2018 Otobüsle BOYDAN BOYA İTALYA Turu Tur Programı

 

  Otobüsle BOYDAN BOYA İTALYA  

 ve + 5 ÜLKE  (YUNANİSTAN, SLOVENYA, HIRVATİSTAN, SIRBİSTAN, BULGARİSTAN) 

 Lütfen Programımızı Benzerleriyle Kıyaslamayı Unutmayınız !!!  
  Koşa Koşa Değil, Doya Doya... 3 Gece Değil, Tam 5 Gece İTALYA  

ROMA’DA 2 GECE KONAKLAMA AYRICALIĞI İLE... 

İTALYA’ da; Milano, Siena, Portofino, Pompei ve Vatikan (Farkı ile)
YUNANİSTAN’ da; Meteora ve Yanya (Farkı ile)
BULGARİSTAN’ da; Filibe (Plovdiv) (Farkı ile)
   

Meteora – Yanya -  İgoumenitsa – Bari– Pompei– Napoli – Roma (2 Gece) - Vatikan - Siena – Floransa - Pisa – Santa Margherita – Portofino - Milano– Venedik -Bled Gölü - Ljubljana – Zagreb– Niş -Filibe (Plovdiv)

4* OtellerKalitesiyle (10 Gün - 10 Gece)  Mart Ayı Başlangıç ile Her Hafta

 ERKEN REZERVASYON KAMPANYASI !!!   

ERKEN REZERVASYON, HER TARİHTE 10 KİŞİLİK KONTENJAN İÇİN GEÇERLİDİR.
KONTENJAN DOLDUKTAN SONRA NORMAL ÜCRETLENDİRME UYGULANACAKTIR… 

NOT:  İTALYA TURLARIMIZA; FOÇA, ALİAĞA, DİKİLİ, SALİHLERALTI, AYVALIK, GÖMEÇ, ÖREN, BURHANİYE, EDREMİT, AKÇAY, GÜRE, ALTINOLUK, KÜÇÜKKUYU, EZİNE, ÇANAKKALE, KEŞAN ve İPSALA yol çatlarından katılabilirsiniz ...

 

Kalkış Yerleri: 16.45’de ÜÇKUYULAR (Fahrettin Altay Meydanı- Kavşakta Pamukkale Yazhanesi Önü), 17.00’de Konak (Sabancı Kültür Merkezi Önü) 17.20’de Lozan (Fuar Lozan Kapısı Önü), 17.35’de Bayraklı (Üst Geçit Durak Önü), 17.50’de Karşıyaka (Anıt, Yunuslar) 18.00’ de Bostanlı İskele (İskelenin Karşısı, Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosu Önü)
PROGRAM
1 Gün: Akşam İZMİR - İPSALA ( 481 km. )

Akşam saat 16.45’de ÜÇKUYULAR (Fahrettin Altay Meydanı- Kavşakta Pamukkale Yazhanesi Önü), 17.00’de Konak (Sabancı Kültür Merkezi Önü) 17.20’de Lozan (Fuar Lozan Kapısı Önü), 17.35’de Bayraklı (Üst Geçit Durak Önü), 17.50’de Karşıyaka (Anıt, Yunuslar) 18.00’ de Bostanlı İskele (İskelenin Karşısı, Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosu Önü)’ nden siz değerli konuklarımızı alarak, seyahatimize başlıyoruz. Yolda verilecek uygun molalarla, Ayvalık, Edremit yolu üzerinden, Lâpseki’ ye ulaşıyoruz. Feribotla Gelibolu’ ya geçerek, günün ilk saatlerinde İpsala Sınır Kapısı’ na ulaşıyoruz. Pasaport ve gümrük işlemlerini tamamlayarak Yunanistan’ a geçiyoruz. (Feribot geçişi, yoğunluğa bağlı olarak Çanakkale – Eceabat hattından da yapılabilir.)

Bugün kü TUR ROTASINA buraya tıklayarak göz atabilirsiniz !!!



2 Gün: İPSALA - METEORA - YANYA - İGOUMENİTSA - BARİ ( 749 km. )

Yolda verilecek uygun kahvaltı ve ihtiyaç molalarıyla, Dedeağaç, Gümülcine, İskeçe, Kavala, Selanik güzergâhında ilerleyerek, otoban üzerinde yapacağımız rahat bir yolculuğun ardından, “Yunanistan’ın Kapadokya’sı” olarak tanımlanan Kalambaka-Meteora bölgesine doğru muhteşem bir doğa manzarası eşliğinde yolumuza devam ediyoruz. Öğle saatlerinde Tesalya ovasının kuzeyinde bulunan Meteora’ ya varıyoruz. Deniz dibindeki yığılmalardan denizin çekilmesiyle oluşan “şahin kayası” tarzı tepelere kurulmuş olan ve rahiplerin bugün de yaşadığı, ortaçağ dönemine ait görkemli Ortodoks Manastırlarının bulunduğu bölgede, bölge tarihi ve manastır yaşamı hakkındaki bilgiler eşliğinde, koşullara bağlı olarak bir ya da iki manastır ziyaret ediyoruz. Tüm bölgeyi otobüs ile gezerek ve masallardan fırlamış izlenimi yaratan coğrafyasının tadını çıkaracağımız fotoğraf molaları vererek, turumuzu tamamlıyor ve Meteora’ nın eteklerinde kurulu şirin Kalambaka kentinde yemek ve alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Serbest zamanı takiben Meteora’ dan ayrılıyor ve Osmanlı dokusunun etkileyici bir yoğunlukta korunduğu ve göl kıyısındaki konumu ile Yunanistan’ ın doğal güzelliğiyle de ünlü kenti olan Yanya’ ya varıyoruz. Yanya Kalesi’ ni ziyaret ediyoruz. Kale içinde bulunan ve bugün Etnografya Müzesi olarak faaliyet gösteren Aslan Paşa Camii, Yanyalı Ali Paşa Türbesi, Fethiye Camii ve Yanya valisi Ali Paşa tarafından Süvari Okulu yaptırılan Süvari Sarayını görüyoruz. Kanlı Çeşme Camii ve Osmanlı dönemi evlerini görme fırsatı bulacağımız turumuzu takiben, şehir merkezinde akşam yemeği ve alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Yanya’ dan ayrılıyor ve İtalya’ nın Bari şehrine geçmek için keyifli bir feribot yolculuğuna başlamak üzere Yunanistan’ ın İgoumenitsa Limanına ulaşıyoruz. Adriyatik Denizi üzerinde konforlu ve İgoumenitsa ile Bari arasında hizmet veren tek şirket olan "Superfast" feribotu ile harika bir gece yolculuğu bizi bekliyor. Video için lütfen tıklayın...

NOT:Yunanistan-İtalya gece Feribot seyahatinde yolcularımıza tahsis edilen koltuk çeşidi Uçak tipi Pullman veya Deck Koltuklarıdır. Feribot yolculuğunu özel kamarada geçirmek isteyen misafirlerimiz için; 1,2,3 veya 4 yataklı kamara tahsis edilebilmektedir (ekstra). Turumuzu internette satın almak isteyen misafirlerimiz, kabin tipi ekstra ödemesini yapmadan önce mutlaka ofisimizden müsaitlik/rezervasyon onayı almalıdırlar. Seçtiğiniz kabin tipini onaysız satın almanız halinde yaşanabilecek aksaklıklardan ACADEMİC TOUR sorumlu tutulamaz. 

Bugün kü TUR ROTASINA buraya tıklayarak göz atabilirsiniz !!!



3 Gün: BARİ - POMPEİ - NAPOLİ - ROMA ( 516 km. )

Yunanistan – İtalya arasında Adriyatik Denizini aşarak yapacağımız feribot yolculuğumuzu tamamlıyor ve sabah saatlerinde İtalya’ nın liman kenti Bari’ ye ulaşıyoruz. Bari’ den otobüsümüz ile hareket ediyor ve öğle sonrası Pompei Antik Şehri’ ne varıyoruz. Önce antik kent çevresindeki bir yerel restoranda serbest öğle yemeği alıyoruz. 24 Ağustos 79 tarihinde Vezüv Yanardağı’ nın iki gün süren faaliyeti sonucu volkanik kül ve cürufun altına gömülerek yok olan ve 1599 yılında tesadüfen yeniden keşfedilerek, yapılan kazılarla büyük bir bölümü gün yüzüne çıkarılan, günümüzde UNESCO` nun Dünya Miras Listesi`nde olup İtalya` nın en popüler turistik merkezlerinden olan antik kenti ziyaret ediyoruz. Ziyaretimiz sırasında Odeon, Büyük Tiyatro, Lupanare (Genel Ev), Forum gibi yapıların yanı sıra kentin gelişmişliğine tanıklık eden ana bulvarlarını, sutaşıma sistemlerini ve yüzyıllar boyunca lav altında kalmış, taşlaşmış insan figürlerini de görüyoruz. Ziyaretimizi takiben Vezüv Yanardağı’ nın eteklerinden ilerleyerek, İtalya’ nın Roma ve Milano’ dan sonra üçüncü büyük şehri olan Napoli’ ye varıyoruz. Güney İtalya’ nın bu en karakteristik şehrinde yapacağımız panoramik turumuzun ardından, başta Castel Nuovo (Yeni Kale), San Carlo Tiyatrosu, Umberto Galerisi, Napoli Kraliyet Sarayı, San Francesco Bazilikası ve Plebiscito Meydanı gibi kentin en önemli unsurlarını göreceğimiz yürüyüş turumuzu gerçekleştiriyoruz. Fotoğraf, alışveriş ve yerel lezzetlerin değerlendirilmesi için vereceğimiz serbest zamanın ardından Napoli’ den ayrılıyor ve Roma’ ya gidiyoruz. Geceleme Roma’ da otelimizde. (Best Western Tor Vergata veya Vintage Hotel Rome)

Bugün kü TUR ROTASINA buraya tıklayarak göz atabilirsiniz !!!



4 Gün: ROMA - VATİKAN

Otelimizde alacağımız kahvaltıyı takiben, tam günlük Roma programımız için otelimizden ayrılıyoruz. İlk olarak dünyanın en eski kentlerinden olan Roma’ nın, en sembol yapılarından olan Kolezyum’ u görmeye gidiyoruz. Kolezyum, tarihte gladyatör dövüşlerinin yanı sıra pek çok halk gösterileri, taklit deniz savaşları, hayvan avcılığı, infazlar, meşhur savaşların yeniden canlandırılması ve klasik mitolojiye dayanan dramalara da sahne olmuştur. Antik dönemin en ünlü arenasının ardından, dünyadaki en ünlü çeşmelerden olan ve Aşk Çeşmesi olarak bilinen Trevi Çeşmesi’ nden başlayarak, adını yakınında bulunan ve 17. yüzyıldan beri varlığını sürdüren ve adını İspanya Büyükelçiliği’ nden alan İspanyol Meydanında sonlandıracağımız bir yürüyüş turu yapıyoruz. Kentin en ünlü marka mağaza, cafe ve pastanelerinin bulunduğu bölgede alışveriş ve yemek için serbest zaman veriyoruz. Şehrin kuzey kapısı önünde şekillenmiş olan ve merkezinde II. Ramses tarafından yaptırılmış bir Dikilitaş bulunan, Antik Roma’ nın en tarihi meydanlarından olan Popolo Meydanından hareketle Vatikan’ a ulaşıyoruz. Seeland’ dan sonra dünyanın en küçük ikinci devleti olarak bilinen, Katolik mezhebinin ruhani merkezinde, ilgili anlatımların ardından verilecek serbest zamanın yetmesi durumunda, önünde her daim uzun kuyruklar olan Aziz Petrus (San Pietro) Bazilikasını ziyaret ediyoruz. Ziyaretimizi takiben Cem Sultan’ ın da esir tutulduğu Castel Sant’ Angelo (Kutsal Melek Kalesini) de görerek ikinci bir yürüyüş turuna başlıyoruz. Antik Domitian Hipodromunun kalıntılarını görerek bugün onun yerinde bulunan ve merkezindeki Dört Nehir Çeşmesi (Fontana dei Quattro Fiumi) ile ünlü Navona Meydanı’ nı ve ardından kentin gene en sembol yapılarından olan Panteon’ u ziyaret ediyoruz. İlk olarak Antik Roma` nın tüm tanrıları için tapınak olarak inşa edilen, 7. yüzyıldan sonra kilise olarak kullanılan ve İtalyan Krallığının ilk kralı olan II. Vittorio Emanuele başta olmak üzere İtalyan tarihinin önemli şahsiyetlerinin mezarlarını barındıran Panteon ziyaretimizin ardından gezinti ve akşam yemeği için serbest zaman veriyoruz. Roma’ yı ışıklar içinde görerek yapacağımız panoramik turumuzun ardından otelimize yerleşiyoruz. Geceleme Roma’ da otelimizde. (Best Western Tor Vergata veya Vintage Hotel Rome)

Bugün kü TUR ROTASINA buraya tıklayarak göz atabilirsiniz !!!



5 Gün: ROMA - SİENA - FLORANSA ( 315 km. )

Otelimizde alacağımız kahvaltıyı takiben, Roma’ dan ayrılıyor ve Floransa yönünde ilerliyoruz. İlk durağımız Orta İtalya’ nın Toskana bölgesinde bulunan ve tarihi şehir merkezi, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesine alınan, sahip olduğu ortaçağ görüntüsünün yanı sıra Piaza del Campo Meydanı ve bu meydan etrafında geleneksel olarak her yıl şehir mahalleleri arasında yapılan at yarışlarıyla (Palio) dünyaca ünlü Siena olacak. Burada yapacağımız yürüyüş turumuza Ortaçağ atmosferini yaşatan sokakları ve evlerinin yanı sıra 1348 yılından günümüze ulaşan ve İtalya’ nın en etkileyici kiliselerinden olan Siena Katedrali (Duomodi Siena) San Giovanni Vaftizhanesini görerek başlıyoruz. Yine Ortaçağ’ dan günümüze ulaşan Belediye Sarayı ve 102 metre yüksekliği ile İtalya’ nın ikinci büyüğü olan Mangia Kulesi’ nin çevrelediği ve Avrupa’ da ki Ortaçağ Meydanları arasında en büyüklerinden olan Campo Meydanında (Piazza del Campo) turumuzu tamamlayarak serbest zaman veriyoruz. Siena’ dan hareketle öğleden sonra saatlerinde bir dönem İtalya Krallığına da başkentlik yapmış olan, İtalyan Rönesansı’ nın doğum yeri, Leonardo da Vinci ve Michelangelo’ yu yetiştiren, ünlü yazar ve şair Dante’ nin yaşamış, ilham almış olduğu ve bugün Toskana bölgesinin başkenti olan Floransa’ ya ulaşıyor ve yürüyüş turumuza başlıyoruz. İlk olarak Avrupa’ nın en büyüklerinden biri ve İtalya’ nın en büyüğü olan Milli Kütüphane ve Fransisken mezhebinin en önemli kilisesi, Michelangelo, Galileo, Dante, Machiavelli, Foscolo, Gentile, Rossini ve Marconi gibi en ünlü İtalyanların mezar yeri olması nedeniyle “İtalyan Şöhretleri Tapınağı” olarakta bilinen Santa Croce Bazilikası’ nı görüyoruz. Ardından adını önünde bulunduğu Eski Saraydan (PalazzoVecchio) alan ve çevresini süsleyen birçok heykel nedeniyle adeta bir açık hava müzesi gibi görünen Senyörler Meydanına (Piazza Signoria) ulaşıyoruz. Aralarında Benvenuto Cellini tarafından yapılan bronz Perseus Heykeli’ nin de bulunduğu nefes kesici güzellikteki heykelleri görerek, Eski Köprü’ ye(PonteVecchio) ve ardından sokak sanatçıları ve ünlü kafeleriyle bilinen Cumhuriyet Meydanı’ na (Piazza Della Repubblica) ilerliyoruz. Kelimenin tam anlamıyla görsel bir şölen şeklinde geçecek Floransa yürüyüş turumuzu 1296-1436 yıllarında inşa edilen, 90 metre yüksekliği ve 42 metre çapıyla Rönesans` ın ilk önemli mimarlık ürünlerinden sayılan kubbesiyle ünlü Floransa Katedraliyle(Cattedrale di Santa Maria del Fiore) sonlandırıyoruz. Gezinti, alışveriş ve akşam yemeği için vereceğimiz serbest zamanın ardından otelimize yerleşiyoruz. Geceleme Floransa’ da otelimizde. (President Prato Hotel veya Monte Catini Terme)

Bugün kü TUR ROTASINA buraya tıklayarak göz atabilirsiniz !!!



6 Gün: FLORANSA - PİSA - SANTA MARGHERİTA - PORTOFİNO - MİLANO ( 394 km. )

Otelimizde alacağımız kahvaltıyı takiben, Floransa’ dan ayrılıyor ve Milano yönünde ilerliyoruz. İlk durağımız şehrin katedrali için çan kulesi olarak inşa edilen ve eğikliği ile dünyaca ünlenen Pisa Kulesi’ nin bulunduğu Pisa Şehri olacak. Edindiği şöhret ile şehri ve ait olduğu kiliseyi bile gölgede bırakan kulenin yanı sıra Pisa Katedralini (Cattedrale di Pisa), Anıt Mezarlık (Campo Santo), San Giovanni Vaftizhanesini göreceğimiz Mucizeler Meydanı’ nda (Piazza dei Miracoli) ilgili anlatımları takiben serbest zaman veriyoruz. Pisa’ dan ayrılıyor ve İtalyan Rivierası boyunca kuzeye ilerliyoruz. Serbest öğle yemeği almak üzere Ligurya kıyılarının en karakteristik sahil kasabalarından Santa Margherita’ ya giriyor ve bölgeyi tanıyacağımız ilgili anlatımların ardından serbest zaman veriyoruz. Arzu eden misafirlerimizle (ekstra) pek keyifli ve kısa bir vapur yolculuğu yaparak, rengârenk evlerin çevrelediği küçük limanı ile İtalya’ nın ve Avrupa` nın en resimsel yerleşkelerinden biri olan ve 60’lı yılların o harika şarkısına ilham ve adını veren Portofino’ ya geçiyoruz. İlgili tanıtımın ardından gezinti ve öğle yemeği için serbest zaman veriyoruz. Ardından Portofino ve Santa Margherita’ dan ayrılıyor Ceneviz (Genova) üzerinden, Alpler ile İtalya’ nın omurgası olarak bilinen Apenin Dağları arasından, iki buçuk saatlik keyifli bir yolculukla İtalya’ nın Roma’ dan sonra ikinci büyük şehri olan Milano’ ya ulaşıyoruz. Ülkenin otomotiv ve moda merkezi olan şehir, aynı zamanda sanat ve lirik opera merkezi olarak da bilinir. Geceleme Milano’ da otelimizde. (Ripamonti Residence & Hotel)

Bugün kü TUR ROTASINA buraya tıklayarak göz atabilirsiniz !!!



7 Gün: MİLANO - VENEDİK ( 266 km. )

Otelimizde alacağımız kahvaltıyı takiben, otelimizden ayrılıyor ve Milano şehir merkezine ulaşıyoruz. Kentle tanışmak üzere yapacağımız, 15. Yüzyılda Milano Dükü Francesco Sforza tarafından inşa ettirilen Sforza Kalesi başta olmak üzere kentin önemli yapılarını panoramik olarak göreceğimiz turun ardından şehir merkezinde kısa bir yürüyüş turu yapıyoruz. İtalyan Operasının en ünlü bestecilerinden olan Verdi’ nin de son operasını sahnelediği ve dünyanın en büyük ve tanınan opera binalarından La Scala ile başlıyoruz. Milano’ da 17 yıl geçiren Leonardo Da Vinci Anıtı ve Müzesini görüyor ve dünyanın en eski alışveriş merkezlerinden olan ve en ünlü moda mağazalarına ev sahipliği yapan Vittorio Emanuele II Galerisini ziyaret ediyoruz. Yürüyüş turumuzu kentin en merkezi meydanı Piazza Del Duomo’ da, Avrupa’nın dördüncü büyük katedrali olan Milano Katedralini (Duomodi Milano) görerek tamamlıyor, gezinti ve alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Ardından Milano’ dan ayrılıyor ve Venedik yönünde ilerliyoruz. Yolda uygun tesislerde verilecek ihtiyaç molalarının ardından öğleden sonra saatlerinde, Ortaçağ ve Rönesans dönemi boyunca denizlerdeki en önemli kuvvet olduğu kadar 13. yüzyıldan 17. yüzyılın sonlarına kadar sanatın ve ticaretin merkezi olan Venedik Cumhuriyeti’ nin başkenti Venedik’ e varıyoruz.  Grand Kanal’ a bağlanan kırk beş adet kanal çevresinde kurulu kentte yapacağımız yürüyüş turumuza İtalyan Krallığının kurucusu Vittorio Emanuele II Anıtı ile başlıyoruz. Hapishaneye giden mahkumların Venedik manzarasını son bir kez görerek iç geçirdikleri rivayetinden adını alan Ahlar Köprüsü (Ponte Dei Sospiri) ve Venedik Cumhuriyeti’ nin siyasi merkezi olan Dükler Sarayı’ nın (Palazzo Ducale) ardından İtalya’ nın en büyüklerinden biri olan Aziz Marko Milli Kütüphanesi (Biblio Tecanazionale Marciana) görülerek Venedik’ in simgesi San Marko Meydanı’ na ulaşıyoruz. Bizans mimarisi sanatının en iyi bilinen örneklerinden biri olan ve içerdiği zengin Bizans mozaikleri nedeniyle “Altın Kilise” olarak bilinen San Marko Bazilikası’ nı görerek turumuzu tamamlıyoruz. Arzu eden misafirlerimizle ekstra olarak düzenlenecek Gondol turunu takiben gezinti, alışveriş ve akşam yemeği için serbest zaman veriyor ve ardından otelimize yerleşiyoruz. Geceleme Venedik’ te otelimizde. (Noventa Hotel veya Park Hotel Villa fiorita)

Bugün kü TUR ROTASINA buraya tıklayarak göz atabilirsiniz !!!



8 Gün: VENEDİK - BLED GÖLÜ - LJUBLJANA - ZAGREB ( 489 km. )

Otelimizde alacağımız kahvaltıyı takiben, Venedik’ ten ayrılıyor ve Zagreb yönünde ilerliyoruz. Kısa süre içerisinde İtalya’ dan ayrılıyor ve Balkan coğrafyasına geçerek Yugoslavya’ nın dağılmasıyla ilk bağımsızlığını kazanan Slovenya topraklarında ilerliyoruz. İlk durağımız başkent Ljubljana’ nın 50 km kuzeybatısında bulunan Bled Gölü olacak. Dağlar ve ormanlar arasındaki 475 metre rakımlı doğa harikasının ardından Slovenya’ nın başkenti Ljubljana’ yı ziyaret ediyoruz. İlk olarak 11. Yüzyılda inşa edilen ve Ortaçağda Carniola Kontlarının Sarayı olan Ljubljana Kalesi, Ortaçağ kenti ile modern şehri birbirine bağlayan, kentin sembol yapısı Üçlü Köprü (Tromostovje), adını Slovenya’ nın yetiştirdiği en ünlü şair France Preseren‘ den alan Preseren Meydanı, Ulusal Kütüphane ve Fransız Kilisesi görülecek yerler arasındadır. Ljubljana ziyaretimizin ardından Slovenya’ dan ayrılıyor ve Hırvatistan’ a geçiyoruz. Bugün kü son durağımız ülkenin başkenti ve Tuna’ nın en uzun kolu olan Sava Nehri’ nin kıyısına kurulu Zagreb olacak. Burada ki turumuza adını 19. yüzyılda yaşamış Hırvat Generali JosipJelacic anıtından adını alan Ban Jelacic Meydanı’ ndan başlıyoruz. Ev yapımı gıda maddeleri ve taze meyve ve sebzelerin satıldığı, kentin geleneksel ve turistik çiftçi pazarı Dolac Market, Meryem` in Miracı, Macaristan Kralları I. Ladislaus ve Aziz Stephan’ a adanmış, Neo-gotik tarzda inşa edilmiş Zagreb Katedrali, Cumhurbaşkanlığı Köşkü ve Aziz Marko Kilisesi görülecek yerler arasındadır. Kent merkezinde gezinti ve akşam yemeği için verilecek serbest zamanı takiben otelimize yerleşiyoruz. Geceleme Zagreb’ te otelimizde. (Hotel Aristos veya Phoenix Hotel)

Bugün kü TUR ROTASINA buraya tıklayarak göz atabilirsiniz !!!



9 Gün: ZAGREB - NİŞ ( 625 km. )

Otelimizde alacağımız kahvaltıyı takiben, Zagreb’ den ayrılıyor ve Niş yönünde ilerliyoruz. Öğleye doğru Hırvatistan’ dan çıkıyor ve Sırbistan topraklarına giriyoruz. Sırbistan’ ın kuzeyinde bulunan, verimli topraklarıyla bilinen Pannonian Ovasında, Tuna’ nın güneyinden, Belgrad ve Paracin üzerinden ilerleyip, gerekli ihtiyaç ve yemek molalarıyla, akşam erken saatlerde Niş’ e ulaşıyoruz. Niş, Sırbistan’ ın Belgrad ve Novi Sad‘ dan sonra üçüncü büyük şehri olup, Balkanlarda yer alan en eski yerleşim birimlerinden biridir ve tarih boyunca Doğu ve Batı arasında bir köprü görevi görmüştür. Aynı zamanda Konstantinopolis’ in (İstanbul) kurucusu ve ilk Bizans imparatoru olan Büyük Konstantin‘ in doğduğu şehirdir. Kentte yapacağımız panoramik turun ardından Roma kalıntılarının üzerine 18. yüzyılın başlarında inşa edilmiş ve Avrupa’ da ki en iyi korunmuş Türk Kalelerinden biri olan Niş Kalesi, şehirde Osmanlı döneminden kalan tek cami olan İslam Ağa Cami, Kral Aleksander Anıtı görülerek turumuzu bitiriyoruz. Kent merkezi olan Kral Milan Meydanı’ nda gezinti ve akşam yemeği için verilecek serbest zamanın ardından otelimize yerleşiyoruz. Geceleme Niş’ te otelimizde. (Best Western Hotel My Place veya New City Hotel & Rest.Nis)

Bugün kü TUR ROTASINA buraya tıklayarak göz atabilirsiniz !!!



10 Gün: NİŞ - FİLİBE (PLOVDİV) - KAPIKULE - İZMİR ( 1.020 km )

Otelimizde alacağımız kahvaltıyı takiben, Niş’ ten ayrılıyor ve İzmir yönünde ilerliyoruz. Haçlı Seferlerinin güzergâhı olan, Bizans’ın “Ordu Yolu” ve Osmanlıların Avrupa topraklarındaki fütuhat sürecinde “Sağ Kol” olarak tanımladığı Niş Vadisi hattını izleyerek, Dimitrovgrad üzerinden Bulgaristan sınır kapısına ulaşıyoruz. Sofya üzerinden, Balkan Yarımadasının en yüksek doruğuna sahip Rila Dağı’ nın eteklerinde keyifli bir güzergâhta yapacağımız kısa bir yolculuk ile 2019 yılı Avrupa Kültür Başkenti ilan edilen, Meriç’ in iki yakasına kurulu, güzelliği ile tarihte seyyahları ve günümüzde turistleri büyülen Filibe’ ye (Plovdiv) varıyoruz. Osmanlı hâkimiyeti döneminde Balkanlar’ da ki önemli şehirlerarasında yer alan, aynı zamanda cami, medrese gibi yapılarıyla ve burada yetişen ilim adamlarıyla önde gelen İslâm merkezlerinden biri olan Filibe, Türk – İslam kültürüne büyük hizmetler sunmuş, modern ile eskiyi uyumla birleştiren bir kenttir. Burada yapacağımız turumuzda Bizans, Yunan ve Osmanlı devletlerinin bıraktığı izleri görme şansımız olacak. Roma dönemi Tiyatrosu, özgün ve etkileyici mimarisi ile Plovdiv Arkeoloji Müzesi,  Hüdavendigar Camii (Ulu Camii / Cuma Camii), Çifte Hamam, Beylerbeyi Gazi Şehabettin Paşa Külliyesi, Saat Kulesi ve Mevlevihane, Aya Konstantin ve Aya Nedelya Kiliseleri ve bugün müze olarak faaliyet gösteren birçok neoklasik konut görülecek yerler arasındadır. Kentin tarihi merkezinde vereceğimiz serbest zamanı takiben Filibe’ den ayrılıyoruz. Meriç Nehri vadisinde ilerleyerek, Haskovo ve Harmanlı üzerinden Kapıkule sınır kapısına ulaşıyoruz. Pasaport ve gümrük işlemlerimizi ve freeshop alışverişlerimizi tamamlayarak, Edirne, Keşan, Çanakkale yolu üzerinden, sınırdaki yoğunluğa bağlı olarak, gece yarısından sonra, sabah erken saatlerde İzmir’ e ulaşıyor ve siz değerli misafirlerimizle bir başka ACADEMİC TOUR organizasyonunda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.

Bugün kü TUR ROTASINA buraya tıklayarak göz atabilirsiniz !!!

 

2018 Otobüsle BOYDAN BOYA İTALYA TURU TARİHLERİ


1. TUR :30.03 / 08.04                                     2. TUR : 13.04 / 22.04                 3. TUR  : 20.04 / 29.04
4. TUR: 26.04 / 05.05                                     5. TUR : 04.05 / 13.05                 6. TUR  : 10.05 / 19.05
7. TUR: 25.05 / 03.06                                     8. TUR : 14.06 / 23.06                 9. TUR  : 29.06 / 08.07
10. TUR: 13.07 / 22.07                                 11. TUR : 19.07/28.07(doldu)     12. TUR : 27.07 / 05.08
13. TUR: 17.08 / 26.08 BAYRAM(679 €)     14. TUR : 21.08/30.08(doldu)     15. TUR : 06.09 / 15.09
16. TUR: 21.09/30.09                                    17. TUR : 04.10/13.10 

18. TUR : 19.10/28.10                                   19.TUR : 09.11/18.11 (DOLDU)                                                                                                          



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
  • GÖSTEPE KÖPRÜSÜ (16:50)
  • KONAK (Sabancı Kültür Merkezi) (17:00)
  • KARŞIYAKA (Yunuslar) (17:55)
  • KARŞIYAKA (Bostanlı İskele) (18:00)
Notlar

1- ACADEMIC TOUR hava, gemi, yol, sınır kapılarındaki yoğunluk ve olağan üstü durumlarda gerekli gördüğü takdirde,  turda, güzergâhta ve konaklama bölgelerinde değişiklik yapma hakkına sahiptir.
2- Yeşil pasaport ve geçerli Schengen vizesi olanların vize almalarına gerek yoktur.
3- Pasaportların seyahat tarihinin bitimi baz alınarak, minimum 6 ay geçerliliği olması gerekmektedir. 6 aydan az süreyle seyahat eden misafirlerimiz, ülke pasaport polisleri tarafından, ülkeye alınmama durumu ile karşılaşabilir. Ayrıca, yırtık, hasar görmüş pasaportlar sınır polisleri tarafından kabul edilmeyebilir.
4- Shengen vizesi alacak yolcularımızın vize için gerekli evraklarını tur tarihinden en az 20-25 gün önce acenteye teslim etmesi gerekmektedir.
5- ACADEMIC TOUR yolcu ile konsolosluk arasında aracı konumundadır. Konsolosluk gerekli gördüğü durumlarda vize vermeme hakkına sahiptir. Yolcunun vize alamaması veya vizenin yetişmemesi ile ilgili olarak ACADEMIC TOUR` un hiç bir sorumluluğu yoktur.
6- Konsolosluğun vize vermemesi durumunda, ödenen vize ücreti iade edilmez. Tur ücretinin iadesi ise tur sözleşme maddeleri ile bir bütündür.
7- 8- Çocuk indirimlerimiz 2 yetişkin ile birlikte konaklamak kaydı ile geçerlidir.
8- Tur programı ACADEMIC TOUR Seyahat Acentesi kayıt sözleşmesi maddeleri ile bir bütündür.
9-Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Ayrıca dönemsel yoğunluk sebebiyle gerçekleştirilemeyen turlardan ACADEMIC TOUR sorumlu tutulamaz.
10-Tur sırasında unutulan, kaybolan, çalınan eşyalardan ACADEMIC TOUR sorumlu değildir. Pasaportunuzun kaybolması ya da çalınması halinde Acentemiz yetkilisi/rehberi, diğer seyahat eden misafirlere acentenin taahhüt ettiği üzere Tur Programına devam etmek zorunda olduğundan; kaybın/çalınmanın gerçekleştiği ülkede Pasaport işlemleri, geri dönüş ya da tura dâhil olma işlemleri ile ilgili tüm organizasyonda kendi sorumluluklarında hareket edeceklerini bilmelidirler. Bu hususta doğabilecek sıkıntı ve sorunlar ile ilgili Acentemiz sorumluluk kabul etmez.
11-Seyahatiniz süresince konakladığınız otelleri terk ederken, lütfen eşyalarınızı eksiksiz aldığınıza emin olunuz. Unutulan eşyaların bulunma durumlarında Ülkeye ve/veya kişiye ulaştırılması sırasında yapılan masraflar eşya sahibine aittir.
12-Programda konaklamalarımız 4* Otellerdedir. İtalya’da 4* bazı Oteller, Türkiye ‘de ki 3* oteller standartlarına denk gelmektedir.
13-Otellerde 3’lü odalarda ek yatak verilmektedir. 3.yatak standart yataktan küçüktür. 3’lü kalacak misafirlerimiz turu satın alırken bu şartı kabul etmiş sayılır.
14-Tüm yolcular bindikleri noktaya bırakılacaktır. Geri dönüşte, misafirlerimizin farklı duraklarda indirme talebi yapmamaları rica olunur.
15-Bazı otellerde sunulan kahvaltı Türk yöresel mutfağında alışılagelmiş kahvaltılardan farklılık gösterebilmektedir. Bu kahvaltılar Kontinental kahvaltı olarak adlandırılmaktadır. Bazı otellerde,  grup kahvaltıları ayrı bir salonda servis edilebilir.
16-Yoğun sezonda, sınır kapılarında ve feribot yoğunluğundan dolayı İzmir’e varış saatimiz tahmin edilen saatten geç olabilir. İzmir dışından gelen misafirlerimiz dönüş planlarını bu olasılığı göre planlamalıdırlar.
17-Turun gerçekleşmesi için, yeterli sayıda katılımcıya ulaşılamadığı takdirde önceden haber vermek kaydı ile Acentemiz turu iptal etme hakkına sahiptir. Misafirimize ödenen ücret, ödendiği şekilde iade edilecektir.
18-Ayrıca OHAL DÖNEMİ için gerekli bilgileri Acentamızdan ve web sayfamızdan öğrenebilirsiniz.
19-Vize olduğu halde ülkenin gümrük memurunun veya polisinin yolcuyu ülkeye kabul etmeme hakkı vardır. Bu durumda acentemizin sorumluluğu bulunmamakta olup, tur ile ilgili haklarını kaybetmiş demektir.
20-Seyahat edeceğiniz ülkenin para birimini yanınızda bulundurunuz.
21-Misafirlerimizin tura katılımlarında ki sağlık sorunları, hamilelik durumu, sürekli kullanımda bulundukları ilaçlar ile ilgili raporları yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.
22-Genel şartlar tur programının ayrılmaz bir parçasıdır ve tur programından bağımsız düşünülemez.
23-Cep telefonlarınızı yurtdışında kullanabilmek için Türkiye’ den ayrılmadan önce, telefonunuzun yurtdışına açık olup, olmadığını hat firmanızdan kontrol ediniz.
24-Yunanistan-İtalya gece Feribot seyahatinde yolcularımıza tahsis edilen koltuk çeşidi Uçak tipi Pullman'dır. Feribot yolculuğunu özel kamarada geçirmek isteyen misafirlerimiz için; 1,2,3 veya 4 yataklı kamara tahsis edilebilmektedir (ekstra). Turumuzu internette satın almak isteyen misafirlerimiz, kabin tipi ekstra ödemesini yapmadan önce mutlaka ofisimizden müsaitlik/rezervasyon onayı almalıdırlar. Seçtiğiniz kabin tipini onaysız satın almanız halinde yaşanabilecek aksaklıklardan ACADEMİC TOUR sorumlu tutulamaz. 


İptal Şartları
https://academic-tour.com/2018-otobusle-boydan-boya-italya
İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.
Ataturk Cad. No: 270/A 1.Kordon-Alsancak
0232 463 25 25


Bu çıktı 29.03.2024 17:54 tarihinde verilmiştir. İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.