2018 Gündüz Çıkışlı BALKAN TURLARI Tur Programı

Bu Turumuz 2018 Yılında Gerşekleşmiştir. 2020 Balkan Turlarımızı sitemizden inceleyebilirsiniz...

  OTOBÜSLE BOYDAN BOYA BALKANLAR  

    GÜNDÜZ ÇIKIŞLI BALKANLAR   

   KOSOVA ve SOFYALI  

5* ve 4* OTELLER KALİTESİYLE Y.P. KONAKLAMA

9 ÜLKE BİRARADA 9 Gün-9 Gece  (8 Gece Otel Konaklaması) 1 Gece Fazla Otel Konaklamalı

2018 Nisan Ayından itibaren

YUNANİSTAN, MAKEDONYA, KOSOVA, ARNAVUTLUK, KARADAĞ, HIRVATİSTAN, BOSNA-HERSEK, SIRBİSTAN, BULGARİSTAN

  2019 AVRUPA KÜLTÜR BAŞKENTİ SEÇİLEN FİLİBE (PLOVDİV) FARKIYLA

EKSTRA YOK !!!  OTOBÜSTE PARA TOPLAMA YOK !!!

FİYATA DAHİL OLANLARA DİKKAT!!!  

Tüm Şehir Giriş Ücretleri +  Tüm Şehir Konaklama Turist Vergileri + Tüm Turlar ve Dubrovnik Turu
+ 3 Farklı Şehirde Balkan Eğlencesi  + Ohrid Tekne Turu
5* ve 4* Otellerde Sabah, Akşam Yemekleri + Sigorta Hepsi Fiyata Dahildir…

 

  HERŞEY İÇİNDE... ERKEN REZERVASYON KAMPANYASI İLE ŞOK FİYAT!!! 459 Euro  

ERKEN REZERVASYON KAMPANYASI HER TARİH İÇİN 46 KİŞİLİK OTOBÜSTE 15 KİŞİ İÇİN GEÇERLİDİR.
15 KOLTUK SONRASI ERKEN REZERVASYON SONLANARAK,NORMAL ÜCRETLENDİRME , UYGULANACAKTIR.. 

Otobüsle BALKANLAR (Gece Çıkışlı) TURLARI için lütfen buraya tıklayınız !

UÇAKLA VİZESİZ BÜYÜK BALKAN TURLARI için lütfen buraya tıklayınız !

ORTA AVRUPA ve BALKAN İNCİLERİ TURU için lütfen buraya tıklayınız ! 

BULGARİSTAN ROMANYA TURU için lütfen buraya tıklayınız !

NOT:  BALKAN TURLARIMIZA; FOÇA, ALİAĞA, DİKİLİ, SALİHLERALTI, AYVALIK, GÖMEÇ, ÖREN, BURHANİYE, EDREMİT, AKÇAY, GÜRE,  ALTINOLUK, KÜÇÜKKUYU, EZİNE, ÇANAKKALE, KEŞAN ve İPSALA yol çatlarından katılabilirsiniz ...
Kalkış Yerleri: Sabah saat 05:45 ÜÇKUYULAR (Fahrettin Altay Meydanı- Kavşakta Pamukkale Yazhanesi Önü), 06:00 KONAK (Sabancı Kültür Merkezi Önü), 06:15 LOZAN (Atatürk Lisesi Karşısı) 06:35 BAYRAKLI (Üst Geçit Durak Önü) 06.40 KARŞIYAKA (Anıt, Yunuslar), 06:45 BOSTANLI İSKELE (İskelenin Karşısı, Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosu Önünden) siz değerli konuklarımızı alarak seyahatimize başlıyoruz
PROGRAM
1 Gün: İzmir - İpsala - Kavala

Sabah saat 05:45 ÜÇKUYULAR (Fahrettin Altay Meydanı- Kavşakta Pamukkale Yazhanesi Önü), 06:00 KONAK (Sabancı Kültür Merkezi Önü), 06:15 LOZAN (Atatürk Lisesi Karşısı) 06:35 BAYRAKLI (Üst Geçit Durak Önü) 06.40 KARŞIYAKA (Anıt, Yunuslar), 06:45 BOSTANLI İSKELE (İskelenin Karşısı, Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosu Önünden) siz değerli konuklarımızı alarak seyahatimize başlıyoruz. Yolda uygun molalarla, Ayvalık ve Edremit üzerinden, Lapseki’ ye ulaşıyoruz. Feribotla Gelibolu’ ya geçerek, İpsala Sınır Kapısı’nda oluyoruz. Pasaport ve gümrük işlemlerini tamamlayarak, Dedeağaç (Aleksandroupoli), Gümülcine (Komotini), İskeçe (Ksanthi) hattında ilerleyerek, tüm Yunanistan’ da kurabiyeleri ile ünlü NEA KARVALİ’ ye ulaşıyoruz.  Molamızı takiben KAVALA’ ya hareket ediyoruz. Kavala’ da, Kanuninin yaptırmış olduğu Su Kemerleri, Liman, İbrahim Paşa Camii, (St. Nichololas Kilisesi) İmarethane, Kavalalı Mehmet Ali Paşa Evi ve Heykeli gezilerimizi gerçekleştirerek,  konaklama için KAVALA’ da otelimize yerleşiyoruz.



2 Gün: Kavala - Selanik - Manastır - Resne - Ohri

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından, Kuzey Ege sahillerinde iki saatlik keyifli bir yolculuğun ardından, SELANİK’ e ulaşıyoruz. Osmanlı dönemi Hükümet Konağı’nı ve Aziz Dimitri Kilisesi’ ni görerek, ATATÜRK EVİ’ ni ziyaret ediyoruz. Sonrasında, panoramik şehir turumuza devam ediyoruz. Hamidiye Hastanesi, Osmanlı döneminin ilk Jandarma Süvari Okulu, Aristoteles Üniversitesi, Şadırvan, Rotonda, Galerios’un Zafer Takı, Venizelos Heykeli,  Bedesten, Hamza Bey Camii, Osmanlı Gümrük Binası, Aristoteles Meydanı görülerek, turumuzun sonunda kentin sembol yapısı olan Beyaz Kule’ de fotoğraf molası veriyoruz. Panoramik turumuzu tamamlayarak, kentten ayrılıyor ve günlerce kıvrımları arasında dolaşacağımız Dinar Alpleri’ nin vadilerinde keyifli bir yolculuğun ardından Yunanistan - Makedonya sınır kapısına ulaşıyoruz. Pasaport ve gümrük işlemlerini tamamlayarak MAKEDONYA’ ya geçiyor ve MANASTIR’ a ulaşıyoruz. Ulu Önder MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ ün okuduğu Askeri İdadiyi (Askeri lise) ziyaret ederek, Şirok Sokak` ta Osmanlı’dan kalan Orduevi, Eleni’nin Evi, Saat Kulesi, Manolya Meydanı, İshakiye Camii, Yeni Camii gibi yapı ve eserleri göreceğimiz yürüyüş turumuzu, ünlü türküye ilham olan havuz ve çeşmeyi görerek tamamlıyoruz. Manastır’ dan ayrılıyor, II. Abdülhamid’ in meşrutiyeti yeniden ilan etmesiyle sonuçlanan Jön Türk Devriminin öncülerinden Niyazi Bey’in memleketi olan RESNE’ de, Resneli Niyazi Bey Sarayı’ nı görerek, OHRİ’ ye ulaşıyor ve otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Ohri’ de otelimizde.



3 Gün: Ohri - Kalkandelen - Üsküp

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından, büyüleyici bir tablo görüntüsündeki Mavi İnci adıyla bilinen ve Dünyanın en derin göllerinden biri olan Ohri Gölü’ nde, muhteşem bir Tekne Turu (fiyata dahil) yaparak, güne keyifle başlıyoruz. Tekne turumuzun ardından, Osmanlı’nın Balkanlardaki önemli üslerinden biri olmuş, “Tanrı cenneti çamurdan yaparken, bir parça kopup Ohri’ nin üzerine düşmüş” tanımlaması ile ünlü ve Unesco`nun Kültür Mirası Listesindeki şehirde, yürüyüş turumuzla programımıza devam ediyoruz. Kiril Alfabesinin yaratıcıları Aziz Kiril ve Metodi, öğrencileri Aziz Naum ve Klemeus Heykelleri, neoklasik tarzda inşa edilmiş Osmanlı dönemi evleri, Ayasofya Kilisesi/Camii, Antik Tiyatro, “Elveda Rumeli” dizisinde “Kaymakamlık Konağı” olarak kullanılan Ohri Başpiskoposluk Binası, Bizans dönemi Meryemana Kilisesi, Hacı Turgut Camii görülerek gezimizi tamamlıyoruz. Meşhur Ohri incilerinden, mamul takılar başta olmak üzere alışveriş için Türk Çarşısı’ nda vereceğimiz serbest zamanı takiben, Ohri’ den ayrılıyoruz. Ülkenin kuzeybatısında Şar Dağı’ nın eteklerinde bulunan KALKANDELEN’ e (Tetovo) ulaşıyor ve burada Osmanlı’nın Balkanlarda inşa ettiği camiiler arasında sanatsal değeri açısından öne çıkan Alaca Camii ziyaret ediyoruz. Ardından kısa bir yolculuk ile Vardar Nehri’ nin iki kıyısına kurulu, Yahya Kemal’in şehri MAKEDONYA’ nın başkenti ÜSKÜP’ e varıyoruz. Kentin ana meydan ve bulvarlarını, Üsküp 2014 Projesi çerçevesinde yapılan sayısız heykel ve neoklasik binaları görerek yapacağımız panoramik turun ardından, Üsküp Kalesi önünden yürüyüş turumuza başlıyoruz. Önce Mustafa Paşa Camii, Sulu Han, Murat Paşa Camii, Çifte Hamam, Eski Türk Çarşısı, Kapan Hanı, Davut Paşa Hamamı, Taş Köprü gibi Osmanlı yapısı eserlerini görüyor ve eski Türk Çarşısı’ nda serbest zaman veriyoruz. Ardından Makedonya Meydanı’ nda, Makedon tarihinin önemli kişilerine ait birçok heykelle birlikte Çar Samuil, Jüstinyen, II. Philip, Kraliçe Olympia, B. İskender Heykelleri, Rahibe Teresa Anı Evi görülerek, otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Üsküp’ te otelimizde.



4 Gün: Üsküp - Priştine - Prizren - İşkodra / Podgorica / Budva

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında, Üsküp’ ten ayrılıyor ve KOSOVA Sınır Kapısı’ na ulaşıyoruz. Pasaport ve gümrük işlemlerimizi yaparak,  ülkenin başkenti PRİŞTİNE’ ye ulaşıyor ve 1389 yılında yaşanan I. Kosova Savaşı sonunda bir Sırp askeri tarafından şehit edilen Sultan I. Murad’ın Türbesi’ ni ziyaret ediyoruz. Ardından, Şar Dağı’ nın kuzey eteklerinde dağlar arasındaki konumu ve klasik mimarisi ile tam bir Osmanlı kenti görünümüne sahip PRİZREN’ e varıyoruz. Buradaki turumuzda, Sinan Paşa Camii, Meryemana Kilisesi, Halveti Tekkesi, Mehmet Paşa Camii ve Hamamı ve Taşköprü görülecek yerler arasındadır. Kentin sempatik çarşısında verilecek serbest zamanı takiben şehirden ayrılıyor ve ARNAVUTLUK yönünde ilerliyoruz. Kosova - Arnavutluk sınır kapısında standart pasaport ve gümrük işlemlerini takiben, kıyısında kurulduğu göl ile aynı adı taşıyan ve 435 sene süren Osmanlı döneminde Osmanlı ordusunun önemli üslerinden biri olan İŞKODRA` ya ulaşıyoruz. Kenti panoramik olarak görüyor ve PODGORİCA yönünde ilerliyoruz. Arnavutluk’ tan çıkıp, KARADAĞ’ a girmemizi takiben, Balkanların en büyük gölü olan İşkodra Gölü’ nün kuzey kıyılarından ilerleyerek, Karadağ’ ın başkenti Podgorica’ ya ulaşıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama (Podgorica, İşkodra, Budva) otelimizde.


Not: Bu geceki konaklamamız, koşullara bağlı olarak Podgorica’ da, İşkodra’ da ya da Karadağ’ ın sahil kenti Budva’ da olacaktır. Konaklamanın İşkodra’ da olması durumunda İşkodra Gölü, Budva’ da olması durumunda ise İşkodra şehri ve Gölü görülmeyecektir.



5 Gün: Podgorica - Bar - Petrovaç - Budva - Kotor - Dubrovnik - Trebinje / Neum

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından hareket ediyor ve kısa süre sonra Adriyatik kıyılarıyla tanışıyoruz. Bar ve Petrovaç üzerinden Karadağ sahillerinin en gözde turistik destinasyonlarından olan Sveti Stefan Adası’ nı görerek BUDVA’ ya ulaşıyor ve Stari Grad’ da (eski şehir merkezi) kısa bir serbest zaman veriyoruz. Adriyatik’in sunduğu büyüleyici manzaraların tadını çıkarmaya devam ediyor ve tarih boyunca coğrafi şartlarından dolayı Osmanlılar tarafından ele geçirilemeyen, KOTOR` a varıyoruz. Surlarla tahkim Kotor şehrindeki yürüyüş turumuzda, birçok tarihi yapının yanı sıra Deniz Kapısı, Silah Meydanı, Tarihi Saat Kulesi, Utanç Sütunu, Beskuca Sarayı, Aziz Triphon Kilisesi, “Dedikodu” Çeşmesi, Aziz Nikola ve Aziz Luka Kiliselerini, eski kentin önemli meydan ve malikânelerini göreceğiz. Kotor turumuzu takiben Dubrovnik yönünde devam ediyoruz. Kotor Körfezinin büyüleyici güzelliklerini ve Barbaros Hayrettin tarafından alınan tarihi Herceg Novi şehrini görerek, Karadağ - Hırvatistan sınır kapısına ulaşıp, pasaport ve gümrük işlemleri sonrasında, HIRVATİSTAN’ ın en önemli turistik merkezi olan DUBROVNİK’ e ulaşıyoruz. Eski adı Ragusa olan, Hırvatistan’ın Adriyatik sahilindeki Ortaçağdan kalma eserleri ile ünlü şehrini geziyoruz. Korunaklı bir yarımada üzerine kurulu ve etkileyici surlarıyla göz alan bu tarihi kentte, görkemli şehir surlarının ve kapılarının, Onofrio Çeşmesi, Fransisken Manastırı, 14. yüzyıldan kalma Eczane, Çan Kulesi, Orlando Sütunu, Aziz Blaise Kilisesi, Sponza Sarayı, Rektör Sarayı ve Tarihi Limanın görüleceği gezimizi tamamlıyoruz. Verilecek serbest zaman sonrasında, kentten ayrılıyoruz. BOSNA HERSEK sınır kapısına varıyor, pasaport ve gümrük işlemlerini takiben, Trebinje’ ye ulaşıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Trebinje’ de otelimizde.

Not: Bu geceki konaklamamız, koşullara bağlı olarak Trebinje ya da Neum’ da olacaktır. Konaklama yapılmayan şehir görülmeyecektir.



6 Gün: Trebinje - Stolac - Pocitel - Mostar - Jablanica - Konjic - Saraybosna

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından, MOSTAR’ a doğru hareket ediyoruz. Osmanlı kervan yolunun bekçiliğini yapan ve bugünkü yarı terk edilmiş haliyle bile etkileyici olan, Osmanlı köyü POÇİTEL’ i panoramik olarak görüyoruz. MOSTAR’ a varıyor ve Neretva Nehri üzerinde bulunan, 1557’de Mimar Sinan’ın öğrencilerinden Mimar Hayreddin’ in inşa ettiği, ancak 1993’de Hırvat topçu ateşiyle yıkılan, daha sonra 2004 yılında Türkiye’nin de büyük desteğiyle orijinal malzeme ve dönemin inşa teknolojisiyle yeniden yapılan, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Mostar Köprüsü ile turumuza başlıyoruz. Eski Hamam, Sultan Selim Mescidi, Koski Mehmet Paşa Camii, Kuyumcular Çarşısı da görülerek turumuzu tamamlıyor ve Mostar’ ın zengin çarşısında serbest zaman veriyoruz. Mostar’ dan ayrılarak, Balkan coğrafyasının dağlar ve nehirlerin süslediği nadide bir parçasında, görsel şölenlerle geçecek bir yolculuğa başlıyoruz. Yugoslav Partizanların Nazi ve İtalyan birliklerine karşı efsanevi direnişine sahne olan Neretva Muharebesinin yaşandığı Jablanica’ da Alman ikmal trenlerinin geçişini engellemek için havaya uçurulduğu haliyle günümüze ulaşan Neretva Köprüsünü görüyoruz. Konjic üzerinden, BOSNA HERSEK’ in başkenti SARAYBOSNA’ ya ulaşıyoruz. İki asır boyunca Balkanların kültür başkentliğini yapmış, 1914’te Avusturya-Macaristan Veliahdı Arşidük Franz Ferdinand’ ın Sırplar tarafından burada öldürülmesi üzerine Birinci Dünya Savaşı’nın çıktığı yer olan Saraybosna, barındırdığı dini çeşitliliği ile Avrupa’nın Kudüs’ü kabul edilir. 1992 savaşında ise Sırp, Hırvat ve Boşnaklar arasındaki yıkıcı savaşlar sonucu büyük tahribata uğramış olmakla birlikte güzelliğini halen büyük ölçüde korumaktadır. Saraybosna’ da ki yürüyüş turumuza Bosna Savaşında günlerce yanan ve milyonlarca el yazması eserin yok olduğu Eski Kütüphane, Seher Köprüsü, İnat Evi, Hünkâr Camii ve 1914’de I. Dünya Savaşının patlak vermesine sebep olan Franz Ferdinand suikastının yaşandığı Latin Köprüsü’ nü görerek başlıyoruz. Eski kentin Avusturya bölümünde İsa’nın Kalbi Kilisesi, Sonsuz Ateş Anıtı, Pazar Yeri Katliamının yaşandığı Açık Pazar, Sinagog gibi eserleri, Türk bölümünde Ferhadiye Camii, Morica Han, Gazi Hüsrev Bey Külliyesi gibi eserleri görerek gezimizi tamamlıyor ve Saraybosna’ nın sembolü olan Başçarşı’ da serbest zaman vererek, otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Saraybosna’ da otelimizde.



7 Gün: Saraybosna - Vlasenica - Zvornik - Loznica - Şabats - Belgrad

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından, BELGRAD’ a hareket ediyoruz. Romanya Dağı’ nın, doyumsuz doğal güzelliklerini izleyerek, Vlasenica ve Zvornik üzerinden yapacağımız keyifli bir yolculuğun ardından, Bosna Hersek - Sırbistan arasındaki Loznica sınır kapısına ulaşıyoruz. Pasaport ve gümrük işlemlerini takiben, SIRBİSTAN’ ın ovalık bölümünde kurulu tarıma yönelik organizasyonlarıyla dikkat çeken köylerini görerek, Sırbistan’ın başkenti BELGRAD’ a ulaşıyoruz. Sırpçada “beyaz şehir” anlamına gelen Belgrad, Pannonian Ovası’nın Balkanlar ile buluştuğu, Sava ve Tuna Nehirlerinin birleştiği noktada kurulmuş, aynı zamanda adı gibi ferah, aydınlık ve huzurlu olan bir kenttir. Diğer birçok önemli yapının yanı sıra 1999 NATO bombardımanında yıkıldığı haliyle duran Genel Kurmay Binaları, Sırbistan Parlamentosu, Eski Saray, Terazi Çeşmesi, Cumhuriyet Meydanı, Ulusal Müze ve Milli Tiyatro görülerek yapılacak şehir turumuzun ardından yürüyüş turumuza başlıyoruz. Öğrenci Meydanı, Bayraklı Camii, Leopold ve Despot Kapıları, Kale Meydanı, Tuna ve Sava Nehirlerinin birleştiği noktada bulunan Büyük Savaş Adası, Sokollu Mehmet Paşa Çeşmesi, Damat Ali Paşa Türbesi, İstanbul Kapısı ve Açıkhava Silah Müzesi ve Osmanlının kenti Prens Mihalio’ya teslim ettiği yerde yüz yıl sonra yapılan Anahtar Teslim Anıtı’ nı görme şansına sahip olacağız. Bugünkü turumuzun sonunda, Belgrad’ ın en canlı caddesi olan Knez Mihailova Caddesi’ nde serbest zaman veriyoruz. Programımızı tamamlayarak otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Belgrad’ da otelimizde.



8 Gün: Belgrad - Paracin - Niş - Dimitrovgrad - Sofya

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Belgrad’ dan ayrılıyor, SOFYA yönünde ilerliyoruz. Sırbistan’ ın verimli düzlüklerini arkamızda bırakarak, Jagodina ve Paracin ve Osmanlı’nın Avrupa’da büyük toprak kayıplarına uğradığı Kutsal İttifak Savaşları Döneminde önemli bir muharebenin yaşandığı Aleksinac üzerinden Morava Vadisi boyunca ilerliyoruz. Osmanlılar ile Sırplar arasında birçok kez el değiştiren, modern Sırbistan’ ın üçüncü büyük şehri olan NİŞ üzerinden devam ederek, Haçlı Seferlerinin güzergâhı olan, Bizans’ın “Ordu Yolu” ve Osmanlıların Avrupa topraklarındaki fütuhat sürecinde “Sağ Kol” olarak tanımladığı Niş Vadisi hattını izleyerek, Dimitrovgrad üzerinden BULGARİSTAN sınır kapısına ulaşıyoruz. Pasaport ve gümrük işlemlerinin ardından, kısa sürede ülkenin başkenti SOFYA’ ya ulaşıyoruz.  Panoramik olarak kenti tanımamızı takiben, şehir merkezinde Aleksander Nevski Meydanına ulaşıyoruz. Balkanların en büyüğü olan Aleksander Nevski Katedrali’ ni ziyaret ediyoruz. İsimsiz Asker Anıtı’ nı ve şehre adını veren Ayasofya Kilisesini görerek, turumuza devam ediyoruz.Mustafa Kemal Atatürk’ün Sofya’da askeri ataşelik yaptığı dönemde Yeniçeri kıyafetiyle katıldığı balonun düzenlendiği Orduevi’ni, Rus Kilisesi’ni, ülkenin başkentinde bulunan Parlamento ve Elçilikler gibi resmi binalarını, bugün Arkeoloji Müzesi olarak faaliyet gösteren Mahmut Paşa Camii ve Roma dönemi Serdica kentinin kalıntılarını ilgili anlatımlar eşliğinde görerek, şehrin merkezi meydanı olan Nezavisimost (Bağımsızlık) Meydanı’ na ulaşıyoruz. Sveta Petka Kilisesi, Banyabaşı Camii, Avrupa’nın üçüncü büyüğü olan Sofya Sinagogu, Sveta Sofya Anıtı, Sveta Nedelya Kilisesi ve Aziz George Kilisesini (Rotonda), görerek turumuzu tamamlıyor ve kentin “İstiklal Caddesi’`ne benzer modern mağazaları ve kafeleriyle ünlü Vitoşka Caddesi’ nde gezinti ve alışveriş için serbest zaman veriyor ve ardından otelimize transfer oluyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Sofya’ da otelimizde.



9 Gün: Sofya - Filibe (Plovdiv) - Haskovo - Harmanlı - Kapıkule - İzmir

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından SOFYA’ dan ayrılıyor ve Balkan Yarımadasının en yüksek doruğuna sahip Rila Dağı’ nın eteklerinde keyifli bir güzergahta yapacağımız kısa bir yolculuk ile 2019 yılı Avrupa Kültür Başkenti ilan edilen, Meriç’ in iki yakasına kurulu, güzelliği ile tarihte seyyahları ve günümüzde turistleri büyülen FİLİBE’ ye (Plovdiv) varıyoruz. Osmanlı hâkimiyeti döneminde Balkanlar’ da ki önemli şehirler arasında yer alan, aynı zamanda camii, medrese gibi yapılarıyla ve burada yetişen ilim adamlarıyla önde gelen İslâm merkezlerinden biri olan Filibe, Türk – İslam kültürüne büyük hizmetler sunmuş, modern ile eskiyi uyumla birleştiren bir kenttir. Burada yapacağımız turumuzda Bizans, Yunan ve Osmanlı Devletlerinin bıraktığı izleri görme şansımız olacak. Roma dönemi Tiyatrosu, özgün ve etkileyici mimarisi ile Plovdiv Arkeoloji Müzesi,  Hüdavendigar Camii (Ulu Camii / Cuma Camii), Çifte Hamam, Beylerbeyi Gazi Şehabettin Paşa Külliyesi, Saat Kulesi ve Mevlevihane, Aya Konstantin ve Aya Nedelya Kiliseleri ve bugün müze olarak faaliyet gösteren birçok neoklasik konut görülecek yerler arasındadır. Kentin tarihi merkezinde vereceğimiz serbest zamanı takiben Filibe’ den ayrılıyoruz. Meriç Nehri vadisinde ileleyerek, Haskovo ve Harmanlı üzerinden Kapıkule sınır kapısına ulaşıyoruz. Pasaport ve gümrük işlemlerimizi ve Free Shop alışverişlerimizi tamamlayarak, Edirne, Keşan, Çanakkale yolu üzerinden, sınırdaki yoğunluğa bağlı olarak, gece yarısından sonra İzmir’ e ulaşıyor ve siz değerli misafirlerimizle bir başka ACADEMİC TOUR organizasyonunda buluşmak üzere siz değerli misafirlerimizle vedalaşıyoruz.

 

 2018 GÜNDÜZ ÇIKIŞLI BALKAN TUR TARİHLERİ

1- 24 Nisan-2 Mayıs  (DOLDU)                                5-  19 Temmuz-27 Temmuz
2- 1 Mayıs-9 Mayıs                                                   6-  20 Ağustos-28 Ağustos        
3- 7 Mayıs-15 Mayıs                                                7-  6 Eylül-14 Eylül
4- 14 Haziran-22 Haziran                                       8-  10 Ekim-18 Ekim (DOLDU)



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
  • GÖSTEPE KÖPRÜSÜ (05:50)
  • KONAK (Sabancı Kültür Merkezi) (06:00)
  • KARŞIYAKA (Yunuslar) (06:40)
  • KARŞIYAKA (Bostanlı İskele) (06:45)
  • KARŞIYAKA ( Mavişehir Mavibahçe Karşısı ) (06:50)
Notlar

1- ACADEMIC TOUR hava, yol, sınır kapılarındaki yoğunluk ve  olağan üstü durumlarda gerekli gördüğü takdirde,  turda, güzergahta ve konaklama bölgelerinde değişiklik yapma hakkına sahiptir.
2- Yeşil pasaport  ve geçerli Schengen vizesi olanların vize almalarına gerek yoktur.
3- Pasaportların seyahat tarihinin bitimi baz alınarak, minimum 6 ay geçerliliği olması gerekmektedir. 6 aydan az süreyle seyahat eden misafirlerimiz, ülke pasaport polisleri tarafından, ülkeye alınmama durumu ile karşılaşabilir. Ayrıca, yırtık, hasar görmüş pasaportlar sınır polisleri tarafından kabul edilmeyebilir.
4- Shengen vizesi alacak yolcularımızın vize için gerekli evraklarını tur tarihinden en az 20-25 gün önce acentaya teslim etmesi gerekmektedir.
5- ACADEMIC TOUR yolcu ile konsolosluk arasında aracı konumundadır. Konsolosluk gerekli gördüğü durumlarda vize vermeme hakkına sahiptir. Yolcunun vize alamaması veya vizenin yetişmemesi ile ilgili olarak ACADEMIC TOUR` un hiç bir sorumluluğu yoktur.
6- Konsolosluğun vize vermemesi durumunda, ödenen vize ücreti iade edilmez. Tur ücretinin iadesi ise tur sözleşme maddeleri ile bir bütündür.
7- Vize işlemlerini, kendi yapmak isteyen misafirler için vize desteği verilmez. (otel, araç bilgisi, evrak vb.)
8- Çocuk indirimlerimiz 2 yetişkin ile birlikte konaklamak kaydı ile geçerlidir.
9- Tur programı ACADEMIC TOUR Seyahat Acentası  kayıt sözleşmesi maddeleri ile bir bütündür.
10- Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından ACADEMIC TOUR sorumlu tutulamaz.
11- Tur sırasında unutulan, kaybolan, çalınan eşyalardan ACADEMIC TOUR sorumlu değildir. Pasaportunuzun kaybolması yada çalınması halinde Acentemiz yetkilisi/rehberi, diğer seyahat eden misafirlere acentenin taahhüt ettiği üzere Tur Programına devam etmek zorunda olduğundan; kaybın/çalınmanın gerçekleştiği ülkede Pasaport işlemleri, geri dönüş yada tura dahil olma işlemleri ile ilgili tüm organizasyonda kendi sorumluluklarında hareket edeceklerini bilmelidirler. Bu hususta doğabilecek sıkıntı ve sorunlar ile ilgili acentemiz sorumluluk kabul etmez.
12-Seyahatiniz süresince konakladığınız otelleri terk ederken, lütfen eşyalarınızı eksiksiz aldığınıza emin olunuz. Unutulan eşyaların bulunma durumlarında Ülkeye ve/veya kişiye ulaştırılması sırasında yapılan masraflar eşya sahibine aittir.
13- Programda konaklamalarımızın 5* ve 4* Otellerdedir. Balkanlarda 4* bazı Oteller, Türkiye ‘deki 3* oteller standartlarına denk gelmektedir.
14- Otellerde 3’lü odalarda ek yatak verilmektedir. 3’lü kalacak misafirlerimiz turu satın alırken bu şartı kabul etmiş sayılır.
15- Yunanistan makamları pasaportunda KKTC girişi olan yolcuların ülkeye girişine izin vermemektedir. Lütfen bu hususa dikkat ediniz.
16- Tüm yolcular bindikleri noktaya bırakılacaktır. Geri dönüşte, misafirlerimizin farklı duraklarda indirme talebi yapmamaları rica olunur.
17- Bazı otellerde sunulan kahvaltı Türk yöresel mutfağında alışılagelmiş kahvaltılardan farklılık gösterebilmektedir. Bu kahvaltılar Kontinental kahvaltı olarak adlandırılmaktadır. Bazı otellerde,  grup kahvaltıları ayrı bir salonda servis edilebilir.
18- Yoğun sezonda, sınır kapılarında ve  feribot yoğunluğundan dolayı İzmir’e varış saatimiz tahmin edilen saatten geç olabilir. İzmir dışından gelen misafirlerimiz dönüş planlarını bu olasılığı göre planlamalıdırlar.
19-Turun gerçekleşmesi için, yeterli sayıda katılımcıya ulaşılamadığı takdirde önceden haber vermek kaydı ile Acentamız turu iptal etme hakkına sahiptir. Misafirimize ödenen ücret, ödendiği şekilde iade edilecektir.
20- Ayrıca OHAL DÖNEMİ için gerekli bilgileri Acentamızdan ve web sayfamızdan öğrenebilirsiniz.
21-Vize olduğu halde ülkenin gümrük memurunun veya polisinin yolcuyu ülkeye kabul etmeme hakkı vardır. Bu durumda acentamızın sorumluluğu bulunmamakta olup, tur ile ilgili haklarını kaybetmiş demektir.


İptal Şartları
https://academic-tour.com/2018-gunduz-cikisli-balkan-turlari
İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.
Ataturk Cad. No: 270/A 1.Kordon-Alsancak
0232 463 25 25


Bu çıktı 29.03.2024 14:55 tarihinde verilmiştir. İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.