GÖKÇEADA, BOZCAADA ve ÇANAKKALE Tur Programı

2018 SEZON BOYUNCA

 GÖKÇEADA, BOZCAADA ve ÇANAKKALE 

3* HELEN PARK veya HELEN OTEL’ de Y.P.
( Yenilenmiş Haliyle ve Çanakkale Merkez Konaklama Ayrıcalığı ile... )

ERKEN REZERVASYON FIRSATINI KAÇIRMAYIN !!!

1 TUR: 18-20 Mayıs     2 TUR: 15-17 Haziran (Bayram)      3 TUR: 6-8 Temmuz 
4 TUR: 20-22 Temmuz     5 TUR: 10-12 Ağustos      6 TUR: 21-23 Ağustos (Bayram DOLDU)

7 TUR: 22-24 Ağustos (Bayram DOLDU)     8 TUR: 24-26 Ağustos DOLDU    9 TUR: 14-16 Eylül 
10 TUR: 28-30 Eylül
       11 TUR: 12-14 Ekim         12 TUR: 27-29 Ekim    

(3 Gün-2 Gece)

BOZCAADA - ASSOS TURLARI için lütfen tıklayınız !
ASSOS, TRUVA ve ÇANAKKALE ŞEHİTLİKLER TURU için lütfen tıklayınız !
BOZCAADA ve ÇANAKKALE ŞEHİTLİKLER TURU için lütfen tıklayınız !

Kalkış Yerleri: 06:00 ÜÇKUYULAR (Fahrettin Altay Meydanı- Kavşakta Pamukkale Yazhanesi Önü), 06:15 KONAK (Sabancı Kültür Merkezi Önü), 06:30 Alsancak LOZAN (Fuar Kapısı Önü), 06:35 Alsancak(Gar Önü), 06:50 KARŞIYAKA (Anıt-Yunuslar), 06:55 KARŞIYAKA Bostanlı İskele (İskelenin Karşısı, Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosu Önü), 07:00 KARŞIYAKA Mavişehir (Egepark Önü)' nden hareketle turumuza başlıyoruz.
PROGRAM
1 Gün:

Sabah 06:00 ÜÇKUYULAR (Fahrettin Altay Meydanı- Kavşakta Pamukkale Yazhanesi Önü), 06:15 KONAK (Sabancı Kültür Merkezi Önü), 06:30 Alsancak LOZAN (Fuar Kapısı Önü), 06:35 Alsancak (Gar Önü), 06:50 KARŞIYAKA (Anıt-Yunuslar), 06:55 KARŞIYAKA Bostanlı İskele (İskelenin Karşısı, Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosu Önü), 07:00 KARŞIYAKA Mavişehir (Egepark Önü)' nden hareketle turumuza başlıyoruz. Sabah kahvaltı molası sonrasında, EDREMİT-ALTINOLUK üzerinden, EZİNE GEYİKLİ YÜKYERİ feribot iskelesinden, Mitolojik efsanelerde, adı sıkça geçen BOZCAADA’ ya geçiyoruz. Adanın en görkemli yapısı olan KALE turumuza başlıyoruz. KALE gezimiz esnasında, rehberimizden hem ada ile ilgili, hem de kale ile  ilgili, bilgilerimizi aldıktan sonra,  buranın meşhur şaraplarından alışverişler yapıyoruz ve öğle yemeği için serbest zaman veriyoruz. İsteyenler balık menüsünden, öğle yemeğini BOZCAADA LİMANI’ nda veya Bozcaada’ nın merkezindeki ara sokaklarda aperatif olarak alabilirler. Ayrıca, Bozcaada’ nın yine meşhur domates reçelinden almayı unutmayın !!! Mübadele yıllarına kadar Rumlar ve Türklerin yüzlerce yıldır barış içinde yaşadığı BOZCAADA’ da, şimdi bir elin parmakları kadar Rumlar kalmış, Kültürlerin kaynaştığı; RUM MİMARİSİ EVLERİ, TARİHİ KİLİSESİ’ ni görüyoruz ve sokaklarında keyifli yürüyüşler yapıyoruz. İsteyen konuklarımızla da, minibüslerle BOZCAADA’ nın (ekstra) plajlarınıKoylarını, Rüzgar Güllerini, Üzüm Bağlarını görmeye gidiyoruz.. BOZCAADA’ nın bu güzellikleri sizleri derinden etkileyecek. Feribot saatine göre gezimizi tamamlıyoruz ve tekrar GEYİKLİ LİMANI’ na dönerek, ÇANAKKALE’ ye hareket ediyoruz. Merkez’de bulunan otelimizin avantajıyla, ÇANAKKALE SAAT KULESİ’ ni ve AYNALI ÇARŞI’ yı gezerek, 3* HELEN veya HELEN PARK OTEL’ imize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



2 Gün:

Otelde alacağımız kahvaltının ardından, Çanakkale’ den Feribotla ECEABAT’ a geçiyoruz.Buradan KABATEPE İSKELESİ’ ne gidiyor ve arabalı vapurla keyifli bir deniz yolculuğu sonrasında GÖKÇEADA’ ya varıyoruz. Kelimelerle anlatmanın mümkün olmadığı ancak yaşanarak ulaşılabilir bir güzellik Gökçeada… Rüzgârlarıyla okşanan volkanik yapısı, verimli ovaları, bağları, zeytinlikleri, dünyada eşi zor rastlanır su kaynakları, asırlık çınarları köyleri, çamaşırhaneleri, buram buram tarih kokan mitolojik öğeleri, kaleleri, yer değirmenleri denizi ve kumsallarıyla yeryüzünde bir cennet parçası… Öğlen yemeği için GÖKÇEADA merkeze inip, serbest zaman veriyoruz. Daha sonra ZEYTİNLİKÖY’ e gidiyoruz. Her tarafı zeytinliklerle dolu Zeytinliköy’ de Madamın DİBEK kahvesinden keyifle içip, içinde Kiliseleri, Çeşmeleri, Evleri olan taş döşenmiş daracık sokaklarını geziyoruz. Ardından, BADEMLER KÖYÜ’ ne de uğrayarak, eski Rum evleriyle ünlü TEPEKÖY’ e hareket ediyoruz. Burada, adada üretilen şarapların tadına bakabilir ve satın alabilirsiniz. Buradan,   Gökçeada’ nın en hareketli bölgesi olan, KALEKÖY’ ü gezmeye gidiyoruz. Geçireceğimiz keyifli saatlerden sonra, GÖKÇEADA’ ya veda ederek, feribotla KABATEPE’ ye geçiyoruz. ECEABAT’ tan ÇANAKKALE’ ye ulaşıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. İsteyen konuklarımız, akşam Çanakkale sahilinde yürüyüşler yapabilir.



3 Gün:

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltımızın ardından, ÇANAKKALE’ den feribotla, ECEABAT’ a ulaşıyoruz. 1.Dünya Savaşı’ nın en önemli zaferleri arasında yer alan, ÇANAKALE Muharebelerinin yaşandığı topraklarda, KİLİTBAHİR  KALESİ, NAMAZGAH TABYASI’ nı görerek, SEYİT ONBAŞI ANITI, MECİDİYE TABYASI’ nı geziyoruz. Bir sonraki durağımız, ŞAHİNDERE SARGI YERİ ŞEHİTLİĞİ ve Çanakkale savaşlarında, şehitlerimizi simgeleyen abidelerin en görkemlisi olan ÇANAKKALE ŞEHİTLİKLER ABİDESİ olacak… Devamında,  SEDDÜL BAHİR, ERTUĞRUL TABYASI, EZİNELİ YAHYA ÇAVUŞ ve arkadaşları için yapılmış olan ŞEHİTLİK ve ANITI, ERTUĞRUL KOYU ziyaretlerimizden sonra,  ALÇITEPE KÖYÜ’ nde öğle yemeği için serbest zaman veriyoruz. Sonrasında, MEHMETÇİĞE SAYGI ANITI, KANLI SIRT YAZITI,  ANZAK LONE PINE ANITI, ARIBURNU Yarlarını, ANZAK KOYU’ nu, 57. ALAY ŞEHİTLİĞİ, KESİKDERE ŞEHİTLİĞİ, CONKBAYIRI, KEMAL YERİ görerek, gezilerimizi tamamlıyoruz. Bu anlamlı ve duygu yüklü turumuzun sonunda, ECAABAT’ tan feribotla, ÇANAKKALE’ ye geçiyoruz. Daha sonra, İZMİR’ e dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. AKÇAY YASA TESİSLERİ’ nde mola vererek, akşam saatlerinde İZMİR’ e ulaşıyoruz. Bir başka ACADEMİC TOUR seyahatlerinde görüşmek üzere siz değerli misafirlerimizle vedalaşıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
  • KONAK (Sabancı Kültür Merkezi) (06:15)
  • ALSANCAK (Gar Önü) (06:35)
  • KARŞIYAKA (Yunuslar) (06:51)
  • KARŞIYAKA (Bostanlı İskele) (06:55)
  • KARŞIYAKA ( Mavişehir Ege Park Önü ) (07:00)
Notlar

* ARAÇTA VE TESİSLERDE KAYBOLAN EŞYALARDAN ACENTAMIZ SORUMLU DEĞİLDİR.
* ÇOÇUK İNDİRİMLERİ 2 YETİŞKİN İLE BİRLİKTE KONAKLAMAK ŞARTI İLE GERÇEKLEŞTİRİLİR.
* TURLARIMIZ TALEPLER DOĞRULTUSUNDA 27, 31,46  KİŞİLİK ARAÇ SEÇİMİ YAPILMAKTADIR. YOLCU TURU SATIN ALIRKEN BU ŞARTI KABUL ETMİŞ SAYILIR.
* REHBER; HAVA YOL VE KONAKLAMA ŞARTLARINA UYGUN OLARAK, TURDA  VE PROGRAMDA DEĞİŞİKLİK YAPMA HAKKINA SAHİPTİR.
* YETERLİ SAYIDA ÇOĞUNLUK SAĞLANAMADIĞINDA, TURU 1 GÜN ÖNCEDEN HABER VERMEK KAYDI İLE İPTAL HAKKI ACADEMİC TOUR’ DA SAKLIDIR. ACADEMİC TOUR İPTALİ BİZZAT BİLDİRMEK ZORUNDADIR.


İptal Şartları
https://academic-tour.com/gokceada-bozcaada-canakkale-turlari
İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.
Ataturk Cad. No: 270/A 1.Kordon-Alsancak
0232 463 25 25


Bu çıktı 28.03.2024 19:17 tarihinde verilmiştir. İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.