Otobüslü BÜYÜK GAP VE DOĞU ANADOLU (9 Gece Otel Konaklamalı) Tur Programı

ACADEMİC TOUR  Kalitesi, Güvencesi ve Tecrübesi ile, 2022 yılında da sizler için en iyisi hazırlandı...

 OTOBÜSLÜ BÜYÜK DOĞU ANADOLU VE GAP TURLARI 

BÖLGENİN EN İYİ 5* VE 4* OTELLERİNDE KONAKLAMA AYRICALIĞI İLE 

 DÖNÜŞ GÜNÜ GÜNDÜZ YOLCULUĞU İLE AKŞAM İZMİR’E VARIŞ AYRICALIĞI 

Academic Tour Profesyonel Gap-Doğu Uzman Rehberleri Eşliğinde

Adana-İskenderun-Antakya -Gaziantep-Halfeti - Şanlıurfa (Sıra Gecesi)- Harran-Göbeklitepe- 
Adıyaman- Nemrut Dağ-Atatürk Baraj Göleti-Diyarbakır- Mardin Midyat- Hasankeyf-Tatvan-
 Akdamar Adası-Van-Muradiye Şelalesi-Doğubayazıt-Iğdır-Kars-Ani Harabeleri-Sarıkamış-
Erzurum-Elazığ-Harput-Malatya- Kayseri-Kapadokya- Konya

GEZİ SÜRESİ 10 GÜN-10 GECE (9 GECE OTEL KONAKLAMALI)

 13 TUR:25 Ağust.-4 Eylül  14 TUR:1-11 Eylül 
 15.TUR:16-26 Eylül  16.TUR:23 Eylül-3 Ekim  
17.TUR:30 Eylül-10 Ekim   18.TUR:7-17 Ekim  19.TUR:14-24 Ekim 
20.TUR:21-31 Ekim  21.TUR:28 Ekim-7 Kasım  22.TUR:11-21 Kasım

    ERKEN REZERVASYON KAMPANYASINI KAÇIRMAYIN !!!   
Kalkış Yerleri: Saat 15:40 ÜÇKUYULAR (F.Altay- Kavşakta Pamukkale Yazıhanesi Önü),15:50 HATAY İnönü Cad. (Susuzdede Parkı-Hatay yönündeki Durak),16:00 ÜÇYOL (Ziraat Bank Önü) 16:15 ALSANCAK (Lozan Fuar Kapısı Önü),16:25 BAYRAKLI ÜST GEÇİT (Otobüs Durağı),16:35 KARŞIYAKA Anıt,16:40 KARŞIYAKA Yunuslar,16:45 KARŞIYAKA Bostanlı İskele (İskelenin Karşısı, Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosu Önü) 16:50 KARŞIYAKA-MAVİBAHÇE AVM Karşısı,17:10 BORNOVA (Ege Üniversitesi Hast. Önü),17:15 BORNOVA(OSMAN KİBAR MEYDANI KAMPÜS ÖNÜ)
PROGRAM
1 Gün: ADANA - İSKENDERUN - ANTAKYA -GAZİANTEP

AKŞAM

Saat 15:40 ÜÇKUYULAR (Fahrettin Altay- Kavşakta Pamukkale Yazıhanesi Önü), 15:50 HATAY İnönü Caddesi (Susuzdede Parkı-Hatay İstikametindeki Durak),  16:00 ÜÇYOL (Ziraat Bankası Önü)  16:15 ALSANCAK (Lozan Fuar Kapısı Önü),  16:25  BAYRAKLI ÜST GEÇİT (Otobüs Durağı)   16:35 KARŞIYAKA Anıt 16:40 KARŞIYAKA Yunuslar 16:45 KARŞIYAKA Bostanlı İskele (İskelenin Karşısı, Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosu Önü) 16:50 KARŞIYAKA-MAVİBAHÇE AVM Karşısı,   17:10 BORNOVA (Ege Üniversitesi Hastane Önü) 17:15 BORNOVA (Osman Kibar Meydanı Kampus Önü’nden) siz değerli konuklarımızı alarak seyahatimize başlıyoruz. KULA - AFYON - KONYA güzergâhından POZANTI’ ya ulaşıyoruz.

SABAH

Sabah saatlerinde POZANTI yakınlarında (ekstra) kahvaltımızı yapıp tur programımıza başlıyoruz. GÜLEK BOĞAZI'ndan geçerek, TOROS DAĞLARI'nı aşıyoruz ve TEKİR YAYLALARI’nı panoramik olarak görme şansına sahip oluyoruz. Sonrasında bereketli topraklar olan SEYHAN ile CEYHAN nehrinin çocuğu diye adlandırılan ÇUKUROVA’ya ve onun parlayan yıldızı olan ADANA'ya ulaşıyoruz. Türkiye'nin  en büyük 2.ci camii olma özelliğine sahip SABANCI MERKEZ CAMİİ’ni, şehrin simgesi TAŞ KÖPRÜ'yü fotoğrafladıktan sonra, SEYHAN BARAJ GÖLETİ etrafında otobüsümüzle geziyoruz. Buradan hareketle tarihin en kadim topraklarına doğru yol alıyoruz.  Çukurova’nın eşsiz güzelliğini seyrederek, bir zamanlar Büyük İskenderin de ünlü İssos Savaşına giderken kullandığı rotayı takip ediyor ve Hatay Dörtyol, İskenderun, Belen’den geçerek amik ovası manzarası eşliğinde rehberimizin bilgilendirmeleriyle ÇAN - EZAN - HAZAN sesinin birlikte duyulduğu kent HATAY’a (Antakya)  ulaşıyoruz.  Gezimize ANTAKYA ARKEOLOJİ ve MOZAİK MÜZESİ, Hristiyanlık kelimesinin ilk defa telafuz edildiği ST. PIERRE KİLİSESİ ni ziyaret ederek başlıyoruz. Öğle yemeğinde ANTAKYA MUTFAĞI’nın muhteşem yemeklerinin ve Künefesinin tadına bakma şansına sahip olacaksınız. Yemek sonrasında, şehri ikiye ayıran ve mitolojik hikâyelerde ORONTES diye bilinen (ASİ) Nehri’ni görüp, Eski Antakya Evleri’nin bulunduğu sokakta yürüyüşler yapıyoruz. Rehberimizin anlatımları eşliğinde gerçekleştirdiğimiz bu yürüyüş turunun ardından, alışveriş için meşhur ANTAKYA UZUN ÇARŞI’da serbest zaman veriyoruz. HABİBİ NECCAR CAMİİ’ni görüp, ANTAKYA’yı geride bırakarak Şahin Bey’in memleketi  GAZİANTEP’e doğru yol alıyoruz. Gaziantep’te  4*The Green Park Otel, Şirehan Otel, 4*Safir Otel vb. otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



2 Gün: GAZİANTEP - ZEUGMA MOZAİK MÜZESİ- HALFETİ -ŞANLIURFA (Sıra Gecesi)

Otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardından, Sabah otelimizde alacağımız  kahvaltının ardından, dünyanın en büyük mozaik müzesi olan ZEUGMA MOZAİK MÜZESİ gezisiyle GAZİANTEP’te turumuza başlıyoruz. Zeugma Mozaik Müzesi’ndeki mozaikler sizi rüya gibi bir gezintiye çıkaracak... Kendinizi Zeugmalı asillerin villalarını dolaşırken bulacaksınız. Müze ziyareti sonrasında, Osmanlıdan da öncesi dönemlerde bir ekonomi merkezi olan ve hala bu özelliğini koruyan, fabrikalarıyla, geniş ve düzenli caddeleri, parkları bulvarları meydanları ile gerçekten metropol olmaya aday şehir GAZİANTEP’te panoramik şehir turu yapıyoruz. Bu esnada KALE`yi  ve şehrin önemli yapılarını görebilme fırsatı yakalayacaksınız. Dünyaca ünlü Gaziantep mutfağını tatmak üzere öğle yemeği molası veriyoruz. Ardından, çarşılar bölgesine geçerek ZİNCİRLİ BEDESTENİ, BÜYÜK PASAJ, ALMACI PAZARI, BAKIRCILAR ÇARŞISI’nı geziyoruz. Çekicin bakırla buluştuğu o dar sokaklara, yani bakırcılar çarşısına yaklaşırken, bakır ustalarının çekiç sesleri sizi karşılayacak… Serbest zamanla birlikte Baklava, Hediyelik Eşya ve Antep Fıstığı alışverişlerimizi yapabilirsiniz. 17.yüzyılda Tekke Camii Külliye binası içine kahve-kütüphane olarak kullanılan ve günümüzde TAHMİS KAHVESİ olarak anılan mekânda Sütlü Menengiç Kahvelerimizi içerek, keyifle Gaziantep turumuzu sonlandırıyor ve KARAGÜL dizinin de çekildiği HALFETİ`ye geçiyoruz. Birecik Baraj Gölü üzerinde, 1 saat sürecek muhteşem bir Tekne Turuna (ekstra) katılıyoruz. Gözlerinizi kapatıp rüzgarın kollarınızın arasından size dokunarak geçmesine izin verin... Yüzünüzü usulca okşayan serin bir rüzgarla birlikte zamanın yavaşladığını ve geçmişe doğru aktığını hissedeceksiniz. Tekne turunda Rum Kale, Tarihi Mağara Evleri, büyük bir kısmı sular altında kalan yapıları ve Savaşan Köyü’nü gördükten sonra, peygamberler şehri ŞANLIURFA`ya hareket ediyoruz.  Ateşin suya ve yanan tahtaların ise kutsal balıklara dönüştüğü BALIKLI GÖL ve AYN-EL ZELİHA GÖLÜ’nü ve Hz.İbrahim Peygamberin doğduğu mağarayı görüyoruz. Ayn-el Zeliha Gölü’nde beyaz balığı aramayı unutmayın ve eğer görürseniz mutlaka dilekte bulunun… Şanlıurfa merkezde yapacağımız bu gezimiz tamamlayarak Tur tarihimize göre ŞANLIURFA’da 5*El Ruha Otel, 5*Dedeman Otel, 5*Nevali Otel vb. yerleşiyoruz. Akşam dileyen misafirlerimizle (ekstra yemekli) Urfa kültürünün bir parçası olan yemekli SIRA GECESİ eğlencesine gidiyoruz. Konaklama otelimizde. 



3 Gün: HARRAN- GÖBEKLİTEPE- ADIYAMAN- NEMRUT DAĞI

Otelde alacağımız erken sabah kahvaltısının ardından, önce, HARRAN’a doğru ilerlerken sizi uçsuz bucaksız düzlükteki  HARRAN OVASI  kucaklayacak. Binlerce yıl boyunca ipek yolu seyyahlarının kullandığı bu yolu kullanarak  HARRAN’a ulaşacağız. İslamiyet döneminin ilk üniversitesi olarak bilinen HARRAN ÜNİVERSİTESİ, HARRAN ULU CAMİİ, HARRAN HÖYÜK, HARRAN KALESİ ve dünyada sadece Harran’da ve  Italya  Matera  ve  Alberobello  kasabalarında görebileceğiniz kendine özgü mimarisi ile HARRAN KONİK KUBBELİ EVLERİ’ni gezdikten sonra, yerel halkla sohbet edebileceğimiz çay ve fotoğraf molamızı veriyoruz. (Ekim ayından itibaren günlerin kısalması sebebiyle, Harran programda yer almayacaktır) Buradan, GÖBEKLİTEPE’ye  geçiyoruz. Dünya tarihinin yeniden yazılmasına sebep olan, 12.000 yıl önce yapılmış ve yapıldıktan sonra üstü  ‘’Biz tekrar buraya geri geleceğiz’’ düşüncesiyle orayı inşa eden insanlar tarafından kapatılmış, dünyanın ilk tapınağı-yaşamsal kült alanı  GÖBEKLİTEPE  ziyaretine başlıyoruz. Rehberinizin anlatımıyla ve göreceğiniz eserlerle birlikte zamanda yolculuk yapmaya hazırlanın. Zihniniz sizi güzel bir yolculuğa çıkaracak... İlk heykel atölyesinin bulunduğu Göbeklitepe, aynı zamanda nohut, mercimek, buğdayın dünyada ilk ekildiği topraklar ve tarım tarihinin başladığı yer olarak bilinmektedir.Göbeklitepe ziyaretimiz sonrasında, istikametimizi ATATÜRK BARAJI’na doğru çeviriyoruz. Güneydoğu Anadolu Projesinin kalbi ve Türkiye’ nin en büyük bu barajını görerek, rehberimizin bilgilendirmelerini dinliyoruz. Büyük Önder Atatürk’ün projelerinden biri olan bu muhteşem eseri kahvelerimizi yudumlarken seyrediyoruz. Adına yakışır görkemli barajı geride bırakarak, tarihi ve doğası ile büyüleyici bir atmosfere sahip olan ADIYAMAN’a hareket ediyoruz. Bizi bekleyen dolmuşlara binerek NEMRUT DAĞI’na  doğru yola çıkıyoruz. Doğu ve Batı Medeniyetlerinin, 2150 m. yükseklikte muhteşem bir piramitteki kesişme noktası, Dünyanın sekizinci harikası ve ’Kralların Tahtı’’ olarak adlandırılan NEMRUT; yüksekliği on metreyi bulan büyüleyici heykelleri, metrelerce uzunluktaki kitabeleriyle UNESCO Dünya Kültür Mirasında yer almaktadır. Dünyada güneşin en güzel battığı noktada muhteşem gün batımını seyrettikten sonra, yine minibüslerle 4*Grand İsias Otel vb. yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

(Nemrut Dağı çıkışı hava şartlarının müsaitlik durumuna göre gerçekleşir. Ayrıca günlerin kısa olduğu aylarda Gün Batımı yerine Gün Doğumu olarak rehberimiz değişiklik yapabilir.)



4 Gün: ATATÜRK BARAJ GÖLETİ-DİYARBAKIR-MARDİN-MİDYAT

Otelde alacağımız sabah kahvaltısı sonrasında, NİSSİBİ Köprüsünden geçerek, ATATÜRK BARAJ GÖLET manzarası eşliğinde, Karacadağ’ın binlerce yıl önce patlamasından sonra etrafta beliren onlarca kilometrelik taş ve kaya denizi manzarasıyla, rengi kırmızıya yakın bereketli topraklarda yolumuza devam ediyor ve  Güneydoğu Anadolu bölgesinin metropol şehri DİYARBAKIR’a ulaşıyoruz. Diyarbakır Ulu Cami’ni, Cahit Sıtkı Tarancı Evi ve Müzesi’ni, Hasan Paşa Hanı, Sülüklü Hanı, Deliller Hanı, Diyarbakır Surları’nı, Hevsel Bahçeleri’ni, Mardin Kapısı’nı ve Hz.Adem ile Hz.Havva’nın indirildiğine inanılan Kırklar Dağı’nı görüyoruz. Öğle yemeğimizi yöresel yemeklerden aldıktan sonra, Mezopotamya kültürlerinin ve medeniyetlerinin bir harmonisi niteliğindeki rüya şehir MARDİN’e hareket ediyoruz. Mardin’de önce Süryanilerin bölgedeki dinsel ve kültürel var oluşlarının tarihsel bir simgesi olan DEYR-UL ZAFARAN MANASTIRI’nı ziyaret ediyoruz. Mardin merkeze geçtiğimizde, ULU CAMİİ, PTT BİNASI, OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ, ZİNCİRİYE MEDRESESİ’ni görüyor Mardin kültürü ve mimarisi ile bütünleşmiş yapılarını gezip, MARDİN’in dar sokaklarını ve taş mimarisini keşfediyoruz. Kulaklarınızı çocuk seslerine ve ara ara duyacağınız nal seslerine verin ve dar sokaklarda yürürken mutlaka elleriniz yüzlerce yıllık serin duvarlara dokunsun, işte o zaman Mardin’le biraz daha bütünleşmiş olacaksınız. Mardin çarşısında serbest zaman  veriyoruz. Yöreye özgü eski baskı kalıplarıyla basılmış yazmalar, bakır çerezlikler ve şamdanlar, kilim ve el yapımı keçe, tesbihler, puşi, şarap, ahşap işçiliği ürünleri,  badem şekeri, leblebi, mırra cezvesi ve kulpsuz özel fincanlar (Gümgüm) gibi hediyelik eşya alışverişleri yapabilirsiniz. Mardin gezimizi tamamlayıp, MİDYAT’a geçiyor ve tur tarihimize göre Midyat’ta, 5* MATİAT OTEL, HOTEL KATORİ vb. yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



5 Gün: MİDYAT-HASANKEYF-TATVAN -AKDAMAR ADASI- VAN

Otelde alacağımız sabah kahvaltısı sonrasında, Midyat’ı gezmeye başlıyoruz. Orta Doğu  ve Anadolu medeniyetlerinin mistik mimari dokusunu burada farklı bir tonda ve renkte hissedeceksiniz. Midyat; mimari alanda bölgenin lideri konumunda. Tarihi yapısını o kadar güzel korumuş ki, insan burada kendini adeta bir Orta Çağ kentinde gibi hissediyor ve bir an kendinizi film setinden bir sahnede hissedebiliyorsunuz. Zengin bir mimari doku içinde bulunan yörenin taş ustalarının incelikli becerileri Midyat`a bir Açık Hava Müzesi görünümü kazandırmakta. Ayrıca, Süryani ustalarının yüzyılların birikimiyle ince ince işlediği TELKARİ sanatının en iyi örneklerini burada bulabilirsiniz. Midyat sokaklarını gezerek, alışverişler yaptıktan sonra ‘’Sıla’’ ‘’ Hercai ‘’ ve ‘’Adını Kalbime Yazdım’’ dizilerinin de çekildiği ve daha birçok diziye ev sahipliği yapan Midyat Konuk Evi’ni geziyoruz. Midyat turumuzu tamamlayıp, yol güzergahımızda Güneydoğu Anadolu projesi kapsamında Ilısu Barajı nedeniyle bir bölümü sular altında kalan, 12 bin yıllık geçmişe sahip Hasankeyf’te rehberimizin anlatımlarını dinleyip fotoğraf molası veriyoruz. Daha sonra BEŞİRİ-KURTULAN-BİTLİS -TATVAN’ dan geçerek VAN GÖLÜ’ne ulaşıyoruz. GEVAŞ' tan tekneye (ekstra) binip AKDAMAR ADASI'na geçiyoruz. Ada üzerinde efsanelere konu  olmuş,  dünyada ilk Papaz yetiştiren okullardan biri olan AKDAMAR KİLİSESİ’ni ziyaret ediyoruz.  Buradan dağların çevrelediği ‘’GÜNEŞ ÜLKESİ’’ Urartuların Başkenti  eski VAN Şehrini ve VAN KALESİ’ni panoramik olarak gördükten sonra, Urartu el sanatları örneklerinden olan gümüş işçiliğini görebileceğimiz ARUBANİ BEDESTENİ ve VAN KEDİ EVİ’ne  uğruyoruz. Urartu el sanatları ve orijinal Urartu motifleriyle zenginleştirilmiş eşsiz güzellikteki gümüş işçiliği ile ilgili bilgileri alıp, alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Tur tarihimize göre, Van’da RAMADA BY WYNDHAM Otelimize vb yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



6 Gün: MURADİYE ŞELALESİ-DOĞUBAYAZIT -İSHAK PAŞA SARAYI-IĞDIR-KARS

Güzel bir VAN kahvaltımızı yapıp, MURADİYE ŞELALESİ’ne doğru yola çıkıyoruz. Muradiye Şelalesi ülkemizde bulunan en önemli doğa harikalarından birisi… Suyun kudretini bir kez daha teninizde ve ruhunuzda hissedeceksiniz ve tabiki birazcıkta muhteşem esintisiyle serinleyeceksiniz. Bu harika yerde keyif yaptıktan sonra DOĞUBAYAZIT’a ilerliyoruz. Yol güzergahımızda Ağrı dağına yaklaşırkenTendürek dağı eteklerine yakın bir noktada binlerce yıl önce patlamış lav akıntısının o esrarengiz renklerine ve şekillerine şahitlik edeceksiniz. Bu ilginç görüntü ve manzara sizlerde bilim kurgu filmindeki bir gezegeni ziyaret ediyormuş hissiyatı uyandıracak... DOĞUBAYAZIT’ta sadece Doğubayazıt’ın değil, tüm doğunun en nefes kesici yapısı İSHAK PAŞA SARAYI’nı gezmeye başlıyoruz. Bir kartal yuvasının yüzlerce kez büyütülmüşü gibi duran, taşa oyulmuş İSHAKPAŞA SARAYI’nı görüp, mistik havasında büyüleneceksiniz… Osmanlının en ünlü yapıtlarından biri olan bu muhteşem sarayın tarihçesi ve mimarisi hakkında rehberimizden bilgi alıp, öğle yemeği için mola veriyoruz. PASAJ’da alışveriş için serbest zaman sonrasında, KÜÇÜK AĞRI ve BÜYÜK AĞRI dağı’nın görkemli manzarası eşliğinde, Türkiye’nin en doğusundaki şehir, Doğu’nun Çukurova’sı IĞDIR üzerinden ‘’MATRUŞKA ŞEHİR’’KARS a ulaşıyoruz. Cheltikov Evi, Tarihi Taş Köprü, Rus Şiiri’nin Güneşi olarak bilinen Puşkin’in de yıkandığı Tarihi Osmanlı Hamamları, Namık Kemal Evi, Evliya (Ebu’l Hasan Harekani) Camii, Kümbet Camii (12 Havariler Kilisesi), Defterdarlık Binası (Kentin ilk tiyatrosu), Vali Konağı (Tüccar Stavişku Evi) göreceğimiz yerler arasında… Daha sonra Kaşar - gravyer ve bal alışverişlerimizi yaparak Kars’ta  4*THE KARS PARK OTEL vb. yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. 



7 Gün: KARS-ANİ HARABELERİ-SARIKAMIŞ-ERZURUM

Otelde alacağımız kahvaltı sonrasında, UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan ANİ HARABELERİ ne geçiyoruz. Ani harabeleri sizi bütün sessizliği ve gizemiyle karşılayacak. Bu muhteşem ören yerini rehberimizin bilgilendirmeleriyle geziyoruz. Burada arpaçay üzerindeki ipek yolu köprüsünü fotoğraflayıp, Ermenistan sınırına en yakın noktada muhteşem manzarayı seyredeceğiz. Sonrasında SARIKAMIŞ’ta Aziz Şehitlerimizi yad ederek, HORASAN - PASİNLER yolu ile Nene Hatun’un memleketi ERZURUM’a doğru yol alıyoruz. ERZURUM’da yöresel Cağ Kebabı’ndan öğle yemeğimizi aldıktan sonra, gezimize başlıyoruz. Milli Mücadele Kongre Merkezi, Yakutiye Medresesi, 1670 yılı tarihli levhasıyla halka vergi indirimi getirildiğini belirten fermanın dış avlu duvarında asılı olduğu Lala Mustafa Paşa Camii, Ulu Camii, Çifte Minareli Medrese, Üç Kümbetler, 93 Harbi’nin Destansı Hanımı Nene Hatun Kabri ve Aziziye-Mecidiye Tabyaları Erzurum’da göreceğimiz yerler arasındadır. Erzurum ilimizin el sanatlarının öncelikli örneği olan Oltu Taşı’ndan üretilen hediyelik eşyaların sergilendiği Taşhan-Rüstem Paşa Kervansarayı’nda verilecek alışveriş ve serbest zaman sonrası, PALANDÖKEN KAYAK MERKEZİ’nde bulunan 4* PALAN Otel’imize vb. yerleşiyoruz. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.



8 Gün: ELAZIĞ-HARPUT-MALATYA

Otelde alacağımız kahvaltı sonrasında KARLIOVA yoluyla BİNGÖL üzerinden KEBAN BARAJI’nı görerek ELAZIĞ’a ulaşıyoruz. Camileri ve kalesi ile bir açık hava müzesi konumunda olan tarihi HARPUT Antik Kentini gezmeye başlıyoruz. 4000 yıllık geçmişe sahip ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış HARPUT’ta,  Süt Kale, Ulu Cami’nin Eğik Minaresi, Alaca Camii ve Balak Gazi Heykeli’ni görüyoruz. Şehir turu sonrasında, KÖMÜRHAN KÖPRÜSÜ’nden ilerleyerek KARAKAYA BARAJI manzarası eşliğinde MALATYA’ya ulaşıyoruz. Şehir turumuzu rehberimiz eşliğinde gerçekleştiriyor ve NOSTALJİ EVİ’ni ziyaret edip, burada yorgunluğumuzu atıyoruz.  MALATYA’nın meşhur ŞİRE PAZARI’nda kayısısından yapılmış çeşit çeşit ürünlerden almak üzere serbest zaman veriyoruz.  Malatya gezimizi tamamlayıp ANEMON MALATYA HOTEL vb. yerleşiyoruz. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde



9 Gün: MALATYA-KAYSERİ-KAPADOKYA-KONYA

Otelde alacağımız kahvaltı sonrasında, Malatya’ya veda ediyor ve KAYSERİ istikametinde ilerliyoruz.  KAYSERİ’ ye ulaştığımızda meşhur mantısından (1 kaşıkta 40 mantı tanesi) öğle yemeğimizi alıyoruz. Panoramik Kayseri’yi görerek, ‘’güzel atlar diyarı’’ KAPADOKYA'ya hareket ediyoruz. Önce Kapadokya’nın en güzel manzarasının izlendiği  MANZARA  VADİSİ’ne gidiyor, GÖREME VADİSİ’nin ve PERİ BACALARI’nın muhteşem manzaralarını fotoğraflıyoruz. Ardından GÜVERCİNLİK VADİSİ’nde, bölgenin en yüksek noktası konumunda bulunan UÇHİSAR KALESİ’ni görerek, rehberimizin  bilgilendirmelerini  dinliyoruz. Kapadokya gezimizi gerçekleştirip,  AKSARAY’a yol alıyoruz. Burada vereceğimiz ekstra akşam yemeği sonrasında,  uygun molalarla KONYA’ya ulaşıyor ve 4* DÜNDAR Otelimize yerleşiyoruz. Konaklama Otelimizde.



10 Gün: KONYA - AFYON- SALİHLİ-TURGUTLU İZMİR

Otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardından, ALAEDDİN TEPESİ’nde bulunan, Anadolu’nun en kadim Camilerinden  ALAEDDİN CAMİİ’ni görüyor  ve 1251 yılında Vezir Celaleddin tarafından yapılan ve Çini Eserler Müzesi olarak adlandırılan KARATAY MEDRESESİ’ni rehberimiz bilgilendirmeleri eşliğinde geziyoruz. Turumuzun devamında, Selçuklu devri taş işçiliğinin en güzel örneklerinden olan, muhteşem Taç Kapısıyla bizi büyüleyecek İNCE MİNARELİ MEDRESE’yi,  Selçuklu döneminde sarayın gül bahçesi, günümüzde ise "Gel, Gel, ne olursan ol, gel” sözü ile tüm dünya’ya nam salmış olan HZ. MEVLANA MÜZESİ’ni ve TÜRBESİ’ni ziyaret ediyoruz. Öğle yemeğimizi yöresel tatlardan  alarak, Konya’ya özgü hediyelik eşya alışverişleri için serbest zaman veriyoruz. Rehberimizin belirlediği saatte tekrar buluştuktan sonra  Afyon - Kula-Uşak-Salihli-Turgutlu üzerinden akşam saatlerinde İZMİR’e ulaşıyoruz. Bir başka ACADEMİC TOUR seyahatinde buluşmak üzere siz değerli misafirlerimizle vedalaşıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
  • ÜÇKUYULAR (Kavşaktaki Pamukkale Yazıhanesi Önü) (15:40)
  • SUSUZDEDE PARKI (Durak Önü) (15:50)
  • ÜÇYOL (Ziraat Bankası Önü) (16:00)
  • ALSANCAK ( Lozan-Fuar Kapısı Önü) (16:15)
  • BAYRAKLI (Altınyol-Üst Geçit) (16:25)
  • KARŞIYAKA (Anıt) (16:35)
  • KARŞIYAKA (Yunuslar) (16:40)
  • BOSTANLI İSKELE ( Mavişehir İstikameti) (16:45)
  • MAVİŞEHİR (Mavibahçe Avm. Karşısı) (16:50)
  • BORNOVA (Ege Ünv.Hastanesi Önü) (17:10)
  • BORNOVA (Osman Kibar Meydanı-Kampüs Girişi) (17:15)
Notlar

» Araçta, ve tesislerde kaybolan eşyalardan Acentemız sorumlu değildir.Değerli olduğunuzu düşündüğünüz eşyalarınızı araçlarda bırakmayın

» Rehber; hava, yol ve konaklama şartlarına uygun olarak, tur programında değişiklik yapma hakkına sahiptir.
» Otellerde aynı standartlarda olmak koşulu ile ACADEMİC TOUR değişiklik yapma hakkına sahiptir.

» Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile gerçekleştirilir.
» Turlarda müze ve ören yeri girişleri için MÜZEKART alarak giriş ücretleri masraflarınızı en aza indirebilirsiniz.
» Turların kalkış tarihinden en az 24 saat evvel, tur kalkış saati, rehber telefonu, tekrar teyit ediniz.
» Tur programı ACADEMİC TOUR Kayıt formu maddeleri bir bütündür.
» Turlarımızda zorunlu seyahat sigortası yapılmaktadır. Doğum tarihi, TC kimlik no ibrazı şarttır.
»Gezi süresi 10 GÜN-10 GECE’ dir. Otel konaklaması 9 GECE’ dir.
»Yeterli sayıda çoğunluk sağlanmadığında, turu 2 gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı ACADEMİC TOUR’ da saklıdır. Turun iptali durumunda ACADEMİC TOUR iptali bizzat bildirmek zorundadır.

» Tur programı ACADEMİC TOUR Kayıt formu maddeleri bir bütündür.

» Turlarda müze ve ören yeri girişleri için MÜZEKART alarak giriş ücretleri masraflarınızı en aza indirebilirsiniz.

»Triple odalar, 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçük olabilir. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak+1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar. Açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için Tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar.

»Mücbir sebeplerden (hava, yol, ziyaret yerlerindeki yoğunluk, öngörülemeyen durumlar vb.) veya misafirlerimizin rehberimizin verdiği zamanlamalara uymamaları sebebiyle tur programımızda yazdığı halde gezilemeyen yerlerden Academic Tour sorumlu tutulamaz.

»Tüm Kültür turları ürünlerimizde kademeli fiyat sistemi uygulanmaktadır. Satışa sunulmuş olan paket tur içindeki rezervasyon sayısı yükseldikçe (Turun doluluk oranı arttıkça) fiyatlarda kademeli olarak yükselmektedir. Bu durumda ön ödeme almadan fiyat sabitleme yapılamamaktadır.

»Konaklama bölgelerinde yoğunluk veya farklı nedenlerden dolayı  otellerde aynı standartlarda olmak kaydı ile değişiklik yapılabilir.Böyle bir durumlarda misafirlerimiz Academic Tour temsilcisi tarafından bilgilendirilir.

» İptal-İade Şartları: Tura kayıt yaptıran misafirlerimizin 30 gün kalaya kadar ücretsiz iptal hakkı vardır. Tur tarihine 29 - 21 gün arası kalması durumunda yapılan iptaller de %30 noshow (kesinti bedeli), 20 gün ve daha az kalması durumunda %100 noshow (kesinti bedeli) uygulanır. Katılımcı MUCBİR sebep göstermesiyle tur iptal ve iadesi  sigorta tarafından sağlanabilmektedir. MUCBİR sebepler kapsamına ''  ciddi derecede kaza ve yaralanma ile dünya sağlık örgütü tarafından acil hastalıklar kapsamına alınmış acil rahatsızlık ve hastalığı, birinci dereceden yakınının

Yayınlanma Tarihi: Program  9.10.2022 tarihinde güncellenmiş olup, bu tarihten önceki sirküleri geçersiz kılar.

ERKEN REZERVASYON BİLGİLENDİRMESİ:

Tüm Kültür turları ürünlerimizde KADEMELİ  fiyat sistemi uygulanmaktadır. Yayınlanan fiyatlar her tarihte sınırlı kontenjan için geçerli olup, rezervasyon sayısı yükseldikçe (Turun doluluk oranı arttıkça) fiyatlar da kademeli olarak yükselmektedir. Ön ödeme almadan fiyat sabitlemesi yapılamamaktadır. Turunuzu erken alın, avantaj kazanın!


İptal Şartları
https://academic-tour.com/otobuslu-buyuk-dogu-anadolu-ve-gap-turlari-2022
İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.
Ataturk Cad. No: 270/A 1.Kordon-Alsancak
0232 463 25 25


Bu çıktı 28.03.2024 20:57 tarihinde verilmiştir. İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.