SAKIZ ADASI TURU (3 Gün 2 Gece) Tur Programı

 SAKIZ ADASI TURU    

4* CHANDRIS OTEL'DE 2 GECE O.K. KONAKLAMA Sakız'ın En Seçkin Otelinde

!!! DİKKAT !!!  EKSTRA SÜRPRİZ İLAVELER OLMAKSIZIN...

 GÜNEY ADA TURU + ORTA-BATI ADA TURU + YUNAN TAVERNASI (Yemekli+Limitli İçkili)

GİDİŞ-DÖNÜŞ HIZLI FERİBOT BİLETLERİ(KATAMARAN) HEPSİ DAHİL !!!

ŞOK PROMOSYON FİYATLA: 259 €'dan İTİBAREN ...

3 GÜN-2 GECE

1.TUR  20-22 Mayıs   2.TUR  3-5 Haziran

3.TUR 24-26 Haziran      4.TUR 8-10 Temmuz     5.TUR  22-24 Temmuz     

6.TUR  12-14 Ağustos     7.TUR  26-28 Ağustos   8.TUR  9-11 Eylül

SAKIZ ADASI 2 Gün 1 Gece Paket Programımızı incelemek için lütfen tıklayınız.

SAKIZ ADASI Günübirlik Paket Programımızı incelemek için lütfen inceleyiniz.

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: SAKIZ ADASI GÜNEY ADA TURU

Siz değerli misafirlerimizle sabah saat 08:15’de ÇEŞME GÜMRÜK’te (Ertürk Lines kontuarı önü) buluşuyor ve kısa Pasaport/kontrol işlemlerinden sonra, Hızlı Feribotumuzla(Katamaran) yaklaşık 20 dakikalık bir deniz  keyfi yaşayarak, komşumuz Yunanistan’ın nadide adalarından biri olan SAKIZ  Adasına varıyoruz. Adından da anlaşılacağı üzere, Sakız ağaçlarıyla bilinen bu güzel adaya varışımızın ardından, eşyalarımızı bizi bekleyen aracımıza yerleştiriyoruz ve turumuz öncesi Rehberimizin belirleyeceği saate kadar merkezde serbest zaman alıyoruz. Buluşmamızın ardından Ada’nın en popüler bölgesi olan  GÜNEY ADA Turuna çıkıyoruz. Narenciye bahçelerinden ve armatörlerin yaşadığı köşkleriyle ünlü Kambos bölgesinden geçerek, çömlek yapımı ve seramik atölyeleriyle ünlü ARMOLİA ilk durağımız oluyor. Burada dileyen misafirlerimiz imalathanelerde el işçiliğiyle üretimi gözlemleyebildiği gibi ürünlerden de alabileceklerdir. Armolia’nın hemen yakınında bulun, Adanın en büyük geçim kaynağı olan ve damla sakızının (mastic) üretildiği bölge ‘‘Mastikohorya’’ olarak bilinen yani sakız bölgesine geçiyoruz. Burada Sakız üretimi ve hasadı hakkında alacağımız detaylı bilgilerin ardından PYRGİ’ye gidiyoruz.. Adını köyün meydanında bulunan kaleden alan, en büyük ve en güzel köylerden biri.. Köyün en önemli özelliği ise sahip olduğu kendisine münhasır mimarisi… Köyün dar sokaklarında gezerek, rehberimizin bilgilendirmelerini dinliyoruz. Köyün sevimli meydanında küçük bir kahve molasının ardından, diğer popüler Orta Çağ köyü ve ünlü “Labirent Köy”olarak anılan MESTA’ya geçiyoruz.  Adanın dokusunu korumuş en güzel ortaçağ köyü burası. Daracık sokakları ve bitişik evleriyle MESTA’nın, kalbinde yer alan, Eski Taxiarchis Kilisesi 1794’de yapılmış. İstanbul ve Kudüs’ten gelmiş Meleklerden Mikael ve Gabriel’in gümüş kaplamalı ikonaları görmeye değer. Orta Çağ evlerini bolca resimleyebileceğimiz bu gezimizden sonra, Mesta’nın Limanı olan LİMENAS’a geçiyor ve serbest zaman alıyoruz.  Rehberimizin tavsiyeleri doğrultusunda  (isteyenlerle extra) lezzetli ve taze balık ürünleriyle, öğle yemeği için serbest zaman veriyoruz. Daha sonra adanın en popüler ve beğenilen oteli olan Chandris Otel’e geçiyoruz. Dileyenler Ada’daki bu ilk günde akşam sefası için merkezi serbest zaman alarak gezebilir,alış-veriş yapabilirler. Konaklama otelimizde.



2 Gün: SAKIZ ADASI MERKEZ ADA TURU-TAVERNA

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından ilk gün rehberimizden aldığımız tüm ön bilgiler doğrultusunda yakınlarımızla gün boyu serbest zaman alıyoruz. Dileyenler ada'nın hızlı ve ekonomik ulaşım aracı olan Taksilerle çok yakın olan Korfu bölgesi gibi plaj bölgelerinde vakit geçirebilirler; dileyenler ise  Adından da anlaşılacağı üzere, Sakız ağaçlarıyla bilinen bu güzel adada otelimizden yürüme mesafesinde bulunan,  Yunanca tepe anlamına gelen adını özelliğinden alan  VUNAKİ MEYDANI, Halk Bahçesi, Aya Iakovos Kilisesi,  Homeros Kültür Merkezi, Sakız adasının Osmanlı himayesinde yapılan ve diğer adıyla Mermer Çeşme olarak adlandırılan  Melek Paşa Çeşmesi ve Adanın günümüze kadar gelmiş, minaresi adaya gelirken uzaktan da fark edilen, Abdülmecit tarafından yapılan Mecidiye Camii görebileceğimiz yerler arasında... Sonrasında, Osmanlı dönemi izlerini taşıyan ve günümüzde hala içinde insanların yaşıyor olması gibi  önemli özelliği olan tarihi KALE 'yi gezebilir, hemen  yakınında yer alan 1822 yılında Yunan kurtuluş mücadelesi sırasında, kaptan gemisi Kanari tarafından havaya uçurulan KAPTAN ALİ PAŞA'nın mezarını da ziyaret edebilirler. Ayrıca adanın çarşı merkezinde sakız, sakız likörü, şekerlemeler, sakız kurabiyesi vb. alış veriş yapabilir ve kafelerinde keyifli saatler geçirebilirler.Turumuzun bu ilk gününde yakınlarınızla aldığınız serbest zaman dahil Taverna buluşmamıza kadar Rehber refakati bulunmamaktadır. Akşam saatlerinde hep beraber hazırlanıp eğlenceli bir vakit geçirmek, leziz ada mutfağının tadına bakmak üzere görevlimiz eşliğinde Yunan eğlencesiyle ünlü Tavernamıza gidiyoruz. (FİYATA DAHİL) Geç saatlere kadar süren gecemizin ardından konaklamamız otelimizde.



3 Gün: SAKIZ KUZEY ADA TURU-ÇEŞME-İZMİR

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından eşyalarımızı da alarak, belirlenen saatte bizler için hazır bulunan otobüsümüze yerleşiyor ve Sakız adasının bu bölgesine hakim diğer rehberimiz eşliğinde, KUZEY ADASI turumuza başlıyoruz. Turumuza Sakız adasının sembolü haline gelmiş olan ve çevresinde bulunan tabakhanelerden de ismini alan Dört Yel Değirmeni olan TABAKİKA ile başlıyoruz. Buradaki anlatımlar esnasında kısa bir fotoğraflama molası aldıktan sonra turumuza Daskalopetra plajı yakınlarında bulunan ve Homeros’un 6.yüzyılda şiir okulu olarak bilinen ve “Öğretmen taşı” olarak anılan kayasını görmeye gidiyoruz. Hemen sonrasında bölgenin de çok yakınında bulunan Kardamilya balıkçı köyüne uğrayıp, şirin beldenin meydanında bulunan ve heykeltıraş Apartis’in yapmış olduğu Kardamilalı gemici heykelini görüyor ve ünlü sahil kasabası Marmaro’da kahve molamızı veriyoruz. Buradaki anlatımların sonrasında bir başka nam yapmış balıkçı kasabası olan Lagada’ya geçiyoruz ve burada leziz deniz mahsullerinden oluşan,denize sıfır restoranımızda öğle yemeğimizi alıyoruz.(ekstra) Buradaki yemek molamızın ve serbest zamanın ardından turumuzu tamamlıyor ve geri dönüş için Sakız Adası Limanına geri dönüyoruz. Pasaport kontrolüne geçip, feribotumuzdaki yerlerimizi alarak, kısa bir deniz seyahatinden sonra, ÇEŞME Ulusoy Limanına varıyoruz ve bir daha ki Gezi organizasyonunda siz değerli gezginlerimizle buluşmak üzere vedalaşıyoruz. 



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
  • KARŞIYAKA (Bostanlı İskele) (06:10)
  • KONAK (Sabancı Kültür Merkezi) (06:40)
  • GÖSTEPE KÖPRÜSÜ (06:50)
  • Çeşme Gümrük (08:00)
Notlar

1- ACADEMIC TOUR hava, yol, feribot  yoğunluk ve olağan üstü durumlarda gerekli gördüğü takdirde, turda, güzergahta ve konaklamada değişiklik yapma hakkına sahiptir.

2- Yeşil Pasaport ve geçerli Schengen vizesi olanların vize almalarına gerek yoktur. Tur tarihine göre, pasaportunuzun ve Schengen vizenizin geçerlilik tarihini ve tura gerekli giriş-çıkış sayılarını (misafirin sorumluluğundadır) kontrol ediniz.

3- Pasaportların seyahat tarihinin bitimi baz alınarak, minimum 3 ay geçerliliği olması gerekmektedir. Bu bilgi doğrultusunda misafirlerimiz pasaportlarını kendileri kontrol etmelidirler. 3 aydan az süreli pasaport ile seyahat eden misafirlerimiz, ülke pasaport polisleri tarafından, ülkeye alınmama durumu ile karşılaşabilir. Ayrıca, yırtık, hasar görmüş pasaportlar sınır polisleri tarafından kabul edilmeyebilir.

4- Shengen vizesi veya Kapı vizesi alacak yolcularımızın(bebek dahil) vize için gerekli evraklarını tur tarihinden en az  40-30 gün önce acenteye  teslim etmesi gerekmektedir. Ayrıca konsolosluk getirdiğiniz evrakların yanında, tur ücretinin tamamının yattığını gösteren belgeyi de istemektedir. Ödemenin tam yapılması durumunda Acentemiz, ödeme otel araç evraklarını vb. konsolosluğa sunacaktır. 

5- ACADEMIC TOUR yolcu ile konsolosluk arasında aracı konumundadır. Konsolosluk gerekli gördüğü durumlarda vize vermeme hakkına sahiptir. Yolcunun vize alamaması, vizenin yetişmemesi veya tek girişli alması ile ilgili olarak ACADEMIC TOUR`un hiç bir sorumluluğu yoktur.

6- Konsolosluğun vize vermemesi durumunda, ödenen vize, sigorta ve tur ücreti iade edilmez.

7- Yunanistan makamları pasaportunda KKTC girişi olan yolcuların ülkeye girişine izin vermemektedir. Lütfen bu hususa dikkat ediniz.

8- Vize olduğu halde ülkenin gümrük memurunun veya polisinin yolcuyu ülkeye kabul etmeme hakkı vardır. Bu durumda acentemizin sorumluluğu bulunmamakta olup, misafir tur ile ilgili haklarını kaybetmiş demektir.

9- Çocuk indirimlerimiz 2 yetişkin ile birlikte konaklamak kaydı ile geçerlidir.

10- Tur programı ACADEMIC TOUR Seyahat Acentesi  kayıt sözleşmesi maddeleri ile bir bütündür.

11- Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından ACADEMIC TOUR sorumlu tutulamaz.

12- Tur sırasında unutulan, kaybolan, çalınan eşyalardan ACADEMIC TOUR sorumlu değildir. Pasaportunuzun kaybolması yada çalınması halinde Acentemiz yetkilisi/rehberi, diğer seyahat eden misafirlere acentenin taahhüt ettiği üzere Tur Programına devam etmek zorunda olduğundan; kaybın/çalınmanın gerçekleştiği ülkede Pasaport işlemleri, geri dönüş yada tura dahil olma işlemleri ile ilgili tüm organizasyonda kendi sorumluluklarında hareket edeceklerini bilmelidirler. Bu hususta doğabilecek sıkıntı ve sorunlar ile ilgili Acentemiz sorumluluk kabul etmez.

13-  Seyahatiniz süresince konakladığınız oteli terk ederken, lütfen eşyalarınızı eksiksiz aldığınıza emin olunuz. Unutulan eşyaların bulunma durumlarında Ülkeye ve/veya kişiye ulaştırılması sırasında yapılan masraflar eşya sahibine aittir.

14-  Konaklamalarımızı gerçekleştireceğimiz 4* Otel statüsü, ülkemiz 3* statüsüne denk gelebilir. Seyahat edilen ülke standartları göz önünde bulundurulmalıdır.

15- 3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak+1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar. Açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için Tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar.

16- Otellerde gruplara sunulan oda tipi haricindeki taleplerinizi (superior, suit, kral dairesi vb.) acentemizden bağımsız otel resepsiyonundan yapabilirsiniz. ACADEMIC TOUR bundan doğabilecek ödeme, ihtilaf veya aksaklıklardan sorumlu tutulamaz.

17- Tur programında dahil olan hizmetlerden otelde alınan Kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir. Kahvaltı salonuna yiyecek getirilmesi oteller tarafından kabul edilmemekte olup, salondan dışarı yemek çıkartılması ekstra ücrete tabidir.

18- Turun gerçekleşmesi için, yeterli sayıda katılımcıya ulaşılamadığı takdirde önceden haber vermek kaydı ile Acentemiz turu iptal etme hakkına sahiptir. Misafirimize ödenen ücret, ödendiği şekilde iade edilecektir.

19- 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne ve babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvafakat namelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurmaları zorundadır.

20- Kişiler seyahat öncesi yurtdışına çıkış izni, belge vb. durumlarını kontrol etmelidirler.

21- Yolculuk esnasında Emniyet Kemerlerinizin takılma zorunluluğu bulunmaktadır.Kurallara uyulmaması halinde ACADEMİC TOUR uygulanacak olan Trafik cezalarından veya yaptırımlarından sorumlu tutulamaz.

22- Gezi süresince rahat yürüyüş ayakkabısı tercih edilmelidir. Gece için yanınıza hırka v.b bir kıyafet bulundurmanızda fayda vardır.

23- Sakız Adası Turumuz ‘’ Özel Paket Ürün’’ kapsamındadır. Ada Hizmeti veren acentemiz iptal şartları geçerlidir.  

24- İptal-İade ve değişiklik şartları; Academic Tour Tur Kayıt Sözleşmesi Maddeleri ile bir bütündür. Erken Rezervasyon, Promosyon, Uçaklı ve Özel Ürün Tur Programlarında iptal-iade ve değişiklik hakkı yoktur. Ancak, katılımcı MUCBİR sebep göstermesiyle tur iptal ve iadesi  sigorta tarafından sağlanabilmektedir. MUCBİR sebepler kapsamına ''  ciddi derecede kaza ve yaralanma ile dünya sağlık örgütü tarafından acil hastalıklar kapsamına alınmış acil rahatsızlık ve hastalığı, birinci dereceden yakınının vefatı, katılımcının evinin ya da işyerinin yanması veya doğal afetlerle kullanılamaz hale gelmesi, katılımcının vefatı, '' gibi durumlar girmektedir. Bunların dışında Psikolojik tedaviler, daha önce tekrarlanmış kronik (akut) rahatsızlıklar, estetik tedaviler, rehabilitasyon tedavileri, doğum ve salgın hastalıklar sigorta kapsamında değerlendirilmemekte ve bu sebeplerden ötürü başvuran katılımcıların tur iptal işlemi sağlanamamaktadır. Bu değerlendirme acentemiz nezdinde yapılmayıp, tüm başvurular ilgili sigorta şirketi tarafından değerlendirilmektedir.

25-Tur kayıt esnasında yapılan ödemeler hangi para birimi ve miktarda yapıldıysa; iptal-iade durumunda da aynı para birimi ve miktarlarda geri ödemesi yapılır.

26- Kapı Vizesi işlemlerinden dolayı (Parmak izi,Pasaport v.b) yaşanabilecek gecikmelerden dolayı acentemiz sorumlu tutulamaz.

27- Tüm misafirler, yukarıda belirtilen maddeleri kabul ederek turu satın almış sayılır.


İptal Şartları
https://academic-tour.com/tur35.html
İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.
Ataturk Cad. No: 270/A 1.Kordon-Alsancak
0232 463 25 25


Bu çıktı 28.03.2024 21:05 tarihinde verilmiştir. İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.