ASSOS, TRUVA ve ÇANAKKALE ŞEHİTLİKLER Tur Programı

2018 TRUVA YILINA ÖZEL  (2 Gün-1 Gece)

ASSOS, TRUVA ve ÇANAKKALE ŞEHİTLİKLER 

3* HELEN PARK veya HELEN OTEL’ DE Y.P. 
( Yenilenmiş Haliyle ve Çanakkale Merkez Konaklama Ayrıcalığı ile... ) 
2018 TRUVA (TROIA) YILINA ÖZEL PROGRAM

ERKEN REZERVASYON FIRSATINI KAÇIRMAYIN !!!

1 TUR: 24-25 Mart 239 TL           2 TUR: 7-8 Nisan 249 TL           3 TUR: 14-15 Nisan 259 TL 

4 TUR: 5-6 Mayıs 259 TL     5 TUR: 26-27 Mayıs 259 TL        6 TUR: 20-21 Ekim 259 TL

BOZCAADA - ASSOS TURLARI için lütfen buraya tıklayınız !
BOZCAADA ve ÇANAKKALE ŞEHİTLİKLER Turu için lütfen buraya tıklayınız !
GÖKÇEADA, BOZCAADA ve ÇANAKKALE TURLARI için lütfen buraya tıklayınız !

Kalkış Yerleri: 06:30 ÜÇKUYULAR (Fahrettin Altay Meydanı- Kavşakta Pamukkale Yazhanesi Önü) , 06:45 KONAK (Sabancı Kültür Merkezi Önü), 07:00 Alsancak LOZAN (Fuar Kapısı Önü), 07:05 Alsancak (Gar Önü) 07:20 KARŞIYAKA (Anıt-Yunuslar) 07:25 KARŞIYAKA Bostanlı İskele (İskelenin Karşısı, Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosu Önü) 07:30 KARŞIYAKA (Egepark)
PROGRAM
1 Gün:

Sabah saat 06:30 ÜÇKUYULAR (Fahrettin Altay Meydanı- Kavşakta Pamukkale Yazhanesi Önü), 06:45 KONAK (Sabancı Kültür Merkezi Önü), 07:00 Alsancak LOZAN (Fuar Kapısı Önü), 07:05 Alsancak (Gar Önü)  07:20 KARŞIYAKA (Anıt-Yunuslar) 07:25 KARŞIYAKA Bostanlı İskele (İskelenin Karşısı, Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosu Önü) 07:30 KARŞIYAKA (Egepark) önünden hareket ediyoruz.  Sabah kahvaltı molası sonrasında,  uygun molalarla, Antik dönemin en güzel kentlerinden olan ASSOS’ a doğru yol alıyoruz. Burada Assos Antik Kentini rehberimizin bilgilendirmeleriyle geziyor ve Ege Denizi’nin muhteşem nefes kesici manzarasını izliyor ve fotoğraflarımıza ekliyoruz.  Sonrasında, asıl şehrin yerleştiği bir Pers savaş tanrısından ismini alan BEHRAMKALE KÖYÜ’ nü gezerek karadut suyunun tadına bakıyoruz. Bölge halkının el işi göz nuru işlemeleri ve yöresel limon kekiği alışveriş yaptıktan sonra pırıl, pırıl denizi ile ünlü Anadolu’ nun en eski ticaret limanlarından birisi olan ASSOS ANTİK LİMAN’ da öğle yemeği için serbest zaman veriyoruz. Daha sonra, tarihte doğu ile batı arasında yapılan ilk savaşa konu olan TRUVA (Troya ) ANTİK KENTİ’ ne hareket ediyoruz.  Troia’ nın UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girişinin 20. Yılı olan 2018 yılı ülkemizde “Troia Yılı” olarak ilan edilmiştir. 5000 yıllık zengin bir geçmişe sahip, tarihin en uzun savaşlarından birisi olan, Truva Savaşı` nda savaşan Truvalıların efsanelere konu olan halkının, yaşam yeri olan Antik Kent’te önce, TAHTA ATI görerek gezimize başlıyoruz. 9 Kez yakılıp yıkılan ve aynı yerde tekrar kurulan Antik Şehri, rehberimizin anlatımlarını dinliyoruz. Buradan, ÇANAKKALE’ ye hareket ediyoruz. Merkez’de bulunan otelimizin avantajıyla, ÇANAKKALE SAAT KULESİ’ ni ve AYNALI ÇARŞI’ yı gezerek, 3* HELEN veya HELEN PARK OTEL’ imize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



2 Gün:

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltımızın ardından, ÇANAKKALE’ den feribotla, ECEABAT’ a ulaşıyoruz. 1. Dünya Savaşının en önemli zaferleri arasında yer alan, ÇANAKALE Muharebelerinin yaşandığı topraklarda, KİLİTBAHİR KALESİ, NAMAZGAH TABYASI’ nı görerek, SEYİT ONBAŞI ANITI, MECİDİYE TABYASI’ nı geziyoruz. Bir sonraki durağımız, Çanakkale savaşlarında, şehirlerimizi simgeleyen abidelerin en görkemlisi olan ÇANAKKALE ŞEHİTLİKLER ABİDESİ olacak… Devamında,  SEDDÜL BAHİR, ERTUĞRUL TABYASI, EZİNELİ YAHYA ÇAVUŞ ve arkadaşları için yapılmış olan ŞEHİTLİK ve ANITI, ERTUĞRUL KOYU ziyaretlerimizden sonra,  ALÇITEPE KÖYÜ’ nde öğle yemeği için serbest zaman veriyoruz. Sonrasında, MEHMETÇİĞE SAYGI ANITI, KANLI SIRT YAZITI,  ANZAK LONE PINE ANITI, ARIBURNU Yarlarını, ANZAK KOYU’ nu, 57. ALAY ŞEHİTLİĞİ, KESİKDERE ŞEHİTLİĞİ, CONKBAYIRI, KEMAL YERİ görerek, gezilerimizi tamamlıyoruz. Bu anlamlı ve duygu yüklü turumuzun sonunda,  ECAABAT’ tan feribotla, ÇANAKKALE’ ye geçiyoruz. Daha sonra, İZMİR’ e dönüş yolculuğumuza başlıyoruz..AKÇAY YASA TESİSLERİ’ nde mola vererek,  akşam saatlerinde İZMİR’ e ulaşıyoruz. Bir başka ACADEMİC TOUR seyahatlerinde görüşmek üzere siz değerli misafirlerimizle vedalaşıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
  • KONAK (Sabancı Kültür Merkezi) (06:45)
  • ALSANCAK (Gar Önü) (07:05)
  • KARŞIYAKA (Yunuslar) (07:20)
  • KARŞIYAKA (Bostanlı İskele) (07:25)
  • KARŞIYAKA ( Mavişehir Ege Park Önü ) (07:30)
Notlar

» ARAÇTA VE TESİSLERDE KAYBOLAN EŞYALARDAN ACENTAMIZ SORUMLU DEĞİLDİR.

» REHBER; HAVA, YOL VE KONAKLAMA ŞARTLARINA UYGUN OLARAK, TURDA DEĞİŞİKLİK YAPMA HAKKINA SAHİPTİR.

» ÇOÇUK İNDİRİMLERİ 2 YETİŞKİN İLE BİRLİKTE KONAKLAMAK ŞARTI İLE GERÇEKLEŞTİRİLİR.

»  TURLARIMIZ TALEPLER DOĞRULTUSUNDA 27 VEYA 46 KİŞİLİK ARAÇLARLA GERÇEKLEŞTİRİLİR. TURU SATIN ALIRKEN BU ŞART KABUL EDİLMİŞ SAYILIR.

» YETERLİ SAYIDA ÇOĞUNLUK SAĞLANAMADIĞINDA, TURU 1 GÜN ÖNCEDEN HABER VERMEK KAYDI İLE İPTAL HAKKI ACADEMİC TOUR’ DA SAKLIDIR. ACADEMİC TOUR İPTALİ BİZZAT BİLDİRMEK ZORUNDADIR.

» MÜZE KART ALMANIZI ÖNERİRİZ.


İptal Şartları
https://academic-tour.com/assos-canakkale-truva-sehitlikler-turu
İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.
Ataturk Cad. No: 270/A 1.Kordon-Alsancak
0232 463 25 25


Bu çıktı 20.04.2024 17:06 tarihinde verilmiştir. İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.