Uçakla ve Doğu Ekspresi Treni ile DOĞU ANADOLU TURLARI Tur Programı

Karlar Kalkınca Doğu Başka Parıldar

 Uçakla ve Doğu Ekspresi ile 

 DOĞU ANADOLU TURLARI 

İzmir- Van Direkt Uçuş / Kars-Sarıkamış Doğu Ekspres Treni İle  / Erzurum- İzmir Direkt Uçuş

Van, Ahtamar Adası, Arubani Art Gezisi, Tuşpa Kalesi(Eski Van)- Van Urartu Müzesi,
Doğubayazıt, Doğubayazıt Pasajları, Muradiye Şelalesi, İshakpaşa Sarayı, Kars, 
Kars Kafkas Gecesi Gösterileri, Ani Antik Kenti, Çıldır Gölü, Kars Peynir Alışveriş,
Kars’tan Sarıkamış’a Doğu Ekspres Treni, ,Erzurum Gezisi, Erzurum Tortum Şelalesi

YÖRESEL KARS  KAFKAS GECESİ EĞLENCESİ İMKANI İLE 

1 Gece VAN’da  Ramada by Wyndham Konaklama   
2 Gece KARS'ta Sapran Deluxe Otel  Konaklama
1 Gece Erzurum/Palandöken Palan Hotel  Ski&Convention Resort Konaklama

 VAN Gidiş - ERZURUM Dönüş, 5 Gün 4 Gecelik Program 

1 Tur:9-13 Nisan(Bayram) 2 Tur: 23-27 Nisan 3 Tur:7-11 Mayıs 
4 Tur: 14-18 Mayıs  5 Tur: 18-22 Haziran( Bayram) 6 Tur: 17-21 Eylül 
7 Tur: 24-28 Eylül  8 Tur: 1-5 Ekim  9 Tur: 8-12 Ekim

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: İZMİR – VAN-AHDAMAR ADASI- ESKİ VAN (TUŞPA KALESİ) ARUBANİ ART GEZİSİ

Sabah Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminalinde  buluşuyor ve saat 10:50’de kalkacak Sun Express Havayollarına ait  İZMİR – VAN uçuşunun check-in işlemlerini yaptırarak VAN Havalimanına iniş yapıyoruz. Bizi bekleyen aracımıza yerleştikten sonra, önce GEVAŞ’tan tekneye (ekstra) binerek AHTAMAR ADASI gezisiyle turumuza keyifle başlıyoruz. Ada üzerinde efsanelere konu olmuş, dünyada ilk Papaz yetiştiren okullardan biri olan AHTAMAR KİLİSESİ ziyaretimizde, rehberimizin anlatımlarını dinliyor ve kilisenin dış duvarları üzerindeki İncil, Tevrat ve Kur’an-ı Kerim’den alıntı sahnelerin ve  mitolojik olayların taş kabartmalarını dikkatle inceliyoruz. Bol bol fotoğraf çekimi ve badem ağaçlarının içerisinde kısa bir kahve molası sonrasında, ülkemizin en büyük Van Gölü’nün kıyısına kurulmuş olan dağların çevrelediği ‘’GÜNEŞ ÜLKESİ’’ Urartuların Başkenti eski VAN Şehrinde gezintimize başlıyoruz. Urartu krallığının başkentinin kurulduğu (Eski Van)  TUŞPA KALESİ’nin eteklerinde, rehberimizden bu uygarlıkla ilgili bilgiler alarak Pers, Urartu, Ermeni, Selçuklu ve Osmanlı Kültürüne tanıklık ediyoruz. Turumuzun devamında Van'ın önemli bir değeri olan bir gözü sarı bir gözü mavi özel kedilerin soylarının devam ettirilmeye çalışıldığı Van Kedi Evini ziyaret ediyoruz. Sonrasında, Arubani Art Gezisi ile  turumuza devam ediyoruz. Urartu el sanatları ve orijinal Urartu motifleriyle zenginleştirilmiş eşsiz güzellikteki gümüş işçiliği ile ilgili bilgileri alıp, alışverişler yapabilirsiniz. (Urartu Gümüş Sanatı ve Ermeni Savat Gümüşü…)Turumuzu tamamlayıp Van’da Ramada By Wyndham  Hotel vb.  yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



2 Gün: VAN URARTU MÜZESİ- MURADİYE ŞELALESİ - DOĞUBAYAZIT – DOĞUBAYAZIT PASAJLAR- AĞRI DAĞI- İSHAKPAŞA SARAYI – IĞDIR- KARS

Otelde alacağımız sabah kahvaltısı sonrasında, yaklaşık 3000 yıl öncesinde bu coğrafyanın hakimi olmuş Urartu Uygarlığından kalan eserlerin Hakkari ve tüm Doğu Anadolu bölgesinden gelen birçok dönem eserinin interaktif bir şekilde sergilendiği, son dönem müzecilik sisteminin en güzel örneği olan VAN URARTU MÜZESİ’ni geziyoruz. Müze içinde gezerken tarihin farklı dönemlerine şahitlik edip,sergilenen eserlerin büyüsüne kapılacaksınız. Buradan DOĞUBAYAZIT’a hareket ediyoruz. Yol güzergâhımızda bulunan MURADİYE ŞELALESİ’ne uğruyoruz. Ülkemizde bulunan en önemli doğa harikalarından birisi olan Muradiye Şelalesi’nde suyun kudretini teninizde ve ruhunuzda hissedeceğiniz bu büyüleyici manzarada mola veriyoruz. Doğal asma köprüden geçerek, coşkulu bir biçimde köpürerek dökülen şelalenin  akışını seyrederek çay kahve içebilir, bol bol fotoğraf çekebilirsiniz. Daha sonra, Osmanlılarla Safevi Devleti arasında olan Çaldıran Savaşı'nın yapıldığı ovayı geçip panoramik olarak Tendürek Volkanik Dağı'nın sönmüş lavlarını 2644 rakımda fotoğraflayıp, Ağrı Dağı(Ararat) manzarası eşliğinde DOĞUBAYAZIT'a varıyoruz. İran’dan gelen ürünlerin satıldığı, doğubayazıt ticaretinin kalbi DOĞUBEYAZIT PASAJLARI’nda alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Teknolojiden giyime kadar her türlü ürünü en ucuza bulabileceğiniz pasaj gezimiz ardından öğle yemeği molası veriyoruz. Yemek molasının ardından, Topkapı Sarayı’ndan sonra ikinci büyük yapılar topluluğu olan ve Lale Devrinin en büyük anıtsal yapısı olarak kabul edilen, yapımı 99 yıl süren İSHAK PAŞA SARAYI nı geziyoruz. Rehberimizin bilgilendirmeleri eşliğinde gezimizi tamamlayıp, tekrar otobüsümüzde yerlerimizi alıyor ve Türkiye’nin en doğusundaki şehir, Doğu’nun Çukurova’sı IĞDIR üzerinden KARS’a ulaşıyoruz. KARS’tae  4* Sapran Deluxe Otel’imize yerleşiyoruz.  Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.  



3 Gün: ANİ ANTİK KENTİ-ÇILDIR GÖLÜ- KARS MERKEZ GEZİSİ-KARS PEYNİRİ ALIŞVERİŞ-KARS MERKEZ KAFKAS DANS GÖSTERİLERİ

Otelde alacağımız sabah kahvaltısı ardından, geçmişte birçok kültürün ve dinin bir arada yaşadığı, bugün UNESCO Dünya Kültür Miras listesinde yer alan ANİ ANTİK KENTİ’ni karlar altındaki  büyüleyici görüntüsü ile gezmeye başlıyoruz. Arpaçay Nehri’nin kıyısında ve Ermenistan sınırında bulunan bu tarihi kentte Tarihi Surlar, Surp Amena Prkıtch Kilisesi, Tigran Honents Kilisesi, İpek Yolu Köprüsü, Ebu’l Menüçehr Camii, Büyük Hamam, Abughamrends (Polatoğlu Kilisesi), Ateşgede Tapınağı ziyaret noktalarımız olacak. Ani Antik Kenti’ni gezerken Bakireler Manastırı(Surp Hripsime Manastırı), İçkale, Kızlar Kalesi, Selçuklu Kervansarayı, Kral Gagik Kilisesi, Gürcü Kilisesi ise panoramik olarak göreceğimiz yerlerdir. Bu etkileyici ören yerinde rehberimizin bilgilendirmelerini dinledikten sonra,  fotoğraflarımızla bu muhteşem kenti hatıralarımıza ekliyoruz. Daha sonra ÇILDIR GÖLÜ’nü görmeye gidiyoruz. Kışın yüzeyi 25 santim kalınlığında buzla kaplanan, üzerinde atlı kızak yapılan, Eskimo usulü balık tutulan göl, bahar ve yaz aylarında ise piknik yapmak isteyen ve suya girip serinlemek isteyenlerle her mevsim farklı bir güzelliğe sahip. Burada vereceğimiz çay molasının ardından yönümüzü tekrar KARS’a çeviriyor ve yöresel tatlardan öğle yemeğimizi alıyoruz. Geçmişte kırk yıl Ruslara ev sahipliği yapmış bu şairane şehrin sokaklarında dolaşırken, Rus mimarisinin izlerini görüpte etkilenmemek elde değil...Kars gezimizde önce  Sarıkamış Şehitlerimiz için yapılmış ülkemizin en anlamlı müzelerinden biri olan KANLI TABYA SARIKAMIŞ ŞEHİTLİKLERİ MÜZESİ’ni ziyaret ediyoruz. Müze ziyaretimiz sırasında bu küçük müzenin içerisinde interaktif salonlarda o dönemin ruhunu hissedeceksiniz. Müze ziyaretimizin ardından  rehberimizin anlatımları eşliğinde ONİKİ HAVARİ KİLİSESİ,  TAŞ KÖPRÜ,  FETHİYE CAMİİ ve NAMIK KEMAL EVİ’ni görüyoruz. Ardından Rus Dönemi yapılarından olan DEFTERDARLIK BİNASI, SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ve BELEDİYE BİNASI gibi şehrin orijinal mimarisini inceledikten sonra, meşhur Kars Gravyeri ve Kaşar peyniri alışverişlerimizi yapıyor ve  tekrar Kars’ta otelimize dönüyoruz. Akşam yemeğimizi  otelde aldıktan sonra, isteyen konuklarımızla  ekstra KAFKAS DANS GÖSTERİSİ, yörenin müzikleri ve Kars aşıklarının atışmalarını izleyebileceğimiz harika bir gece geçirmek için Kars merkezde bulunan eğlence mekanına gidiyoruz. Konaklama otelimizde.



4 Gün: KARS- DOĞU EKSPRES TRENİ YOLCULUĞU ile SARIKAMIŞ-SARIKAMIŞ GEZİSİ-ERZURUM

Erken saatlerde otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından, Doğu Ekspres Treni ile (Pulman Koltuk) doğanın muhteşem manzaraları eşliğinde keyifli bir yolculukla SARIKAMIŞ’a hareket ediyoruz. Doğu Anadolu'da Osmanlının Ruslara karşı mücadelesinde tarih sayfalarına 22 Aralık 1915 Sarıkamış Harekâtı olarak geçen ve 90 bin Mehmetçiğimiz anısına düzenlenmiş Şehitliği ziyaret ediyoruz. İlçe merkezinde kısa bir tanıtım turu yaparak, Ruslar döneminde çar ve ailesi için yaptırılan ve halk arasında KATERİNA KÖŞKÜ olarak adlandırılan AV KÖŞKÜ’nü görüyor ve  Obsidyen Taşı'nın işlenmesiyle yapılan hediyelik eşya alışverişi için serbest zaman veriyoruz. Sarıkamış Turumuzu tamamlayıp, tekrar aracımıza biniyor ve yönümüzü Dadaşlar şehri ERZURUM’a çeviriyoruz. Öğle yemeğimizi meşhur Cağ Kebabı’ndan aldıktan sonra, yakın tarihimizde çok önemli bir yere sahip olan ERZURUM Milli Mücadele Kongre Binasını ziyaret ederek turumuza başlıyoruz. Ardından Şehrin simgesi haline gelmiş olan Üç Kümbetler, Selçuklu mimarisinin en güzel örneklerinden olan Çifte Minareli Medrese, Ulu Cami, Aziziye-Mecidiye Tabyalarını(uzaktan), ilgi çekici çinileriyle ön plana çıkan Yakutiye Medresesini ve Lala Mustafa Paşa Camii’ni görüyor ve   Eski Erzurum Evlerinde gezintimizi yapıp çay molası veriyoruz. Güzel bir günün sonunda Erzurumda dünyaca ünlü Palandöken Kayak Merkezinde konumlanan PALAN OTEL’imize geçiyoruz. Akşam yemeğimizi ve konaklama otelimizde.



5 Gün: ERZURUM- TORTUM ŞELALESİ- İZMİR
Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında, ERZURUM’'un Uzundere ilçesinde bulunan  TORTUM ŞELALESİ’ne yol alıyoruz. UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne aday gösterilen, Afrika'daki Vietorio Şelalesi ile Amerika'daki Niagara Şelalesi'nin ardından 48 metreden aşağı düşen suyuyla dünyanın en yüksek 3'üncü şelalesinin ihtişamı sizleri büyüleyecek.Coşkuyla akan suyu  seyir teraslarında izliyor ve fotoğraf molası veriyoruz. Şelale etrafında, kafelerde  oturabilir yürüyüş yollarında gezintiler yaparak keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Buradan hareketle tekrar Erzurum’a dönüyor ve Erzurum ilimizin el sanatlarının öncelikli örneği olan Oltu Taşı’ndan üretilen hediyelik eşyaların sergilendiği Taşhan’nda (Rüstem Paşa Kervansarayı) alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Bu harika turumuzu burada sonlandırıp,  Erzurum Havalimanına gidiyoruz. Bagaj ve  check-in işlemlerimizi gerçekleştirerek, 19:00  uçağı ile hareket ediyor ve 21:10’ da İZMİR’e ulaşıyoruz. Unutulmaz anılarımızla bir başka ACADEMİC TOUR gezisinde buluşmak üzere siz değerli misafirlerimizle vedalaşıyoruz.
Not:
*Uçuş saatinden 2 saat önce Havalimanında bulunmanız gerekmektedir.
*Doğu Ekspresi Treninde Kars-Sarıkamış arasında yer olmaması durumunda farklı durak tren destinasyonunda seyahat edebilir veya 
trende hiç yer olmaması durumunda ise tren rotası güzergahından güzel manzaralar eşliğinde araç ile yolculuk yapılacaktır.


ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
Tarih İki Kişilik Odada
Kişi Başı
Tek Kişi Ek Yatak1. Çocuk2. ÇocukTaksitler
07.05.202417.499,00 USD
15.999,00 TL
20.499,00 USD
18.999,00 TL
17.499,00 USD
15.999,00 TL
0 - 6 Yaş 8.499,00 TL
7 - 12 Yaş 12.999,00 TL
0 - 6 Yaş 8.499,00 TL
7 - 12 Yaş 12.999,00 TL
Taksitler »
14.05.202417.499,00 TL
15.999,00 TL
20.499,00 TL
18.999,00 TL
17.499,00 TL
15.999,00 TL
0 - 6 Yaş 8.499,00 TL
7 - 12 Yaş 12.999,00 TL
0 - 6 Yaş 8.499,00 TL
7 - 12 Yaş 12.999,00 TL
Taksitler »
18.06.202417.499,00 TL
16.499,00 TL
20.499,00 TL
19.499,00 TL
17.499,00 TL
16.499,00 TL
0 - 6 Yaş 8.499,00 TL
7 - 12 Yaş 13.499,00 TL
0 - 6 Yaş 8.499,00 TL
7 - 12 Yaş 13.499,00 TL
Taksitler »
17.09.202417.499,00 TL
15.999,00 TL
20.499,00 TL
18.999,00 TL
17.499,00 TL
15.999,00 TL
0 - 6 Yaş 8.499,00 TL
7 - 12 Yaş 12.999,00 TL
0 - 6 Yaş 8.499,00 TL
7 - 12 Yaş 12.999,00 TL
Taksitler »
24.09.202417.499,00 TL
15.999,00 TL
20.499,00 TL
18.999,00 TL
17.499,00 TL
15.999,00 TL
0 - 6 Yaş 8.499,00 TL
7 - 12 Yaş 12.999,00 TL
0 - 6 Yaş 8.499,00 TL
7 - 12 Yaş 12.999,00 TL
Taksitler »
01.10.202417.499,00 TL
15.999,00 TL
20.499,00 TL
18.999,00 TL
17.499,00 TL
15.999,00 TL
0 - 6 Yaş 8.499,00 TL
7 - 12 Yaş 12.999,00 TL
0 - 6 Yaş 8.499,00 TL
7 - 12 Yaş 12.999,00 TL
Taksitler »
08.10.202417.499,00 TL
15.999,00 TL
20.499,00 TL
18.999,00 TL
17.499,00 TL
15.999,00 TL
0 - 6 Yaş 8.499,00 TL
7 - 12 Yaş 12.999,00 TL
0 - 6 Yaş 8.499,00 TL
7 - 12 Yaş 12.999,00 TL
Taksitler »
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    » Araçta, uçakta ve tesislerde kaybolan eşyalardan, seyahat esnasında yapacak olduğunuz alışverişlerden ve sonrasında aldığınız ürünlerle ilgili doğabilecek şikâyetlerden ACADEMİC TOUR kesinlikle sorumlu değildir. Değerli olduğunuzu düşündüğünüz eşyalarınızı araçlarda bırakmayınız.

    » Programda yazan uçuş saatleri belirtilen Havayollarından alınmıştır. ACADEMİC TOUR, uçak saatlerinde olabilecek değişiklikten, rötardan, grev ve fors majör (deprem, iç savaş, terör alarmı, doğal afet vb.) durumlar yüzünden uçuş iptallerinden sorumlu değildir.

    » Rehber; hava, yol ve konaklama şartlarına uygun olarak, turda değişiklik yapma hakkına sahiptir.

    » Hava şartlarından, uçak rötarlarından veya farklı nedenlerden dolayı programda yazdığı halde gerçekleştirilemeyen turdan ACADEMİC TOUR sorumlu tutulamaz.

    » TCDD tarafından yapılacak saat değişiklikleri, iptal veya rötardan acentamız sorumlu değildir. Bunun gibi durumlarda acentamız Kars-Erzurum arasını aracımızla devam edecektir.

    »  Otellerde aynı standartlarda olmak koşulu ile ACADEMİC TOUR değişiklik yapma hakkına sahiptir.

    » Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile gerçekleştirilir.

    » Tren’de koltuklar yan yana  veya aynı vagon denk gelmemesi durumunda acentamız sorumlu tutulamaz.

    » Turlarda müze ve ören yeri girişleri için MÜZEKART alarak giriş ücretleri masraflarınızı en aza indirebilirsiniz.

    » Turların kalkış tarihinden en az 48 saat evvel, tur kalkış saati, rehber telefonu, tekrar teyit edilir.

    » Tur programı, ACADEMİC TOUR Tur Kayıt formu maddeleri bir bütündür.

    » Butik Turlarımızda katılan kişi sayısı doğrultusunda araç seçimi (9 ,16, 27 veya 31 kişilik) yapılmaktadır. Yolcu turu satın alırken bu şartı kabul etmiş sayılır.

    » Gezi süresi 5 GÜN-4 GECE’ dir. Otel konaklaması 4 GECE’ dir.

    » Rezervasyon esnasında, kimliğinizde yazılı olan isim ve soy isminizi açık olarak kayıt görevlimize bildiriniz. Havaalanında check-in esnasında isimden kaynaklanan problemden ACADEMİC TOUR sorumlu değildir.

    »Yerel otoriteler tarafından veya yasaklar, dolayısıyla gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi, tur, restoran, eğlence mekanları veya müze aktiviteleri yapılamaz.. Bu gezi veya turların yapılamamasından Academic Tour sorumlu tutulamaz. Rehber programda her türlü değişikliği yapma hakkına sahiptir.

    » İptal-İade ve değişiklik şartları; Academic Tour Tur Kayıt Sözleşmesi Maddeleri ile bir bütündür. Erken Rezervasyon, Promosyon, Uçaklı ve Özel Ürün Tur Programlarında iptal-iade ve değişiklik hakkı yoktur. Seyahat Sigortası ile, misafirlerimiz MUCBİR sebep göstermesiyle turu satın aldıkları tarihten, tur bitimine kadar yaşadıkları olumsuzluklar güvence altına alınır. Seyahat sigortası, acil ve akut rahatsızlıklar için geçerlidir. Daha önce mevcut olan ve kronik rahatsızlıklar, salgın hastalıklar sigorta kapsamına girmez. Misafirlerimiz turu satın aldıkları tarihten, tur bitimine kadar yaşadıkları bu belirtilen olumsuzluklar, ilgili sigorta şirketi tarafından değerlendirilmektedir. Tur İptallerinde; yerinize yolcu bulunması durumunda ücretler kesintisiz iade edilebilinir.

    »Uçaklı Turlarımızda; Uçak ile ilgili bölümlerde havayolu sözleşmesi geçerlidir.  

    » Yeterli sayıda çoğunluk sağlanmadığında, turu 1 gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı ACADEMİC TOUR’ da saklıdır. Turun iptali durumunda ACADEMİC TOUR iptali bizzat bildirmek zorundadır.


    İptal Şartları
    https://academic-tour.com/ucakli-dogu-anadolu
    İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.
    Ataturk Cad. No: 270/A 1.Kordon-Alsancak
    0232 463 25 25


    Bu çıktı 25.04.2024 23:32 tarihinde verilmiştir. İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.