Uçakla KAPADOKYA (Kasım) Tur Programı

2 Gece Konaklamalı

 UÇAKLA KAPADOKYA TURU 

7-9 Kasım 2018 ve 21-23 Kasım  (Çarşamba Gidiş-Cuma Dönüş)

5*SUHAN CAPPADOCIA HOTEL&SPA Y.P.

ŞOK FİYAT 699 TL!!! 

SUN EXPRESS Havayolları ile KAYSERİ Gidiş - KAYSERİ Dönüş

  

Kalkış Yerleri: Saat 06:15’ te Adnan Menderes Havalimanın’da buluşuyoruz.
PROGRAM
1 Gün: ÜRGÜP - ASMALI KONAK-TURHASAN ŞARAP FABRİKASI - ÜÇGÜZELLER - GÜVERCİNLİK VADİSİ - UÇHİSAR - HAYAL VADİSİ - PAŞABAĞLARI

Sabah 06:15’ de Adnan Menderes Havalimanı’nda buluşarak, 07:15’ de kalkacak, SUN EXPRESS Havayollarına ait, İZMİR-KAYSERİ uçağımızın işlemlerini yapıyoruz. 08:45’de, KAYSERİ Havalimanına ulaşıyoruz. Bizi bekleyen aracımıza, eşyalarımızı yerleştirerek KAYSERİ’ de ekstra kahvaltımızı alarak,  bölgenin tanıtımına önemli katkısı olan aynı zamanda ÜRGÜP' ün büyük konaklarına örnek alarak görebileceğimiz ASMALI KONAK dizisinin çekildiği konağı ziyaret ediyoruz. Ardından, , bölgede yaklaşık 4000 yıldır üretiminin yapıldığı, meşhur şaraplarının satışının yapıldığı TURHASAN ŞARAP Fabrikası’ na uğruyoruz. Dileyen konuklarımız alış veriş yapabilecekler. Buradan, Kapadokya'nın simgesi ÜÇ GÜZELLER' de (Üç güzel peri bacası) fotoğraf molası verip, GÜVERCİNLİK VADİSİ’ nde yeryüzünde benzerine çok az rastlanan doğa harikası oluşumları görerek bölgenin en yüksek 3 noktasından biri olan UÇHİSAR KALESİ’ ni fotoğraflayıp, öğle yemeği molası veriyoruz. Ardından, DERVENT VADİSİ veya HAYAL VADİSİ ismi de yakıştırılan bu bölgede, neyi hayal ederseniz onu karşınızda görebileceğiniz etkileyici vadiyi fotoğraflıyoruz. Sonrasında, insanların, ancak perilerin yapabileceklerine inandıkları, volkanik yapılı kayaçları sel suları ve rüzgârın aşındırması sonucu oluşan PERİ BACALARI’ nı gözlemliyoruz ve PAŞABAĞLARI olarak bilinen, bölgenin en büyük ve çok başlı peri bacalarının bir arada olduğu bu bölgede, isteyen konuklarımız Peri Bacalarının içine girerek,  keyifli yürüyüşlerle güzel anlar yaşıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



2 Gün: BALON TURU - ONYX - KAYMAKLI YERALTI ŞEHRİ - IHLARA VADİSİ - BELİSIRMA KÖYÜ MELENDİZ ÇAYI - GÖREME AÇIKHAVA MÜZESİ - MANZARA TEPESİ - TÜRK GECESİ

Sabah isteyenlerle BALON TURU’ na (extra hava koşulları müsait olursa) katılıyoruz. Otelimizde alacağımız kahvaltıdan sonra, yönümüzü ONYX ATÖLYELERİ’ ne çeviriyoruz. Burada KAPADOKYA bölgesinden çıkarılan değerli bir taş olan onyx taşını,  işin üstadı ustaların elinde nasıl şekillendiğine şahit olacaksınız. Dünyanın farklı yerlerinden getirilen taşlarında işlendiği ve değerli takılar haline getirilen bu atölyelerde, gezimiz sonunda dileyen konuklarımız alışveriş yapabilecek. Sonrasında, yaklaşık 5000 yıldır burada yaşayanların sığınak olarak kullandığı, 5000 kişiyi barındırabilecek kadar büyük olan dünya harikalarından bir tanesi KAYMAKLI YERALTI ŞEHRİ’ ni, rehberimiz eşliğinde geziyoruz. Yeraltı şehrinde; Kilise, Erzak Depoları, Ahır, Mutfak, Şaraphaneler, Sürgü Kapılar, Havalandırma Bacaları görülecek yerler arasında… Yeraltı şehir turunu tamamlayıp, dünyanın en büyük kanyonlarından biri olan, Kapadokya Turu’nda mutlaka gezilip görülmesi gereken yerler arasında bulunan, IHLARA VADİSİ’ ne hareket ediyoruz. 105 kiliseyle ve içinden akan Melendiz Çayıyla doğa ve tarihi iç içe bulabileceğiniz ve hala içinde yaşayanların olması itibariyle insana ayrı bir heyecan veren IHLARA VADİSİ’ ne ulaşıyoruz. Önce, AĞAÇALTI KİLİSESİ’ ni ziyaret edip, rehberimiz eşliğinde gezintilerimizi tamamlıyoruz. Sonrasında, kanyonun içerisinde yürüyüşler yaparak, Rum ve Türklerin tarihte birlikte yaşadığı BELİSIRMA köyündeki MELENDİZ ÇAYI kenarında, buz gibi akan suyun esintisi eşliğinde, mola veriyoruz. Ağaçların gölgesinde, kuş sesleri ve vadinin dinlendirici doğası içerisinde, keyifli dakikalar geçiriyoruz. Daha sonra, AVANOS bölgesine geri dönüyoruz ve yöresel çömlek kebabından tatma şansımız olacak… Buradan, GÖREME AÇIKHAVA MÜZESİ’ ne gidiyoruz. Burada, Kaya kiliselerini; Rahipler Manastırı, Rahibeler Manastırı, Basil Kilisesi, Barbara Şapeli, Yılanlı Kilise, Çarıklı Kilise, Yemekhane ve Kiler yapılarını geziyoruz. Kapadokya’nın en güzel manzarasının izlendiği MANZARA TEPESİ’ nde (O Ağacın Altı) fotoğraf molası sonrasında akşamüzeri tekrar konaklama yapacağımız 5* SUHAN OTEL’ imize yerleşiyoruz. Akşam yemeğimizi aldıktan sonra, isteyen konuklarımızla, (ekstra) Kapadokya’ ya özgü mağaralara oyularak yapılan eğlence mekânlarında, müzikli unutamayacağınız bir TÜRK GECESİ’ ne katılıyoruz.



3 Gün: ÇÖMLEK ATÖLYELERİ - HACI BEKTAŞ - KAYSERİ

Sabah kahvaltıdan sonra otelimizden ayrılıyoruz. 4000 bin yıldır bölgede babadan oğula, dededen toruna Kızılırmak’ın toprağından yapılan Çömlekçilik sanatını görmeye ÇÖMLEK Atölyeleri’ ne gidiyoruz. Böylece bir tezgâhın başına oturup, ustanın yardımı ile kendi ellerinizle çömleğinizi yapma imkânınız olacak. Ardından, HACI BEKTAŞ' a doğru yolumuza devam ediyoruz. Türk ve İslam mutasavvıfı ünlü düşünür HACI BEKTAŞ-I VELİ ’nin Türbesini, Külliyesini ziyaret ediyoruz. Burada Üçler Çeşmesi, Nadar Avlusu, Aslanlı Çeşme, Yemekhane, Meydan Evi, Mihman Evi, Balım Sultan Türbelerini görüyoruz. Buradan, KAYSERİ' ye hareket ediyoruz. KAYSERİ KALESİ, SAAT KULESİ’ni görerek, Anadolu Selçuklunun yaptığı ilk Külliyesi ve en büyüklerinden biri olan HUNAT HATUN KÜLLİYESİ’ ni geziyoruz.  KAYSERİ’ nin meşhur mantısından (1 kaşıkta 40 mantı tanesi) tadarak, akşam yemeğimizi alıyoruz. Saat 22:00’de Kayseri havalimanına hareket ediyoruz. Saat 23:05 uçağımıza binerek İZMİR’ e ulaşıyoruz. Bir başka İZMİR ACADEMİC TOUR seyahatinde görüşmek üzere vedalaşıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    » Araçta, uçakta ve tesislerde kaybolan eşyalardan acentemiz sorumlu değildir. Değerli olduğunuzu düşündüğünüz eşyalarınızı araçlarda bırakmayınız.

    » Rehber; hava, yol ve konaklama şartlarına uygun olarak, turda değişiklik yapma hakkına sahiptir.

    » Otellerde aynı standartlarda olmak koşulu ile ACADEMİC TOUR değişiklik yapma hakkına sahiptir.

    » Programda yazan uçuş saatleri belirtilen Havayollarından alınmıştır. ACADEMİC TOUR, uçak saatlerinde olabilecek değişiklikten, rötardan, grev ve fors majör (deprem, iç savaş, terör alarmı, doğal afet vb.) durumlar yüzünden uçuş iptallerinden sorumlu değildir.

    » Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile gerçekleştirilir.

    » Turlarda müze ve ören yeri girişleri için MÜZEKART alarak giriş ücretleri masraflarınızı en aza indirebilirsiniz.

    » Turların kalkış tarihinden en az 48 saat evvel, tur kalkış saati, rehber telefonu, tekrar teyit edilir.

    » Turlarımızda zorunlu seyahat sigortası yapılmaktadır. Doğum tarihi, tc kimlik no ibrazı şarttır.

    » Araç kişi sayısına göre tutulur. Yolcu turu satın alırken bu şartı kabul etmiş sayılır.

    *** İptal iade şartları Academic Tour, tur kayıt sözleşmesi maddeleri ile bir bütündür. Promosyon, erken rezervasyon ve erken ödeme indirimi olan tur programlarımızda iptal-değişiklik hakkı yoktur. ​


    İptal Şartları

    İptal iade şartları Academic Tour, tur kayıt sözleşmesi maddeleri ile bir bütündür. Promosyon, erken rezervasyon ve erken ödeme indirimi olan tur programlarımızda iptal-değişiklik hakkı yoktur. ​

     

    https://academic-tour.com/ucakla-ozel-kapadokya-turu
    İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.
    Ataturk Cad. No: 270/A 1.Kordon-Alsancak
    0232 463 25 25


    Bu çıktı 19.04.2024 17:12 tarihinde verilmiştir. İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.