilir.
    » Turlarımızda zorunlu seyahat sigortası yapılmaktadır. Doğum tarihi, tc kimlik no ibrazı şarttır.
    » Araç kişi sayısına göre tutulur. Yolcu turu satın alırken bu şartı kabul etmiş sayılır.
    » Turlarda müze ve ören yeri girişleri için MÜZEKART alarak giriş ücretleri masraflarınızı en aza indirebilirsiniz. Tura çıkmadan önce almanızı öneririz. Bölgede yoğunluktan dolayı çok sıra beklemeniz gerekecek ve zaman kaybına sebep olacaktır.


    İptal Şartları
    https://academic-tour.com/tur-380-ucakla-kapadokya-turu-bayram-2017.html
    İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.
    Ataturk Cad. No: 270/A 1.Kordon-Alsancak
    0232 463 25 25


    Bu çıktı 29.03.2024 09:34 tarihinde verilmiştir. İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.