Uçakla Butik DİYARBAKIR-MARDİN-URFA-GÖBEKLİTEPE-GAZİANTEP Tur Programı

 

  UÇAKLA BUTİK  

 DİYARBAKIR-MARDİN-ŞANLIURFA-GÖBEKLİTEPE-GAZİANTEP  

TARİH, KÜLTÜR VE LEZZET TURU

   SUN EXPRESS Hava Yolları ile İZMİR-DİYARBAKIR Gidiş -GAZİANTEP -İZMİR Dönüş

MARDİN VE URFA’DA BÖLGENİN EN SEÇKİN OTELLERİNDE KONAKLAMA AYRICALIĞI İLE…

Diyarbakır-Hasankeyf-Midyat-Mardin-Dara Antik Kenti-Şanlıurfa-Urfa Sıra Gecesi -Göbeklitepe-Harran-Gaziantep

    20-22 Eylül 2019  ( 3 Gün-2 Gece)             

   ERKEN REZERVASYON KAMPANYASI İLE !!!  

ERKEN REZERVASYON,  SINIRLI KONTENJAN İÇİN GEÇERLİDİR… 
KONTENJAN DOLDUKTAN SONRA  FİYATLAR KADEMELİ OLARAK ARTIŞ GÖSTEREREK, NORMAL ÜCRETLENDİRME UYGULANACAKTIR.

 

Kalkış Yerleri: Siz değerli misafirlerimizle sabah saat 05:00’ da Adnan Menderes Havalimanı iç hatlar terminalinde buluşuyoruz.
PROGRAM
1 Gün: DİYARBAKIR- HASANKEYF-MİDYAT-MARDİN

Siz değerli misafirlerimizle sabah saat 05:00’ da Adnan Menderes Havalimanı iç hatlar terminalinde buluşup, Check-in işlemlerimizi tamamlayarak SUN EXPRESS Hava Yollarına ait 06:00 uçağı ile hareket ediyor ve saat 08:00’ de DİYARBAKIR Havalimanına iniyoruz. Bizi bekleyen aracımıza eşyalarımızı yerleştirdikten sonra kahvaltı için Hasanpaşa Hanı’ na gidiyoruz. Buradaki yöresel kahvaltımızdan sonra, pek çok Şair ve Edebiyatçı yetiştirmiş,  Güney Doğu Anadolu bölgesinin büyük şehirlerinden DİYARBAKIR’ da Anadolu’ nun en eski camisi ve İslam âleminde 5.inci harem-i şerifi olarak bilinen, Ulu Cami’ ni geziyoruz. Hemen yanında bulunan, 35 yaş şiiri ile tanınan, Türk şiirinin önemli şairlerinden Cahit Sıtkı Tarancı’ nın Kültür Evi’ ni ziyaret ederek, Dört Ayaklı Minare (Şeyh Mutahhar Camii) görüyoruz. Ardından, UNESCO 39'uncu Dünya Miras Komitesi Toplantısı'nda, 'Dünya Kültür Mirası' olarak tescillenen Diyarbakır Surları ile Hevsel Bahçeleri’ ni görüyor ve On Gözlü Köprü' yü fotoğraflıyoruz. Buradaki gezimizin tamamlayıp, Batman üzerinden Ilısu Barajı ile sular altında kalacak olan HASANKEYF’ e doğru yola çıkıyoruz. Şehrin önemi hakkında rehberimizden bilgilerimizi alıp, fotoğraf molası sonrasında, MİDYAT’ a ulaşıyoruz. Midyat; mimari alanda bölgenin lideri konumunda… Tarihi yapısını o kadar güzel korumuş ki, insan burada kendini adeta bir Orta Çağ kentinde gibi hissediyor. Zengin bir mimari doku içinde bulunan yörenin taş ustalarının incelikli becerileri, Midyat` a bir Açıkhava müzesi görünümü kazandırmakta. Ayrıca,   Süryani ustalarının yüzyılların birikimiyle ince ince işlediği TELKARİ sanatının en iyi örneklerini burada bulabilirsiniz. Midyat sokaklarını gezerek, alışverişler yaptıktan sonra, ‘’Sıla’’ ve ‘’Adını Kalbime Yazdım’’ dizilerinin de çekildiği ve daha birçok diziye ev sahipliği yapan Midyat Konuk Evi‘ ni geziyoruz. Midyat gezimizi tamamlayarak, kısa bir yolculuk sonrası, akşam Mardin’ de 5* ERDOBA ELEGANCE HOTEL` imize vb. yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



2 Gün: MARDİN-DARA ANTİK KENT-ŞANLIURFA

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısının ardından, Mezopotamya’ nın Efes’ i olarak adlandırılan ve 5000 yıllık bir geçmişe sahip olan Dara’ ya gidiyoruz. Bölgenin en büyük ve en etkileyici DARA ANTİK KENTİ’ni gezdikten sonra, Süryanilerin bölgedeki dinsel ve kültürel var oluşlarının tarihsel bir simgesi olan DEYR-UL ZAFARAN MANASTIRI’ nı ziyaret ediyoruz. Daha sonra, MARDİN’ i gezmeye başlıyoruz.. ULU CAMİİ - ARKEOLOJİ MÜZESİ – ZİNCİRİYE MEDRESESİ ve Mardin kültürü- mimarisi ile bütünleşmiş yapıları gezip, Mardin’in dar sokaklarını ve taş mimarisini keşfediyoruz. Ardından, Mardin çarşısında alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Çarşıda yöreye özgü eski baskı kalıplarıyla basılmış yazmalar, bakır çerezlikler ve şamdanlar, kilim ve el yapımı keçe, tesbihler, puşi, şarap, ahşap işçiliği ürünleri,  badem şekeri, leblebi, mırra cezvesi ve kulpsuz özel fincanlar gibi hediyelik eşya alışverişleri yapabilirsiniz. Buradan, Peygamberler Şehri ŞANLIURFA`ya doğru yol alıyoruz. Tur tarihimize göre ŞANLIURFA’ da  5* NEVALİ OTEL  vb. yerleşiyoruz. Akşam dileyen misafirlerimizle (ekstra yemekli) Urfa kültürünün bir parçası olan, yemekli SIRA GECESİ eğlencesine gidiyoruz. Konaklama otelimizde.



3 Gün: ŞANLIURFA-GÖBEKLİTEPE-HARRAN-GAZİANTEP

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısının ardından, BALIKLI GÖL - AYN ZELİHA GÖLÜ, HZ. İBRAHİM` in doğduğu MAĞARA,  RIZVANİYE CAMİİ ziyaretlerimizi tamamlayarak, dünya tarihinin yeniden yazılmasına sebep olan, 11.500 yıl önce yapılmış ve yapıldıktan 2000 sene sonra üstü esrarengiz bir şekilde kapatılmış olan dünyanın ilk tapınağı  GÖBEKLİTEPE gezimizle bugünkü turumuza başlıyoruz. (Açık olması halinde) İlk heykel atölyesinin bulunduğu Göbeklitepe, aynı zamanda nohut, mercimek, buğdayın dünyada ilk ekildiği topraklar ve tarım tarihinin başladığı yer olarak bilinmektedir. Tarihin akışını değiştiren Göbeklitepe gezimizin ardından, HARRAN’ a hareket ediyoruz. İslamiyet döneminin ilk üniversitesi olarak bilinen HARRAN ÜNİVERSİTESİ, HARRAN ULU CAMİİ, HARRAN HÖYÜK, HARRAN KALESİ ve dünyada hiçbir yerde bulunmayan kendine özgü mimarisi ile HARRAN KONİK KUBBELİ EVLERİ’ ni gezerek,  ŞAHİN BEY` in şehri GAZİANTEP` e hareket ediyoruz. Fabrikalarıyla, geniş ve düzenli caddeleri, parkları bulvarları meydanları ile gerçekten  metropol olmaya aday GAZİANTEP’ te, panoramik şehir turu yapıyoruz. Bu esnada KALE` yi  ve şehrin önemli yapılarını görebilme fırsatı yakalıyoruz. Sonrasında, 17.yüzyılda Tekke Camii Külliye binası içine kahve-kütüphane olarak kullanılan ve günümüzde TAHMİS KAHVESİ olarak anılan mekânda, Sütlü Melengiç Kahvelerimizi içerek, çarşılar bölgesine geçiyoruz. ZİNCİRİYE BEDESTENİ, BÜYÜK PASAJ, ALMACI PAZARI, BAKIRCILAR ÇARŞISI’ nı gezip, serbest zamanla birlikte baklava, hediyelik eşya ve Antep fıstığı alışverişlerimizi yapıyoruz. Rehberimizin belirlediği saatte buluşarak, GAZİANTEP Havalimanı’ na doğru yola çıkıyoruz. Dönüş uçağımız SUN EXPRESS uçağı ile 22:25‘ te hareket edip, 00:15 İZMİR’ e ulaşıyoruz. Bir başka ACADEMİC TOUR seyahatinde görüşmek üzere siz değerli misafirlerimizle vedalaşıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    » Araçta, uçakta ve tesislerde kaybolan eşyalardan acentemiz sorumlu değildir. Değerli olduğunuzu düşündüğünüz eşyalarınızı araçlarda bırakmayınız.

    » Rehber; hava, yol ve konaklama şartlarına uygun olarak, turda değişiklik yapma hakkına sahiptir.

    » Otellerde aynı standartlarda olmak koşulu ile ACADEMİC TOUR değişiklik yapma hakkına sahiptir.

    » Programda yazan uçuş saatleri belirtilen Havayollarından alınmıştır. ACADEMİC TOUR,  uçak saatlerinde olabilecek değişiklikten, rötardan, grev ve fors majör (deprem, iç savaş, terör alarmı, doğal afet vb.) durumlar yüzünden uçuş iptallerinden hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

    » Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile gerçekleştirilir.

    » Turlarda müze ve ören yeri girişleri için MÜZEKART alarak giriş ücretleri masraflarınızı en aza indirebilirsiniz.

    » Turların kalkış tarihinden en az 48 saat evvel, tur kalkış saati ve rehber telefonunu tekrar teyit ediniz.

    » Turumuzun gerçekleşmesi için en az 15 kişi olması gerekmektedir. Bu çoğunluğa ulaşılmadığı takdirde ACADEMİC TOUR,  turu iptal etme hakkına sahiptir. Aynı zamanda, ACADEMİC TOUR katılımcılara para iadesini yapmak zorundadır.

    » Tur programı ACADEMİC TOUR kayıt formu maddeleri bir bütündür.

    » Butik Turlarımızda, araçlarımız 27-31-35 kişiliktir. Yolcu turu satın alırken bu şartı kabul etmiş sayılır.

    » Gezi süresi 3 GÜN-2 GECE’ dir. Otel konaklaması 2 GECE’ dir.

    » Rezervasyon esnasında, kimliğinizde yazılı olan isim ve soy isminizi açık olarak kayıt görevlimize bildiriniz. Havaalanında check-in esnasında isimden kaynaklanan problemden ACADEMİC TOUR sorumlu değildir.

    » Uçakla Butik Diyarbakır-Mardin-Urfa-Göbeklitepe-Gaziantep  Turumuz ‘’Uçaklı, Özel Ürün’’ kapsamındadır.  

    » İptal-İade ve değişiklik şartları; Academic Tour Tur Kayıt Sözleşmesi Maddeleri ile bir bütündür. 


    İptal Şartları
    https://academic-tour.com/ucakla-butik-diyarbakir-mardin-urfa-antep
    İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.
    Ataturk Cad. No: 270/A 1.Kordon-Alsancak
    0232 463 25 25


    Bu çıktı 19.04.2024 09:33 tarihinde verilmiştir. İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.