Doğu Ekspresi ile Kars-Sarıkamış Turu Tur Programı

       DOĞU EKSPRESİ  VE UÇAKLA

     BUTİK KARS - SARIKAMIŞ TURU 

             İzmir-Kars-İzmir Direkt Uçuş ve Kars-Sarıkamış Doğu Ekspres Treni İle…

     KARLAR ALTINDA KARS

           Ortaçağın görkemli yerleşimlerinden ANİ, bir kış masalı ÇILDIR GÖLÜ,
       DOĞU EKSPRES TRENİ ile KARS-SARIKAMIŞ, Kristal Kar’ı görebileceğimiz meşhur
                    SARIKAMIŞ KAYAK MERKEZİ ile muhteşem bir gezi sizleri bekliyor...      

                 ACADEMİC TOUR AYRICALIĞI İLE HER GECE YÖRESEL KARS EĞLENCESİ İMKANI 

         ***Kars'ın ünlü ozanlarının iştirak edecekleri AŞIK ATIŞMASI
         ***Kafkas Oyunları eşliğinde Kars eğlencesi
                ***KARS RUS EVİ (Katerina Sarayı) önünde SICAK ŞARAP ve AKORDİYON eşliğinde, ATEŞ PARTİSİ

                        4* THE KARS PARK HOTEL'de 2 Gece Y.P. Konaklama (3 Gün-2 Gece)          

      4 Tur: 28 -30 Ocak     5 Tur: 4-06 Şubat     
    
Kalkış Yerleri: Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminalinde Buluşma
PROGRAM
1 Gün: İZMİR - KARS MERKEZ GEZİSİ - AŞIK ATIŞMASI ve Gece İSTEĞE BAĞLI KATERİNA SARAYI ÖNÜNDE ATEŞ PARTİSİ EĞLENCESİ

Sabah Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminalinde buluşuyor, 10:00’da kalkacak Sun Express Havayollarına ait, İZMİR - KARS uçuşumuzun check-in işlemlerini yaptırıyor ve saat 12:15 de, ünlü Puşkin’in şiirlerine ilham veren şehir   KARS’a varıyoruz.. Bizi bekleyen aracımıza yerleştikten sonra, önce Kars’ın yöresel lezzetlerini tadabileceğiniz restoranımızda öğle yemeğimizi alıyor ve keyifle Kars turumuza başlıyoruz. Bu şairane şehir geçmişte, kırk yıl Ruslara ev sahipliği yapmış. Böyle bir şehrin sokaklarında dolaşırken Rus mimarisinin izlerini görüpte etkilenmemek elde değil... Burada KAFKAS TARİHİ HARP MÜZESİ, KARS KALESİ, ONİKİ HAVARİ KİLİSESİ,  TAŞ KÖPRÜ,  FETHİYE CAMİİ ve NAMIK KEMAL EVİ’ni ziyaret aderek, rehberimizin bilgilendirmelerini dinliyoruz. Ardından Rus Dönemi yapılarından olan DEFTERDARLIK BİNASI, SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ve BELEDİYE BİNASI gibi şehrin orijinal mimarisini inceledikten sonra, Academic Tour misafirlerine özel düzenlenecek olan, Kars’ın ünlü ozanlarının iştirak edeceği, milli geleneklere uygun AŞIK ATIŞMASI ile bu güzel günü sonlandırıyor ve The Kars Park Otel’imize yerleşiyoruz.  Akşam yemeğimizi otelde aldıktan sonra, KARS KIŞ GECESİ yaşamaya gidiyoruz. Dileyen misafirlerimizle (ekstra) KARS RUS EVİ (Katerina Sarayı) önünde SICAK ŞARAP (1 bardak) ve AKORDİYON eşliğinde, ATEŞ PARTİSİ düzenliyor ve KAFKAS müzikleri ile unutulmaz bir gece yaşıyoruz.  Konaklama otelimizde.



2 Gün: KARS – DOĞU EKSPRES TRENİ YOLCULUĞU ile SARIKAMIŞ- SARIKAMIŞ ŞEHİTLER ANITI- KATERİNA AV KÖŞKÜ-SARIKAMIŞ KAYAK MERKEZİ- ÇILDIR GÖLÜ – KARS MERKEZ ALIŞVERİŞ- KAFKAS GECESİ EĞLENCESİ

Erken saatlerde otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası, Doğu Ekspres Treni ile (Pulman Koltuk) doğanın muhteşem manzaraları eşliğinde keyifli bir yolculukla SARIKAMIŞ’a hareket ediyoruz. İlçe merkezinde kısa bir tanıtım turu yaparak, Doğu Anadolu'da Osmanlının Ruslara karşı mücadelesinde tarih sayfalarına 22 Aralık 1915 Sarıkamış Harekâtı olarak geçen ve 90 bin Mehmetçiğimiz anısına düzenlenmiş merkezdeki Şehitliği ziyaret ediyoruz. Ardından, Ruslar döneminde kraliçe KATERİNA için yaptırılan AV KÖŞKÜ’nü görüyor ve Obsidyen Taşı'nın işlenmesiyle yapılan hediyelik eşya alışverişi için mola veriyoruz. Buradan kristal kar olarak adlandırılan, dünyada kaymak için en iyi yerlerden biri olan  SARIKAMIŞ KAYAK MERKEZİ’ne geçiyoruz. Serbest zaman esnasında beyaz kış görüntülerini fotoğraflayıp, karlar üzerinde eğlenceli anlar yaşıyoruz. Unutulmaz güzel anılarımızla Sarıkamış Kayak Merkezinde ayrılarak, kışın tamamen buz tutan ÇILDIR GÖLÜ’ nü görmeye gidiyoruz. Önce, gölün kendi balığı olan Sarı Balık’tan öğle yemeğimizi alıyoruz. Yemek sonrasında buz tutmuş ÇILDIR GÖLÜ üzerinde AT KIZAĞI keyfini yaşıyoruz. ( Gölde buzlar erimişse gezintimiz göl kenarında olacaktır) Göl üzerinde,  çevresinde geçireceğimiz keyifli vakit sonrasında KARS merkeze geçiyor ve KARS KAŞARI, GRAVYER PEYNİRİ, KARS BALI, KARS KETESİ Kars’a özgü alışverişlerlerimizi yapmak üzere serbest zaman veriyoruz. Güzel geçen bir günün sonunda otelimize geçip bir süre dinlendikten sonra akşam yemeğimizi alıyoruz. Ardından ekstra KAFKAS DANS GÖSTERİSİ ve yörenin müzikleri ile  harika bir gece geçirmek için  Kars merkeze gidiyoruz. … Eğlence sonrası, otelimize dönmeden, ay ışığı ve gece aydınlatmaları içinde daha gösterişli bir görünüme sahip olan Kars Kalesi, Evliya Camii, Kümbet Camii önünde hatıra fotoğraflarımızı çekiyoruz. Konaklama otelimizde.



3 Gün: ANİ HARABELERİ - İZMİR

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından, geçmişte birçok kültürün ve dinin bir arada yaşadığı, bugün UNESCO Dünya Kültür Miras listesinde yer alan ANİ ANTİK KENTİ’ni karlar altında ki  büyüleyici görüntüsü ile gezmeye gidiyoruz. Arpaçay Nehri’nin kıyısında ve Ermenistan sınırında bulunan bu tarihi kentteki gezimizde Tarihi Surlar, Surp Amena Prkıtch Kilisesi, Tigran Honents Kilisesi, İpek Yolu Köprüsü, Ebu’l Menüçehr Camii, Büyük Hamam, Abughamrends (Polatoğlu Kilisesi), Ateşgede Tapınağı ziyaret noktalarımızdır. Ani Antik Kenti’ni gezerken Bakireler Manastırı(Surp Hripsime Manastırı), İçkale, Kızlar Kalesi, Selçuklu Kervansarayı, Kral Gagik Kilisesi, Gürcü Kilisesi ise panoramik olarak göreceğimiz yerlerdir. Bu etkileyici ören yerinde rehberimizin bilgilendirmelerini dinledikten sonra, fotoğraf makinamızla muhteşem kenti, hatıralarımıza ekliyoruz. Daha sonra, 12:45’de kalkacak uçağımız için Kars Havalimanına geliyoruz.  Saat 15:15’ de İZMİR’ e ulaşıyoruz. Unutamayacağınız anılarla dolu, bir başka ACADEMİC TOUR seyahatinde tekrar görüşmek üzere siz değerli misafirlerimizle vedalaşıyoruz.

 

BİLGİLENDİRME:T.C. İçişleri Bakanlığı'nın yayınlamış olduğu genelgeye istinaden yurt içi uçuşlarında aşılı ( En az 14 gün önce gerekli tüm dozların tamamlandığını kanıtlayan aşı sertifikası ibraz edilmelidir. ) ya da hastalığı geçirmiş olan misafirlerimiz (Bilimsel olarak bağışıklık kazanıldığı kabul edilen süre içinde alınmış iyileşme belgesi ibraz edilmelidir. ) herhangi bir test zorunluluğu bulunmadan seyahatlerini gerçekleştirebilmektedir.

Aşısız olan misafirlerimizin ise 6 Eylül tarihi itibarıyla seyahatlerinden önce en fazla 48 saat içinde yapılmış negatif PCR testini ibraz etmesi gerekmektedir. Hastalığı geçirmemiş, aşısı bulunmayan ve negatif PCR testi sunmayan misafirlerimiz uçuşa kabul edilmeyecektir.

NOT: Uçuş saatinden 2 veya 2.5 saat önce Havalimanında bulunmanız gerekmektedir.

 



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
  • Adnan Menderes Hava Limanı Buluşma (08:45)
Notlar

» Araçta, uçakta ve tesislerde kaybolan eşyalardan, seyahat esnasında yapacak olduğunuz alışverişlerden ve sonrasında aldığınız ürünlerle ilgili doğabilecek şikâyetlerden ACADEMİC TOUR kesinlikle sorumlu değildir. Değerli olduğunuzu düşündüğünüz eşyalarınızı araçlarda bırakmayınız.

» Programda yazan uçuş saatleri belirtilen Havayollarından alınmıştır. ACADEMİC TOUR, uçak saatlerinde olabilecek değişiklikten, rötardan, grev ve fors majör (deprem, iç savaş, terör alarmı, doğal afet vb.) durumlar yüzünden uçuş iptallerinden sorumlu değildir.

» Rehber; hava, yol ve konaklama şartlarına uygun olarak, turda değişiklik yapma hakkına sahiptir.

» Hava şartlarından ve farklı nedenlerden dolayı programda yazdığı halde gerçekleştirilemeyen turdan ACADEMİC TOUR sorumlu tutulamaz.

» Otellerde aynı standartlarda olmak koşulu ile ACADEMİC TOUR değişiklik yapma hakkına sahiptir.

» Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile gerçekleştirilir.

» Turlarda müze ve ören yeri girişleri için MÜZEKART alarak giriş ücretleri masraflarınızı en aza indirebilirsiniz.

» Turların kalkış tarihinden en az 48 saat evvel, tur kalkış saati, rehber telefonu, tekrar teyit edilir.

» Tur programı ACADEMİC TOUR. Kayıt formu maddeleri bir bütündür.

» Turlarımızda zorunlu seyahat sigortası yapılmaktadır. Doğum tarihi, TC. Kimlik no ibrazı şarttır.

» Butik Turlarımızda katılan kişi sayısı doğrultusunda araç seçimi (17, 27 veya 31 kişilik) yapılmaktadır. Yolcu turu satın alırken bu şartı kabul etmiş sayılır.

» Tren’de koltuklar yan yana  veya aynı vagon denk gelmemesi durumunda acentamız sorumlu tutulamaz.

» TCDD tarafından yapılacak saat değişiklikleri, iptal veya rötardan acentamız sorumlu değildir. İptal durumunda acentamız Kars-Sarıkamış arasını araçla devam edecektir.

» İsteğe bağlı, Kars Katerina Sarayı önünde, düzenleyeceğimiz ATEŞ PARTİSİ en az 10 kişinin katılımıyla gerçekleşecektir.

» Gezi süresi 3 GÜN-2 GECE’ dir. Otel konaklaması 2 GECE’ dir.

» Rezervasyon esnasında, kimliğinizde yazılı olan isim ve soy isminizi açık olarak kayıt görevlimize bildiriniz. Havaalanında check-in esnasında isimden kaynaklanan problemden ACADEMİC TOUR sorumlu değildir.
» Yeterli sayıda çoğunluk sağlanmadığında, turu 1 gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı ACADEMİC TOUR’ da saklıdır. Turun iptali durumunda ACADEMİC TOUR iptali bizzat bildirmek zorundadır.

»Yerel otoriteler tarafından veya yasaklar, pandemi, kısıtlamalar dolayısıyla gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi, tur, restoran, eğlence mekanları veya müze aktiviteleri yapılamaz.. Bu gezi veya turların yapılamamasından Academic Tour sorumlu tutulamaz. Rehber programda her türlü değişikliği yapma hakkına sahiptir.

» İptal-İde ve değişiklik şartları; Academic Tour Tur Kayıt Sözleşmesi Maddeleri ile bir bütündür. 

»Uçaklı Turlarımızda; Uçak ile ilgili bölümlerde havayolu sözleşmesi geçerlidir.  


İptal Şartları
https://academic-tour.com/butik-kars-sarikamis-turu
İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.
Ataturk Cad. No: 270/A 1.Kordon-Alsancak
0232 463 25 25


Bu çıktı 20.04.2024 01:23 tarihinde verilmiştir. İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.