MS CHERNISHEVSKY İLE VOLGA VOLGA 2019 Tur Programı
Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL-ST.PETERSBURG

08.30    Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde Cruisera yetkilileriyle buluşma. Bilet ve bagaj işlemlerinden sonra;

10.55    Türk Hava Yolları’nın TK 401 sefer sayılı uçuşu ile St. Petersburg’a hareket.

13.50    St. Petersburg’a varış, gümrük ve pasaport kontrolünden sonra özel otobüsümüz ile gemimize transfer. Geceleme ve akşam yemeği gemimizde.

Dileyen Misafirlerimiz Rusya federasyonu  bölgelerin kültür ve sanat şovlarını görebileceği Bagatista Şova(ektra katılabilirler)



2 Gün: ST.PETERSBURG

07.00    Uyandırma ve gemimizde açık büfe kahvaltı. 

08.15    Otobüsümüz ile panoramik şehir turu;

St. Petersburg şehri 44 ada üzerinde kurulu ve 340’tan fazla köprüsüyle Kuzeyin Venedik’i olarak biliniyor. Panoramik şehir turumuz esnasında; Smolny Manastırı, Tavrichesky Sarayı, Yaz Bahçesi, Saray bendi, Kışlık Saray (Ermitaj), Vasilevsky adası, Borsa binası, Eski Liman Fenerleri, Dekabrist Meydanı, Bronz Atlı, Eski Senato binası, St. Isaac Katedrali, Nevsky Caddesi (Stroganov Sarayı, Kazan Katedrali, GostinyDvor (Alışveriş Merkezi), II. Katerina anıtı, görülecek yerler arasındadır.

Saint Petersburg şehrinin trafiğinin yoğunluğundan dolayı zaman kaybını azaltmak için öğle yemeği yerel bir restoranda alınabilir. Öğle yemeğinden sonra otobüsümüz ile hareket ve dünyaca meşhur sanat müzelerden biri olarak kabul edilen ve kışlık saray grubu olarak da bilinen Hermitage Müzesi’ni ziyaret ediyoruz. Hermitage Müzesi ziyaretimiz esnasında; küçük taht odası, İtalyan resim koleksiyonu (Leonardo da Vinci, Rafaello, Tisian, Michaelangelo), Hollanda resim sanatı (Rembrandt), Fransız resim sanatı, İspanyol resim sanatı ve empresyonistler görülecek yerlerdir. (Yaklaşık 1,5-2 saat, Ücretsiz tur).

Gemiye dönüş. Dileyen misafirlerimiz akşam yemeğinden sonra düzenlenecek olan Kanal turu veya Gece Petersburg (Ekstra tur)



3 Gün: ST.PETERSBURG

07.00    Gemide açık büfe kahvaltı. 

09.30    Peterhof Sarayı (sadece aşağı park geziliyor)– yürüyüş turu; Samson çeşmesi ile Büyük Fıskiye, Roma çeşmeleri, "Satranç tahtası" fıskiyesi, eğlenceli fıskiyeler (küçük meşe, şemsiye, bank), Monplesiere Sarayı, Finlandiya Körfezi manzarası (Ekstra Tur)

13.30    Gemiye dönüş. Öğle yemeğinden sonra Puşkin Köyü Katerina Yazlık Sarayı turuna katılabilirsiniz. (Ekstra tur)

Puşkin (Katerina sarayı ve parkı) + Pavlovsk (Birinci Pavel Sarayı + parkı) Puşkin (Katerina Sarayı ve Parkı) – Katerina Sarayı: Büyük taç salonu ve Kehribar odası gezilecek yerler arasındadır.

17.00    Kaptanımız akşam gemide bizi hoş geldin kokteyline davet ediyor ve gemimiz seyrine başlıyor.

Akşam programında gemide çalışan bölüm şefleri tanıtılıyor.



4 Gün: MANDROGY

10.30    Sabah kahvaltısından sonra limana yanaşıyoruz.

Avrupa’nın en büyük tatlı su gölü olan Ladoga üzerinde yol alıyoruz. Daha sonra Ladoga Gölünü Onega Gölü’ne bağlayan Svir Nehri üzerinde seyrimize devam ediyoruz. Hava müsait ise burada piknik (Şaşlık Partisi) yapma imkânımız olacak.Resmedilesi doğada huzur veren bir manzaranın tadını çıkarmak için yeterince serbest zamanınız olacaktır. Geleneksel Rus köyünü ziyaret; tipik ahşap evleri dışarıdan ve içeriden gezilebilir, sayısız el sanatları sergisi, Rus krep ve tart evi, Piroshki (poğaça) evi ve Votka Müzesini (ücretli giriş) gezebilirsiniz. 

14.30    Gemiye dönüş ve hareket.



5 Gün: KİJİ

08.00    Sabah kahvaltısının ardından Kiji adasına varış, gezimizin en kuzey durağı olan 22 kubbeli, 5 salonlu Preobrajenski Kilisesi görenleri adeta büyüler.  Bu kilise 1714’te tek bir çivi kullanılmadan yalnızca balta ve oyma kalemi kullanılarak çam kütüklerinden yapılmıştır. Bir rivayete göre, kilise planını Büyük Petro’nun kendisi çizmiştir. Dünyanın çok kubbeli yegâne kilisesi olduğundan UNESCO’nun Dünya Miras Listesi’ne alınmıştır.

12.00    Gemiye dönüş ve hareket.



6 Gün: GORİTSY

Sabah kahvaltımızdan sonra öğlene kadar gemimiz seyir halinde,

13.30    Volga Baltık kanal sitemini kullanarak Goritsi’ye varıyoruz. Goritsi yakınlarında muhteşem duvarları ile korunan, ünlü ikon koleksiyonunu ve ev kompleksini barındıran tüm Rusya için dini bir anlam taşıyan Krillo – Belozersky Manastırını ve İkon Müzesi’ni görme imkânınız olacaktır.

16.00    Gemiye dönüş ve hareket.



7 Gün: YAROSLAVL

Sabah kahvaltımızdan sonra öğlene kadar seyir,

15.30    Öğlen yemeğinizden sonra Yaroslav’a varış. UNESCO Dünya Miras Listesindeki Yaroslav “Altın Halka” üzerinde bulunan en etkileyici şehirdir. Kuruluşu Moskova’dan da eski olan Yaroslav 1010 yılında Kiev’liYaroslav Prensi tarafından kurulmuştur. Turumuz esnasında yerel pazar (serbest zaman), İlyas Peygamber Kilisesi (dışarıdan), St. Nicholas Kilisesi, Noel Baba (içeresine ziyaret), eski Valinin evine interaktif turumuz ile devam edecektir.

20.00    Gemiye dönüş ve hareket.



8 Gün: UGLİC

09.00    Sabah kahvaltımız ile birlikte Ugliç’e varış. Yukarı Volga suyolu ile Rusya’nın en eski şehirlerinden Ugliç’e varıyoruz. Kremlin’in çan sesleri bizi Korkunç İvan’ın oğlunun öldürüldüğü ve adına yaptırılan Dimitry Kan Kilisesi’nin de bulunduğu bir geziye davet ediyor. Şehirde yürüyüş turu, Kremlin Bölgesi, Dimitri Kan Kilisesi, Dönüşüm Katedrali (yaklaşık 90 dakikalık yürüyüş.)

12.00    Gemiye dönüş ve hareket.



9 Gün: MOSKOVA

13.00    Başkentin mimarisi Çarlık yönetimi, Rus Ortodoks Kiliseleri, sosyalist dönem ve yeni kapitalist ekonomi tarafından şekillendirilmiştir. Moskova şehir turu; Leningradsky Bulvarı, Tverskaya Caddesi, Teatralnaya Caddesi, Lublyanka, KGB binası, Manej (at binme okulu), Kızıl Meydan (serbest zaman); GUM (alışveriş merkezi), Tarih müzesi, Diriliş kapısı, Kazan Kilisesi, Meryem Ana’nın Şefaati katedrali, Pazar yeri, Kremlin Kuleleri, Kurtarıcı İsa, Çar, St. Nicolas, Senato, Anıt Mezar, Kurtarıcı İsa Katedrali (yanından geçiş)

15.00    Tretyakov Sanat Galerisi (ekstra tur) veya Şehir Merkezine transfer (ücretli tur) serbest zaman

Akşam Yemeği gemimizde alınacaktır.

Gece ise muhteşem görünüşü ile “Işıklar Altında Moskova ve Metro” (ekstra tur) turuna katılabilme imkânı bulunmaktadır.



10 Gün: MOSKOVA

07.00    Uyandırma ve gemide açık büfe kahvaltı.           

08.15    Kremlin turu – Kongreler Sarayı, Senato Meydanı, Arsenal, Senato binaları, Rusya Federasyonu Başkanı Konağı, Çariçenin çanı ve Çarın topu, Katedral Meydanı; Göğe Yükseliş Katedrali, Baş melek Katedrali ve Meryem’e Müjde Katedrallerinden birini ziyaret edeceğiz.

Sirk veya Rus Ulusal Folklor Gösterisi olan “Kostroma Turu” katılabileceğiniz ekstra turlardan biridir.



11 Gün: MOSKOVA-İSTANBUL

Kahvaltıdan sonra kabinlerimizi boşaltıyoruz ve dönüş yolculuğumuz için havalimanına transferimiz

gerçekleşiyor.

14.50    Bilet ve bagaj işlemlerinden sonra Türk Hava Yolları’nın TK 418 sefer sayılı uçuşu ile İstanbul’a hareket ediyoruz.

18.05    İstanbul’a varıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    Rusya Turistik Vizesi için;

    Kayıt esnasında misafirlerin güncel pasaport bilgilerini acentelerine vermesi gerekmektedir.

    İstenen belgeler; seyahat bitiş tarihi itibariyle ile en az 6 ay geçerli pasaport, arka fonu beyaz yeni çekilmiş iki adet Biometrikfotoğraf, orijinal gemi davetiyesi, seyahat sağlık sigortası. (Otel rezervasyonu ile yapılan vizelerde acentemiz kesinle herhangi bir sorumluluk kabul etmemektedir.)

     

    Önemli Notlar.

    Vize için en az 6 ay geçerli hiçbir şekilde zedelenmemiş pasaport gerekmektedir. (Gerekli evrakları acentenizden öğrenebilirsiniz.)
    Vize işlemleri için pasaportunuz tur başlangıç tarihinden en geç 30 gün öncesi ofisimize ulaşmalıdır. Pasaportun en az 2 vize sayfası boş olmalıdır.
    Ekstra tur fiyatları 20 kişi katılım temel alınarak hesaplanmıştır. 20 kişinin altına düşmesi halinde fiyatlar, yüksek maliyetler nedeni ile artacaktır. Grubumuz sayı bakımından küçük olduğu zaman ekstra turlarda geminin diğer müşterileri ile otobüsümüzü paylaşıyoruz. Ekstra turlarda alınacak içecekler gezi ücretine dâhil değildir.
    Uçuşlarımız Türk Hava Yolları’nın tarifeli seferleri ile ekonomik sınıfta yapılmaktadır. Uçak bileti pasaporttaki isim & soy isme göre düzenlenir. Yanlış veya eksik isim ve soy isim beyanında sorumluluk tamamen müşteriye aittir
    Nehir trafiğine göre gemi varış ve kalkışları değişebilir. Buna bağlı olarak programların/ekstra turların saatleri değişebilir.
    Kesin rezervasyon tam ödeme ile yapılabilir.
    Programda belirtilen saatler Türk Havayolları ve Cruise firmasından alınmıştır. Saatlerde olabilecek herhangi bir değişiklikten acentemiz sorumlu değildir. Dolayısıyla herhangi bir saat değişikliğinden ötürü acentemiz programın içeriğini ve hizmet muhteviyatını bozmadan günlerde oynama yapabilir. İçerik aynı kalmak koşuluyla tur programında değişiklik olabilir.
    Gezimiz için geçerli tüm yasal hükümler ve sorumluluklar Yolcu Satış Sözleşmemizde belirtilmiştir.
    Gezimize kayıt yaptırmış olan yolcularımız sözleşme hükümlerini kabul etmiş sayılırlar.
    Sigara sadece güneşleme güvertesindeki belirli bir alanda içilir, gemide diğer mekanlar da sigara içmek kesinlikle yasaktır!
    Navigasyon güvenliğinden dolayı kaptan ve mürettebatı gezi güzergahını değiştirmeye tek başına karar verebilir.

     

    İPTAL ŞARTLARI

    Münferit Rezervasyon İptal Şartları; kayıttan itibaren seyahate 69 gün kalaya kadar toplam tutarın %20’si, 68 – 60 gün arası %40’ı, 59 – 50 gün arası %60’ı, 49 – 30 gün arası %80’i, 30 – 0 gün arası %100 kadar cezai işlem uygulanmaktadır.
    Grup Rezervasyon İptal Şartları; grup rezervasyonlarında iptal şartları değişiklik göstermektedir.


    İptal Şartları
    https://academic-tour.com/tur-681-ms-chernishevsky-ile-volga-volga-2019.html
    İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.
    Ataturk Cad. No: 270/A 1.Kordon-Alsancak
    0232 463 25 25


    Bu çıktı 28.03.2024 15:19 tarihinde verilmiştir. İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.