Uçakla KEMALİYE-DİVRİĞİ-DARENDE-ELAZIĞ-MALATYA Tur Programı

  UÇAKLA  

   KEMALİYE-DİVRİĞİ-DARENDE-ELAZIĞ-MALATYA  

SUN EXPRESS Hava Yolları ile ELAZIĞ Gidiş, MALATYA Dönüş

   2 Gece: Kemaliye’de Yeşil EĞİN Otel Y.P. veya Bozkurt Otel Y.P. 
1 Gece: Malatya’da Anemon  Otel Y.P.

                                                     Keşfedilmeyi bekleyen, Anadolunun az bilinen zenginlikleri...

ELAZIĞ–HARPUT-ÇIRÇIR ŞELALESİ-KEBAN –ARAPGİR KÖYÜ-OCAK KÖY- KEMALİYE- KARANLIK KANYON -
DOĞA VE TARİH MÜZESİ –APÇAĞA KÖYÜ-LÖKHANE- DİVRİĞİ - KANGAL- DARENDE-SOMUNCUBABA CAMİİ – MALATYA- 
ŞİREHAN - NOSTALJİ EVİ - YUSUF ZİYA PAŞA CAMİİ 

24-27  EYLÜL  2019

                                                                            (4 GÜN - 3 GECE)

Karanlık Kanyon'da Tekne Turu İmkanı...   

    !!! ERKEN REZERVASYON KAMPANYASINI KAÇIRMAYIN!!!     

 

Kalkış Yerleri: Sabah saat 08.30’da İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç hatlar Pegasus Havayolları kontuarında rehberimizle buluşarak saat 09.50 uçağı ile Elazığ’a uçuyoruz.
PROGRAM
1 Gün: İZMİR-ELAZIĞ-HARPUT-ÇIRÇIR ŞELALESİ-KEBAN-ARAPGİR-OCAK KÖY-KEMALİYE

Sabah saat 08.30’da İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç hatlar Pegasus Havayolları kontuarında rehberimizle buluşarak saat 09.50 uçağı ile Elazığ’a uçuyoruz. 11.35’de Elazığ Havalimanı'na varıyor; valizlerimizi aldıktan sonra, bizi bekleyen aracımıza yerleşip turumuza başlıyor ve  Harput’a doğru hareket ediyoruz. 4000 yıllık tarihe sahip Harput, birçok medeniyete ev sahipliği yapması ile önemlidir. Harput Kalesi, Ulu Cami, Sara Hatun Camii, Arap Baba Türbesi, İmam Efendi, Ahi Musa Mescidi, Kurşunlu Camii, Cimşit Hamamı, Dabakhane, Meryem Ana Kilisesi, Tarihi Harput evleri göreceğimiz yerler arasında... Ardından, evliyalar şehri olan Harput’tan ayrılıyor ve Fırat Irmağı'nın eşsiz manzarasına sahip olan Çırçır Şelalesi'nde çaylarımızı yudumluyoruz. Fırat Nehri ve vadisinin güzel görüntüleri arasında güzel ilçemiz Keban’dan geçerek, Alevi kültürünün yaygın olduğu Ocak Köyü'ne doğru yola çıkıyoruz. Rehberimizden vefat eden eski valimiz Recep Yazıcıoğlu’nun örnek mücadelesi ile yapılan ve Ayşe Kulin’in Köprü kitabına ve filme konu olan Yazıcıoğlu köprüsünün hikayesini yerinde dinleyeceğiz. Köyde bulunan "Hıdır Abdal Sultan Türbesi" ve çevresindeki külliye, köyün sosyal ve kültürel yönden gelişmişliğinin güzel bir örneğidir. Ocak Köyü Özel Müzesi köy halkından Mustafa Gürer'in şahsî girişim ve katkılarıyla kurulmuştur. Bu müze Kültür Bakanlığı'nın denetiminde Erzincan'da kurulmuş özel bir müzedir. Turumuzun devamında, Türkiye’nin ilk köy müzesi olan Ali Gürer Müzesi'ni görerek, eski konakları ile önem taşıyan Arapgir üzerinden, doğası, kültürü, evleri ile sizi derinden etkileyecek olan, Kemaliye’de Yeşil Eğin OTEL yada Bozkurt OTEL’imize yerleşiyoruz. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.



2 Gün: KEMALİYE-KARANLIK KANYON -DOĞA VE TARİH MÜZESİ -APÇAĞA KÖYÜ-LÖKHANE

Sabah otelimizde  alacağımız kahvaltı sonrasında, ismi Eğin iken, Mustafa Kemal Atatürk’e itafen  Kemaliye olarak değiştirilen, Çevre ve Kültür Değerlendirme ve Tanıtma Vakfı tarafından özgün mimarisi ve dokusuyla UNESCO DÜNYA KÜLTÜR MİRAS LİSTESİ’ ne aday gösterilen bu bölgede  ilk olarak, TÜBİTAK tarafından desteklenen, Prof. Dr. Ali Demirsoy Doğa ve Tarih Müzesi’nde bir geziye çıkıyoruz. Ardından, dünyanın en büyük kanyonlarından biri olan ve yaklaşık 9 km uzunluğunda olan  Karanlık Kanyon’da, tekne gezisi yapıyoruz. Suyun seviyesine göre gerçekleştirilecek olan ve yaklaşık 1 saat süren tekne turumuzda Fırat Nehri’nin güzelliğini keşfediyor ve Eğin türküleriyle turumuzu tamamlıyoruz.Bu muhteşem  güzelliğe  sahip Karanlık Kanyon’da yaptığımız gezinin ardından ,tarihi Kemaliye sokaklarında gezimize devam ediyor ve lök tatlısı tadımı için Lökhane’ye gidiyoruz.Burada tatlımızı tadıp meşhur Bibek Kahvelerimizi içtikten sonra  Zincirli Kaya, Tarihi Taş Dibi Camii, Mani Yolu, Kadı Gölü, Seytali Parkını geziyoruz. Ardından, Ahmet Kutsi Tecer’in doğduğu köy olan “Orda bir köy var uzakta” şiirinin ilham kaynağı ve Kültür Bakanlığı tarafından, tarihi dokusu bozulmadığı için ödüle layık görülen Apçağa Köyü içerisinde gezintiler yapıyoruz. Daha sonra, kayaların başında kartal yuvası gibi inşa edilen emekli öğretmen çifti Bekir-Nermin Taştan evini panoramik olarak gördükten sonra, otelimize yerleşmek üzere buradan ayrılıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama tekrar Kemaliye’deki otelimizde.



3 Gün: DİVRİĞİ - KANGAL- DARENDE- SOMUNCUBABA CAMİİ - MALATYA

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısı sonrasında Divriği’ye hareket ediyoruz. Divriği denince akla ilk gelen şey Ulu Camii ve Darüşşifası... Başka örneği olmayan, mimarının tek eseri ve neredeyse Anadolu ve yakın Asya'nın tüm medeniyetlerinden izler taşıyan ayrıca UNESCO Dünya Mirası listesinde olan  bu eseri ziyaret ediyoruz. Camisi 1228–29 yıllarında Beylikler döneminde yapılmıştır. Dârüşşifası  ise aynı tarihte, Ahlatlı bir mimara yaptırılmıştır. Turumuzun devamında,  Divriği Kalesi, Divriği Konakları ve taş evlerini de  gördükten sonra, Divriği turumuzu tamamlayıp Sivas’ın en meşhur bölgelerinden Kangal köpeklerinin yetiştirildiği Kangal çiftliklerini görüyor ve ardından  Tarihi ipek yolunun üzerinde bir ilim ve kültür şehri olan Darende’ye hareket ediyoruz.Malatya'nın giriş kapısı konumundaki ilçe” otuz yapraklı gül şehri" olarak anılır.. Darende’de göreceğimiz yerler arasında Zengibar Kalesi, Hüseyin Paşa Hamamı, Eski Çarşı (Bedesten), Şeyh Hamid-i Veli (Somuncu Baba) Camii ve Külliyesi, minaresiyle ünlü Abdurrahman Erzincani Camii, Balaban Evleri, Tohma Çayı üzerinde bulunan tarihi taş köprüleri ve Kudret Hamamı’nı (Gevr hamamı) sayabiliriz. Ardından her gidenin uğrak noktası olan ve bölgenin en güzel doğa harikalarından olan Günpınar Şelalesi’ni görme şansına sahip oluyoruz. Bu keyifle geçen günün sonunda, Malatya’daki ANEMON OTEL’ine yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



4 Gün: MALATYA - ŞİREHAN - NOSTALJİ EVİ - YUSUF ZİYA PAŞA CAMİİ - İZMİR

Otelimizde alacağımız  sabah kahvaltısı sonrasında Malatya şehir merkezinde Çarşı Camii, Yusuf Paşa Camii, Taşhoron Klisesi, Beş Konaklar, Etnografya Müzesi göreceğimiz yerler arasında… Turumuzun bitiminde, meşhur Şirehan’da alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Malatya’dan ayrılmadan önce öğle yemeğimizi burada alıyor ve havalimanına hareket ediyoruz. Sun Express HY ile saat 15.25 İzmir’e uçağına binip, saat 17.:15'de İzmir’e varıyor ve siz değerli misafirlerimizle bir sonraki ACADEMİC TOUR seyahatinde buluşmak üzere vedalaşıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    -Programda yazan uçuş saatleri belirtilen Havayollarından alınmıştır. Academic Tour, uçak saatlerinde olabilecek değişiklikten,rötardan, grev ve fors majör (deprem, iç savaş, terör alarmı, doğal afet vb.) durumlar yüzünden uçuş iptallerinden sorumlu değildir.
    -Mücbir sebeplerden (hava, yol, ziyaret yerlerindeki yoğunluk vb.) veya misafirlerimizin rehberimizin verdiği zamanlamalara uymamaları sebebiyle tur programımızda yazdığı halde gezilemeyen yerlerden Academic Tour sorumlu değildir.Rehber programda  hertürlü değişikliği yapma hakkına sahiptir.

     -Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile gerçekleştirilir.0–6 yaş çocuklarda otel konaklamasında yatak verilmeyebilir. 

    -Turların kalkış tarihinden en az 48 saat evvel, tur kalkış saati, rehber telefonu,tekrar teyid edilir.

     -Tur programı İZMİR ACADEMİC TOUR. Kayıt formu maddeleri bir bütündür.

    -Turlarımızda zorunlu seyahat sigortası yapılmaktadır. Doğum tarihi, tc kimlik no ibrazı şarttır. Acente bu bilgileri teyit etmekle yükümlü değildir.

    -Otellerde aynı standartlarda olmak koşulu ile değişiklik yapılabilir.

    -Uçaklı Turlarımız,  her tarihte 25-30 kişilik kontenjan ile sınırlıdır. Uçaktan indikten sonraki turlarımız, Sprinter, Prestij, Sultan,Turkuaz vb. marka, 27-31 kişilik lüx midibas,  veya 12-18 Kişilik Mercedes, Volkswagen Volt  vb.Klimalı, araçlar ile yapılmaktadır

    -Gezi süresi 4 GÜN-3 GECE’dir. Otel konaklaması 3 GECE’dir.

    -Yeterli sayıda çoğunluk sağlanmadığında, turu 2 gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı İZMİR ACADEMİC TOUR’ da saklıdır.Turun iptali durumunda İZMİR ACADEMİC TOUR iptali bizzat bildirmek zorundadır.

    -Batum sınır geçişinde dönemsel yoğunluklar yaşanabilmektedir.Bundan dolayı Academic Tour sorumlu tutulamaz.

    -Academic Tour teknik sebeplerden dolayı otel değişikliği yapma hakkına sahiptir.

    -Uçakla Turlarımız ‘’ Özel Ürün’’ kapsamındadır.  

    İptal-İade ve değişiklik şartları; Academic Tour Tur Kayıt Sözleşmesi Maddeleri ile bir bütündür. Erken Rezervasyon, Promosyon, Uçaklı ve Özel Ürün Tur Programlarında iptal-iade ve değişiklik hakkı yoktur. Ancak, katılımcı MUCBİR sebep göstermesiyle tur iptal ve iadesi  sigorta tarafından sağlanabilmektedir. 

     

    İptal Şartları
    https://academic-tour.com/orta-anadolu-turu
    İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.
    Ataturk Cad. No: 270/A 1.Kordon-Alsancak
    0232 463 25 25


    Bu çıktı 28.03.2024 23:57 tarihinde verilmiştir. İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.