Uçaklı KARS-DOĞUBAYAZIT-VAN TURU Tur Programı

    Uçaklı  KARS-DOĞUBAYAZIT-VAN TURU 

Karlar altında masalsı bir yolculukla, muhteşem bir tatil sizleri bekliyor…

2 Gece KARS Konaklama+1 Gece VAN Konaklama

 Bölgenin Seçkin Otellerinde Sabah+Akşam Yemekleri Dahil 

 12-15 Mart 2021 / 19-22 Mart  (4 Gün-3 Gece )

İzmir’den Kars’a, Van’dan İzmir’e Direkt Uçuş

Sarıkamış, Kars Merkez, Çıldır Gölü, Ani Antik Kenti, Aşık Atışması, Iğdır, Doğubayazıt,

İshakpaşa Sarayı, Muradiye Şelalesi, Akdamar Adası, Van Gezisi

Kalkış Yerleri: ADNAN MENDERES HAVA LİMANI
PROGRAM
1 Gün: İZMİR - KARS - SARIKAMIŞ - KARS

Sabah Adnan Menderes Havalimanı`nda buluşuyor ve saat 7:45 uçuşu ile Kars Havalimanına 10:00 da ulaşıyoruz. Bizi bekleyen aracımıza binerek SARIKAMIŞ`a hareketle turumuza başlıyoruz. Burada alınacak öğle yemeğinin ardından, ilçe merkezinde kısa bir tanıtım turu yapıyor ve kristal kar olarak adlandırılan, dünyada kaymak için en iyi yerlerden biri olan  SARIKAMIŞ KAYAK MERKEZİ`ne geçiyoruz. Telesiyej ile zirveye çıkıyor ve kristal karlar üzerinde geçirilecek eğlenceli anlar, karda yürüyüş, çay veya sıcak şarap molası veriyoruz. Ardından Sarıkamış gezimizin olmazsa olmazını yerine getiriyor ve şehit olmuş 90 bin Mehmetçiğimiz anısına düzenlenmiş merkezdeki Şehitliği ziyaret ediyoruz. Sonrasında KARS`a geri dönüyor ve The Kars Park Otel`imize yerleşiyoruz. Dileyen misafirlerimizle bakanlık izni olur ise (ekstra) KARS RUS EVİ (Katerina Sarayı) önünde SICAK ŞARAP ve AKORDİYON eşliğinde, ATEŞ PARTİSİ düzenliyor ve KAFKAS müzikleri ile unutulmaz bir gece yaşıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



2 Gün: ANİ ANTİK KENTİ-ÇILDIR GÖLÜ-KARS MERKEZ GEZİSİ-AŞIK ATIŞMASI

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından, günümüzün ilk gezi noktası olan ANİ ANTİK KENTİ`ne ulaşıyoruz. Arpaçay Nehri`nin kıyısında ve Ermenistan sınırında bulunan bu tarihi kentteki gezimizde Tarihi Surlar, Bezirhane, Surp Amena Prkıtch Kilisesi, Tigran Honents Kilisesi, İpek Yolu Köprüsü, Ebu`l Menüçehr Camii, Büyük Hamam, Abughamrends (Poladoğlu Kilisesi), Ateşgede Tapınağı ziyaret noktalarımızdır. Ani Antik Kenti ziyaretimiz sırasında, Bakireler Manastırı(Surp Hripsime Manastırı), İçkale,Kızlar Kalesi, Selçuklu Kervansarayı, Kral Gagik Kilisesi,Gürcü Kilisesi ise panoramik olarak göreceğimiz yerlerdir. Bu etkileyici gezimizin sonrasında, kışın tamamen buz tutan, ÇILDIR GÖLÜ` nü görmeye gidiyoruz. Önce, gölün kendi balığı olan Sarı Balık` tan öğle yemeğimizi alıyoruz. Anılarımıza ekleyeceğimiz fotoğraf çekimi sonrasında buz tutmuş ÇILDIR GÖLÜ üzerinde AT KIZAĞI keyfini yaşıyoruz. ( Gölde buzlar erimişse gezintimiz göl kenarında olacaktır) Buzu kırıp ağ çeken balıkçılara katılıyor ve onlarla birlikte bizde balık avlıyoruz. Göl üzerinde,  çevresinde geçireceğimiz keyifli vakit sonrasında, Kars şehir merkezine geliyor ve bu güzel şehrimizin tarihi ve kültürel güzelliklerini keşfe çıkıyoruz. Kars-Kafkas Cephesi Müzesi, Cheltikov Evi, Tarihi Taş Köprü, Rus Şiiri`nin Güneşi olarak bilinen Puşkin`in de yıkandığı Tarihi Osmanlı Hamamları, Namık Kemal Evi, Kars Müzesi,  Katerina Sarayı, Evliya (Ebu`l Hasan Harekani) Camii, Kümbet Camii(12 Havariler Kilisesi), Defterdarlık Binası (Kentin ilk tiyatrosu) Vali Konağı (Tüccar Stavişku Evi), turumuzun  gezi noktalarımız olacak. Gezimizin ardından, şehir merkezinde meşhur Kars Gravyeri ve Kaşar peyniri alışverişlerimizi yapıyoruz. Academic Tour misafirlerine özel düzenlenecek olan, Kars`ın ünlü ozanlarının iştirak edeceği, milli geleneklere uygun AŞIK ATIŞMASI ile bu güzel günü sonlandırıyoruz. Akşam yemeği sonrasında, Bakanlık izni olursa isteyen konuklarımızla ekstra KAFKAS GECESİ`ne katılıyoruz.



3 Gün: KARS-IĞDIR-DOĞUBAYAZIT (İSHAK PAŞA SARAYI )-MURADİYE ŞELALESİ-VAN

Otelde alacağımız sabah kahvaltısı sonrasında, Türkiye`nin en doğusundaki şehir, Doğu`nun Çukurova`sı IĞDIR üzerinden, DOĞUBAYAZIT`a geliyoruz. Doğunun en nefes kesici yapısı İSHAK PAŞA SARAYI`nı gezmeye başlıyoruz. Bir kartal yuvasının yüzlerce kez büyütülmüşü gibi duran, taşa oyulmuş İSHAKPAŞA SARAYI`nı görüp, mistik havasında büyüleneceksiniz. Osmanlı nın en ünlü yapıtlarından biri olan bu muhteşem sarayın tarihçesi ve mimarisi hakkında rehberimizden bilgi alıp, öğle yemeği için Doğubayazıt Çarşısı`nda mola veriyoruz. Alışveriş için serbest zaman sonrasında, AĞRI DAĞI manzarasıyla ilerleyerek, TENDÜREK DAĞI eteklerine yakın bir noktada binlerce yıl önce patlamış ve A tipi lav akıntısının o esrarengiz renklerine ve şekillerine şahitlik ediyoruz. Bu ilginç görüntü ve manzara sizlerde bilim kurgu filmindeki bir gezegeni ziyaret ediyormuş hissiyatı uyandıracak. ÇALDIRAN OVASI`ndan geçiyor ve  MURADİYE ŞELALESİ`ne ulaşıyoruz. Ülkemizde bulunan en önemli doğa harikalarından birisi olan Muradiye Şelalesi`nde, suyun kudretini bir kez daha teninizde ve ruhunuzda hissedeceksiniz. Burada Şelalenin muhteşem esintisiyle keyif yaptıktan sonra, VAN`a doğru yola çıkıyoruz. Dağların çevrelediği ``GÜNEŞ ÜLKESİ`` Urartuların Başkenti eski VAN Şehrinde, Ramada by Wyndham Van vb. otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



4 Gün: GEVAŞ (AKDAMAR ADASI)-VAN GEZİSİ

Otelde alacağımız sabah kahvaltısı sonrasında Van Gölü kıyısını takiben muhteşem manzaralarla,  GEVAŞ`a ulaşıyoruz. GEVAŞ`tan tekneye (ekstra) binip, AKDAMAR ADASI`na geçiyoruz. Ada üzerinde efsanelere konu olmuş dünyada ilk Papaz yetiştiren okullardan biri olan AKDAMAR KİLİSESİ` ni ziyaret ediyoruz. Rehberimizin bilgilendirmelerini dinleyerek,  fotoğraf çekimlerimizle buradaki turumuzu tamamlıyoruz. Gevaş`tan ayrıldıktan sonra, öğle yemeğimizi almak üzere VAN`da mola veriyoruz. Ardından, VAN KALESİ`ni (Tuşba Kalesi)  panoramik olarak gördükten sonra, Urartu el sanatları örneklerinden olan gümüş işçiliğini görebileceğimiz ARUBANİ BEDESTENİ ve VAN KEDİ EVİ`ne  uğruyoruz. Urartu el sanatları ve orijinal  Urartu motifleriyle zenginleştirilmiş eşsiz güzellikteki gümüş işçiliği ile ilgili bilgileri alıp, alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Unutulmaz anılarımızla VAN Havalimanına geçiyor ve 15:30 uçağına binerek, İzmir` e varıyoruz. Bir başka Academic Tour gezisinde buluşmak üzere siz değerli misafirlerimizle vedalaşıyoruz.
Not: Uçuş saatinden 1,5-2 saat önce Havalimanında bulunmanız gerekmektedir.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    » Araçta, uçakta ve tesislerde kaybolan eşyalardan, seyahat esnasında yapacak olduğunuz alışverişlerden ve sonrasında aldığınız ürünlerle ilgili doğabilecek şikâyetlerden ACADEMİC TOUR kesinlikle sorumlu değildir. Değerli olduğunuzu düşündüğünüz eşyalarınızı araçlarda bırakmayınız.

    » Programda yazan uçuş saatleri belirtilen Havayollarından alınmıştır. ACADEMİC TOUR, uçak saatlerinde olabilecek değişiklikten, rötardan, grev ve fors majör (deprem, iç savaş, terör alarmı, doğal afet vb.) durumlar yüzünden uçuş iptallerinden sorumlu değildir.

    » Rehber; hava, yol ve konaklama şartlarına uygun olarak, turda değişiklik yapma hakkına sahiptir.

    » Hava şartlarından, uçak rötarlarından veya farklı nedenlerden dolayı programda yazdığı halde gerçekleştirilemeyen turdan ACADEMİC TOUR sorumlu tutulamaz.

    »  Otellerde aynı standartlarda olmak koşulu ile ACADEMİC TOUR değişiklik yapma hakkına sahiptir.

    » Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile gerçekleştirilir.

    » Turlarda müze ve ören yeri girişleri için MÜZEKART alarak giriş ücretleri masraflarınızı en aza indirebilirsiniz.

    » Turların kalkış tarihinden en az 48 saat evvel, tur kalkış saati, rehber telefonu, tekrar teyit edilir.

    » Tur programı, ACADEMİC TOUR Tur Kayıt formu maddeleri bir bütündür.

    » Butik Turlarımızda katılan kişi sayısı doğrultusunda araç seçimi (9 ,16, 27 veya 31 kişilik) yapılmaktadır. Yolcu turu satın alırken bu şartı kabul etmiş sayılır.

    » Gezi süresi 4 GÜN-3 GECE’ dir. Otel konaklaması 3 GECE’ dir.

    » Rezervasyon esnasında, kimliğinizde yazılı olan isim ve soy isminizi açık olarak kayıt görevlimize bildiriniz. Havaalanında check-in esnasında isimden kaynaklanan problemden ACADEMİC TOUR sorumlu değildir.

    » Programımızda yer alan  Aşık Atışması , Kafkas Gecesi ve Ateş Partisi pandemi sebebiyle alınacak yasal kararlar doğrultusunda bu etkinlikler gerçekleşmeyebilir. 

    » Yeterli sayıda çoğunluk sağlanmadığında, turu 1 gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı ACADEMİC TOUR’ da saklıdır. Turun iptali durumunda ACADEMİC TOUR iptali bizzat bildirmek zorundadır.

    »Kış dönemi turlarına gelecek misafirlerimizin kış ve soğuk hava koşullarına uygun kıyafet bulundurması gerekmektedir. » İptal-İade ve değişiklik şartları; Academic Tour Tur Kayıt Sözleşmesi Maddeleri ile bir bütündür.  Uçaklı Tur Programlarında iptal-iade ve değişiklik hakkı uçak hariç 30 gün öncesine kadardır. Sigortada belirtilen doktor ve hastane raporu ile belgelenebilen hastalıklar ve 1.derece yakın kaybı gibi sigorta poliçesinde belirtilen nedenler, sigorta şirketi tarafından değerlendirilir.  Belirlenen süreçte  herhangi bir nedenle yapılan iptallerde veya tura gelinmediğinde iptal ve ücret iadesi  mümkün değildir.


    İptal Şartları
    https://academic-tour.com/tur-1091-ucakli-kars-dogubayazit-van-turu
    İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.
    Ataturk Cad. No: 270/A 1.Kordon-Alsancak
    0232 463 25 25


    Bu çıktı 29.03.2024 00:37 tarihinde verilmiştir. İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.