Büyük YUNANİSTAN ve ATİNA TURU Tur Programı

 

ACADEMİC TOUR KALİTESİ VE GÜVENCESİYLE

YOĞUN TALEP ÜZERİNE, BEKLENEN PROGRAMIMIZ...

 Büyük YUNANİSTAN ve ATİNA TURU 

GEMİYLE 3 ADALAR GEZİSİ İMKANIYLA...(Hydra-Poros-Egina)

ATİNA'dan SAKIZ'a Gemiyle, SAKIZ'dan ÇEŞME'ye Feribot ile...

 BÖLGENİN SEÇKİN OTELLERİNDE KONAKLAMA AYRICALIĞIYLA

MERKEZ ATİNA GEZİSİ FARKIYLA...FİYATA DAHİL!
LİMANLAR BÖLGESİ ve KORİNT KANALI GEZİSİ
 FARKIYLA...FİYATA DAHİL!

SELANİK ve METEORA(KALAMBAKA) GEZİSİ FARKIYLA...FİYATA DAHİL!
TAM GÜN YEMEKLİ - EĞLENCELİ GEMİYLE 3 ADALAR TURUNA KATILABİLME İMKANIYLA...
ATİNA'DA YEMEKLİ YUNAN EĞLENCESİ-TAVERNA'YA KATILMA İMKANIYLA...

 TÜM ŞEHİR VE KÜLTÜR TURLARI DAHİL ! 

Erken Rezervasyon Kampası ile 369 €'dan itibaren

 26 Eylül - 1 Ekim  ( 5 Gece 5 Gün ) 

 

 

Kalkış Yerleri: Akşam saat 18.00’de Mavişehir (Mavibahçe AVM Karşısı Eski Carrefour Önü), 18.05’de Bostanlı (İskele önü) , 18.10’da Karşıyaka-Yunuslar, 18.15’de Karşıyaka-Anıt, 18.25’de Bayraklı (Altınyol-Üst Geçit), 18.35’de Lozan Meydanı (Atatürk Lisesi Önü), 18.45’de Konak (Sabancı Kültür Merkezi Deniz Tarafı) 19.00’de Üçkuyular (Pamukkale Yazıhanesi Önü)
PROGRAM
1 Gün: İZMİR - ÇEŞME - ATİNA

Akşam saat 18.00’de Mavişehir (Mavibahçe AVM Karşısı Eski Carrefour Önü), 18.05’de Bostanlı (İskele önü) , 18.10’da Karşıyaka-Yunuslar, 18.15’de Karşıyaka-Anıt, 18.25’de Bayraklı (Altınyol-Üst Geçit), 18.35’de Lozan Meydanı (Atatürk Lisesi Önü), 18.45’de Konak (Sabancı Kültür Merkezi Deniz Tarafı) 19.00’de Üçkuyular (Pamukkale Yazıhanesi Önü)’nden siz değerli konuklarımızı alarak, seyahatimize başlıyoruz. Yaklaşık 1 saatlik bir Otoban yolculuğundan sonra Çeşme Limanına varıyor, bagajlarımız ve tüm eşyalarımızla birlikte transfer aracımızdan ayrılarak, pasaport ve gümrük işlemlerini takiben, Çeşme-Lavrion Feribotuna biniş işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz. 22.00’de hareketle yapacağımız konforlu bir feribot yolculuğunun ardından sabah saat 06.00’da YUNANİSTAN’ın başkenti Atina’nın Lavrion Limanına ulaşıyor, limanda bizi bekleyen aracımızla buluşuyor ve bir saatlik bir yolculuk ile ATİNA’ya ulaşıyoruz. İlgili anlatımlar eşliğinde, otobüsümüz ile yapacağımız panoramik şehir turumuza modern dönemin ilk olimpiyat oyunlarının gerçekleştirildiği tarihi Panathinaiko Stadyumunu, çağdaş Yunan tarihinin önemli olaylarına sahne olmuş ve bugün daha çok kamusal Kongre ve Sergi Merkezi olarak faaliyet gösteren Zappeion Sarayını, eski Kraliyet Bahçesi olan Ulusal Parkı görerek başlıyoruz. Zeus Tapınağı, Hadrian Kapısı gibi Roma dönemi anıtsal eserleri, Merkez Bankası, Akademi, Üniversite ve Kütüphaneye ait neoklasik yapıları, kentin tarihi merkez meydanlarından Omonoia Meydanını, YUNANİSTAN’ın İlk Meclisini görerek, kentin birçok tarihsel olayına tanıklık eden Syntagma Meydanına ulaşıyoruz. Evzon askerlerinin Nöbet Değişimi Törenini izleme şansı bulabileceğimiz Parlamento Binasını, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık Köşklerini görerek, kent merkezinde akşam yemeği için serbest zaman veriyor ve ardından ATİNA’daki otelimizde yerleşiyoruz. Geceleme. 4*President Hotel Athens



2 Gün: ATİNA SERBEST GÜN - (İsteğe Bağlı 3 Adalar Gemi Turu)

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından, misafirlerimizin rehberimizden alacakları bilgi ve yönlendirmeler ile gönüllerince geçirebilecekleri serbest günümüz başlıyor. Arzu eden misafirlerimizle Atina’nın vazgeçilmez etkinliklerinden olan tam günlük müzik, folklor, animasyon gösterileri ve gemide alınacak öğle yemeği ile gerçekleştirilecek 3 Adalar Gemi Turumuzu yapıyoruz.(85 €) 07.00’de otelimizden hareketle Atina’nın Flisvos Marinasına ulaşıyor ve 08.00’de hareket ediyoruz. Saat 11.00’de, 1 saat 50 dakika geçireceğimiz ünlü Sanatçı Leonard Cohen ile namlanan Saronik Körfezin en güzel adalarından biri olan Ydra Adasına ulaşıyoruz. Ardından saat 14.00’de, 50 dakika geçireceğimiz, adalar arasında yeşilliği en bol olan Poros Adasına geçiyoruz. Saat 16.00’da ismini Zeus tarafından kaçırılan su perisinden alan ve antep fıstığı üretimiyle bilinen Egina Adasına ulaşıyor burada geçireceğimiz 2 saatin ardından saat 19.15’de başlangıç noktamıza dönüyor ve otelimize transfer oluyoruz. Serbest geçireceğimiz akşamın ardından geceleme Atina’daki otelimizde. 4*President Hotel Athens



3 Gün: ATİNA - LİMANLAR BÖLGESİ - ATİNA

Otelimizde sabah kahvaltımızı aldıktan sonra, Antik Yunan dünyasının bu en ünlü kentinin Akropol’ünü ziyaret ediyoruz. Propylion (Anıtsal Kapı),Parthenon (Atina Tapınağı) ve Erecxthion tapınaklarını, Dionysos Tiyatrosunu ve Odeonu ve akropol ve kent buluntularının sergilendiği modern Akropol Müzesini ilgili anlatımlar eşliğinde geziyoruz.Antik ve çağdaş Yunanistan’ın en büyük limanı olan Pire Limanı çevresinde yapacağımız turu takiben, 1896 Yaz Olimpiyatları Yüzme Etkinliklerine de ev sahipliği yapan Paşa Limanını görerek,Pire Yarımadasının en küçük limanı olan ve yakın zamana kadar Türk Limanı (Tourkolimano) adıyla bilinen, sahil tavernaları ile ünlü Mikrolimano’ya gidiyor ve öğle yemeği için serbest zaman veriyoruz. Serbest zamanı takiben tekrar şehir merkezine dönüyor, kentin 19. yüzyıl dokusunu yoğun olarak taşıyan ve turistik dükkânlarıyla ünlü Plaka bölgesinde yapacağımız tanıtım turumuzu takiben gezinti ve alışveriş için serbest zaman veriyor ve ardından otelimize dönüyoruz. Geceleme Atina’daki otelimizde. 4*President Hotel Athens  

Arzu eden misafirlerimizle isteğe bağlı ve ekstra olarak düzenlenecek Yunan Gecesi Taverna Turumuz için otelimizden hareket ediyoruz. Kentin geleneksel tavernalarından birinde ülkenin çeşitli yörelerinden örneklerin sergilendiği eğlenceli folklor gösterileri eşliğinde Yunan müziğinin, mutfağının ve içkilerinin tadını çıkararak geçireceğimiz keyifli bir akşamın ardından otelimize dönüyoruz.(Yemekli 45 €)



4 Gün: ATİNA - KORİNT KANALI - ATİNA - LAVRİON - ÇEŞME - İZMİR

Kahvaltımızın ardından, otelimizden ayrılıyor ve Saranikos Körfezinden geçerek, Korint Kanalı’na (80 km) ulaşıyoruz. 1880-1893 yılları arasında, 6346 metre uzunluğunda ve tamamen yapay olarak açılan kanalı -şansımız olursa kılavuz tarafından çekilerek geçen bir gemi manzarası eşliğinde- üzerinde inşa edilen köprülerden seyredebileceğimiz gezimizin ardından Atina’ya dönüyoruz. Kent merkezinde öğle yemeği ve ailemizle veya sevdiklerimizle vakit geçirebileceğimiz uzun soluklu vereceğimiz serbest zamanı takiben Lavrion Limanına transfer oluyor, bagajlarımız ve tüm eşyalarımızla birlikte aracımızdan ayrılarak, pasaport ve gümrük işlemlerini takiben Lavrion - Çeşme Feribotuna biniş işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz. 22.00’de hareketle yapacağımız konforlu bir feribot yolculuğunun ardından sabah saat 06.00’da Çeşme Limanına ulaşıyoruz.Limanda bizi bekleyen aracımızla buluşarak, İzmir’e transfer oluyor ve siz değerli misafirlerimize bir başka Academic Tour organizasyonumuzda buluşmak üzere veda ediyoruz.

 

Gemi hakkında:

  • 5 Yaş ve üzeri yaşındaki Minik yolcularımız için özel bir Aktivite alanı bulunmaktadır.
  • Dönüş yolculuğumuz akşam saatlerinde olacağı için misafirlerimiz Gece kulübünde ve Salonlarda Canlı Eğlence ve Dj Performanslarına dahil olabilirler. Dileyenler Geminin Casino kısmından da faydalanabilirler.
  • Gemimizde Yiyecek-İçecek servisi ve konaklama hizmetinden faydalanmak isteyen misafirlerimiz için Kabin bulunmaktadır. Ayrıca Gümrüksüz alış-veriş mağazalarında da çeşitli elektrikli ve elektronik eşyalar,kozmetik ürünleri,parfüm,hediyelik eşya ve şekerlemeler bulunmaktadır. Tur Programından bağımsız tüm hizmetler ekstra olarak sunulmaktadır.


DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar
    1- ACADEMIC TOUR hava, yol, sınır kapılarındaki yoğunluk ve olağan üstü durumlarda gerekli gördüğü takdirde, turda, güzergahta ve konaklama bölgelerinde değişiklik yapma hakkına sahiptir. 
    2- Yeşil Pasaport ve geçerli Schengen vizesi olanların vize almalarına gerek yoktur. Tur tarihine göre, pasaportunuzun ve Schengen vizenizin geçerlilik tarihini ve tura gerekli giriş-çıkış sayılarını (misafirin sorumluluğundadır) kontrol ediniz.
    3- Pasaportların seyahat tarihinin bitimi baz alınarak, minimum 6 ay geçerliliği olması gerekmektedir. Bu bilgi doğrultusunda misafirlerimiz pasaportlarını kendileri kontrol etmelidirler. 6 aydan az süreli pasaport ile seyahat eden misafirlerimiz, ülke pasaport polisleri tarafından, ülkeye alınmama durumu ile karşılaşabilir. Ayrıca, yırtık, hasar görmüş pasaportlar sınır polisleri tarafından kabul edilmeyebilir.
    4- Shengen vizesi alacak yolcularımızın(bebek dahil) vize için gerekli evraklarını tur tarihinden en az  40-30 gün önce acenteye  teslim etmesi gerekmek-tedir. Ayrıca konsolosluk getirdiğiniz evrakların yanında, tur ücretinin tamamının yattığını gösteren belgeyi de istemektedir. Ödemenin tam yapılması durumunda Acentemiz, ödeme otel araç evraklarını vb. konsolosluğa sunacaktır.  
    5- ACADEMIC TOUR yolcu ile konsolosluk arasında aracı konumundadır. Konsolosluk gerekli gördüğü durumlarda vize vermeme hakkına sahiptir. Yolcunun vize alamaması, vizenin yetişmemesi veya tek girişli alması ile ilgili olarak ACADEMIC TOUR`un hiç bir sorumluluğu yoktur. 
    6- Konsolosluğun vize vermemesi durumunda, ödenen vize, sigorta ve tur ücreti iade edilmez. 
    7- Yunanistan makamları pasaportunda KKTC girişi olan yolcuların ülkeye girişine izin vermemektedir. Lütfen bu hususa dikkat ediniz.
    8- Vize olduğu halde ülkenin gümrük memurunun veya polisinin yolcuyu ülkeye kabul etmeme hakkı vardır. Bu durumda acentemizin sorumluluğu bulunmamakta olup, misafir tur ile ilgili haklarını kaybetmiş demektir. 
    9- Çocuk indirimlerimiz 2 yetişkin ile birlikte konaklamak kaydı ile geçerlidir.
    10- Tur programı ACADEMIC TOUR Seyahat Acentası  kayıt sözleşmesi maddeleri ile bir bütündür.
    11- Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından ACADEMIC TOUR sorumlu tutulamaz.
    12- Tur sırasında unutulan, kaybolan, çalınan eşyalardan ACADEMIC TOUR sorumlu değildir. Pasaportunuzun kaybolması yada çalınması halinde Acentemiz yetkilisi/rehberi, diğer seyahat eden misafirlere acentenin taahhüt ettiği üzere Tur Programına devam etmek zorunda olduğundan; kaybın/çalınmanın gerçekleştiği ülkede Pasaport işlemleri, geri dönüş yada tura dahil olma işlemleri ile ilgili tüm organizasyonda kendi sorumluluklarında hareket edeceklerini bilmelidirler. Bu hususta doğabilecek sıkıntı ve sorunlar ile ilgili Acentemiz sorumluluk kabul etmez.
    13-  Seyahatiniz süresince konakladığınız otelleri terk ederken, lütfen eşyalarınızı eksiksiz aldığınıza emin olunuz. Unutulan eşyaların bulunma durumlarında Ülkeye ve/veya kişiye ulaştırılması sırasında yapılan masraflar eşya sahibine aittir.
    14-  Konaklamalarımızı gerçekleştireceğimiz bazı ülkelerde 4* Otel statüsü, ülkemiz 3* statüsüne denk gelebilir. Seyahat edilen ülke standartları göz önünde bulundurulmalıdır. 
    15- 3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak+1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar. Açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluş-tukları için Tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. 
    16- Otellerde gruplara sunulan oda tipi haricindeki taleplerinizi (superior,suit,kral dairesi vb.) acentemizden bağımsız otel resepsiyonundan yapabilirsiniz. ACADEMIC TOUR bundan doğabilecek ödeme, ihtilaf veya aksaklıklardan sorumlu tutulamaz.
    17-  Tüm yolcular bindikleri noktaya bırakılacaktır. Geri dönüşte, misafirlerimizin farklı duraklarda indirme talebi yapmamaları rica olunur. 
    18- Tur programında dahil olan hizmetlerden otelde alınan Kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir. Kahvaltı salonuna yiyecek getirilmesi oteller tarafından kabul edilmemekte olup, salondan dışarı yemek çıkartılması ekstra ücrete tabidir.
    19-  Yoğun sezonda, sınır kapılarında ve  feribot yoğunluğundan dolayı İzmir’e varış saatimiz tahmin edilen saatten geç olabilir. İzmir dışından gelen misafirlerimiz dönüş planlarını bu olasılığı göre planlamalıdırlar.
    20- Turun gerçekleşmesi için, yeterli sayıda katılımcıya ulaşılamadığı takdirde önceden haber vermek kaydı ile Acentemiz turu iptal etme hakkına sahiptir. Misafirimize ödenen ücret, ödendiği şekilde iade edilecektir.
    21- 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne ve babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvaffakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurmaları zorundadır.
    22- Kişiler seyahat öncesi yurtdışına çıkış izni, belge vb. durumlarını kontrol etmelidirler. 
    23- Yolculuk esnasında Emniyet Kemerlerinizin takılma zorunululuğu bulunmaktadır. 0-4 Yaş arası yolcularımız için “araç bebek koltuğu” getirilmesi zorunludur. Kurallara uyulmaması halinde ACADEMİC TOUR uygulanacak olan Trafik cezalarından veya yaptırımlarından sorumlu tutulamaz. 
    24- Tur esnasında programda bulunan tüm ülkelerde alışveriş ve harcama yapılabilmesi için, Euro bulundurmanız yeterlidir.Yerel para birimi kullanılan bölgelerde Rehber para çevrilmesi konusunda yardımcı olacaktır.
    25- Gezi süresince rahat yürüyüş ayakkabısı tercih edilmelidir. Gece için yanınıza hırka v.b bir kıyafet bulundurmanızda fayda vardır.
    26- Atina ve 3 Adalar Turumuz ‘’ Özel  Ürün’’ kapsamındadır.  
    27- İptal-İade ve değişiklik şartları; Academic Tour Tur Kayıt Sözleşmesi Maddeleri ile bir bütündür. Erken Rezervasyon, Promosyon, Uçaklı ve Özel Ürün Tur Programlarında iptal-iade ve değişiklik hakkı yoktur. Ancak, katılımcı MUCBİR sebep göstermesiyle tur iptal ve iadesi  sigorta tarafından sağlanabilmektedir. MUCBİR sebepler kapsamına ''  ciddi derecede kaza ve yaralanma ile dünya sağlık örgütü tarafından acil hastalıklar kapsamına alınmış acil rahatsızlık ve hastalığı, birinci dereceden yakınının vefatı, katılımcının evinin ya da işyerinin yanması veya doğal afetlerle kullanılamaz hale gelmesi, katılımcının vefatı, '' gibi durumlar girmektedir. Bunların dışında Psikolojik tedaviler, daha önce tekrarlanmış kronik (akut) rahatsızlıklar, estetik tedaviler, rehabilitasyon tedavileri, doğum ve salgın hastalıklar sigorta kapsamında değerlendirilmemekte ve bu sebeplerden ötürü başvuran katılımcıların tur iptal işlemi sağlanamamaktadır. Bu değerlendirme acentemiz nezdinde yapılmayıp, tüm başvurular ilgili sigorta şirketi tarafından değerlendirilmektedir. 
    28-  Tur kayıt esnasında yapılan ödemeler hangi para birimi ve miktarda yapıldıysa; iptal-iade durumunda da aynı para birimi ve miktarlarda geri ödemesi yapılır.
    29- Tüm misafirler, yukarıda belirtilen maddeleri kabul ederek turu satın almış sayılır.

    İptal Şartları
    https://academic-tour.com/tur-750-buyuk-yunanistan-ve-atina-turu.html
    İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.
    Ataturk Cad. No: 270/A 1.Kordon-Alsancak
    0232 463 25 25


    Bu çıktı 20.04.2024 02:34 tarihinde verilmiştir. İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.