2019 YILBAŞI SAKIZ ADASI TURU - 4* Grecian Hotel Tur Programı

  2019 YILBAŞI SAKIZ ADASI (CHIOS) TURU 

 4* GRECIAN CASTLE HOTEL'DE GALA DAHİL KONAKLAMA 

Sakız' ın En Otantik Otelinde Çok Özel Yılbaşı Balosu... 

!!! DİKKAT !!!  EKSTRA SÜRPRİZ İLAVELER OLMAKSIZIN !!!

GÜNEY ADA TURU + ORTA VE BATI ADA TURU + GİDİŞ-DÖNÜŞ HIZLI FERİBOT BİLETLERİ

4* GRECIAN CASTLE HOTEL’DE 2 GECE KONAKLAMA + YILBAŞI GALA YEMEĞİ

 HEPSİ DAHİL !!! ÇOK ÖZEL FİYATLA 249 € 

İsteyenlere İzmir+Çeşme+İzmir Transfer İmkanı ile

KÜLTÜR TURU VE YILBAŞI EĞLENCESİ BİR ARADA ...   30 Aralık 2018 - 01 Ocak 2019 (3 GÜN 2 GECE)

 

Kalkış Yerleri: Transfer talep eden değerli misafirlerimizi Saat: 06:35 KARŞIYAKA (Bostanlı İskele) Saat: 06:40 KARŞIYAKA (Yunuslar, Anıt), Saat: 06:55’de LOZAN (Atatürk Lisesi Önü) Saat: 07:05’de KONAK (Sabancı Kültür Merkezi Önü) Saat: 07:15’de GÖZTEPE İSKELESİ Saat: 07:20’de ÜÇKUYULAR Fahrettin Altay Meydanı (Kavşaktaki Pamukkale yazıhanesi önü)’ nden alarak ÇEŞME’ ye hareket ediyoruz. Kendi araçlarıyla gelmek isteyen misafirlerimizle saat: 08:30’da ÇEŞME GÜMRÜK’te buluşuyoruz
PROGRAM
1 Gün: İZMİR-ÇEŞME-SAKIZ(CHIOS)-GÜNEY ADA TURU

Transfer talep eden değerli misafirlerimizi Saat: 06:35 KARŞIYAKA (Bostanlı İskele) Saat: 06:40 KARŞIYAKA (Yunuslar, Anıt),  Saat: 06:55’de LOZAN (Atatürk Lisesi Önü)  Saat: 07:05’de KONAK (Sabancı Kültür Merkezi Önü) Saat: 07:15’de GÖZTEPE İSKELESİ  Saat: 07:20’de ÜÇKUYULAR Fahrettin Altay Meydanı (Kavşaktaki Pamukkale yazıhanesi önü)’ nden alarak ÇEŞME’ ye hareket ediyoruz. Kendi araçlarıyla gelmek isteyen misafirlerimizle saat: 08:30’da ÇEŞME GÜMRÜK’te buluşuyoruz ve kısa Pasaport/kontrol işlemlerinden sonra, Hızlı Feribotumuzla(DAHİL!) siz değerli misafirlerimizle 20 dakikalık bir deniz  keyfi yaşayarak, komşumuz Yunanistan’ın nadide adalarından biri olan SAKIZ  Adasına varıyoruz. Adından da anlaşılacağı üzere, Sakız ağaçlarıyla bilinen bu güzel adaya varışımızın ardından,eşyalarımızı bizi bekleyen aracımıza yerleştiriyoruz ve Ada’nın en popüler bölgesi olan  GÜNEY ADA Turuna çıkıyoruz. Zeytinliklerden, sakız ağacı tarlalarından geçerek,  Adanın en büyük geçim kaynağı olan, damla sakızının (mastic) üretildiği köylere doğru yol alıyoruz. Bu bölge ‘‘Mastikohorya’’ olarak biliniyor, yani sakız bölgesi…  İlk durağımız  PYRGİ. Adını köyün meydanında bulunan kale-den alan, en büyük ve en güzel köylerden biri. Köyün en önemli özelliği ise sahip olduğu kendisine münhasır mimarisi. Köyün dar sokaklarında gezerek, rehberimizin bilgilendirmelerini dinliyoruz. Ardından,  diğer popüler Orta Çağ köyü olan MESTA’ya geçiyoruz.  Adanın dokusunu korumuş en güzel ortaçağ köyü burası. Daracık sokakları ve bitişik evleriyle Mesta’nın, kalbinde yer alan, Eski Taxiarchis Kilisesi 1794’de yapılmış. İstanbul ve Kudüs’ten gelmiş Meleklerden Mikael ve Gabriel’in gümüş kaplamalı ikonaları görmeye değer. Orta Çağ evlerini bolca resimleyebileceğimiz bu gezimizden sonra, Limenas’ta(Balikçı Köyü), Rehberimizin tavsiyeleri doğrultusunda  (isteyenlerle extra) lezzetli ve taze balık ürünleriyle, öğle yemeği için serbest zaman veriyoruz. Daha sonra, Çömlek yapımı ve seramik atölyeleriyle ünlü köy olan ARMOLİA’ya  geçiyoruz. El işçiliğinin maharetli ustalarını ve atölyelerini görebileceğimiz , seramik alış-verişi yapabileceğimiz bu durağımızdan sonra turumuzu tamamlıyoruz ve Orta Çağ esintileri ve dekorasyonuyla adanın seçkin otellerinden 4* Grecia Castle Otel'e  bırakılıyoruz. Dileyenler Ada’daki bu ilk günde akşam sefası için merkezi serbest zaman alarak gezebilir,alış-veriş yapabilirler. Konaklama otelimizde.



2 Gün: SAKIZ ADASI SERBEST ZAMAN-YILBAŞI BALOSU

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından ilk gün rehberimizden aldığımız tüm ön bilgiler doğrultusunda yakınlarımızla gün boyu serbest zaman alıyoruz. Dileyenler ada'nın hızlı ve ekonomik ulaşım aracı olan Taksilerle çok yakın olan Korfu bölgesi gibi plaj bölgelerinde vakit geçirebilirler;dileyenler ise adanın çarşı merkezinde sakız, sakız likörü, şekerlemeler, sakız kurabiyesi vb. alış veriş yapabilir ve kafelerinde keyifli saatler geçirebilirler. Turumuzun bu ikinci gününde yakınlarınızla aldığınız serbest zaman dahil Gala Programımıza kadar Rehber refakati bulunmamaktadır. Akşam saatlerinde hep beraber hazırlanıp otelimizin bizler için hazırladığı leziz ada mutfağının tadına bakmak üzere, eşsiz müzik grubuyla Yılbaşı Gala Gecemize katılıyoruz.(FİYATA DAHİL) Limitsiz şarap ve Ouzo içecekleri ve Deniz ürünleriyle zenginleştirilmiş menümüz ile unutulmaz bir 2019 yılbaşı gecesi yaşıyor yeni yıla Merhaba diyoruz. Mutlu Yıllar. Geç saatlere kadar süren gecemizin ardından konaklamamız otelimizde.

YILBAŞI GALA GECESİ MENÜSÜ

Limitsiz içki ile birlikte, geniş başlangıç, salata, ana yemek ve tatlı çeşitlerinin yer aldığı AKDENİZ MUTFAĞI.
 
*4 Çeşit salata ve karidesin de yer aldığı 4 Akdeniz başlangıç seçimi.
* Kesme tahtasında özel sosları ile dana eti.
*5 Çeşit Ana yemek; Kuzu fileto, tavuk, dana rosto, italyan risotto ve makarna.
*Garnitür; patates püresi, fırında patates ve soslar.
*Peynir Çeşitleri.
*Taze günlük tatlı çeşitleri.
*Ekmek Çeşitleri.

Limitsiz içki paketinde dahil olanlar:

Hoş geldin içeceği

Mineralli su ve alkolsüz içeçekler

Bira, Şarap ve Uzo.



3 Gün: SAKIZ-ORTA & BATI ADA TURU-ÇEŞME-İZMİR

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından eşyalarımızı da alarak, belirlenen saatte bizler için hazır bulunan otobüsümüze yerleşiyor ve Sakız adasının bu bölgesine hakim diğer rehberimiz eşliğinde, “Orta Batı Ada” turu-muza başlıyoruz. Turumuza Sakız adasının en kutsal manastırlarından biri olan ve 11. Yüzyılda inşa edilen,Meryem ana’ya ithaf edilmiş olan Nea Moni’ye gidiyoruz. UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası ilan edilen bu Manastır; 3 keşişin orada bulunan Mersin ağacının dibinde,mucizeler yaratan Panagia’nın ikonunu bulmasıyla inşa edilmiş ve Bizans döneminde hiç görülmemiş bağış ve hediyelerle ikramlandırılmış nadir yerlerdendir. Burada görebileceği-miz bir diğer ilginizi çekebilecek yer , Sakız katliamı sonrasında arta kalan insanların kemiklerinin muhafaza edildiği Timios Stavros Mabedi’dir. Buradaki ziyaretimizin ardından bir sonraki durağımız Anavatos. Diğer adıyla “Terk edilmiş Köy” olarak ta anılan bu köyün tarihi geçmişi 1346 yılına uzanmakla birlikte Bizans özelliklerini taşımaktadır. Dik bir vadinin üzerine kurulan,arka sınırı ise tamamen uçurum olan köyün kuruluşunda adanın savunma stratejisi batıdan gelen ve o dönemlerde büyük sıkıntılara yola açan korsan saldırılarına karşı kalkan görevi olmasındandır. Ünlü yazarlardan Victor Hugo ve Lord Byron’un burada yaşanan olaylardan etkilenmeleri üzerine eserlerinde yer vermeleri ve ünlü Ressam Delacroix’in Paris’teki Louvre müzesinde sergilenen tablo-sundan da anlaşılacağı üzere çok etkili hikayelerini rehberimizden dinledikten sonra Ada’nın en küçük ve eski köylerinden olan Avgonima’ya geçiyoruz. Restore edilmiş tarihi taş evleri ile nam salmış bu köyün merkezinde bulunan kilisesi ve bol seçenekli menüsüyle Sakız adasının nadide restoranlarından biri olan bu köydeki gezimizi tamamladıktan sonra öğle yemeği için serbest zaman alıyoruz. Burada geçireceğimiz güzel zamandan sonra Sakız adası merkezine doğru yola koyuluyoruz ve Çeşme’ye hareket edecek olan feribotumuza yerleşmek üzere Sakız limanına hareket ediyoruz. Gümrük kontrollerinden sonra akşam üzeri keyifli bir feribot seyahatinden sonra Çeşme’ye ulaşıyoruz. Dileyenler Freeshop alışverişlerini gerçekleştirebilirler. Çeşme’ye varışımıza takiben hazır bekleyen transfer aracımızdaki yerlerimizi alıyoruz ve alındığımız duraklara geri bırakılırken bir sonraki ACADEMİC TOUR gezisinde buluşma üzere siz değerli misafirlerimizle vedalaşıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    » Araç, feribot ve tesislerde kaybolan eşyalardan acentemiz sorumlu değildir. 

    » Rehber; hava, yol ve konaklama şartlarına uygun olarak, turda değişiklik yapma hakkına sahiptir.

    » Otellerde aynı standartlarda olmak koşulu ile değişiklik yapılabilir.

    » Otellerde özel oda ve hizmet taleplerinden acentemiz herhangi bir sorumluluk ve yükümlülük almaz.

    » Çocuk fiyatları 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile geçerlidir.

    » Yeterli sayıda çoğunluk sağlanmadığında, turu 1 gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı ACADEMİC TOUR’ da saklıdır.

    » İzmir - Çeşme - İzmir Transfer aracı kişi sayısına göre belirlenir. Yeterli kişi sayısı oluşması durumunda transfer hizmeti sunulur.

    » Otel’ de ki oda dağılımı, otel müsaitlik durumuna göre otel tarafından gerçekleştirilir.  

    » Pasaportunda KKTC’ ye giriş damgası bulunanlar Yunanistan‘a giriş yapamazlar.

    » Yunan Adaları ve Ana kara gezilerinde yasal olarak tur bitim tarihinden sonra en az 3 ay geçerli pasaport olması mecburidir. Misafir pasaportlarının hasar görmemiş, yıpranmamış,yırtılmamış olması zorunludur. Kişilerin gidilecek ülkelere giriş için gerekli olan yasal yükümlülükleri yerine getirmeleri zorunludur. Bu konuyla ilgili çıkabilecek sorunlardan acentemiz sorumlu değildir.


    İptal Şartları
    https://academic-tour.com/2019-yilbasi-sakiz-adasi-turu
    İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.
    Ataturk Cad. No: 270/A 1.Kordon-Alsancak
    0232 463 25 25


    Bu çıktı 28.03.2024 11:40 tarihinde verilmiştir. İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.