Uçakla BUTİK MARDİN TURU (2019) Tur Programı

 

 UÇAKLA BUTİK MARDİN TURLARI 

TARİH, KÜLTÜR VE LEZZET TURU

KADİM TOPRAKLARA MASALSI YOLCULUK…

SUN EXPRESS Hava Yolları ile İZMİR-DİYARBAKIR Gidiş -DİYARBAKIR -İZMİR Dönüş

5* ERDOBA ELEGANCE HOTEL&SPA KONAKLAMA AYRICALIĞI İLE

İSTEYENLERE EKSTRA MARDİN GECE EĞLENCESİ (YEMEKLİ REYHANÎ GECESİ)

    HER TARİHTE SINIRLI KONTENJAN İLE KAÇIRILMAZ FIRSAT !!!   

ERKEN REZERVASYON İLK 10 KİŞİ İÇİN GEÇERLİDİR… KONTENJAN DOLDUKTAN SONRA, 

FİYATLAR KADEMELİ OLARAK ARTIŞ GÖSTEREREK, NORMAL ÜCRETLENDİRME UYGULANACAKTIR.

1 TUR: 15-17 Mart     2 TUR: 5-7 Nisan     3 TUR: 1-3 Mayıs       4 TUR:3-5 Mayıs   5 TUR: 20-22 Eylül   

  6 TUR: 4-6 Ekim     7 TUR: 18-20 Ekim   8 TUR:16-18 Kasım      9 TUR:22-24 Kasım   (3 Gün-2 Gece)

UÇAKLA BUTİK ANTAKYA-GAZİANTEP Turlarımızı incelemek için lütfen buraya tıklayınız !

Kalkış Yerleri: Siz değerli misafirlerimizle sabah saat 05:00’ da Adnan Menderes Havalimanı iç hatlar terminalinde buluşuyoruz.
PROGRAM
1 Gün: DİYARBAKIR-MARDİN

Siz değerli misafirlerimizle sabah saat 05:00’ da Adnan Menderes Havalimanı iç hatlar terminalinde buluşup, Check-in işlemlerimizi tamamlayarak SUN EXPRESS Hava Yollarına ait 06:00 uçağı ile hareket ediyor ve saat 08:00’ de DİYARBAKIR Havalimanına iniyoruz.( 15-17 Mart Turumuzda 08:00 buluşma 09:00’da Diyarbakır’ a hareket. Dönüş uçağı Diyarbakır’ dan-İzmir’ e 13:30 hareket)  Bizi bekleyen aracımıza eşyalarımızı yerleştirdikten sonra kahvaltı için Hasanpaşa Hanı’ na gidiyoruz. Buradaki yöresel kahvaltımızdan sonra, pek çok Şair ve Edebeyatçı yetiştirmiş,  Güney Doğu Anadolu bölgesinin büyük şehirlerinden DİYARBAKIR’ da Anadolu’ nun en eski camisi ve islam aleminde 5.inci harem-i şerifi olarak bilinen, Ulu Cami’ ni geziyoruz. Hemen yanında bulunan, 35 yaş şiiri ile tanınan , Türk şiirinin önemli şairlerinden  Cahit Sıtkı Tarancı’ nın Kültür Evi’ ni  ziyaret ederek, Dört Ayaklı Minare (Şeyh Mutahhar Camii) görüyoruz. Ardından, UNESCO 39'uncu Dünya Miras Komitesi Toplantısı'nda, 'Dünya Kültür Mirası' olarak tescillenen Diyarbakır Surları ile Hevsel Bahçeleri’ ni görüyor ve  On Gözlü Köprü' yü fotoğraflıyoruz. Buradaki gezimizin tamamlayıp MARDİN’ e geçiyoruz ve eşsiz Mardin lezzetleriyle buluşmak üzere öğle yemeği arası veriyoruz. Yemek sonrası şehir merkezindeki gezimize başlıyoruz. Kırklar Kilisesi, Mardin Müzesi, Ulucami, Tarihi Mardin Evleri,  Mardin PTT Evi, Kayseriye Bedesteni, Zinciriye Medresesi gibi Mardin kültürü ve mimarisi ile bütünleşmiş yapıları gezerek Mardin’ in dar sokaklarını ve taş mimarisini keşfediyoruz. Ardından Mardin çarşısında alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Yöreye özgü el yapımı zarif gümüş veya altın telkâri takılar, tesbihler, eski baskı kalıplarıyla basılmış yazmalar, bakır çerezlikler ve şamdanlar, kilim ve el yapımı keçe, puşi, şarap, ahşap işçiliği ürünleri, badem şekeri, leblebi, mırra cezvesi ve kulpsuz özel fincanlar gibi hediyelik eşya alışverişleri yapabilirsiniz. Ardından, 5* ERDOBA ELEGANCE HOTEL&SPA otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



2 Gün: DARA ANTİK KENTİ-BEYAZ SU-MOR GABRİEL-MİDYAT ve SÜRYANİ KÖYLERİ

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısının ardından, Mezopotamya’ nın Efes’ i olarak adlandırılan ve 5000 yıllık bir geçmişe sahip olan Dara’ ya gidiyoruz. Bölgenin en büyük ve en etkileyici bu Antik Kenti gezdikten sonra, , Güneydoğu Anadolu’ da çok farklı bir doğal güzelliğe ve yeşiline sahip olan Beyaz Su mesire yerine doğru yola çıkıyoruz. Yemyeşil ağaçlarla kaplı ve gürül gürül suların aktığı bu cennet ortamda mola veriyoruz. Buradaki büyüleyici atmosferden sonra, Süryanilerin çok önemli dini merkezlerinden biri olan  Deyrul Umur Manastırı’ na (MOR GABRİEL) gidiyoruz. Meryem Ana Kilisesi, Resuller Kilisesi, Kırk Şehit Kilisesi, Mor Şamuel Mabedi, Mor Şemun Mabedi gibi mekânları bünyesinde barındıran manastırı geziyor ve MİDYAT’ a geçiyoruz. Midyat; mimari alanda bölgenin lideri konumunda... Tarihi yapısını o kadar güzel korumuş ki, insan kendini burada adeta Orta Çağ kentinde geziyormuşçasına hissediyor. Zengin bir mimari doku içinde bulunan yörenin taş ustalarının incelikli becerileri, Midyat' a tam anlamıyla bir Açıkhava Müzesi görünümü kazandırmakta olup ayrıca Süryani ustalarının yüzyılların birikimiyle ince ince işlediği TELKARİ sanatının en iyi ve en ince örneklerini burada bulabilirsiniz. Midyat sokaklarını gezerek, alışverişler yaptıktan sonra, birçok diziye ev sahipliği yapmış olan Midyat Konuk Evi’ ni ziyaret ediyoruz. Turumuzun devamında, Süryani ve Ezidi kültürünü yakından hissedeceğiniz Köy gezimizi, rehberimiz eşliğinde gerçekleştiriyoruz.  Köy içinde geçireceğimiz keyifli saatlerde bol bol fotograf molaları veriyoruz. Daha sonra Mardin’ de ki otelimize dönüyoruz. Akşam dileyen misafirlerimizle yörenin meşhur yemekli Reyhanî Gecesi (ekstra) eğlencesine katılıyoruz.



3 Gün: SAVUR-KILLIT KÖYÜ-DEYR-UL ZAFARAN MANASTIRI-KASIMİYE MEDRESESİ-MARDİN-DİYARBAKIR

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısının ardından, etrafı yeşillikler ve sularla çevrili olan Savur’a gidiyoruz. Osmanlı döneminde "nahiye-i Savur, tabi-i liva-i Mardin" diye adlandırılan Süryani ustaların muhteşem taş işlemeleri ile ön plana çıkmış bu yerleşim yerinde Savur kalesi çevresinde tarihi mekanları, dar sokakları rehberimiz eşliğinde dolaşarak Hacı Abdullah Bey Konağına çıkıyoruz. Kuşbakışı manzaranın keyfini çıkartarak,  tekrar aracımızla Süryanilerin ilk yerleşim köylerinden biri olan Kıllıt Köyü’ne varıyoruz. Ortodoks, Katolik ve Protestan kiliselerini  ziyaretlerimiz sonrasında, Mardin merkeze geçiyoruz. Öğle yemeğimizi yöresel tatlardan aldıktan sonra, rotamızı Süryanilerin bölgedeki dinsel ve kültürel var oluşlarının tarihsel bir simgesi olan Deyr-ul Zafaran Manastırı’ na çeviriyoruz. Rehberimizden Manastır hakkında edineceğimiz bilgiler sonrasında,  Mardin’ de güneşin batışının en güzel seyredilebildiği  Kasımiye Medresesi’ ne gidiyoruz. Selçuklu döneminde üniversite denginde eğitim veren bu olağan üstü mimaride Güneydoğu kültüründeki eyvan felsefesini öğrenip, Mardin’ de son kez alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Unutamayacağımız tarih ve kültür dolu anılarımızla  Çınar yolundan, Diyarbakır’ a hareket ediyoruz. Diyarbakır havalimanından saat 22:40 SUN EXPRESS uçuşu ile, İZMİR Adnan Menderes Havalimanı’ na ulaşıyoruz. Unutulmaz anılarımız ile, bir başka ACADEMİC TOUR gezisinde buluşmak üzere siz değerli misafirlerimizle vedalaşıyoruz.

NOT: 15-17 Mart tarihli turumuzda, son gün Diyarbakır uçuş saatinin 13:30 olması sebebiyle, SAVUR ve KILLIT Köyü programımızda yer almayacaktır.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
  • Adnan Menderes Hava Limanı Buluşma (05:00)
Notlar

» Araçta, uçakta ve tesislerde kaybolan eşyalardan acentemiz sorumlu değildir. Değerli olduğunuzu düşündüğünüz eşyalarınızı araçlarda bırakmayınız.

» Rehber; hava, yol ve konaklama şartlarına uygun olarak, turda değişiklik yapma hakkına sahiptir.

» Otellerde aynı standartlarda olmak koşulu ile ACADEMİC TOUR değişiklik yapma hakkına sahiptir.

» Programda yazan uçuş saatleri belirtilen Havayollarından alınmıştır. ACADEMİC TOUR,  uçak saatlerinde olabilecek değişiklikten, rötardan, grev ve fors majör (deprem, iç savaş, terör alarmı, doğal afet vb.) durumlar yüzünden uçuş iptallerinden hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

» Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile gerçekleştirilir.

» Turlarda müze ve ören yeri girişleri için MÜZEKART alarak giriş ücretleri masraflarınızı en aza indirebilirsiniz.

» Turların kalkış tarihinden en az 48 saat evvel, tur kalkış saati ve rehber telefonunu tekrar teyit ediniz.

» Turumuzun gerçekleşmesi için en az 15 kişi olması gerekmektedir. Bu çoğunluğa ulaşılmadığı takdirde ACADEMİC TOUR,  turu iptal etme hakkına sahiptir. Aynı zamanda, ACADEMİC TOUR katılımcılara para iadesini yapmak zorundadır.

» Tur programı ACADEMİC TOUR kayıt formu maddeleri bir bütündür.

» Turlarımızda katılan kişi sayısı doğrultusunda araç seçimi yapılmaktadır (16-18-27, 31, 46 kişilik). Yolcu turu satın alırken bu şartı kabul etmiş sayılır.

» Gezi süresi 3 GÜN-2 GECE’ dir. Otel konaklaması 2 GECE’ dir.

» Rezervasyon esnasında, kimliğinizde yazılı olan isim ve soy isminizi açık olarak kayıt görevlimize bildiriniz. Havaalanında check-in esnasında isimden kaynaklanan problemden ACADEMİC TOUR sorumlu değildir.

» Uçakla Butik Mardin Turumuz ‘’Uçaklı, Özel Ürün’’ kapsamındadır.  

» İptal-İade ve değişiklik şartları; Academic Tour Tur Kayıt Sözleşmesi Maddeleri ile bir bütündür. 

 

İPTAL-İADE VE DEĞİŞİKLİK HAKKINDA

Erken Rezervasyon, Promosyon, Uçaklı ve Özel Ürün Tur Programlarında iptal-iade ve değişiklik hakkı yoktur. Ancak, katılımcı MUCBİR sebep göstermesiyle tur iptal ve iadesi  sigorta tarafından sağlanabilmektedir. MUCBİR sebepler kapsamına ''  ciddi derecede kaza ve yaralanma ile dünya sağlık örgütü tarafından acil hastalıklar kapsamına alınmış acil rahatsızlık ve hastalığı, birinci dereceden yakınının vefatı, katılımcının evinin ya da işyerinin yanması veya doğal afetlerle kullanılamaz hale gelmesi, katılımcının vefatı, '' gibi durumlar girmektedir. 

Bunların dışında Psikolojik tedaviler, daha önce tekrarlanmış kronik (akut) rahatsızlıklar, estetik tedaviler, rehabilitasyon tedavileri, doğum ve salgın hastalıklar sigorta kapsamında değerlendirilmemekte ve bu sebeplerden ötürü başvuran katılımcıların tur iptal işlemi sağlanamamaktadır. Bu değerlendirme acentemiz nezdinde yapılmayıp, tüm başvurular ilgili sigorta şirketi tarafından değerlendirilmektedir.  


İptal Şartları
https://academic-tour.com/ucakla-butik-mardin-turu-2019
İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.
Ataturk Cad. No: 270/A 1.Kordon-Alsancak
0232 463 25 25


Bu çıktı 29.03.2024 11:15 tarihinde verilmiştir. İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.