1 Gün: AkşamAkşam saat 22:00 Üçkuyular (Fahrettin Altay- Kavşakta Pamukkale Yazıhanesi Önü), 22:10 Hatay İnönü Caddesi (Susuzdede Parkı-Hatay İstikametindeki Durak) 22:20 Üçyol (Ziraat Bankası Önü) 22:30 Lozan (Lozan Kapısı Önü) 22:45 Karşıyaka (Anıt) 22:50 Karşıyaka (Yunuslar) 22:55 Karşıyaka Bostanlı İskele, (İskelenin Karşısı, Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosu Önü) 23:05 Mavişehir (Mavibahçe Avm Karşısı), 23:25 Bornova (Ege Üniversitesi Hastane Önü) 23:35 Bornova (Osman Kibar Meydanı Manisa Kavşağı Önü)’nden siz değerli misafirlerimizi alarak Manisa-Akhisar-Balıkesir üzerinden , üç imparatorluğa başkentlik yapmış, coğrafi ve mimari güzellikleriyle şairlere ilham olmuş yedi tepeli İstanbul şehrine ulaşıyoruz.
1 Gün: İstanbul’un tarih ve eğlence duraklarına doğru yapacağımız gezimiz için ilk olarak Boğazın incisi Boğaziçi Köprüsü’nden geçerek muhteşem bir manzara eşliğinde Avrupa Kıtası’na ulaşıyor ve Ortaköy sahiline gidiyoruz. Kahvaltı için verilen serbest zaman ardından rehberimizin vereceği bilgiler ışığında Ortaköy’ü tanıma fırsatı buluyoruz. Fotoğraflarımızı çektikten sonra, Tarihi Yarımada Sultanahmet bölgesine doğru yola çıkıyoruz. (Bundan sonra bütün müzeler yürüyüş mesafesinde olduğu için araca sadece dönüşte binilecektir ve uygun yürüyüş ayakkabıları, müze kartı için kimlik ve fotoğraf bulundurmanızı öneriyoruz. Müze kartlarının İstanbul’a gelmeden çıkarılması tavsiye edilmektedir.) Önce turumuza Sultanahmet Meydanı ve Camii, Hipodrom ve üzerinde bulunan Dikilitaş, Alman Çeşmesi gibi eserler meydanın en ilgi çekici yapıları rehberimizin bilgilendirmelerini anlatımlarını dinleyerek başlıyoruz. Turumuzun devamında, insanlık tarihi boyunca yapılmış olan hem mimari, hem mühendislik anlamında tek kelime ile şaheser sayılabilecek Ayasofya’yı ziyaret ediyoruz. Ayasofya ziyareti sonrası, Osmanlı Devleti’nin üç asırdan fazla yönetildiği yer olan Topkapı Sarayı’nı gezmeye gidiyoruz. Önce I. Avlu’da rehberimizin saray ve mimarisi hakkında bilgilendirmeleri ışığında, misafirlerimize verilen süre içerisinde saray’da Kutsal Emanetleri ziyaret edebilir, Kaşıkçı Elması ve Topkapı Hançeri’ni görebilir, Arz Odası, Revan ve Bağdat Köşkleri’ni ziyaret edebilir, Mecidiye Köşkünden müthiş boğaz manzarasını seyredebilirler. Tekrar bir araya gelerek, rehberimizin yönlendirmeleri ile vereceği serbest zamanda, isteyen misafirlerimiz diğer tarihi binaları görebilir, fotoğraf çekebilir ve meşhur Sultanahmet Köftesi’nin tadına bakabilirler. Mola sonrası Yerebatan Sarnıcını ziyaret etmeye gidiyoruz. Bizans imparatorluğundan kalan 250 den fazla sütunu ve meşhur ters duran Medusa’nın Başını görerek, turumuzu tamamlayıp 5*Ramada Plaza by Wyndham Istanbul Tekstilkent otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.
2 Gün: Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından, Haliç’in en muhteşem manzarasına sahip olan tepeye, Pierre Loti Tepesi’ne geçiyoruz. Burada teleferik kullanarak tepeye çıkıyor ve Haliç manzarasının seyrine dalarak çay ve kahvelerimizi keyifle yudumluyoruz. Daha sonra, Panorama 1453 Tarih Müzesi’ne doğru yola koyuluyoruz. Tarihi surların yanından yapacağımız yürüyüşle, enine ve boyuna 360 derece panoramik özelliğiyle eşsiz bir müze olan ve İstanbul’un Fethi’nin adeta içindeymişsiniz hissiyle ziyaretçileri şaşkına çeviren bu müzeyi görecek rehberimizin anlatımları ile tarihi bir yolculuğa çıkacağız. Panorama müzesi ziyaretimizin ardında, ülkemizin bin bir güzellikteki tarihi ve doğal harikalarının birer modelinin bulunduğu Miniatürk’ü gezmeye gidiyoruz. Kendinizi adeta tüm ülkeyi gezmiş hissi uyandıran bu nadide mekân hem biz hem de çocuklarımız için çok ideal bir müze. Turumuzun devamında Eminönü Meydanı’na gidiyoruz. Gerek Osmanlı gerekse Cumhuriyet döneminin ticaret merkezi olarak görülen Eminönü aynı zamanda tarihi eserleriyle de dikkat çeker. Rehberimizin bölge ile ilgili bilgilendirmeleri eşliğinde verilecek serbest zamanda Yeni Camii, Mısır Çarşısı ve Rüstem Paşa Camii’ni gezebilme şansına sahip olacaksınız. İsteyen misafirlerimiz öğle yemeğini meşhur Eminönü Balıkçılarından Balık Ekmek olarak alabilirler. Eminönü bölgesinde geçireceğimiz zamanın ardından Haliç kıyısında bulunan, içinde bulundurduğu koleksiyondan sahip olduğu binasına kadar son derece etkileyici olan Rahmi Koç Müzesi’ne gidiyoruz. Klasik arabalardan, trene, saltanat vagonundan, jet uçaklarına kadar birçok objeyi içinde barındıran, mimarisi ve koleksiyonu açısından dünyanın sayılı müzelerinden biri haline gelen müzeyi geziyoruz. Ayrıca bu müze, Türkiye’ de ulaşım endüstri ve iletişim tarihine adanmış ilk önemli müzedir. 7’ den 70’ e herkesin ilgisini çekecek ve içerisinden çıkmak istemeyeceğimiz bu müze içindeki güzel kafe ve restoranlar dinlenmeniz için imkânlar sunuyor. Rahmi Koç Müzesi ziyaretimiz sonrası gezimizin 2.gününü bitiriyor ve dinlenmek üzere otelimize dönüyoruz. Akşam yemeği sonrası isteyen konuklarımızla beraber Gece Turuna (Ekstra) çıkıyoruz. Yeryüzünün en eski 2. raylı sistemi olan tünele Karaköy'den biniyor ve İstiklal caddesinin sonuna çıkarak gece turumuza başlıyoruz. Kısa bir yürüyüşün ardından Galata Kulesine varıyor ve ışıklar eşliğinde gece İstanbul'un manzarasının tadını çıkarıyoruz. Beyoğlu'nda çay kahve ve alışveriş için serbest zaman sonrası İstanbul'un ihtişamlı yapılarından biri olan ve bir çok film ve diziye konu olan Pera Palas Otelini görmeye gidiyoruz. Rehberimizin anlatımları ve fotoğraf çekiminin ardından, bizi bekleyen otobüsümüze binerek tekrar otelimize dönüyoruz. Konaklama otelimizde.
3 Gün: Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısının ardından, 19. yüzyılda Avrupa ve Osmanlı mimari stillerinin bir araya getirilmesiyle inşa edilip, Osmanlı Hanedanı’nın Topkapı Sarayı’ndan sonraki geç dönem ikametgahı olmuş, 1938’de Ata’mızın ebediyete uğurlandığı tarihi Dolmabahçe Sarayı’nı ziyaret ediyoruz. Sultan Abdülmecid tarafından 19. yüzyılın ikinci yarısında yaptırılan bu muhteşem yapı adeta İstanbul’un en önemli simgelerinden biridir. Sarayın girişinde rehberimizin yapacağı bilgilendirmeyi dinledikten sonra Dolmabahçe gezimize başlıyoruz. Göz alıcı bahçesi boğaza nazır eşsiz konumu ve tarihimizin önemli olaylarını yaşandığı bu saray gezisi hiç aklımızdan çıkmayacak. Dünyaca ünlü Hereke Halılarını, sedef kakma mobilyaları, tonlarca ağırlıktaki paha biçilmez kristal avizeleri ve daha pek çok zengin dekorasyon unsurunu hayranlıkla seyrediyoruz. Saray gezimizin ardından rotamızı Taksim İstiklal Caddesi ’ne çeviriyoruz. Rehberimizin yönlendirmeleri ile verilecek serbest zamanda, misafirlerimiz bölgeyi arzu ettikleri gibi keşfe çıkabilirler. Taksim Meydanı’nda, bir zaman film yapımcılarının mekanı olan ünlü Yeşilçam Sokağı, bölgenin en önemli ve en güzel binalarından olan Avrupa Pasajı, Osmanlı döneminde ilk laik sistemde eğitim veren Galatasaray Lisesi ve Dünya’nın en eski metrosu olan Tünel göreceğiniz yerler arasında... Ayrıca misafirlerimiz İstiklal Caddesinde, Dünya’nın en meşhur müzelerinden Madame Tussauds Müzesi’ni gezebilir, Çiçek Pasajı’nı görebilir, St. Antuan Kilisesi’nin ihtişamlı görünüşüne şahit olabilir, İstiklal Caddesi’nin 24 saat cıvıl cıvıl olan ortamında hoş vakitler geçirebilirler. İnci Pastanesi’nin meşhur profiterolünü tatmayı unutmamak gerek. Buradan hareketle Eminönü bölgesine geçiyor ve turumuzu taçlandıran Boğaz Turu’na (Ekstra) çıkıyoruz. Academic Tour misafirlerini bekleyen özel gezi teknesindeki yerlerimizi alıyor ve Galata Kulesi, Dolmabahçe Sarayı, Çırağan Sarayı, Ortaköy Camii, Kuzguncuk, Üsküdar, Kız Kulesi Kasırlar, I.Köprü ve Yalıları görerek müthiş bir tekne sefası ile bu harika turumuzu İstanbul’u hafızalarımızdan kolay kolay silinmeyecek güzel görüntüleriyle sonlandırıyoruz. Daha sonra tekrar otobüsümüzde yerlerimizi alarak, geri dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Yolda gerekli molalarımızı verdikten sonra, akşam geç saatlerde Bursa-Balıkesir-Akhisar-Manisa üzerinden akşam geç saatlerde İzmir’e ulaşıyor ve bir başka Academic Tour seyahatimizde görüşmek üzere siz değerli misafirlerimizle vedalaşıyoruz.
Not: Müze, Ören Yeri girişlerinde aşırı yoğunluk sebebiyle sıra bekleme yaşamamanız için, Müze kartlarınızı İstanbul’a gelmeden çıkartmanızı kuvvetle tavsiye ederiz.