Uçakla BATUM - TİFLİS TURU Tur Programı

  Uçaklı  

 BATUM - TİFLİS TURU 

İZMİR-TRABZON gidiş / KARS-İZMİR Dönüş

AYDER YAYLASI, GELİNTÜLÜ ŞELALESİ, BATUM, GORİ, TİFLİS, BORJOMİ, AHISKA, KARS, ANİ ANTİK KENTİ 
BU MUHTEŞEM PROGRAMI SİZLER İÇİN HAZIRLADIK…

       Tüm Şehir ve Kültür Turları Fiyata Dahil !
        Karadeniz’in En Güzel Yaylalarından AYDER YAYLASI Gezisi
         GÜRCİSTAN’ın Gözde Kentlerinden BATUM Şehir ve Kültür Turu
        Stalin’in Doğduğu Şehir GORİ Gezisi
        TAM GÜN GÜRCİSTAN’ın Başkenti TİFLİS Turu
       BORJOMİ ve AHISKA Gezileri
        KARS Şehir Turu ve ANİ ANTİK KENTİ Gezisi

 1 Gece Batum Konaklama / 2 Gece Tiflis Konaklama / 1 Gece Kars Konaklama

 1.TUR: 29 Temmuz-2 Ağustos   2 TUR: 5-9 Ağustos 3.TUR: 26-30 Ağustos 

4.TUR: 9-13 Eylül   5. TUR: 7-11 Ekim  6 TUR:14-18 Ekim (5 Gün-4 Gece) 

  ERKEN REZERVASYON KAMPANYASINI KAÇIRMAYIN !!!  

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: İZMİR-TRABZON-RİZE-AYDER YAYLASI-GELİNTÜLÜ ŞELALESİ-BATUM

Adnan Menderes Havalimanın’da buluşarak saat  06:05’de kalkacak  SunExpress Hava Yolları İZMİR-TRABZON uçağımızın  check-in işlemlerini yaptırarak saat 08:00’de TRABZON’a varıyoruz. (Havalimanı veya uçak içerisindeki kahvaltı seçeneklerinden faydalanabilirsiniz) Bizi bekleyen aracımıza yerleştikten sonra, uygun molalarla Rize güzergahından Kaçkar Dağları’nın en güzel yaylalarından biri olan Ayder  Yaylası’na  hareket ediyoruz. Dünyanın korumada öncelikli 200 ekolojik bölgesinden biri olan   Fırtına Vadisinin göz kamaştıran doğa manzaraları eşliğinde ilerleyerek Ayder Yaylasına ulaşıyoruz. Masmavi bir gökyüzü ve yemyeşil orman dokusunun içinden dökülen Gelintülü Şelalesi’nin oluşturduğu renk cümbüşünü hayranlıkla izleyip, fotoğraflarımızla bu güzel görüntüleri hatıralarımıza ekliyoruz. Ayder Yaylasında keyifli yürüyüşlerimizi yaptıktan sonra,  Pazar, Fındıklı, Arhavi, Hopa üzerinden, Türkiye-Gürcistan sınırımızı oluşturan Sarp Sınır Kapısına geçiyoruz. Sadece (çipli) kimliklerimizle  Gürcistan-Batum’a geçiyoruz. Karadeniz sahili boyunca ilerleyerek, güzel deniz manzaraları eşliğinde  Batum’un doğasını gözlemleyerek, zengin Gürcü kültürünü tanımak üzere turumuza başlıyoruz. İlk olarak bölgedeki müslüman halkın aktif olarak ibadetlerini gerçekleştirdikleri Orta Cami’ni, evli çiftlere şans getirdiğine inanılan  Saint Andrew Heykeli, Çoruh Nehri, Gonio Köprüsünü, Roma döneminden kalma  Gonio Apsaros Kalesini göreceğiz. Farklı mimarileri ile dikkat çeken Ters Bina, Adalet Binası, Batum Limanı, Saat Kulesi, Alfabe Kulesi, Ali Nino Heykelini görüyor ve şehir merkezine geçiyoruz. Merkezde  Tiyatro Binası, Poseidon Heykeli, Piazza Kulesi, Hükümet Binası, Kamu Binaları, Avrupa Meydanında bulunan Medea Heykeli   gibi görkemli yapıtlar görerek, fotoğraf çekimlerimizi gerçekleştiriyoruz.  Batum Sahil Parkında vereceğimiz molanın ardından,  ekstra akşam yemeği için serbest zaman veriyoruz.  Batum’da otelimize yerleştikten sonra  isteyen konuklarımız, şehrin  en çok kendinden söz ettirdiği, ışıl ışıl rengârenk aydınlatılmış yapılarının gece görüntüsünü ve bulvarda yapılan müzikli, ışıklı, su gösterilerini  izleyebilirler  Konaklama  Hotel  Monarch, Intourist Palace Batumi  ​v.b



2 Gün: BATUM - GORİ - TİFLİS

Otelde alacağımız sabah kahvaltısı sonrasında, Doğu Gürcistan’a geçiyor ve yolumuz üzerinde Gori şehrine uğruyoruz.  Şida Kartli Bölgesi’ nde bulunan ve Gürcü Kralı David (1089-1125) tarafından kurulmuş 60.000 nüfusa sahip küçük bir sanayi şehri olan Gori’ yi bu kadar önemli yapan, Sovyet Rusya’nın liderliğini ve Sovyetler Birliği Komünist Partisi’ nin Liderliği anlamına gelen Genel sekreteri Josep Cugaşvili (Josep Stalin)’ nin burada doğmuş olmasıdır. Lakabı olan “Stalin” Rusçada çelik anlamına gelmektedir. Panoramik olarak gerçekleştireceğimiz turumuzda ayrıca Stalin Müzesini de gezme şansına sahip olacağız. Fotoğraf çekimi sonrasında,  Tiflis’e hareket ediyoruz. Gürcistan’ ın başkenti Tiflis, yaklaşık 1.250.000 kişilik nüfusu, Sovyet Dönemi’nin izlerini hâlâ ve kısmen taşıyan mimarisi ve doğal güzelliğinin yanı sıra, tarihi mekânlarıyla da oldukça ilgi odağı olan bu şehre, rehberimizin bilgilendirmeleri ile  giriş yapıyoruz. Akşamüzeri  otelimize yerleşiyor ve kısa bir dinlenme sonrasında, dışarıda ekstra akşam yemeğimizi gürcü mutfağının tatlarına bakarak alıyoruz. Keyifli bir gece sonrasında otelimize geri dönüyoruz. Konaklama Tiflis’te Hotel Residence Plaza, Green Tower veya Jazz Hotel Tiblisi v.b  



3 Gün: TAM GÜN TİFLİS TURU

Otelde alacağımız sabah kahvaltısı sonrası, Tiflis şehir turumuza başlıyoruz. Kura (Mtkvari) Nehri’nin her iki yakasına kurulmuş olan Tiflis, İpek Yolu üzerinde bulunması nedeniyle tarihi boyunca da bu açıdan önemini korumuş. Şehir turumuzda ilk olarak teleferikle çıkacağımız Narikala Kalesi’ni ve kuş bakışı olarak Tiflis şehrini muhteşem manzarasını seyredeceğiz. Sonrasında Tiflis’in meşhur sülfür hamamlarının yer aldığı Hamamlar sokağını, Cuma Camisini görüp Rustaveli Bulvarı’na gidiyoruz. Rustaveli Bulvarı bir zamanlar Lenin’in heykelinin bulunduğu Gürcistan’ın sembolü Aziz George heykelinin olduğu Özgürlük Meydanı'ndan başlar ve 1.5 kilometre uzunluğundadır. Bulvarın üzerinde bulunan Gürcistan Parlomentosu, Kaşveti Kilisesi,  Tiflis Opera ve Bale Tiyatrosu, Rustaveli Devlet Akademik Tiyatrosu, Rustaveli Müzesi ve Gürcistan Bilim Akademisi’ni panoramik olarak yapacağımız yürüyüş turumuzda görerek,  fotoğraf çekimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Öğle yemeği  molası sonrasında, Tiflis şehir merkezinde yer alan Versinaj Çarşısına (Antikacılar) transfer oluyor ve alışveriş için serbest zaman alıyoruz. Akşamüzeri otelimize geçerek, rehberimizin belirleyeceği saatte buluşuyor ve ekstra Yemekli Gürcü Gecesi’ne katılıyoruz. Unutulmaz bir gecenin ardından tekrar otelimize dönüyoruz. Konaklama Tiflis’te Hotel Residence Plaza, Green Tower veya Jazz Hotel Tiblisi v.b  



4 Gün: TİFLİS- BORJOMİ - AHISKA - KARS

Otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardından,  otelden ayrılıyor ve ilk durağımız Borjomi'ye hareket ediyoruz. Borjomi-Haragauli Ulusal Parkı’nın doğu ucunda bulunan vadide yer alan kent, günümüzde Gürcistan’ın başta gelen ihraç ürünü olan maden suyu ile ünlüdür. Borjomi-Haragauli Ulusal Parkı, Dünya'nın koruma altına alınan yerlerinden birisidir. Borjomi’yi rehberimizin bilgilendirmeleriyle panoramik gezdikten ve gördükten sonra, Ahıska türkleri’nin yaşadığı Ahıska’ya doğru hareket ediyoruz. Burada ülkenin en büyük kalesi olan Rabati Kalesi’ne çıkıyoruz. Kale ve kaledeki eserler tamamen onarılarak turizmin hizmetine sunulmuştur. Kalede yer alan Ahmediye Camisi, Ahıska Atabeklerinden Hacı Ahmed Paşa tarafından 1749 yılında yaptırılmış olup, bölgenin Rusya'nın eline geçmesinden sonra minaresi sökülerek kiliseye çevrilmiştir. Şimdi ise onarılarak içinde eserlerin bulunduğu bir müze haline gelmiştir. Bu görkemli kale gezimizin ardından, Ahıska'nın onarılan mahallesini gezerek ve fotoğraflayarak, turumuzu sonlandırıyoruz. Buradan Türkgözü sınır kapısına hareket ediyor ve  Sınır geçiş işlemlerimizin ardından Kars’a hareket ediyoruz. Akşam yemeğimizi otelimizde aldıktan sonra isteyen konuklarımızla ekstra Kafkas Dans Gösterilerini izlemek üzere  Kars Sahne’ye gidiyoruz. Eğlence sonrası, otelimize dönmeden, ay ışığı ve gece aydınlatmaları içinde daha gösterişli bir görünüme sahip olan Kars Kalesi, Evliya Camii, Kümbet Camii önünde hatıra fotoğraflarımızı çekiyoruz. Konaklama  The Kars Park Otelimizde.



5 Gün: KARS - ANİ ANTİK KENTİ - İZMİR

Otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardından,  panoramik olarak Kars’ı görerek,  geçmişte birçok kültürün ve dinin bir arada yaşadığı, bugün Unesco Dünya Kültür Miras listesinde yer alan Ani Antik Kentini gezmeye gidiyoruz. Arpaçay Nehri’nin kıyısında ve Ermenistan sınırında bulunan bu tarihi kentteki gezimizde; Tarihi Surlar, Surp Amena Prkıtch Kilisesi, Tigran Honents Kilisesi, İpek Yolu Köprüsü, Ebu’l Menüçehr Camii, Büyük Hamam, Abughamrends (Polatoğlu Kilisesi), Ateşgede Tapınağı ziyaret noktalarımızdır. Ani Antik Kenti’ni gezerken Bakireler Manastırı(Surp Hripsime Manastırı), İçkale, Kızlar Kalesi, Selçuklu Kervansarayı, Kral Gagik Kilisesi, Gürcü Kilisesi ise panoramik olarak göreceğimiz yerlerdir. Bu etkileyici ören yerinde rehberimizin bilgilendirmelerini dinledikten sonra, fotoğraf makinamızla muhteşem kenti, hatıralarımıza ekliyoruz. Daha sonra 13:35’de kalkacak uçağımız için Kars Havalimanına geliyor ve uçağımızın  check-in işlemlerini yaptırarak saat 16:00’ da İzmir’e ulaşıyoruz. Unutamayacağınız anılarla dolu, bir başka Academic Tour seyahatinde tekrar görüşmek üzere siz değerli misafirlerimizle vedalaşıyoruz.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    »Programda yazan uçuş saatleri  Havayollarından alınmıştır. Academic Tour, uçak saatlerinde olabilecek değişiklikten,rötardan, grev ve fors majör (deprem, iç savaş,terör alarmı, doğal afet, salgın hastalık  vb.) durumlar yüzünden uçuş iptallerinden sorumlu değildir.

    »Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi, tur, restoran,müze aktiviteleri yapılamaz.. Bu gezi veya turların yapılamamasından Academic Tour sorumlu tutulamaz. Rehber programda her türlü değişikliği yapma hakkına sahiptir.

    » Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile gerçekleştirilir.0–6 yaş çocuklarda otel konaklamasında yatak verilmeyebilir. 

    »Turların kalkış tarihinden en az 48 saat evvel, tur kalkış saati, rehber telefonu,tekrar teyid edilir.

    » Tur programı İZMİR ACADEMİC TOUR. Kayıt formu maddeleri bir bütündür.

    » Uçaktan indikten sonraki turlarımız, kişi sayısı doğrultusunda araç seçimi yapılmaktadır. (16-19-27-31-35 kişilik) Yolcu turu satın alırken bu şartı kabul etmiş sayılır.

    »Gezi süresi 5 GÜN-4 GECE’dir. Otel konaklaması 4 GECE’dir.

    »Yeterli sayıda çoğunluk sağlanmadığında, turu 2 gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı İZMİR ACADEMİC TOUR’ da saklıdır.Turun iptali durumunda İZMİR ACADEMİC TOUR iptali bizzat bildirmek zorundadır.

    » Rezervasyon esnasında, kimliğinizde yazılı olan isim ve soy isminizi açık olarak kayıt görevlimize bildiriniz. Havaalanında check-in esnasında isimden kaynaklanan problemden ACADEMİC TOUR sorumlu değildir.
    »Triple odalar, 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçük olabilir. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak+1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar. Açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için Tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar.

    »Konaklama bölgelerinde yoğunluk veya farklı nedenlerden dolayı  otellerde aynı standartlarda olmak kaydı ile değişiklik yapılabilir.Böyle bir durumlarda misafirlerimiz Academic Tour temsilcisi tarafından bilgilendirilir.

    » İptal-İade Şartları: Tura kayıt yaptıran misafirlerimizin 30 gün kalaya kadar ücretsiz iptal hakkı vardır. Tur tarihine 29 - 21 gün arası kalması durumunda yapılan iptaller de %50 noshow (kesinti bedeli), 20 gün ve daha az kalması durumunda %100 noshow (kesinti bedeli) uygulanır. Katılımcı MUCBİR sebep göstermesiyle tur iptal ve iadesi  sigorta tarafından sağlanabilmektedir. MUCBİR sebepler kapsamına ''  ciddi derecede kaza ve yaralanma ile dünya sağlık örgütü tarafından acil hastalıklar kapsamına alınmış acil rahatsızlık ve hastalığı, birinci dereceden yakınının vefatı, katılımcının evinin ya da işyerinin yanması veya doğal afetlerle kullanılamaz hale gelmesi, katılımcının vefatı  gibi durumlar girmektedir. Gerekçe göstermeden yapılan iptaller,  ve kronik rahatsızlıklar, salgın hastalıklar sigorta kapsamına girmez ve ücret iadesi gerçekleşmez.

    TUR HAKKINDA ÖNERİLER
    Konuklarımıza sağlıklı yürüyüşler için rahat ayakkabı, kolay giyilip çıkarılabilen pamuklu giysiler, spor kıyafetler, akşamları serin olabileceği düşünülerek polar türü kazak ve hırka, ayrıca şapka, güneş gözlüğü, küçük bir sırt çantası, el çantası, terlik, şemsiye, yağmurluk,  fotoğraf ve video için, bu cihazlara ait pil, Powerbank (taşınabilir güç kaynağı), şarj aleti, harici bellek   bulundurmanızı öneririz.

     

    GÜRCİSTAN-BATUM GEÇİŞİ HAKKINDA BİLGİ

    »Türkiye ile Gürcistan Devletleri arasında yapılan anlaşma gereği Batum'a girişler, 1 Eylül 2019 tarihinden itibaren sadece yeni çipli kimlikle  geçiş gerçekleşmektedir.Yeni kimlik kartı ve pasaport haricinde ehliyet vb kartlar, ayrıca yeni kimlik başvuru esnasında verilen geçici kimliklerle geçiş sağlanamamaktadır. Bebek dahil fotoğraflı yeni kimliklerinizi yanınıza almayı unutmayınız!!!

    » TC vatandaşı olmayan misafirlerimiz pasaport ile geçiş yapabilirler. T.C. vatandaşı olan misafirlerimiz harç pulu ücretlerini kendileri ödeyeceklerdir

    Belge eksikliği sebebiyle giriş yapamayan misafirlerimizin sorumluluğu kendilerine aittir.

    »  Anne ve Baba ile aynı anda seyahat etmeyecek olan 18 yaş altı misafirlerimizin BATUM’A geçişleri için NOTER den onaylı MUVAVFAKATNAME almaları gerekmektedir. Sadece annesi veya sadece babası ile katılan 18 Yaş altı kesinlikle geçiş yapamaz. Bu durumda Noter onaylı Muvafakatname şarttır.

    »  7 Yaşa kadar çocuklar yurt dışı çıkış harcından muaftırlar. Gürcistan tarafında uyulması gereken kurallar pasaportların eski ve yırtık olmaması,  ayrıca misafirlerin üzerinde ilaç bulunmaması ilaç kullanan misafirlerin mutlaka yanlarında Gürcüceye çevrilmiş raporları bulunması gerekmektedir.  Bu konuyla ilgili rehberimiz  turda bilgilendirme yapacaktır.

    » Yurtdışından Türkiye’ye giriş yaparken eşya ( alkol - sigara vb.) getirebilmek için en az 3 gün konaklama zorunluluğu vardır.

    » Türk vatandaşı olmayan ya da çifte vatandaşlığı olup da diğer ülke pasaportunu kullanarak tura katılacak olan misafirlerimizin; seyahat edilecek ülkenin, kullanacakları pasaporta uyguladığı vize prosedürünü ilgili konsolosluklara bizzat danışmaları gerekmektedir, aksi halde doğacak sonuçlardan Academic Tour sorumlu tutulamaz.

    » Yurt dışından Türkiye’ye pasaportla giriş yapmış olan yabancı misafirlerin Gürcistan’a gidip Türkiye’ye dönebilmesi için Türkiye’ye çoklu (multiple) vize girişi almış olmaları gerekir. Ayrıca Gürcistan’ın pasaport ya da kimliklerin ait olduğu ülkelere olan vize protokolüne göre vizeli – vizesiz geçiş sağlanacaktır. 

    » KKTC vatandaşlarının Türkiye’ye giriş yaparken TC kimliklerini kullanarak girmeleri doğrultusunda Gürcistan’a  yeni çipli TC kimlikleri ile girebileceklerdir. Avrupa Birliği pasaportuyla Türkiye’ye giriş yapan KKTC vatandaşları da Türkiye’ye dönebilmek için çoklu (multiple) vize almış olmaları gerekir.

    » Sınır Kapısında görevli Türk ya da Gürcistan pasaport polislerinin sizi ilgili ülkeye sokmama, çıkarmama yetkileri vardır. Her ne sebepten olursa olsun yurt dışına çıkamama durumundan Academic Tour sorumlu tutulamaz. Tüm sorumluluk yolcuya aittir.

    » Gürcistan’a ağrı kesiciler başta olmak üzere ilaç sokmak kesinlikle yasaktır. Bu konuyla ilgili rehberimiz  turda bilgilendirme yapacaktır.


    İptal Şartları
    https://academic-tour.com/batum-tiflis-turu
    İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.
    Ataturk Cad. No: 270/A 1.Kordon-Alsancak
    0232 463 25 25


    Bu çıktı 20.04.2024 13:35 tarihinde verilmiştir. İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.