Uçaklı BÜYÜK GAP VE DOĞU ANADOLU (7 Gece Otel Konaklamalı) Tur Programı
ACADEMİC TOUR  Kalitesi, Güvencesi ve Tecrübesi ile, 2022 yılında da sizler için en iyisini hazırlandı...
ADANA Gidiş-KARS Dönüş
 UÇAKLI BÜYÜK GAP & DOĞU ANADOLU 
DİYARBAKIR Programa Dahil
1 Gece MARDİN,  1 Gece’de MİDYAT’ta Konaklama Ayrıcalığı 
DARA ANTİK KENTİ Programa Dahil
BEYAZ SU ve MOR GABRİEL MANASTIRI Programa Dahil
ACADEMİC TOUR PROFESYONEL REHBER Kadrosu Eşliğinde
BÖLGENİN SEÇKİN 5* VE 4* OTELLERİNDE KONAKLAMA
Adana, İskenderun, Antakya, Gaziantep, Halfeti, Şanlıurfa (Sıra Gecesi), Harran, 
Göbeklitepe, Atatürk Barajı, Adıyaman (Nemrut Dağı), Diyarbakır, Mardin,  Dara Antik Kenti, 
Beyaz Su, Mor Gabriel Manastırı,  Midyat, Hasankeyf, Bitlis,Tatvan,Akdamar Adası, Van, 
Muradiye Şelalesi, Doğubayazıt, İshak Paşa Sarayı, Iğdır, Kars, Ani Harabeleri
(8 GÜN-7 GECE) 7  GECE OTEL KONAKLAMALI 
 
11 TUR: 22-29 Eylül  12 TUR:27 Eylül-4 Ekim  
13 TUR: 4-11 Ekim  14 TUR 11-18 Ekim  16 TUR 18-25 Ekim  17 TUR 28 Ekim-4 Kasım 
18 TUR: 4-11 Kasım 19 TUR:11-18 Kasım
Kalkış Yerleri: Adnan Menderes Havalimanı Buluşma
PROGRAM
1 Gün: ADANA - İSKENDERUN - ANTAKYA -GAZİANTEP

Siz değerli misafirlerimizle Adnan Menderes Havalimanı iç hatlar terminalinde buluşup, SUNEXPRESS Havayolları ile Check-in işlemlerimizi tamamladıktan sonra, saat 06:45 hareket ederek, 08:10 ADANA Havalimanına ulaşıyoruz. (Kahvaltı için; Havalimanında veya uçak içerisindeki kahvaltı seçeneklerinden ekstra faydalanabilirsiniz).  Aracımıza yerleşip, Türkiye` nin  2.ci en büyük camii olma özelliğine sahip olan, SABANCI MERKEZ CAMİİ’ni ve şehrin simgesi olan TAŞ KÖPRÜ`yü panoramik olarak gördükten sonra, SEYHAN BARAJ GÖLETİ etrafında otobüsümüzle geziyoruz. Yönümüzü tarihin en kadim topraklarına çeviriyoruz. Çukurova’nın eşsiz güzellikleri, bir zamanlar Büyük iskenderinde ünlü İSSOS savaşına giderken kullandığı bu rotayı takiben Hatay Dörtyol, İskenderun ve Belen üzerinden, Amik Ovası manzarası eşliğinde ÇAN-EZAN-HAZAN sesinin birlikte duyulduğu HATAY’a (Antakya) ulaşıyoruz. Burada, ANTAKYA ARKEOLOJİ ve MOZAİK MÜZESİ, Hıristiyanlık kelimesinin ilk defa telafuz edildiği ST. PIERRE KİLİSESİ’ni ziyaret ediyoruz. Öğle yemeğinde ANTAKYA MUTFAĞI’nın muhteşem yemeklerinin ve Künefesi’nin tadına bakma fırsatı buluyoruz. Şehri ikiye ayıran ve mitolojik hikâyelerde ORONTES diye bilinen ASİ Nehri’ni görüp, eski Antakya Evlerinin bulunduğu sokakta yürüyüşler yapıyoruz. Alışveriş için meşhur ANTAKYA UZUN ÇARŞI’da serbest zaman verdikten sonra, Şahin Bey’in memleketi  GAZİANTEP’e doğru yol alıyoruz. Gaziantep’te  4*The Green Park Otel, Şirehan vb. otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



2 Gün: GAZİANTEP - HALFETİ - ŞANLIURFA (Sıra Gecesi)

Sabah otelimizde alacağımız  kahvaltının ardından, dünyanın en büyük mozaik müzesi olan ZEUGMA MOZAİK MÜZESİ gezisiyle GAZİANTEP’te turumuza başlıyoruz. Zeugma Mozaik Müzesi’ndeki mozaikler sizi rüya gibi bir gezintiye çıkaracak... Kendinizi Zeugmalı asillerin villalarını dolaşırken bulacaksınız. Müze ziyareti sonrasında, Osmanlıdan da öncesi dönemlerde bir ekonomi merkezi olan ve hala bu özelliğini koruyan, fabrikalarıyla, geniş ve düzenli caddeleri, parkları bulvarları meydanları ile gerçekten metropol olmaya aday şehir GAZİANTEP’te panoramik şehir turu yapıyoruz. Bu esnada KALE`yi  ve şehrin önemli yapılarını görebilme fırsatı yakalayacaksınız. Dünyaca ünlü Gaziantep mutfağını tatmak üzere öğle yemeği molası veriyoruz. Ardından, çarşılar bölgesine geçerek ZİNCİRLİ BEDESTENİ, BÜYÜK PASAJ, ALMACI PAZARI, BAKIRCILAR ÇARŞISI’nı geziyoruz. Çekicin bakırla buluştuğu o dar sokaklara, yani bakırcılar çarşısına yaklaşırken, bakır ustalarının çekiç sesleri sizi karşılayacak… Serbest zamanla birlikte Baklava, Hediyelik Eşya ve Antep Fıstığı alışverişlerimizi yapabilirsiniz. 17.yüzyılda Tekke Camii Külliye binası içine kahve-kütüphane olarak kullanılan ve günümüzde TAHMİS KAHVESİ olarak anılan mekânda Sütlü Menengiç Kahvelerimizi içerek, keyifle Gaziantep turumuzu sonlandırıyor ve KARAGÜL dizinin de çekildiği HALFETİ`ye geçiyoruz. Birecik Baraj Gölü üzerinde, 1 saat sürecek muhteşem bir Tekne Turuna (ekstra) katılıyoruz. Gözlerinizi kapatıp rüzgarın kollarınızın arasından size dokunarak geçmesine izin verin... Yüzünüzü usulca okşayan serin bir rüzgarla birlikte zamanın yavaşladığını ve geçmişe doğru aktığını hissedeceksiniz. Tekne turunda Rum Kale, Tarihi Mağara Evleri, büyük bir kısmı sular altında kalan yapıları ve Savaşan Köyü’nü gördükten sonra, peygamberler şehri ŞANLIURFA`ya hareket ediyoruz.  Ateşin suya ve yanan tahtaların ise kutsal balıklara dönüştüğü  GÖL ve AYN ZELİHA GÖLÜ’nü ve Hz.İbrahim Peygamberin doğduğu mağarayı görüyoruz. Ayn-el Zeliha Gölü’nde beyaz balığı aramayı unutmayın ve eğer görürseniz mutlaka dilekte bulunun… Şanlıurfa merkezde yapacağımız bu gezimiz tamamlayarak Tur tarihimize göre  ŞANLIURFA’da  5* El Ruha Otel, 5*Dedeman Otel, 5*Nevali Otel vb. yerleşiyoruz. Akşam dileyen misafirlerimizle (ekstra yemekli) Urfa kültürünün bir parçası olan yemekli SIRA GECESİ eğlencesine gidiyoruz. Konaklama otelimizde



3 Gün: HARRAN –GÖBEKLİTEPE-ATATÜRK BARAJI- NEMRUT DAĞI - ADIYAMAN

Otelde alacağımız erken sabah kahvaltısının ardından, önce, HARRAN’a doğru ilerlerken sizi uçsuz bucaksız düzlükteki  HARRAN OVASI  kucaklayacak. Binlerce yıl boyunca ipek yolu seyyahlarının kullandığı bu yolu kullanarak  HARRAN’a ulaşacağız. İslamiyet döneminin ilk üniversitesi olarak bilinen HARRAN ÜNİVERSİTESİ, HARRAN ULU CAMİİ, HARRAN HÖYÜK, HARRAN KALESİ ve dünyada sadece Harran’da ve  Italya  Matera  ve  Alberobello  kasabalarında görebileceğiniz kendine özgü mimarisi ile HARRAN KONİK KUBBELİ EVLERİ’ni gezdikten sonra, yerel halkla sohbet edebileceğimiz çay ve fotoğraf molamızı veriyoruz. (Ekim ayından itibaren günlerin kısalması sebebiyle, Harran programda yer almayacaktır) Buradan, GÖBEKLİTEPE’ye  geçiyoruz. Dünya tarihinin yeniden yazılmasına sebep olan, 12.000 yıl önce yapılmış ve yapıldıktan sonra üstü ‘’Biz tekrar buraya geri geleceğiz’’ düşüncesiyle orayı inşa eden insanlar tarafından kapatılmış, dünyanın ilk tapınağı-yaşamsal kült alanı GÖBEKLİTEPE ziyaretine başlıyoruz. Rehberinizin anlatımıyla ve göreceğiniz eserlerle birlikte zamanda yolculuk yapmaya hazırlanın. Zihniniz sizi güzel bir yolculuğa çıkaracak... İlk heykel atölyesinin bulunduğu Göbeklitepe, aynı zamanda nohut, mercimek, buğdayın dünyada ilk ekildiği topraklar ve tarım tarihinin başladığı yer olarak bilinmektedir.Göbeklitepe ziyaretimiz sonrasında, istikametimizi ATATÜRK BARAJI’na doğru çeviriyoruz. Güneydoğu Anadolu Projesinin kalbi ve Türkiye’ nin en büyük bu barajını görerek, rehberimizin bilgilendirmelerini dinliyoruz. Büyük Önder Atatürk’ün projelerinden biri olan bu muhteşem eseri kahvelerimizi yudumlarken seyrediyoruz. Adına yakışır görkemli barajı geride bırakarak, tarihi ve doğası ile büyüleyici bir atmosfere sahip olan ADIYAMAN’a hareket ediyoruz. Bizi bekleyen dolmuşlara binerek NEMRUT DAĞI’na  doğru yola çıkıyoruz. Doğu ve Batı Medeniyetlerinin, 2150 m. yükseklikte muhteşem bir piramitteki kesişme noktası, Dünyanın sekizinci harikası ve ’Kralların Tahtı’’ olarak adlandırılan NEMRUT; yüksekliği on metreyi bulan büyüleyici heykelleri, metrelerce uzunluktaki kitabeleriyle UNESCO Dünya Kültür Mirasında yer almaktadır. Dünyada güneşin en güzel battığı noktada muhteşem gün batımını seyrettikten sonra, yine minibüslerle 4*Grand İsias Otel vb. yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

(Nemrut Dağı çıkışı hava şartlarının müsaitlik durumuna göre gerçekleşir. Ayrıca günlerin kısa olduğu aylarda Gün Batımı yerine Gün Doğumu olarak rehberimiz değişiklik yapabilir.)



4 Gün: ADIYAMAN- DİYARBAKIR - MARDİN

Otelde alacağımız sabah kahvaltısı sonrasında, NİSSİBİ Köprüsünden geçerek, ATATÜRK BARAJ GÖLET manzarası eşliğinde, Karacadağ’ın binlerce yıl önce patlamasından sonra etrafta beliren onlarca kilometrelik taş ve kaya denizi manzarasıyla, rengi kırmızıya yakın bereketli topraklarda yolumuza devam ediyor ve  Güneydoğu Anadolu bölgesinin metropol şehri DİYARBAKIR’a ulaşıyoruz. Güneydoğu Anadolu bölgesinin metropol şehri DİYARBAKIR’da Diyarbakır Ulu Cami’ni, Cahit Sıtkı Tarancı Evi ve Müzesi’ni, Hasan Paşa Hanı, Sülüklü Hanı, Deliller Hanı, Diyarbakır Surları’nı, Hevsel Bahçeleri’ni, Mardin Kapısı’nı ve Hz.Adem ile Hz.Havva’nın indirildiğine inanılan Kırklar Dağı’nı görüyoruz. Buradan gecesi ‘’Gerdanlık’’, gündüzü ‘’Seyranlık’’ olan MARDİN`i gezmeye başlıyoruz. Mezopotamya kültürlerinin ve medeniyetlerinin bir harmonisi niteliğindeki rüya şehir Mardin’de  ULU CAMİİ, PTT BİNASI, ZİNCİRİYE MEDRESESİ’ni, OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ görerek, Mardin kültürü ve mimarisi ile bütünleşmiş tarihi yapıları, Mardin’in dar sokakları ve Abbara’lar göreceğimiz yerler arasındadır...  Kulaklarınızı çocuk seslerine ve ara ara duyacağınız nal seslerine verin ve dar sokaklarda yürürken mutlaka elleriniz yüzlerce yıllık serin duvarlara dokunsun, işte o zaman Mardin’le biraz daha bütünleşmiş olacaksınız. Mardin çarşısında alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Çarşı’da yöreye özgü eski baskı kalıplarıyla basılmış yazmalar, bakır çerezlikler ve şamdanlar, kilim ve el yapımı keçe, tesbihler, puşi, şarap, ahşap işçiliği ürünleri,  badem şekeri, leblebi, mırra cezvesi ve kulpsuz özel fincanlar (Gümgüm) gibi hediyelik eşya alışverişleri yapabilirsiniz. Akşamüzeri *4 Mesopotamia Garden Otel vb. yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



5 Gün: MARDİN - DARA ANTİK KENT - BEYAZ SU - MOR GABRİEL MANASTIRI - MİDYAT

Otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardından, Mezopotamya’nın Efes’i Dara Antik Kent ziyaretimize başlıyoruz. Sarı ve kızıl arasındaki renk şölenine ev sahipliği yapıyor Mezopotamya… Eski Mardin evlerinden tutun, Mezopotamya’nın başka tarihi yapılarında da görebileceğiniz bu rengi, bu sefer DARA’da görüyoruz. Dara Antik Kenti sizi serin bir rüzgarla karşılayıp, tarihin derinliklerine doğru kısa bir yolculuğa çıkaracak…Rehberimizin bilgilendirmelerinden sonra, diğer ziyaret noktamız olan Güneydoğu Anadolu’ da çok farklı bir doğal güzelliğe ve yeşiline sahip Beyaz Su mesire yerine doğru yola çıkıyoruz. Yemyeşil ağaçlarla kaplı ve gürül gürül suların aktığı bu cennet ortamda mola veriyoruz. Buradan  Süryanilerin çok önemli dini merkezlerinden biri olan  Deyrul Umur Manastırı’na (MOR GABRİEL) gidiyoruz. Meryem Ana Kilisesi, Resuller Kilisesi, Kırk Şehit Kilisesi, Mor Şamuel Mabedi, Mor Şemun Mabedi gibi mekânları bünyesinde barındıran manastır gezimizi tamamlayıp MİDYAT’a geçiyoruz. Orta Doğu  ve Anadolu medeniyetlerinin mistik mimari dokusunu, burada farklı bir tonda ve renkte hissedeceksiniz. Midyat; mimari alanda bölgenin lideri konumunda… Tarihi yapısını o kadar güzel korumuş ki, insan burada kendini adeta bir Orta Çağ kentinde gibi hissediyor ve bir an kendizi film setinden bir sahnede hissedebiliyorsunuz. Zengin bir mimari doku içinde bulunan yörenin taş ustalarının incelikli becerileri, Midyat`a bir Açık hava müzesi görünümü kazandırmakta. Ayrıca, Süryani  ustalarının yüzyılların birikimiyle ince ince işlediği TELKARİ sanatının en iyi örneklerini burada bulabilirsiniz. Midyat sokaklarını gezerek alışverişler yaptıktan sonra, ‘’Sıla’’ ‘’Hercai‘’ ‘’Adını Kalbime Yazdım’’ dizilerinin de çekildiği ve daha birçok diziye ev sahipliği yapan Midyat Konuk Evi‘ ni geziyoruz. Tur tarihimize göre Midyat’ta Hotel Katori, 5*Matiat Otel  vb. yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. 

 



6 Gün: MİDYAT - HASANKEYF - BİTLİS- TATVAN- AKDAMAR ADASI -VAN

Otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardından, HASANKEYF’e geçiyoruz. Güneydoğu Anadolu Projesi kapsamında Ilısu Barajı nedeniyle bir bölümü sular altında kalan, 12 bin yıllık geçmişe  sahip Hasankeyf’te rehberimizin anlatımlarını dinleyip, fotoğraf molası veriyoruz. Daha sonra VAN’a doğru ilerliyor ve  BİTLİS-BEŞ MİNARE ve TATVAN yerleşimlerinden geçerek Artos Dağı ve Van Gölü kıyısını takiben muhteşem manzaralarla GEVAŞ’a ulaşıyoruz. GEVAŞ’tan tekneye (ekstra) binip AKDAMAR  ADASI’na geçiyoruz. Ada üzerinde efsanelere konu olmuş dünyada ilk Papaz yetiştiren okullardan biri olan AKDAMAR KİLİSESİ’ni ziyaret ediyoruz. Devamında EDREMİT üzerinden VAN’a ulaşıyoruz. Dağların çevrelediği ‘’GÜNEŞ ÜLKESİ’’  Urartuların Başkenti  Eski VAN şehrini ve VAN KALESİ’ni (Tuşba Kalesi) panoramik olarak gördükten sonra, Urartu el sanatları örneklerinden olan gümüş işçiliğini görebileceğimiz ARUBANİ BEDESTENİ ve VAN KEDİ EVİ’ne  uğruyoruz. Urartu el sanatları ve orijinal Urartu motifleriyle zenginleştirilmiş eşsiz güzellikteki gümüş işçiliği ile ilgili bilgileri alıp, alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Van’da Ramada By Wyndham  Hotel’e  yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



7 Gün: VAN - MURADİYE ŞELALELERİ - DOĞUBAYAZIT - İSHAK PAŞA SARAYI- IĞDIR- KARS

Otelde alacağımız sabah kahvaltısı sonrasında VAN’dan ayrılıp MURADİYE ŞELALESİ’ne doğru yola çıkıyoruz. Ülkemizde bulunan en önemli doğa harikalarından birisi olan Muradiye Şelalesi’nde, suyun kudretini bir kez daha teninizde ve ruhunuzda hissedeceksiniz. Şelalenin muhteşem esintisiyle keyif yaptıktan sonra Çaldıran Ovası’nın manzarası eşliğinde DOĞUBAYAZIT’a doğru hareket ediyoruz. Yol güzergahımızda AĞRI DAĞI’na yaklaşırken TENDÜREK DAĞI eteklerine yakın bir noktada binlerce yıl önce patlamış ve A tipi lav akıntısının o esrarengiz renklerine ve şekillerine şahitlik edeceksiniz. Bu ilginç görüntü ve manzara sizlerde bilim kurgu filmindeki bir gezegeni ziyaret ediyormuş hissiyatı uyandıracak. DOĞUBAYAZIT’a geldiğimizde tüm doğunun en nefes kesici yapısı İSHAK PAŞA SARAYI’nı gezmeye başlıyoruz. Bir kartal yuvasının yüzlerce kez büyütülmüşü gibi duran, taşa oyulmuş İSHAK PAŞA SARAYI’nı görüp,  mistik havasında büyüleneceksiniz. Osmanlının en ünlü yapıtlarından biri olan bu muhteşem sarayın tarihçesi ve mimarisi hakkında rehberimizden bilgi alıp, öğle yemeği için Doğubayazıt Çarşısı’nda mola veriyoruz. Ayrıca, yöresel motiflerin işlendiği halı fabrikasında Türk Halıları hakkında bilgi alıyoruz. Dileyen misafirlerimiz alışveriş yapma imkanı buluyor. Turumuza devam ediyor ve  KÜÇÜK AĞRI ve BÜYÜK AĞRI Dağı nın görkemli manzarası eşliğinde, Türkiye’nin en doğusundaki şehir olan Doğu’nun Çukurovası IĞDIR üzerinden, ‘’MATRUŞKA ŞEHİR KARS’a ulaşıyoruz. Kars’ta 4* The Kars Park Otel vb. yerleşiyoruz. Akşam yemeğimizi otelimizde aldıktan sonra isteyen konuklarımızla ekstra Kafkas Dans Gösterilerini izlemek üzere  Kars Sahne’ye gidiyoruz. 



8 Gün: ANİ HARABELERİ- KARS- İZMİR

Otelde alacağımız kahvaltı sonrasında, geçmişte birçok kültürün ve dinin bir arada yaşadığı, bugün UNESCO Dünya Kültür Miras listesinde yer alan ANİ ANTİK KENTİ’ni gezmeye gidiyoruz. Arpaçay Nehri’nin kıyısında ve Ermenistan sınırında bulunan bu tarihi kentteki gezimizde Tarihi Surlar, Surp Amena Prkıtch Kilisesi, Tigran Honents Kilisesi, İpek Yolu Köprüsü, Ebu’l Menüçehr Camii, Büyük Hamam, Abughamrends (Polatoğlu Kilisesi), Ateşgede Tapınağı ziyaret noktalarımızdır. Ani Antik Kenti’ni gezerken Bakireler Manastırı(Surp Hripsime Manastırı), İçkale, Kızlar Kalesi, Selçuklu Kervansarayı, Kral Gagik Kilisesi, Gürcü Kilisesi ise panoramik olarak göreceğimiz yerlerdir. Bu etkileyici ören yerinde rehberimizin bilgilendirmelerini dinledikten sonra, Kars gezimize başlıyoruz. Kars Kalesi eteklerinde bulunan 12 Havariler Kilisesi (Kümbet Cami) Taş Köprü, Osmanlı Hamamları, Namık Kemal Evi, Katerina Sarayı, Evliya (Ebu’l Hasan  Harekani) Camii, Defterdarlık Binası (Kentin ilk tiyatrosu), Vali Konağı (Tüccar Stavişku Evi) turumuzda göreceğimiz yerler arasında yer alıyor. Gezimizi tamamlayarak kaşar, gravyer ve bal alışverişlerimizi yapmak üzere serbest zaman veriyoruz. Daha sonra KARS Havalimanı’na geçiyor ve Check-in işlemlerimizi gerçekleştirerek  saat 17:55  uçuşu ile (23-30 Ağustos/6-13 Eylül/13-20 Eylül/22-29 Eylül tarihlerinde dönüş uçağı Kars-İzmir 13:35’dir. 28 Ekim-4 Kasım dönüş uçağı 12:45 dir)  İZMİR Adnan Menderes Havalimanı’na ulaşıyoruz.  Unutulmaz anılarımızla bu güzel turumuzu keyifle sonlandırıyoruz. Bir başka  ACADEMİC TOUR seyahatinde buluşmak dileğiyle siz değerli misafirlerimizle vedalaşıyoruz. 

Not:

*21-28 Haziran/5-12 Temmuz/23-30 Ağustos/6-13 Eylül/13-20 Eylül tarihlerinde dönüş uçağı Kars-İzmir 13:35 dir.

Rehberimiz programı dönüş saatine göre organize edecektir.

*Uçuş saatinden 2 saat önce Havalimanında bulunmanız gerekmektedir.

*28 Ekim-4 Kasım /4-11 Kasım/11-18 Kasım dönüş uçağı 12:45 dir.

*İshak Paşa Sarayı  1 Ekim tarihinden itibaren pazartesi günleri kapalı olacaktır. Pazartesi günlerine denk gelen tur tarihlerinde İshak Paşa Sarayı dışardan panoramik görülücektir

* Ekim ayından itibaren günlerin kısalması sebebiyle, Harran Programda yer almıyacaktır.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
  • Adnan Menderes Hava Limanı Buluşma (05:30)
Notlar

» Araçta, uçakta ve tesislerde kaybolan eşyalardan acentemiz sorumlu değildir. Değerli olduğunuzu düşündüğünüz eşyalarınızı araçta bırakmayınız

» Rehber; hava, yol ve konaklama şartlarına uygun olarak, turda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
» Otellerde aynı standartlarda olmak koşulu ile ACADEMİC TOUR değişiklik yapma hakkına sahiptir.

»Programda yazan uçuş saatleri belirtilen Havayollarından alınmıştır.  ACADEMİC TOUR, uçak saatlerinde olabilecek değişiklikten, rötardan, grev ve fors majör (deprem, iç savaş, terör alarmı, doğal afet vb.) durumlar yüzünden uçuş iptallerinden sorumlu değildir.
» Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile gerçekleştirilir.
» Turlarda müze ve ören yeri girişleri için MÜZEKART alarak giriş ücretleri masraflarınızı en aza indirebilirsiniz.
» Turların kalkış tarihinden en az 48 saat evvel, tur kalkış saati, rehber telefonu, tekrar teyit edilir.
» Tur programı ACADEMİC TOUR Kayıt formu maddeleri bir bütündür.
» Turlarımızda zorunlu seyahat sigortası yapılmaktadır. Doğum tarihi, tc kimlik no ibrazı şarttır.
» Uçaktan indikten sonra gezilerimiz 16-18-27-31-35-39-46  kişilik araçlar ile yapılmaktadır.Misafirlerimiz turu satın alırken bu şartı kabul etmiş sayılır

»Gezi süresi 8 GÜN-7 GECE ’dir. Otel konaklaması 7 GECE’ dir.
»En son sirkü bir önceki sirküyü geçersiz kılar.  
» Rezervasyon esnasında, kimliğinizde yazılı olan isim ve soy isminizi açık olarak kayıt görevlimize bildiriniz.Havaalanında check-in esnasında isimden kaynaklanan problemden ACADEMİC TOUR sorumlu değildir.

»Triple odalar, 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçük olabilir. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak+1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar. Açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için Tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar.

»»Mücbir sebeplerden (hava, yol, ziyaret yerlerindeki yoğunluk, öngörülemeyen durumlar vb.) veya misafirlerimizin rehberimizin verdiği zamanlamalara uymamaları sebebiyle tur programımızda yazdığı halde gezilemeyen yerlerden Academic Tour sorumlu tutulamaz.
»Yeterli sayıda çoğunluk sağlanmadığında, turu 1 gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı ACADEMİC TOUR’ da saklıdır. Turun iptali durumunda ACADEMİC TOUR iptali bizzat bildirmek zorundadır.

» Araçta, uçakta ve tesislerde kaybolan eşyalardan acentemiz sorumlu değildir. Değerli olduğunuzu düşündüğünüz eşyalarınızı araçlarda bırakmayınız.

» Rehber; hava, yol ve konaklama şartlarına uygun olarak, turda değişiklik yapma hakkına sahiptir.

» Otellerde aynı standartlarda olmak koşulu ile ACADEMİC TOUR değişiklik yapma hakkına sahiptir.

» Programda yazan uçuş saatleri belirtilen Havayollarından alınmıştır. ACADEMİC TOUR, uçak saatlerinde olabilecek değişiklikten, rötardan, grev ve fors majör (deprem, iç savaş, terör alarmı, doğal afet vb.) durumlar yüzünden uçuş iptallerinden sorumlu değildir.
» Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile gerçekleştirilir.

» Turlarda müze ve ören yeri girişleri için MÜZEKART önceden alınmasını öneririz.

» Turların kalkış tarihinden en az 48 saat evvel, tur kalkış saati, rehber telefonu, tekrar teyid ediniz.

»Mücbir sebeplerden (hava, yol, ziyaret yerlerindeki yoğunluk, öngörülemeyen durumlar vb.) veya misafirlerimizin rehberimizin verdiği zamanlamalara uymamaları sebebiyle tur programımızda yazdığı halde gezilemeyen yerlerden Academic Tour sorumlu tutulamaz.

» Tur programı ACADEMİC TOUR. Kayıt formu maddeleri bir bütündür.

» Turlarımızda katılan kişi sayısı doğrultusunda araç seçimi yapılmaktadır. (16-19-27-31-35-39-46 kişilik) Yolcu turu satın alırken bu şartı kabul etmiş sayılır.

»Triple odalar, 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçük olabilir. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak+1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar. Açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için Tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar.

» Gezi süresi 5 GÜN-4 GECE’ dir. Otel konaklaması 4 GECE’ dir.

» Bazı otellerde akşam yemekleri, yoğunluk durumuna göre, Set Menü veya Açık Büfe olarak verilebilir.

» Rezervasyon esnasında, kimliğinizde yazılı olan isim ve soy isminizi açık olarak kayıt görevlimize bildiriniz. Havaalanında check-in esnasında isimden kaynaklanan problemden ACADEMİC TOUR sorumlu değildir.
» Yeterli sayıda çoğunluk sağlanmadığında, turu 2 gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı ACADEMİC TOUR’ da saklıdır. Turun iptali durumunda ACADEMİC TOUR iptali bizzat bildirmek zorundadır.

» Nemrut Dağı’na hava koşullarının müsaitlik durumuna göre çıkış yapılır.

» İptal-İade Şartları: Tura kayıt yaptıran misafirlerimizin 30 gün kalaya kadar ücretsiz iptal hakkı vardır. Tur tarihine 29 - 21 gün arası kalması durumunda yapılan iptaller de %50 noshow (kesinti bedeli), 20 gün ve daha az kalması durumunda %100 noshow (kesinti bedeli) uygulanır. Katılımcı MUCBİR sebep göstermesiyle tur iptal ve iadesi  sigorta tarafından sağlanabilmektedir. MUCBİR sebepler kapsamına ''  ciddi derecede kaza ve yaralanma ile dünya sağlık örgütü tarafından acil hastalıklar kapsamına alınmış acil rahatsızlık ve hastalığı, birinci dereceden yakınının vefatı, katılımcının evinin ya da işyerinin yanması veya doğal afetlerle kullanılamaz hale gelmesi, katılımcının vefatı  gibi durumlar girmektedir. Gerekçe göstermeden yapılan iptaller,  ve kronik rahatsızlıklar, salgın hastalıklar sigorta kapsamına girmez ve ücret iadesi gerçekleşmez.

TUR HAKKINDA ÖNERİLER

» Öncelikle Nemrut Dağı  çıkışı için yanınıza mutlaka, rahat yürüyüş ayakkabısı, termal  kıyafet  ve ceket almanızı öneririz. Ayrıca bu gezi için  kolay giyilip çıkarılabilen pamuklu giysiler, spor kıyafetler, şapka, güneş gözlüğü, küçük bir sırt çantası, el çantası, terlik,  fotoğraf ve video çekme imkanı bulacağımızdan dolayı, bu cihazlara ait pil, Powerbank (taşınabilir güç kaynağı), şarj aleti, harici bellek gibi malzemeleri , düzenli kullandığınız ilaçları yanınıza almayı unutmayınız.

ERKEN REZERVASYON BİLGİLENDİRMESİ:

Tüm Kültür turları ürünlerimizde KADEMELİ  fiyat sistemi uygulanmaktadır. Yayınlanan fiyatlar her tarihte sınırlı kontenjan için geçerli olup, rezervasyon sayısı yükseldikçe (Turun doluluk oranı arttıkça) fiyatlar da kademeli olarak yükselmektedir. Ön ödeme almadan fiyat sabitlemesi yapılamamaktadır. Turunuzu erken alın, avantaj kazanın!

» Program  09. 09.2022 tarihinde güncellenmiş olup, bu tarihten önceki sirküleri geçersiz kılar


İptal Şartları
https://academic-tour.com/ucakla-buyuk-gap-dogu-anadolu
İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.
Ataturk Cad. No: 270/A 1.Kordon-Alsancak
0232 463 25 25


Bu çıktı 20.04.2024 18:26 tarihinde verilmiştir. İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.