Uçakla Doğu Ekspresi Rotasında Van-Kars-Sarıkamış Turu (4 Gün-3 Gece) Tur Programı

Uçakla Doğu Ekspresi Rotasında

 VAN- KARS- SARIKAMIŞ TURU 

(4 Gün-3 Gece)

İzmir-Van Direkt Uçuş / Kars-İzmir Direkt Uçuş

1 Gece VAN’da Ramada by Wyndham Van Konaklama
2 Gece KARS’ta 4*The Kars Park Otel  Konaklama

Otelde Sabah +Akşam Yemekleri Dahil  

Van, Ahtamar Adası, Arubani Art Gezisi, Tuşpa Kalesi(Eski Van), Muradiye Şelalesi, 
Doğubayazıt,İshakpaşa Sarayı,  Çıldır Gölü, Kars, Sarıkamış Şehitler Anıtı ve Sarıkamış Kayak Merkezi,
Katerina Av Köşkü,Kars Merkez Gezisi, Ani Harabeleri

ACADEMİC TOUR AYRICALIĞI İLE YÖRESEL KARS EĞLENCELERİ VE ATEŞ PARTİSİ İMKANI

Kafkas oyunları, canlı müzik ve Kars ozanlarının iştirak edecekleri AŞIK ATIŞMASI,
Varil ateşi başında Akordeon eşliğinde ATEŞ PARTİSİ eğlencesi

22-25 Ocak Sömestir /26-29 Ocak Sömestir/31 Ocak-3 Şubat Sömestir/  07-10 Şubat 

14-17 Şubat / 21-24 Şubat (4 Gün-3 Gece)

Kalkış Yerleri: Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminalinde Buluşma
PROGRAM
1 Gün: İZMİR – VAN-AHDAMAR ADASI- ARUBANİ ART GEZİSİ

Sabah Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminalinde saat08:50’de  buluşuyor ve saat 10:50’de kalkacak Sun Express Havayollarına ait  İZMİR – VAN uçuşunun check-in işlemlerini yaptırarak,  saat 13:00 de VAN Havalimanına iniş yapıyoruz. Bizi bekleyen aracımıza yerleştikten sonra, önce GEVAŞ’tan tekneye (ekstra) binerek AHTAMAR ADASI gezisiyle turumuza keyifle başlıyoruz.(Hava Koşulları müsait olmaması durumunda Van Urartu Müzesi gezilecektir.) 3700 km2 büyüklüğünde yurdumuzun en büyük gölü olan Van Gölü üzerinde yapacağımız tekne gezisiyle, göl üzerinde bulunan 4 adadan biri olan  Akdamar Adası’na ulaşıyoruz. Ada üzerinde efsanelere konu olmuş, dünyada ilk Papaz yetiştiren okullardan biri olan AHTAMAR KİLİSESİ ziyaretimizde, rehberimizin anlatımlarını dinliyor ve kilisenin dış duvarları üzerindeki İncil, Tevrat ve Kur’an-ı Kerim’den alıntı sahnelerin ve  mitolojik olayların taş kabartmalarını dikkatle inceliyoruz. Bol bol fotoğraf çekimi ve badem ağaçlarının içerisinde kısa bir kahve molası sonrasında, Van'ın önemli bir değeri olan bir gözü sarı bir gözü mavi özel kedilerin soylarının devam ettirilmeye çalışıldığı Van Kedi Evini ziyaret ediyoruz. Ardından Arubani Art Gezisi ile  turumuza devam ediyoruz. Urartu el sanatları ve orijinal Urartu motifleriyle zenginleştirilmiş eşsiz güzellikteki gümüş işçiliği ile ilgili bilgileri alıp, alışverişler yapabilirsiniz. (Urartu Gümüş Sanatı ve Ermeni Savat Gümüşü…) Van’da bulunan Ramada By Wyndham  Hotel vb.  yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

 



2 Gün: ESKİ VAN (TUŞPA KALESİ) -DOĞUBAYAZIT - MURADİYE ŞELALESİ - İSHAKPAŞA SARAYI – KARS

Otelde alacağımız sabah kahvaltısı sonrasında, Van Otlu Peyniri, Van Balı gibi yöresel ürünleri satın alabileceğimiz mağazamıza uğrayarak bölge lezzetlerini tadıyoruz. Van gezimizde Urartu krallığının başkentinin kurulduğu (Eski Van) Tuşpa Kalesi’ni panoramik olarak görüyoruz. Pers, Urartu, Ermeni, Selçuklu ve Osmanlı Kültürü’ne ev sahipliği yapmış olan Van Kalesi, yerleşim alanı ve büyüklüğü ile yurdumuzun en uzun tarihi kalesi olma özelliği taşır. Rehberimizden bu uygarlıkla ilgili bilgiler alarak Pers, Urartu, Ermeni, Selçuklu ve Osmanlı Kültürüne tanıklık ediyoruz. Akabinde DOĞUBAYAZIT’a hareket ediyoruz. Yol güzergâhımızda bulunan MURADİYE ŞELALESİ’ne uğruyoruz. Ülkemizde bulunan en önemli doğa harikalarından biri olan Muradiye Şelalesi her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlar. Bend-i Mahi çayı üzerinde bulunan 50 m yüksekten akan Muradiye Şelalesi, kaynağını da Tendürek Dağı’ndan almakla beraber, adını Bağdat seferine çıkan Osmanlı Padişahı 4. Murat’tan almaktadır. Doğal asma köprüden geçerek, coşkulu bir biçimde köpürerek dökülen şelalenin akışını seyrederek çay kahve içebilir, bol bol fotoğraf çekebilirsiniz. Van’ın Çaldıran ilçesi’nden ilerliyor ve Tendürek  Volkanik Dağı'nın sönmüş lavlarını  2644 rakımda fotoğraflayıp, Ağrı Dağı manzarası eşliğinde DOĞUBAYAZIT'a varıyoruz. İran’dan gelen ürünlerin satıldığı, Doğubeyazıt Pasajları’nda teknolojiden giyime, hediyelik eşyadan ev gereçlerine kadar her türden ürünü bulabileceğiniz pasaj gezimiz ardından öğle yemeği molası veriyoruz. Daha sonra Topkapı Sarayı’ndan sonra ikinci büyük yapılar topluluğu olan İSHAKPAŞA SARAYI’na ulaşıyoruz. Lale Devrinin en büyük anıtsal yapısı olarak kabul edilen ve yapımı 99 yıl süren İshakpaşa Sarayı’nı geziyoruz. Rehberimizin bilgilendirmeleri eşliğinde gezimizi tamamlayıp, tekrar otobüsümüzde yerlerimizi alıyor ve Türkiye’nin en doğusundaki şehir, Doğu’nun Çukurova’sı IĞDIR üzerinden KARS’a ulaşıyoruz. KARS’ta 4*The Kars Park Otel’imize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde



3 Gün: KARS TREN GARI- SARIKAMIŞ-ŞEHİTLER ANITI - KATERİNA AV KÖŞKÜ-SARIKAMIŞ KAYAK MERKEZİ- ÇILDIR GÖLÜ- KARS MERKEZ GEZİSİ-KAFKAS GECESİ EĞLENCESİ

Erken saatlerde otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından, KARS TREN GARI’na geçiyoruz. Gar önünde hatıra fotoğrafı çektirip,Doğu Ekspres Treni ile  (Pulman Koltuk) Kars-Sarıkamış arası yolculuğumuza başlıyoruz. Doğanın muhteşem manzaraları eşliğinde keyifli bir yolculukla  SARIKAMIŞ’a hareket ediyoruz.
Önemli Not; Doğu Ekspresi Treninde kış sezonun yoğun dönemlerinde Kars-Sarıkamış arasında yer olmaması durumunda farklı durak tren destinasyonunda seyahat edebilir veya trende hiç yer olmaması durumunda ise tren rotası güzergahından güzel manzaralar eşliğinde araç ile yolculuk yapılacaktır.
SARIKAMIŞ’a ulaştığımızda İlçe merkezinde kısa bir tanıtım turu yaparak, Ruslar döneminde çar ve ailesi için yaptırılan ve halk arasında KATERİNA KÖŞKÜ olarak adlandırılan AV KÖŞKÜ’nü görüyor ve  Obsidyen Taşı'nın işlenmesiyle yapılan hediyelik eşya alışverişi için serbest zaman veriyoruz. Ardından, kristal kar olarak adlandırılan, dünyada kaymak için en iyi yerlerden biri olan  SARIKAMIŞ KAYAK MERKEZİ’ne geçiyoruz. Serbest zaman esnasında beyaz kış görüntülerini fotoğraflayıp, karlar üzerinde eğlenceli anlar yaşıyoruz. Unutulmaz güzel anılarımızla Sarıkamış Kayak Merkezinde ayrılarak, Doğu Anadolu'da Osmanlının Ruslara karşı mücadelesinde tarih sayfalarına 22 Aralık 1915 Sarıkamış Harekâtı olarak geçen ve Sarıkamış harekâtı sırasında şehit olan binlerce askerimiz adına yapılmış temsili şehitliğimizi ziyaret ederek rehberimizin anlatımlarıyla duygusal anlar yaşıyoruz. Şehitlik ziyaretimizin ardından otobüsümüze binerek, kışın tamamen buz tutan ÇILDIR GÖLÜ’nü görmeye gidiyoruz. Buz tutmuş ÇILDIR GÖLÜ üzerinde AT KIZAĞI keyfini yaşıyoruz. (Gölde buzlar erimişse gezintimiz göl kenarında olacaktır) Göl üzerinde,  çevresinde geçireceğimiz keyifli vakit sonrasında, KARS gezimize devam ediyoruz. Geçmişte kırk yıl Ruslara ev sahipliği yapmış bu şairane şehrin sokaklarında dolaşırken, Rus mimarisinin izlerini görüpte etkilenmemek elde değil... Rehberimizin anlatımları eşliğinde KAFKAS TARİHİ HARP MÜZESİ, KARS KALESİ, ONİKİ HAVARİ KİLİSESİ,  TAŞ KÖPRÜ,  FETHİYE CAMİİ ve NAMIK KEMAL EVİ’ni ziyaret ediyoruz. Ardından Rus Dönemi yapılarından olan DEFTERDARLIK BİNASI, SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ve BELEDİYE BİNASI gibi şehrin orijinal mimarisini inceledikten sonra, meşhur Kars Gravyeri ve Kaşar peyniri alışverişlerimizi yapıyor ve  tekrar Kars’ta otelimize dönüyoruz. Akşam yemeğimizi otelde aldıktan sonra, isteyen konuklarımızla ekstra KAFKAS GECESİ yapıyoruz. Yörenin müzikleri, Kars aşıklarının atışmaları ve varil başında Akordeon eşliğinde ATEŞ PARTİSİ ile harika bir gece geçirmek için Kars merkezde bulunan eğlence mekanına gidiyoruz. Konaklama otelimizde.

 



4 Gün: ANİ ANTİK KENTİ-KARS

Otelde alacağımız sabah kahvaltısı ardından, geçmişte birçok kültürün ve dinin bir arada yaşadığı, bugün UNESCO Dünya Kültür Miras listesinde yer alan ANİ ANTİK KENTİ’ni karlar altındaki  büyüleyici görüntüsü ile gezmeye başlıyoruz. Arpaçay Nehri’nin kıyısında ve Ermenistan sınırında bulunan bu tarihi kentte Tarihi Surlar, Surp Amena Prkıtch Kilisesi, Tigran Honents Kilisesi, İpek Yolu Köprüsü, Ebu’l Menüçehr Camii, Büyük Hamam, Abughamrends (Polatoğlu Kilisesi), Ateşgede Tapınağı ziyaret noktalarımızdır. Ani Antik Kenti’ni gezerken Bakireler Manastırı(Surp Hripsime Manastırı), İçkale, Kızlar Kalesi, Selçuklu Kervansarayı, Kral Gagik Kilisesi, Gürcü Kilisesi ise panoramik olarak göreceğimiz yerlerdir. Bu etkileyici ören yerinde rehberimizin bilgilendirmelerini dinledikten sonra,  Havalimanına gidiyor ve  12:40 Kars-İzmir uçağına binerek, 15:10’da İZMİR’ e varıyoruz. Bir başka Academic Tour gezisinde buluşmak üzere siz değerli misafirlerimizle vedalaşıyoruz.
Not: 
*Uçuş saatinden 2 saat önce Havalimanında bulunmanız gerekmektedir

 



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    » Araçta, uçakta ve tesislerde kaybolan eşyalardan, seyahat esnasında yapacak olduğunuz alışverişlerden ve sonrasında aldığınız ürünlerle ilgili doğabilecek şikâyetlerden ACADEMİC TOUR kesinlikle sorumlu değildir. Değerli olduğunuzu düşündüğünüz eşyalarınızı araçlarda bırakmayınız.
    » Programda yazan uçuş saatleri belirtilen Havayollarından alınmıştır. ACADEMİC TOUR, uçak saatlerinde olabilecek değişiklikten, rötardan, grev ve fors majör (deprem, iç savaş, terör alarmı, doğal afet vb.) durumlar yüzünden uçuş iptallerinden sorumlu değildir.
    » Rehber; hava, yol ve konaklama şartlarına uygun olarak, turda değişiklik yapma hakkına sahiptir. 
    » Doğu Ekspresi Treninde kış sezonun yoğun dönemlerinde Kars-Sarıkamış arasında yer olmaması durumunda farklı durak tren destinasyonunda seyahat edebilir veya trende hiç yer olmaması durumunda ise tren rotası güzergahından güzel manzaralar eşliğinde araç ile yolculuk yapılacaktır. 
     »  Otellerde aynı standartlarda olmak koşulu ile ACADEMİC TOUR değişiklik yapma hakkına sahiptir.
    » Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile gerçekleştirilir.
    » Tren’de koltuklar yan yana  veya aynı vagon denk gelmemesi durumunda acentamız sorumlu tutulamaz. 
    » Turlarda müze ve ören yeri girişleri için MÜZEKART alarak giriş ücretleri masraflarınızı en aza indirebilirsiniz.
    » Turların kalkış tarihinden en az 48 saat evvel, tur kalkış saati, rehber telefonu, tekrar teyit edilir.
    » Tur programı, ACADEMİC TOUR Tur Kayıt formu maddeleri bir bütündür.
    » Butik Turlarımızda katılan kişi sayısı doğrultusunda araç seçimi (9 ,16, 27,31,35 kişilik) yapılmaktadır. Yolcu turu satın alırken bu şartı kabul etmiş sayılır.
    » Hava şartlarından, uçak rötarlarından veya farklı nedenlerden dolayı programda yazdığı halde gerçekleştirilemeyen turdan ACADEMİC TOUR sorumlu tutulamaz.
    »Akdamar Adasına kış sezonunda Teknelerin kalkmaması durumunda, Van Urartu Müzesi gezilecektir.  
    » TCDD tarafından yapılacak saat değişiklikleri, iptallerden,rötardan ve yer olmamasından acentamız sorumlu değildir. 
    » Gezi süresi 4 GÜN-3 GECE’ dir. Otel konaklaması 3 GECE’ dir.
    » Rezervasyon esnasında, kimliğinizde yazılı olan isim ve soy isminizi açık olarak kayıt görevlimize bildiriniz. Havaalanında check-in esnasında isimden kaynaklanan problemden ACADEMİC TOUR sorumlu değildir.
    »Kayak kazalarında poliçemiz geçerli değildir. Kayak yapıyorsanız ilaveten kayak sigortası yaptırılmasını tavsiye ederiz.
    »Yerel otoriteler tarafından veya yasaklar, pandemi, kısıtlamalar dolayısıyla gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi, tur, restoran, eğlence mekanları veya müze aktiviteleri yapılamaz.. Bu gezi veya turların yapılamamasından Academic Tour sorumlu tutulamaz. Rehber programda her türlü değişikliği yapma hakkına sahiptir.
    » İptal-İade ve değişiklik şartları; Academic Tour Tur Kayıt Sözleşmesi Maddeleri ile bir bütündür. Erken Rezervasyon, Promosyon, Uçaklı ve Özel Ürün Tur Programlarında iptal-iade ve değişiklik hakkı yoktur. Seyahat Sigortası ile, misafirlerimiz MUCBİR sebep göstermesiyle turu satın aldıkları tarihten, tur bitimine kadar yaşadıkları olumsuzluklar güvence altına alınır. Seyahat sigortası, acil ve akut rahatsızlıklar için geçerlidir. Daha önce mevcut olan ve kronik rahatsızlıklar, salgın hastalıklar sigorta kapsamına girmez. Misafirlerimiz turu satın aldıkları tarihten, tur bitimine kadar yaşadıkları bu belirtilen olumsuzluklar, ilgili sigorta şirketi tarafından değerlendirilmektedir. Tur İptallerinde; yerinize yolcu bulunması durumunda ücretler kesintisiz iade edilebilinir.
    »Uçaklı Turlarımızda; Uçak ile ilgili bölümlerde havayolu sözleşmesi geçerlidir.  
    » Yeterli sayıda çoğunluk sağlanmadığında, turu 1 gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı ACADEMİC TOUR’ da saklıdır. Turun iptali durumunda ACADEMİC TOUR iptali bizzat bildirmek zorundadır.
    »Kış dönemi turlarına gelecek misafirlerimizin kış ve soğuk hava koşullarına uygun kıyafet bulundurması gerekmektedir. Atkı, bere, eldiven ve termal içlik bulundurmanızı öneririz.

     


    İptal Şartları
    https://academic-tour.com/ucakla-ve-dogu-ekspresi-rotasi-ile-van-kars-sarikamis-turu
    İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.
    Ataturk Cad. No: 270/A 1.Kordon-Alsancak
    0232 463 25 25


    Bu çıktı 29.03.2024 05:15 tarihinde verilmiştir. İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.