2018 Uçakla KAPADOKYA Tur Programı

2018 Sezon Boyunca

  UÇAKLA KAPADOKYA TURU  

5* SUHAN CAPPADOCIA HOTEL & SPA Y.P. KONAKLAMALI

ERKEN REZERVASYON FIRSATINI KAÇIRMAYIN!!!

1. TUR:19-22 Nisan (1029 TL) (DOLDU)     2. TUR: 3-6 Mayıs  (859 TL)  

3. TUR: 17-19 Mayıs Bu Tarih 2 Gece Konaklamalıdır. Bu tur programı için lütfen tıklayınız !!! (749 TL)  

4. TUR:14-17 Haziran (Bayram 929 TL)   5. TUR: 22-25 Ağustos Pegasus ile (Bayram 1.079 TL DOLDU)   

6 TUR:  27-30 Eylül  (899 TL)  DOLDU

SUN EXPRESS HAVAYOLLARI ile KAYSERİ Gidiş - KAYSERİ Dönüş (Perşembe-Pazar)

4 GÜN - 3 GECE

KAPSAMLI PROGRAM

KAPADOKYA’ da Görmediğiniz Yer Kalmayacak…

KAYSERİ, IHLARA VADİSİ, ZELVE AÇIK HAVA MÜZESİ, BELİSIRMA KÖYÜ, NARLIGÖL, KRATER GÖLÜ ve İNASOS KÖYÜ AYRICALIKLARI İLE…

Otobüsle KAPADOKYA TURU (2 Gün - 2 Gece) görüntülemek için lütfen tıklayınız ! 
Otobüsle KAPADOKYA TURU (3 Gün - 3 Gece) görüntülemek için lütfen tıklayınız !

 

Kalkış Yerleri: Sabah 06.35’ de Adnan Menderes Havalalimanı' n’da buluşuyoruz
PROGRAM
1 Gün: KAYSERİ-KAYSERİ KALESİ-SAAT KULESİ-HUNAT HATUN KÜLLİYESİ- GEVHER NESİBE TIP TARİHİ MÜZESİ-KAYSERİ PASTIRMACILAR ÇARŞISI-PAŞABAĞLARI-ONX ATÖLYELERİ-AVANOS

Sabah 06.35’ de Adnan Menderes Havalimanı’ nda buluşarak,07:35’de kalkacak, SUN EXPRESS Havayollarına ait, İZMİR-KAYSERİ  uçağımızın işlemlerini yapıyoruz. 09.00’ da, KAYSERİ Havalimanına ulaşıyoruz. Bizi bekleyen aracımıza, eşyalarımızı yerleştirerek KAYSERİ şehir merkezine doğru hareket ediyoruz.  Uygun bir yerde (ekstra) kahvaltımızı yaptıktan sonra, turumuza başlıyoruz. Önce, KAYSERİ KALESİ, SAAT KULESİ’ ni  görerek, Anadolu Selçuklunun yaptığı ilk Külliyesi ve en büyüklerinden biri olan HUNAT HATUN KÜLLİYESİ’ ni geziyoruz. Daha sonra,  GEVSER NESİBE TIP TARİHİ MÜZESİ’ ni görmeye gidiyoruz. Çifte Medrese (bugünkü adıyla Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi) Anadolu` da ki ilk tıp merkezi olarak bilinmektedir. Bu önemli bir bilim ve sanat merkezini ziyaret ettikten sonra, Kayseri’nin ünlü çarşısı  PASTIRMACILAR ÇARŞISI’ nda alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Öğle yemeği için  KAYSERİ’ nin meşhur mantısından (1 kaşıkta 40 mantı tanesi) tadarak, ‘’güzel atlar diyarı’’ KAPADOKYA` ya merhaba deyip, buradaki gezimize başlıyoruz. İnsanların, ancak perilerin yapabileceklerine inandıkları, volkanik yapılı kayaçları sel suları ve rüzgarın aşındırması sonucu oluşan PERİ BACALARI’ nı  gözlemliyoruz. PAŞABAĞLARI olarak bilinen , bölgenin en büyük ve çok başlı peri bacalarının bir arada olduğu bu bölgede, isteyen konuklarımız Peri Bacalarının içine girerek,  keyifli yürüyüşlerle güzel anlar yaşayacaklar. Yönümüzü  ONX ATÖLYELERİ’ ne çeviriyoruz. Burada KAPADOKYA bölgesinden çıkarılan değerli bir taş olan onx taşını,  işin üstadı ustaların elinde nasıl şekillendiğine şahit olacaksınız. Dünyanın farklı yerlerinden getirilen taşlarında işlendiği ve değerli takılar haline getirilen bu atölyelerde, gezimiz sonunda dileyen  konuklarımız alışveriş yapabilecek. Akşam üstü AVANOSTA 5* SUHAN CAPPADOCIA HOTEL&SPA Otel’ imize yerleşiyoruz Akşam yemeğinden sonra dileyen konuklarımızla yürüyerek KIZILIRMAK kenarına gidiyor ve burada nehir manzarası eşliğinde akşam kahvelerimizi içiyoruz. 



2 Gün: KAYMAKLI YER ALTI ŞEHRİ-IHLARA VADİSİ-AĞAÇALTI KİLİSESİ-BELİSIRMA KÖYÜ-MELENDİZ ÇAYI-NARLIGÖL-UÇHİSAR-MANZARA VADİSİ

Otelimizde alacağımız kahvaltıdan sonra, yaklaşık 5000 yıldır burada yaşayanların sığınak olarak kullandığı, 5000 kişiyi barındırabilecek kadar büyük olan dünya harikalarından bir tanesi KAYMAKLI YERALTI ŞEHRİ’ ni, rehberimiz eşliğinde geziyoruz. Yeraltı şehrinde; Kilise, Erzak Depoları, Ahır, Mutfak, Şaraphaneler, Sürgü Kapılar, Havalandırma Bacaları görülecek yerler arasında… Yeraltı şehir turunu tamamlayıp, dünyanın en büyük kanyonlarından biri olan, Kapadokya Turu’ nda mutlaka gezilip görülmesi gereken yerler arasında bulunan, IHLARA VADİSİ’ ne hareket ediyoruz. 105 kiliseyle ve içinden akan Melendiz Çayıyla doğa ve tarihi iç içe bulabileceğiniz ve hala içinde yaşayanların olması itibariyle insana ayrı bir heyecan veren IHLARA VADİSİ’ ne ulaşıyoruz. Önce, AĞAÇALTI KİLİSESİ’ ni rehberimiz eşliğinde geziyoruz.  Sonrasında, kanyonun içerisinde yürüyüşler yaparak, Rum ve Türklerin tarihte birlikte yaşadığı BELİSIRMA köyündeki MELENDİZ ÇAYI kenarında, buz gibi akan suyun esintisi eşliğinde, öğle yemeğimizi almaya gidiyoruz. Ağaçların gölgesinde, kuş sesleri ve vadinin dinlendirici doğası içerisinde bu yemeğimizde doğaya hayran kalacaksınız… Bu unutulmaz vadide çaylarımızı da yudumladıktan sonra, gezimize NARLIGÖLKRATER GÖLÜ’ yle devam ediyoruz. Sanki bir çölde vaha görmüş gibi hissedeceğiniz, yaklaşık 70 metre derinliğe sahip volkanik patlamalar sonucu oluşmuş bu krater gölünde fotoğraf molası veriyoruz. Turumuza devam ediyor ve NEVŞEHİR’ in UÇHİSAR ilçesine geliyoruz. Bu bölgenin geçim kaynaklarından birisi olan aynı zamanda Kapadokya ile özdeşleşmiş kabak çekirdeği ve kayısı gibi yöresel ürünlerden alışverişimizi yapıp, günün sonunda kahve keyfi için MANZARA VADİSİ’ ne geçiyoruz. Burada GÖREME` nin büyük peri bacalarını kuşbakışı olarak görme imkânımız olacak. Akşamüzeri tekrar otelimize gelerek, akşam yemeğimizin ardından, isteyen konuklarımızla (ekstra) Kapadokya’ ya özgü mağaralara oyularak yapılan eğlence mekanlarında, müzikli unutamayacağınız bir TÜRK GECESİ’ ne katılıyoruz.



3 Gün: BALON TURU-ÇÖMLEK ATÖLYELERİ-HACI BEKTAŞ-SEMAH GÖSTERİSİ-ZELVE AÇIK HAVA MÜZESİ-DEVRENT VADİSİ (HAYAL VADİSİ)-HALI ATÖLYELERİ

Sabah isteyenlerle BALON TURU’ na (extra hava koşulları müsait olursa) katılıyoruz. Otelimizde alacağımız kahvaltıdan sonra, 4000 bin yıldır bölgede babadan oğla, dededen toruna Kızılırmak’ ın toprağından yapılan Çömlekçilik sanatını görmeye ÇÖMLEK Atölyelerine gidiyoruz. Böylece bir tezgâhın başına oturup, ustanın yardımı ile kendi ellerinizle çömleğinizi yapma imkânınız olacak. Ardından, HACI BEKTAŞ` a doğru yolumuza devam ediyoruz. Türk ve İslam mutasavvıfı ünlü düşünür HACI BEKTAŞ-I VELİ’ nin Türbesini, Külliyesini ziyaret ediyoruz. Burada Üçler Çeşmesi, Nadar Avlusu, Aslanlı Çeşme, Yemekhane, Meydan Evi, Mihman Evi, Balım Sultan Türbelerini geziyoruz. DİKKAT !!! Academic Tour programına özel; Müzeden alacağımız özel izin nezdinde,  SEMAH gösterisini izliyoruz. Ardından, AVANOS` a geliyoruz ve kaya içerisine oyulmuş otantik bir restaurantta KANUN veya UD eşliğinde yöreye has ÇÖMLEK KEBABI’ ndan yiyoruz. Yemek sonrası,  bu kez farkındalığımızı yine ortaya koyup ZELVE AÇIK HAVA MÜZESİ’ ni (üç vadiden oluşan 1960`lara kadar içinde yaşayanların bulunduğu bölgedeki en yoğun peri bacalarının bir arada olduğu bir müze) geziyoruz. Daha sonra, DERVENT VADİSİ veya HAYAL VADİSİ ismi de yakıştırılan bu bölgede, neyi hayal ederseniz onu karşınızda görebileceğiniz etkileyici vadiyi fotoğraflıyoruz. Ardından, 1700`lü yıllardan beri bölgenin asıl geçim kaynaklarından birisi olan aynı zamanda hala üretimi devam eden,  bazılarını kadınların yıllarını vererek bitirebildiği HALI YAPIM ATÖLYELERİ’ ni ziyaret ediyoruz. Burada kadınların nasıl sabırla bu sanatı yaptığına şahit olacaksınız. Dileyen konuklarımız el dokuması Kapadokya halı ve kilimlerinden alabilirler. Güzel bir Kapadokya günü sonunda otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



4 Gün: GÖREME AÇIK HAVA MÜZESİ-ÜÇ GÜZELLER-ÜRGÜP-ASMALI KONAK-TURHASAN -GÜVERCİNLİK VADİSİ-UÇHİSAR KALESİ-SİNASOS (MUSTAFA PAŞA KÖYÜ)

Sabah kahvaltıdan sonra otelimizden ayrılıyoruz. Bu günümüze GÖREME AÇIK HAVA MÜZESİ` nden başlıyoruz. Burası Hristiyanlardan kalma Manastır, Kilise, Şapel yapılarının bir arada bulunduğu bir müze… Rahipler ve Rahibeler Manastırı, Aziz Basil Kilisesi, Azize Barbara Şapeli , Yılanlı Kilise, Çarıklı Kilise, Yemekhaneler, Kiler yapıları görülecek yerler arasında. Sonrasında, Kapadokya` nın simgesi ÜÇ GÜZELLER` de (Üç güzel peri bacası) fotoğraf molası verip, bölgenin tanıtımına önemli katkısı olan aynı zamanda ÜRGÜP` ün büyük konaklarına örnek alarak görebileceğimiz ASMALI KONAK dizisinin çekildiği konağı ziyaret ediyoruz. Devamında, bölgede yaklaşık 4000 yıldır üretiminin yapıldığı, meşhur şaraplarının satışının yapıldığı TURHASAN ŞARAP FABRİKASI’ na uğruyoruz. Dileyen konuklarımız alış veriş yapabilecekler. Gezimize devam ediyor ve bu kez Kapadokya`nın güvercinlerini görmeye GÜVERCİNLİK VADİSİ` ne gidiyoruz. Vadiyi ve kuşlarını panoramik olarak fotoğrafladıktan sonra, Kapadokya bölgesini kuşbakışı olarak görebileceğimiz bölgenin en büyük Peri Bacası,  aynı zamanda bölgeyi panoramik olarak en iyi şekilde görebileceğimiz en yüksek nokta olan UÇHİSAR KALESİ` ne çıkıyoruz. Buradaki manzara sizi büyüleyecek! NEVŞEHİR, ÜRGÜP, AVANOS, CAVUŞİN, GÖREME kuşbakışı olarak gözlemleyebilirsiniz.  Hatta o gün açık bir hava var ise, İç Anadolu bölgesinin en yüksek dağı (3916 m) ERCİYES DAĞI ile, en yüksek ikinci dağı (3268 m) HASAN DAĞI` nı bir noktadan aynı anda görebileceksiniz. Rotamızı ÜRGÜP` e bağlı eski bir Rum yerleşimi olan ve eski adıyla SİNASOS, şimdiki adıyla MUSTAFAPAŞA Köyü’ ne çeviriyoruz. Hala Rumlardan kalma izleri taşıyan bu şirin köyü tanıyarak, ÜRGÜP merkezine geliyoruz. Burada serbest zaman verip, ‘’güzel atlar diyarı’’ ndan ayrılırken,  kapsamlı ve doyurucu bir KAPADOKYA gezisini, siz değerli misafirlerimizle yaşamanın gururuyla bölgemize veda edip KAYSERİ` ye ulaşıyoruz. Uçak saatimize göre KAYSERİ AVM’ de serbest zaman sonrasında, saat 22.10 uçağımıza binerek, İZMİR’ e ulaşıyoruz. Bir başka ACADEMİC TOUR seyahatinde görüşmek üzere siz değerli misafirlerimizle vedalaşıyoruz.

 

NOT: 22-25 Ağustos Turumuz (Bayram) Pegasus Hava Yolları ile olacaktır:

Sabah İZMİR KAYSERİ Gidiş Saat 07.40 Kalkış-Varış 09.10

Akşam KAYSERİ-İZMİR Dönüş Saat 20.00 Kalkış-Varış 21.30



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
  • Adnan Menderes Hava Limanı Buluşma (06:35)
Notlar

» Araçta, uçakta ve tesislerde kaybolan eşyalardan acentemiz sorumlu değildir. Değerli olduğunu düşündüğünüz eşyalarınızı araçlarda bırakmayınız.

» Rehber; hava, yol ve konaklama şartlarına uygun olarak, turda değişiklik yapma hakkına sahiptir.

» Otellerde aynı standartlarda olmak koşulu ile ACADEMİC TOUR değişiklik yapma hakkına sahiptir.

» Programda yazan uçuş saatleri belirtilen Havayollarından alınmıştır. ACADEMİC TOUR, uçak saatlerinde olabilecek değişiklikten, rötardan, grev ve fors majör (deprem, iç savaş, terör alarmı, doğal afet vb.) durumlar yüzünden uçuş iptallerinden sorumlu değildir.

» Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile gerçekleştirilir.

» Turlarda müze ve ören yeri girişleri için MÜZEKART alarak giriş ücretleri masraflarınızı en aza indirebilirsiniz.

» Turların kalkış tarihinden en az 48 saat evvel, tur kalkış saati, rehber telefonu, tekrar teyit edilir.

» Turlarımızda zorunlu seyahat sigortası yapılmaktadır. Doğum tarihi, T.C. kimlik no ibrazı şarttır.

» Araç kişi sayısına göre tutulur. Yolcu turu satın alırken bu şartı kabul etmiş sayılır.


İptal Şartları
https://academic-tour.com/2018-sezon-boyunca-ucakla-kapadokya-turlari
İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.
Ataturk Cad. No: 270/A 1.Kordon-Alsancak
0232 463 25 25


Bu çıktı 27.04.2024 08:16 tarihinde verilmiştir. İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.