2019 Yılbaşı ANTAKYA-ANTEP-URFA ve GÖBEKLİTEPE Tur Programı

FARKLI BİR YILBAŞI GEÇİRMEK İSTEYENLERE ÖZEL ( 4 GÜN 3 GECE )

 UÇAKLA BUTİK 

 ANTAKYA-GAZİANTEP-ŞANLIURFA VE GÖBEKLİTEPE TURU 

Lezzet, Kültür Gezisi ve Yılbaşı Eğlencesi Bir Arada...

SUN EXPRESS Hava Yolları ile ADANA Gidiş, GAZİANTEP Dönüş  

29 Aralık 2018 - 1 Ocak 2019 (4 Gün-3 Gece)

ADANA-HATAY-SAMANDAĞ-GAZİANTEP-URFA-GÖBEKLİTEPE

1 Gece 4* GRAND BOĞAZİÇİ OTELDE Y.P. KONAKLAMA

2 Gece 4* ŞİREHAN OTELDE Y.P. KONAKLAMA ve GALA EĞLENCESİ

*** ŞİREHAN OTEL’de Gala Yemeği+Limitsiz İçki +Muhteşem Yılbaşı Eğlencesi Fiyata Dahildir ***

 

Kalkış Yerleri: Siz değerli misafirlerimizle sabah saat 06:20’ de Adnan Menderes Havalimanı iç hatlar terminalinde buluşuyoruz
PROGRAM
1 Gün: ADANA - SABANCI CAMİİ-TAŞ KÖPRÜ-HATAY ARKEOLOJİ MÜZESİ- ST.PİERRE KİLİSESİ-HABİBİ NECCAR CAMİ-HARBİYE

Siz değerli misafirlerimizle sabah saat 06:20’ de Adnan Menderes Havalimanı iç hatlar terminalinde buluşup, Check-in işlemlerimizi tamamlayarak SUN EXPRESS Hava Yollarına ait 07:35 uçağı ile hareket ediyor ve saat 09:00’ da ADANA Havalimanına iniyoruz. Aracımıza yerleşip, uygun bir yerde kahvaltımızı (ekstra) yaptıktan sonra, Türkiye` nin  en büyük camii olma özelliğine sahip olan, SABANCI MERKEZ CAMİİ’ ni ve şehrin simgesi olan TAŞ KÖPRÜ` yü panaromik olarak gördükten sonra, , SEYHAN BARAJ GÖLETİ etrafında otobüsümüzle geziyoruz. BELEN GEÇİDİ’ nden Büyük İskender’ in kurmuş olduğu 63 şehirden biri olan İSKENDERUN’ u panaromik olarak görüyoruz ve rehberimizin bilgilendirmeleriyle ÇAN- EZAN - HAZZAN sesinin birlikte duyulduğu kent ANTAKYA' ya ulaşıyoruz. Antakya yöresel yemeklerinden oluşan öğle yemeğimizi aldıktan sonra, gezimize başlıyoruz. ANTAKYA ARKEOLOJİ ve MOZAİK MÜZESİ Hristiyanlık kelimesinin ilk defa kullanıldığı ST. PIERRE KİLİSESİ, şehri ikiye ayıran ve mitolojik hikâyelerde ORONTES (ASİ) Nehrini gözlemleyerek,  eski Antakya Evlerinin bulunduğu sokakta yürüyüşler yapıyoruz. Daha sonra, HABİBİ NECCAR CAMİİ’ ni görüp, HARBİYE’ de 4* GRAND BOĞAZİÇİ OTEL’ e geçiyoruz. Akşam yemeği yine yöresel yemeklerden. Konaklama otelimizde.  http://www.bogaziciotel.com.tr/  



2 Gün: SAMANDAĞ-VAKIFLI KÖYÜ-HIDIRLIK KÖYÜ- ST.SİMON MANASTIRI -TİTUS TÜNELİ-BEŞİKLİ MAĞARA-GAZİANTEP

Sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından HATAY’ın SAMANDAĞ sayfiye yöresine bağlı, Türkiye’nin tek Ermeni köyü olma özelliğine sahip  VAKIFLI KÖYÜ’ne hareket ediyoruz. Vakıflı köyüne girdiğimizde, Ermeni taş ustalarının elinden çıkmış, mimarisinin hemen farklılığını hissettirdiği evler dikkatimizi çekiyor. Evler doğa ile bir bütünlük oluşturmuş. Çok etkileyici bu doğal güzellikler içerisinde gezimizi gerçekleştiriyoruz. Organik tarımı, köyün diğer bir özelliği..Köyde aynı zamanda, reçeller ve likörlerden alışveriş yapma şansına sahip olacaksınız. Ardından, HIDIRLIK KÖYÜ’ne hareket ediyoruz. Burada, H.Z. Musa'nın asasının yeşerip bir çınar ağacına dönüştüğü asırlık çınar ağacının 1.5 dönümlük gölgesinde çay molası veriyoruz.Turumuzun devamında, Samandağ’da ve denize çok yakın bir konumda olan HZ. HIZIR TÜRBESİ’ni ziyaret ederek, öğle yemeği için mola veriyoruz. Sonrasında, Asi Nehri’ nin denize döküldüğü yer olan Çevlik sahilinin etkileyici ve göz alıcı görüntüsünü görerek, UNESCO'nun Dünya Mirası Geçici Listesi'ne eklenen VESPASIANUS-TİTUS TÜNELİ’ ni, kayaya işlenmiş mezar odalarından en devasa olanını, BEŞİKLİ MAĞARA’ yı   görüyoruz. Ardından, Hıristiyan dünyasının her yanından gelenlerin ziyaret ettikleri ST. SİMON MANASTIRI’ na hareket ediyoruz. Kendini dünya zevklerinden arındırıp, tanrıya adayan Stilit tarikatının kurucusu S.t. Simon Stilit manastırını ziyaret ediyoruz. Deniz seviyesinden 479 metre yüksekte bir tepe üzerine kurulmuş bu manastırdan izleyeceğimiz muhteşem manzara ile bugünkü programımızı sonlandırıp, GAZİANTEP’e  hareket ediyoruz. Yaklaşık 2,5 saatlik yolculuğumuz sonrasında, 4* ŞİREHAN OTEL’ imize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



3 Gün: GAZİANTEP, ZEUGMA MOZAİK MÜZESİ-ELMACI PAZARI-SEDEFÇİLER ÇARŞISI

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından, fabrikalarıyla, geniş ve düzenli caddeleri, parkları bulvarları meydanları ile gerçekten  metropol olmaya aday GAZİANTEP’ te, panoramik şehir turu yapıyoruz. Bu esnada KALE` yi  ve şehrin onemli yapılarını görebilme fırsatı yakalıyoruz. Burada, dünyanın en büyük mozaik müzesi olan ZEUGMA MOZAİK MÜZESİ` ni rehberimiz eşliğinde geziyoruz. Daha sonra, dünyaca ünlü Gaziantep mutfağını tatmak için İMAM ÇAĞDAŞ’ ın önünde serbest zamanla birlikte baklava, hediyelik eşya ve Antep fıstığı alışverişlerimizi yapıyoruz. Sonrasında  ELMACI PAZARI, BAKIRCILAR ve SEDEFÇİLER çarşılarında, gezilerimizi keyifle gerçekleştiriyoruz. Ardından, BEY MAHALLESİ’ ni görüp, 17.yüzyılda Tekke Camii Külliye binası içine kahve-kütüphane olarak kullanılan ve günümüzde TAHMİS KAHVESİ olarak anılan mekânda, Sütlü Melengiç Kahvelerimizi içiyoruz ve  yeni yıl heyecanı ile tekrar ŞİREHAN OTEL’imize geri dönüyoruz. Akşam için hazırlıklarımızı yapıp, muhteşem yılbaşı balosu ve yöresel yemeklerden oluşan zengin menüsüyle, YENİ YILA MERHABA diyoruz. Gece geç saatlere kadar eğleniyoruz. Konaklama otelimizde.



4 Gün: GÖBEKLİTEPE-ŞANLIURFA-GAZİANTEP

Sabah otelimizde alacağımız geç  kahvaltının ardından, ŞANLIURFA`ya doğru yol alıyoruz. Önce, dünya tarihinin yeniden yazılmasına sebep olan, 11.500 yıl önce yapılmış ve yapıldıktan 2000 sene sonra üstü esrarengiz bir şekilde kapatılmış olan dünyanın ilk tapınağı  GÖBEKLİTEPE’ ye uğruyoruz. (Açık olması halinde) İlk heykel atölyesinin bulunduğu Göbeklitepe, aynı zamanda nohut, mercimek, buğdayın dünyada ilk ekildiği topraklar ve tarım tarihinin başladığı yer olarakta bilinmektedir. Tarihin akışını değiştiren Göbeklitepe gezimizin ardından, peygamberler şehri ŞANLIURFA’ ya geliyoruz. ŞANLIURFA’ nın yöresel tadlarından öğle yemeğimizi aldıktan sonra, buradaki gezimize başlıyoruz. BALIKLI GÖL - AYN ZELİHA GÖLÜ, HZ. İBRAHİM` in doğduğu MAĞARA,  RIZVANİYE CAMİİ, GÜMRÜK HAN ve BEDESTEN gezeceğimiz yerler arasında... Etkileyici ŞANLIURFA turumuzu tamamlayarak, tekrar GAZİANTEP’e dönüyor ve  uçak saatimize göre, yöresel tadlardan oluşan akşam yemeğimizi alıyoruz. Daha sonra, Gaziantep Havalimanı’ na geliyoruz. Dönüş uçağımız SUN EXPRESS uçağı ile 23:25‘ de hareket edip, İZMİR’ e ulaşıyoruz. Bir başka ACADEMİC TOUR seyahatinde görüşmek üzere siz değerli misafirlerimizle vedalaşıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
  • Adnan Menderes Hava Limanı Buluşma (06:20)
Notlar

» Araçta, uçakta ve tesislerde kaybolan eşyalardan acentemiz sorumlu değildir. Değerli olduğunuzu düşündüğünüz eşyalarınızı araçlarda bırakmayınız.

» Rehber; hava, yol ve konaklama şartlarına uygun olarak, turda değişiklik yapma hakkına sahiptir.

» Otellerde aynı standartlarda olmak koşulu ile ACADEMİC TOUR değişiklik yapma hakkına sahiptir.

» Programda yazan uçuş saatleri belirtilen Havayollarından alınmıştır. ACADEMİC TOUR, uçak saatlerinde olabilecek değişiklikten, rötardan, grev ve fors majör (deprem, iç savaş, terör alarmı, doğal afet vb.) durumlar yüzünden uçuş iptallerinden sorumlu değildir.
» Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile gerçekleştirilir.

» Turlarda müze ve ören yeri girişleri için MÜZEKART alarak giriş ücretleri masraflarınızı en aza indirebilirsiniz.

» Tur programı ACADEMİC TOUR. Kayıt formu maddeleri bir bütündür.

» Turlarımızda zorunlu seyahat sigortası yapılmaktadır. Doğum tarihi, T.C.kimlik no ibrazı şarttır.

» Turumuz  talepler doğrultusunda 27 -31-45 kişilik otobüslerle  gezilecektir.

» Gezi süresi 4 GÜN-3 GECE’ dir. Otel konaklaması 3 GECE’ dir.

» Rezervasyon esnasında, kimliğinizde yazılı olan isim ve soy isminizi açık olarak kayıt görevlimize bildiriniz. Havaalanında check-in esnasında isimden kaynaklanan problemden ACADEMİC TOUR sorumlu değildir.
» Yeterli sayıda çoğunluk sağlanmadığında, turu 2 gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı ACADEMİC TOUR’ da saklıdır. Turun iptali durumunda ACADEMİC TOUR iptali bizzat bildirmek zorundadır.

» Tur Programımız,  belirtilen Havayolu uçak  sefer saatlerine göre hazırlanmıştır. Havayolları saatlerdedeğişiklik yapma hakkına sahiptir. Bu yüzden, Turların kalkış tarihinden en az 48 saat evvel, tur kalkış saati, rehber telefonu, tekrar teyid ediniz..Saat değişikliğinden ve rötardan Acentamız sorumlu tutulamaz.


İptal Şartları
https://academic-tour.com/yilbasi-ozel-antakya-antep-urfa-gobeklitepe-turu
İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.
Ataturk Cad. No: 270/A 1.Kordon-Alsancak
0232 463 25 25


Bu çıktı 18.04.2024 07:09 tarihinde verilmiştir. İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.