2019 Yılbaşı UÇAKLA BATUM TURU Tur Programı

TRABZON GİDİŞ-TRABZON DÖNÜŞ

 UÇAKLA BATUM (YILBAŞI ÖZEL) TURU 

Pasaportsuz - Kimlikle Geçiş Kolaylığı

5* SHERATON BATUMI OTEL KONAKLAMA AYRICALIKLI

(OTELDE MUHTEŞEM YILBAŞI VE GALASI DAHİL)

BATUM - AYDER YAYLASI - MAKUNSETİ ŞELALESİ GEZİLERİ

31 ARALIK 2018 - 2 OCAK 2019 (3 Gün-2 Gece)

  !!! ERKEN REZERVASYON KAMPANYASINI KAÇIRMAYIN!!!  

                                        SINIRLI KONTENJAN İÇİN GEÇERLİDİR…  KONTENJAN DOLDUKTAN SONRA,                                            FİYATLAR KADEMELİ OLARAK ARTIŞ GÖSTEREREK,  NORMAL ÜCRETLENDİRME UYGULANACAKTIR...

 

Kalkış Yerleri: Sabah saat 09:00’ da Adnan Menderes Havalimanı’ nda buluşuyoruz.
PROGRAM
1 Gün: 31 Aralık Pazartesi Günü

Sabah saat 09:00’ da Adnan Menderes Havalimanı’ nda buluşuyoruz. 10:15’ te kalkacak Sun Express Havayollarına ait, İZMİR-TRABZON  uçağımızın işlemlerini yaptırarak, 12:10 ‘ da TRABZON’ a varıyoruz. Bizi bekleyen aracımıza, eşyalarımızı yerleştirerek, SÜRMENE’ ye doğru hareket ediyoruz. Bıçağı ile meşhur Sürmene’ de, bıçak atölyelerinde alışveriş ve öğle yemeği için serbest zaman veriyoruz. Ardından, RİZE-ARDEŞEN-ARHAVİ-HOPA üzerinden, TÜRKİYE-GÜRCİSTAN sınırımızı oluşturan, SARP SINIR KAPISI’ na ulaşıyoruz. Pasaport’ a ihtiyaç olmadan, sadece kimliklerimizle, GÜRCİSTAN-BATUM’ a geçiyoruz. Gürcü para birimi olan lari’ lerimizi alarak, BATUM’ un en güzel otellerinden biri olan 5* SHERATON BATUMİ OTEL’ e yerleşiyoruz. Bu şık otelimizde bir süre dinlendikten sonra, akşam için hazırlıklarımızı yapıp, otelde muhteşem yılbaşı balosu ve nefis yemeklerden oluşan zengin menüsüyle, YENİ YILA MERHABA diyoruz. Gece geç saatlere kadar eğleniyoruz. Konaklama 5*SHERATON BATUMİ OTEL’ imizde. https://www.marriott.com/hotels/travel/bussi-sheraton-batumi-hotel/?scid=bb1a189a-fec3-4d19-a255-54ba596febe2

Yılbaşı Balosu ve Gala Yemeği Detayları

** Masalarda soğuk servisler (yemekler) serpme şekilde hazır bulunacak, soğuk ikramların bitiminin ardından sıcak yemek servisine geçilecek. İçki almak isteyen çift konuklara şişe (50’lik rakı veya 70’lik şarap) servisi açılacak. Karışık içki tercih eden misafirlere ise 4 kadeh içki hakkı verilecektir.



2 Gün: 01 Ocak Salı Günü

Sabah otelimizde alacağımız  kahvaltımızın ardından, dileyen misafirlerimizle, KARADENİZ’ in kıyısında Mtsvane Kontskhi bölgesinde yer alan BATUM BOTANİK BAHÇESİ’ ni görmeye gidiyoruz. Rus botanikçi Kraslov tarafından yapılmış dünyanın el ile hazırlanmış 2. büyük botanik parkıdır. 111 dönüm üzerinde iki bini ağaç olmak üzere beş binden fazla bitki türünü içine almaktadır. Fotoğraflarımızla bu güzellikleri ölümsüzleştirdikten sonra, balı ile meşhur MACAHEL bölgesinde bulunan ve bir doğa harikası olan MAKUNSETİ ŞELALESİ’ ne hareket ediyoruz. Burada geçireceğimiz keyifli anlardan sonra, tekrar BATUM’ a dönüyoruz.  SAINT ANDREW HEYKELİ, ÇORUH NEHRİ,  GONİO KÖPRÜSÜ’ , Roma döneminden kalma GONIO APSAROS KALESİ’ ni, göreceğiz. Farklı mimarileri ile dikkat çeken TERS BİNA, ADALET BİNASI önünde fotoğraf çekimi yapıyoruz. Buradan,  Osmanlılardan tek yadigâr ORTA CAMİİSAAT KULESİ, ALFABE KULESİ’ ni görerek, şehir merkezine geçiyoruz. Göreceğimiz yerler arasında; TAÇSIZ KRAL olarak anılan Şair İLYA ÇAVÇAVADZE’ nin heykeli, TİYATRO BİNASI, POSEİDON HEYKELİ,  PİAZZA KULESİ, HÜKÜMET BİNASI, KAMU BİNALARI ve AVRUPA MEYDANI’ nda bulunan, MEDEA HEYKELİ gibi görkemli yapıtları görerek,  otelimize geçiyoruz. Otelimizde bir süre dinlendikten sonra, dileyen misafirlerimiz, GÜRCÜ yemeği ve müziğinin yer aldığı eğlence mekanında akşam yemeğini alabilirler. (ekstra). Yine arzu edenler, şehrin  en çok kendinden söz ettirdiği, ışıl ışıl rengârenk aydınlatılmış yapılarının gece görüntüsü ve bulvarda yapılan MÜZİKLİ, IŞIKLI, SUGÖSTERİSİ’ ni izleyebilirler. Konaklama otelimizde.



3 Gün: 02 Ocak Çarşamba Günü

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından, BATUM’ dan ayrılıyoruz. Kapı geçişlerimizi tamamlayarak,  AYDER YAYLASI’ na hareket ediyoruz. Dünyanın korumada öncelikli 200 ekolojik bölgesinden biri olan FIRTINA VADİSİ’ ne geldiğimizde, öğle yemeğimizi FIRTINA DERESİ kenarındaki Restaurantlarda, yöresel yemeklerden oluşan menüsüyle alıyoruz. Daha sonra, AYDER YAYLASI’ na geliyoruz. Büyüleyici güzellikteki, GELİNTÜLÜ ŞELALESİ’ ni görüyor ve bu güzel manzarayı fotoğraflayarak, yaylada keyifli yürüyüşlerimizi gerçekleştiriyoruz. Buradan yönümüzü RİZE’ ye çeviriyoruz. Önce yöreye özgü dokuma çeşidi olan RİZE BEZİ (feretiko) atölyesine uğrayıp, hem bilgi alıyoruz, hem de alışveriş yapma imkânı buluyoruz. Daha sonra, ÇAY FABRİKASI’ na uğruyoruz. Dalından koparılan çayın geçirdiği evrelerini görerek, yetkililerden bilgi alıyor ve bizlere ikram edilen çaylarımızı yudumluyoruz. Çay alışverişlerimizi de tamamlayarak, TRABZON’ a geçiyoruz. 21:00’ da kalkacak olan, Sun Express hava yollarına check-in işlemlerimizi yaptırıyoruz ve güzel anılarımızla saat 23:10’ da İZMİR’ e varıyoruz. Bir başka ACADEMİC TOUR gezisinde buluşmak üzere siz değerli misafirlerimizle vedalaşıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
  • Adnan Menderes Hava Limanı Buluşma (09:00)
Notlar

TUR HAKKINDA NOTLAR:

» Araçta ve tesislerde kaybolan eşyalardan acentemiz sorumlu değildir. Değerli olduğunuzu düşündüğünüz eşyalarınızı araçlarda bırakmayınız.

» Programda yazan uçuş saatleri belirtilen Havayollarından alınmıştır. Academic Tour, uçak saatlerinde olabilecek değişiklikten, rötardan, grev ve fors majör (deprem, iç savaş, terör alarmı, doğal afet vb.) durumlar yüzünden uçuş iptallerinden sorumlu değildir.

» Rehber; hava, yol ve konaklama şartlarına uygun olarak, turda ve otellerde değişiklik yapma hakkına sahiptir.

» Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile gerçekleştirilir.

» Turlarımız talepler doğrultusunda 27 veya 46 kişilik araçlarla gerçekleştirilir. Yolcu turu satın alırken, bu şart kabul edilmiş sayılır.

» Yeterli sayıda çoğunluk sağlanmadığında, turu 1 gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı ACADEMİC TOUR’ da saklıdır. Turun iptali durumunda ACADEMİC TOUR iptali bizzat bildirmek zorundadır.

» Tur programı ACADEMİC TOUR kayıt formu maddeleri ile bir bütündür.

» Uçakla Yılbaşı Batum Turumuz ‘’Uçaklı Özel Ürün’’ kapsamındadır.  

» İptal-İade ve değişiklik şartları; Academic Tour Tur Kayıt Sözleşmesi Maddeleri ile bir bütündür. 

» Erken Rezervasyon, Promosyon ve Uçaklı Özel Ürün Tur Programlarında iptal-iade ve değişiklik hakkı yoktur.

 

GÜRCİSTAN, BATUM GEÇİŞİ HAKKINDA BİLGİLER ÖNEMLİDİR ...

- TÜRKİYE ile GÜRCİSTAN arasında yapılan anlaşma gereği TC vatandaşları BATUM' a üzerinde TC kimlik numarası bulunan nüfuz cüzdanı ile geçiş yapabilmektedir. Bunun dışındaki kimlik kartları ile (ehliyet vs.) geçiş yapılamamaktadır. Yanınıza almayı unutmayınız !!!
- TC vatandaşı olmayan misafirlerimiz pasaport ile geçiş yapacaklardır.
- Anne ve Baba ile aynı anda seyahat etmeyecek olan 18 yaş altı misafirlerimizin BATUM’A geçişleri için NOTER den onaylı MUVAVFAKATNAME almaları gerekmektedir. Sadece annesi veya sadece babası ile katılan 18 Yaş altı kesinlikle geçiş yapamaz. Bu durumda Noter onaylı Muvafakatname şarttır.
- Nüfus cüzdanları yıpranmamış olmalı ve veriliş tarihinin 10 yılı aşmamış olması gerekiyor.
- 6 yaş üzeri çocukların kimliğinde fotoğraf olması gereklidir.
- Yurtdışından Türkiye’ye giriş yaparken eşya ( alkol - sigara vb.) getirebilmek için en az 3 gün konaklama zorunluluğu vardır.
- Türk vatandaşı olmayan ya da çifte vatandaşlığı olup da diğer ülke pasaportunu kullanarak tura katılacak olan misafirlerimizin; seyahat edilecek ülkenin, kullanacakları pasaporta uyguladığı vize prosedürünü ilgili konsolosluklara bizzat danışmaları gerekmektedir, aksi halde doğacak sonuçlardan Academic Tour sorumlu tutulamaz.
- Yurt dışından Türkiye’ye pasaportla giriş yapmış olan yabancı misafirlerin Gürcistan’a gidip Türkiye’ye dönebilmesi için Türkiye’ye çoklu (multiple) vize girişi almış olmaları gerekir. Ayrıca Gürcistan’ın pasaport ya da kimliklerin ait olduğu ülkelere olan vize protokolüne göre vizeli – vizesiz geçiş sağlanacaktır.
- KKTC vatandaşlarının Türkiye’ye giriş yaparken TC kimliklerini kullanarak girmeleri doğrultusunda Gürcistan’a TC kimlikleri ile girebileceklerdir. Avrupa Birliği pasaportuyla Türkiye’ye giriş yapan KKTC vatandaşları da Türkiye’ye dönebilmek için çoklu (multiple) vize almış olmaları gerekir.
- Sınır Kapısında görevli Türk ya da Gürcistan pasaport polislerinin sizi ilgili ülkeye sokmama, çıkarmama yetkileri vardır. Her ne sebepten olursa olsun yurt dışına çıkamama durumundan Academic Tour sorumlu tutulamaz. Tüm sorumluluk yolcuya aittir.
- Gürcistan’a ağrı kesiciler başta olmak üzere ilaç sokmak kesinlikle yasaktır. Bu konuyla ilgili rehberimiz  turda bilgilendirme yapacaktır.


İptal Şartları
https://academic-tour.com/2019-yilbasi-batum-ozel-turu
İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.
Ataturk Cad. No: 270/A 1.Kordon-Alsancak
0232 463 25 25


Bu çıktı 28.03.2024 14:55 tarihinde verilmiştir. İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.