GİRİT ADASI TURU-Kurban Bayramı Tur Programı


GİRİT-(SAKIZ) TURU

BU TURUMUZA GÖSTERDİĞİNİZ İLGİDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ

TURUMUZ DOLMUŞTUR.

BÖLGEDEKİ EN SEÇKİN OTELLERDE KONAKLAMA

  

DİKKAT !!! EXTRA SÜRPRİZ İLAVELER OLMAKSIZIN... 

 

GİRİT'TE TÜM ÖĞLE YEMEKLERİ ve GİRİT'TE TÜM TURLAR DAHİLDİR !

  

GİRİT EĞLENCE PROGRAMI+ PROGRAMDA BELİRTİLEN, TÜM ÖZEL GİRİT MUTFAĞI ÖĞLE YEMEKLERİ+SAKIZ-GİRİT-SAKIZ UÇAK BİLETLERİ+GİRİT'TE  ve SAKIZ'DA TÜM ADA TURLARI+GİDİŞ-DÖNÜŞ SAKIZ ADASI FERİBOT BİLETLERİ+OTEL TRANSFERLERİ+LİMAN TRANSFERLERİ...HEPSİ DAHİL!!!

  

 REHBERİMİZ VE GAZETECİ, YAZAR, NEDİM ATİLLA  EŞLİĞİNDE ÖZEL HAZIRLANMIŞ MUHTEŞEM BİR  TUR...  

 

649 €URO (İsteyenlere İzmir-Çeşme-İzmir Transfer imkanı ekstra)

   

KURBAN BAYRAMI 1-5 EYLÜL 2017 (5 GÜN-4 GECE)

 

 

   

 

Kalkış Yerleri: ÇEŞME ULUSOY LİMAN-SAKIZ-HERAKLİON-SAKIZ UÇAK
PROGRAM
1 Gün: (İzmir-Çeşme-Sakız- Girit)Heraklion-Eleounda-Spinalonga-Aghios Nikolaos

Saat 06:00KARŞIYAKA (Bostanlı İskele), saat:06:05 KARŞIYAKA (Yunuslar, Anıt), saat 06:20 LOZAN (Atatürk Lisesi Önü)  saat:06:30 KONAK (Sabancı Kültür Merkezi Önü), ÜÇKUYULAR 06:40(Opet Benzin İstasyonu Önü) siz değerli konuklarımızı alarak ÇEŞME’ye hareket ediyoruz. ÇEŞME GÜMRÜK’te, kendi imkânlarıyla gelen ve servisimizi kullanan siz değerli misafirlerimizi buluşturuyoruz. Kısa bir Pasaport/Kontrol işleminden sonra, Ertürk Lines hızlı feribotu(katamaran) ile yaklaşık 20 dakikalık bir deniz keyfi yaşayarak, komşumuz Yunanistan’ın nadide adalarından biri olan SAKIZ ADASI’ na varıyoruz. Sakız ağaçlarıyla bilinen bu güzel adaya varışımızın ardından,  transfer aracımız bizi karşılıyor ve Sakız Hava Limanı’na geçiyoruz. Bizler için organize edilmiş özel uçağımızla GİRİT’e uçuyoruz. Yaklaşık 1 saatlik uçuştan sonra, varış noktamız olan HERAKLİON Hava Limanına ulaşıyoruz. Burada bizi bekleyen aracımıza yerleşerek, rehberimiz önderliğinde ve gazeteci yazarımız Sayın Nedim ATİLLA’nın değerli tavsiyeleri doğrultusunda şekillenecek olan turumuzda, eşsiz lezzetleri,tarihi ve gelenekleriyle meşhur Ada’nın en gözde yerlerini de görebileceğimiz Özel Programımıza başlıyoruz…Sabahın erken saatlerinde başlayan turumuzda, acıkmış olabileceğinizi düşünerek, önce geç öğle yemeğimizi Mirabello Körfezinde bir balıkçı köyü olan ve Türkçe anlamı “Türk Taşı” olan ELEOUNDA’ da; zengin bir mutfağın durağında alıyoruz. Sayın Nedim ATİLLA’nın bilgilendirmeleri doğrultusunda alacağımız bu öğle yemeği sizlerin sadece yemeğe olan açlığınızı değil ada mutfak kültürüne dair kültürel bilgi açlığımızı da giderecek zenginlikte olacağından, keyifli sohbetler eşliğinde olacaktır. (Genelde, doyurucu geç alınan öğle yemeklerinde, akşam yemeğine ihtiyaç duyulmamaktadır)  Daha sonra bu güzel köy hakkında tüm bilgileri rehberimizden alarak,rotamızı tekneyle geçişimizi yapacağımız, ünlü Venedik dönemi kalelerinden birine sahip olan SPİNALONGA ADASI’ na geçiyoruz.Prof.Dr. Türkan SAYLAN hocamızada, saygı duruşunda bulunacağımız bu şirin adadan, rehberimiz eşliğinde gezerek ve bilgilenerek,tekneyle geri dönüyoruz. Ardından, kasabası içerisinde efsanevi hikâyeleriyle dolu bir gölü de olan AGHİOS NİKOLAOS’a geçiyoruz. Buradaki turumuzu, rehberimiz eşliğinde gezdikten sonra, konaklayacağımız 4* OLİVE GREEN OTELİ’ ne geçiyoruz.Dileyenler akşam yemeği için serbest zamanlarını dostları ve aileleriyle değerlendirebilirler veya ertesi gün devam edecek serüvenimiz için dinlenmeye çekilebilirler.



2 Gün: Girit Kandiye-NikosKazancakis-Knossos Sarayı-Archanes

Sabah otelimizde alacağımız keyifli bir kahvaltının ardından hep birlikte turumuzun bu ikinci gününde birbirinden ilginç yerler görmeye ve anlatımlar dinlemeye devam ediyoruz.Bizim için organize edilen araçlarımızda yerlerimizi aldıktan sonra ilk hedefimiz;“Hiçbir şey ummuyorum,Hiçbir şeyden korkmuyorum.. Ben özgürüm…” sözlerinin sahibi ve ünlü eserlerden dünyaca ünlüZorba isimli eserin yazarı ve aynı zamanda bölgede bir dönem bakanlık yapmış olan Nikos KAZANCAKİS’in mezarını ziyaret ediyoruz.Rehberimizden alacağımız bilgilerin ardından, Girit KANDİYE bölgesinin en ilginç harikalarından biri olan KNOSSOS SARAYI’na geçiyoruz. Derinliklerinin labirentlerinde MİNATOURUS’un yaşadığı gibi efsanelerden söz edilen saray hakkında dinleyeceğimiz anlatım ve bilgilendirmelerin ardından, şirin bir Girit köyü olan ARCHANES’ i tanımak üzere yola koyuluyoruz. Orada yapacağımız kısa bir tanışma ve bölge turundan sonra, Girit mutfağında çok önemli bir yeri olan, bölgenin seçkin mutfakların en ünlüsünde Sayın Nedim ATİLLA’nın bilgilendirmeleri doğrultusunda uzun ve keyifli bir geç öğle yemeği alıyoruz. Kendine has geleneği ve hizmet anlayışıyla “Girit Eğlence” programına  burada devam ediyoruz..( Yemek ve Eğlence Fiyatın içinde-İçecekler ekstra) Eğlencenin ardından, 4* OLİVE GREEN oteline geri dönüyoruz. Dileyenler dinlenebilir; dileyenler ise bölgenin gece keşfi için serbest zaman alabilirler.



3 Gün: El Greco-Fodele-Resmo-Hanya-Mısırlı köyü

Kahvaltımızın ardından, ada serüvenimize kaldığımız yerden devam etmek üzere hep birlikte ünlü “El Greco” olarak anılan, asıl adı Domenicos THEODOCOUPOLOS olan ressam/heykeltraş beyefendinin el sanatlarını öğretip,  köyün geçimlerini sağlamak için yoğun cabalar sarf eden bilge kişinin doğduğu yer olanFodeleKöyü’ne hareket ediyoruz.. Burada bulunan anıt çeşme ve asırlık ağaç göreceğimiz güzellikler arasında ve alacağımız bir kahve molası da el işçiliğiyle ünlü bu köyde vazgeçilmez keyif deneyimleri arasında.. Kahve faslımızdan sonra, uzak bir nokta olan RESMO’ya geçiyoruz. Yüksek dağları olan ve kış aylarında kar bile tuttuğu söylenen adanın, en yüksek tepelerinin misafirhanesi olan bu bölgeyi gezdikten sonra, eski dönemlerin Mısırlılar ile ticaret noktasında önemli bir yer edindiği HANYA bölgesindeki Mısırlı Köyü’nü rehberimiz eşliğinde ziyaret ediyoruz. Günün yorgunluğunu ve birbirinden eşsiz yemekleriyle geç öğle yemeğimizi alıyoruz. Sayın Nedim ATİLLA’nın keyifli sohbetleriyle aldığımız yemeğin ardından Hanya’dakişirin Butik Otelimiz KRİTİ’ye yerleşiyoruz. Sonrasında serbest zaman ve konaklama otelimizde.



4 Gün: Hanya-Konya Manastırı-Apostol-Sakız

Hanya’da ki günümüze güzel bir kahvaltıyla başlayıp, merkez Hanya’nın tüm güzelliklerini yaşamak ve ilginç hikâyeleri, tarihi bilgilerini almak üzere bölge turumuza başlıyoruz. KONYA MANASTIRI ile başlayan turumuzu Hanya’nın en ücra köşelerine kadar detaylıca gezdikten sonra,APOSTOL’da eşsiz bir geç öğle yemeği almak üzere adımıza ayrılmış restoranımıza gidiyoruz. Girit mutfağında önemli bir yer tutan yemeklerden tadıp, rehberimizin anlatımlarını dinleyerek, SAKIZ ADASI’ na dönüş için Havaalanına geçiyoruz. Saat 21:45 ‘te hareket edecek olan uçağımız yaklaşık 1 saat 15 dakikalık uçuştan sonra Sakız Adası’ na varıyor ve orada bizi bekleyen özel aracımızla konaklamak üzere DİANA OTEL’ e geçiyoruz. Geceleme otelimizde.



5 Gün: Sakız Adası Mesta-Pirgi-Armolia-Çeşme

Tur Programımızın bu son gününde SAKIZ ADASI’ nın güzelliklerini keşfetmek üzere, Ada’nın en iyi bölgesi olan GÜNEY ADASI TURU’ na  çıkıyoruz.. Sakız ağaçları, seramik atölyeleri ve Orta Çağ’dan kalma muhteşem evleriyle Ada’nın güzelliklerini keşfettikten sonra Mesta’da harika bir balık keyfi yapıyor. Ardından turumuzu tamamlayıp limana doğru hareket ediyoruz. Akşamüzeri hızlı feribotumuzla Çeşme’ye geçiyor bir daha ki turumuzda buluşmak üzere siz değerli misafirlerimizle vedalaşıyoruz. 



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    » Araç, feribot ve tesislerde kaybolan eşyalardan acentemiz sorumlu değildir.
    » Rehber; hava, yol ve konaklama şartlarına uygun olarak, turda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
    » Otellerde aynı standartlarda olmak koşulu ile değişiklik yapılabilir.
    » Otellerde özel oda ve hizmet taleplerinden acentemiz her hangi bir sorumluluk ve yükümlülük almaz.
    » Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile gerçekleştirilir.
    » Yeterli sayıda çoğunluk sağlanmadığında, turu 1 gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı ACADEMİC TOUR’da saklıdır.
    » İzmir Çeşme-İzmir Transfer aracı kişi sayısına göre belirlenir.
    » Turun iptali durumunda ACADEMİC TOUR iptali bizzat bildirmek zorundadır.
    » Pasaportunda KKTC ’ ye giriş damgası bulunanlar Yunanistan‘a giriş yapamazlar.
    » Yurtdışı gezilerinde en en az 6 ay süreli ve yasal olarak geçerli pasaport olması mecburidir.Misafir pasaportlarının hasar görmemiş,yıpranmamış,yırtılmamış olması zorunludur.Kişilerin gidilecek ülkelere giriş için gerekli olan yasal yükümlülükleri yerine getirmeleri zorunludur. Bu konuyla ilgili çıkabilecek sorunlardan acentamız sorumlu değildir.
    » Kapı önü vizesi işlemlerinden dolayı (parmak izi alımı vb.) yaşanabilecek gecikmelerden Acentemiz sorumlu değildir.
    »Vizesi olmayan yolcularımız, Kapı Vizesi ile geçiş yapabilir, bunun en geç 3 gün önce tarafımıza bildirilmiş olması ve gerekliprosedürün gerçekleştirilmiş olması gerekmektedir.
    »Uçuş öncesinde saatler değişebilir ve tüm saatlerin hareket tarihlerinden 48 saat önce teyit edilmesi gerekmektedir.Uçağın ineceği şehre göre parkurlarda değişiklikler olabilir. Uçak tipi ve saatinin değişmesi mümkün olup, YOLCU SAAT DEĞİŞİKLİĞİ RİSKİNİ KABUL EDEREK turu satın almıştır.

    OHAL Döneminde Yurt İçi ve Yurt Dışı Seyahatlerde Dikkat Edilmesi Gerekenler

    Ülkemizde 20 Temmuz 2016 tarihinde ilan edilen OHAL'in; seyahat engeli yaratıp yaratmadığı, dikkat etmeniz gereken noktalar ve bu durumun yurt içi/yurt dışı seyahat planlarınızı nasıl etkileyeceği konusunda kafanıza takılan ayrıntıların cevabını aşağıda bulabilirsiniz:

     

    OHAL Döneminde Yurt İçi Seyahatleri ;

     

    Kimliğinizi her daim yanınızda taşıyın. Üstte de belirttiğimiz gibi denetim ve kontrollerin sıklaştığı bu dönemde kimliğinizi yalnız tatile giderken değil, her an yanınızda bulundurmanız gerekli.

    Kontroller sebebiyle; havaalanları, otogarlar ve tren garlarında eskiye nazaran çok daha uzun kuyruklar oluşabilir. Bu nedenle yurt içi yolculuklarınızda en az 2-3 saat öncesinden seyahat edeceğiniz noktada bulunmaya özen gösterin.

     

    OHAL Döneminde Yurt Dışı Seyahatleri ;

     

    Geçici bir süre için de olsa tüm kamu çalışanlarının, tüm kademelerdeki askeri personellerin, rektörler ve akademisyenlerin yurt dışına çıkışları kısıtlandı. Yurt dışına seyahat planı olanlar için uygulanan prosedürler aşağıdaki şekilde:

    Yeşil pasaport sahipleri için havaalanlarındaki denetim artırıldı. Aktif olarak görev yapan devlet memurlarının ve bu kişilerin yeşil pasaport sahibi olan tüm yakınlarının, bağlı oldukları kurumdan aldıkları yurt dışına çıkış izinlerini gösteren ıslak imzalı belgeyi yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Yeşil pasaport sahibi emekliler ise vize ihlal bölümünde GBT denetiminden geçtikten sonra emeklilik belgelerini pasaport ve biletleri ile birlikte göstermeli.

    Havaalanlarında aksayan uçuşlar ve artırılan güvenlik kontrolleri sebebiyle en az 4-5 saat öncesinden havaalanında bulunmanız gerekiyor.

    Özel sektör çalışanları; kara-hava ve deniz sınırlarından çıkışlarda göstermek üzere, e-devlet hesaplarından kolayca ulaşabilecekleri `SGK bildirim 4A Hizmet dökümü' belgesini yanlarında bulundurmalı.

    Bu dönemde bazı hava yolu şirketlerinin, belli ülkelere yapacakları uçuşları değiştirme ya da iptal etme ihtimalleri bulunuyor. Yolculuğunuz öncesinde mutlaka ilgili web sayfalarından ya da telefon numaralarından seyahatinizle ilgili gelişmeleri kontrol edin.

    Normal pasaportlu vatandaşlar çalıştıkları iş yerine ait bir belge ve seyahatleri için iş yerinden izin aldıklarına dair bir yazı bulundurmalı. İşverenlerin ise sahip oldukları iş yeri belgelerini yanlarında bulundurması gerekiyor.

    Yurt dışına çıkmak isteyen öğrenciler yanlarında öğrenci belgelerini bulundurmalı.

    Herhangi bir yerde çalışmayan vatandaşlar sigortasından yararlandığı yakınlarının sigorta dökümlerini; emekli ya da bağkura bağlı olanlar ise sigorta dökümlerini yanlarında bulundurmaya özen göstermeli.

    Asker emeklilerinin GBT'si için ayrı bir bölümle iletişime geçiliyor ve araştırma sonucunda herhangi bir sorun çıkmazsa uçuşlarına izin verilmekte.

    Gürcistan ve KKTC'ye gidecek vatandaşlar yukarıdaki evrakları yanında bulundurduğu sürece nüfus cüzdanları ile geçiş yapabilirler.

    Uyarı: Yukarıda bulunan bilgiler değişmiş veya güncelliğini yitirmiş olabilir. Herhangi bir aksaklık yaşamamak için lütfen seyahatinizden belirli bir süre önce detaylı araştırmayı yapıp, acentenizden bilgi alınız.


    İptal Şartları
    https://academic-tour.com/tur-388-girit-adasi-turu-kurban-bayrami.html
    İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.
    Ataturk Cad. No: 270/A 1.Kordon-Alsancak
    0232 463 25 25


    Bu çıktı 26.04.2024 10:55 tarihinde verilmiştir. İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.