UZAKDOĞU - PHUKET-CHİANGMAİ-BANGKOK Kişiye Özel Turlar Tur Programı

 

KİŞİYE ÖZEL TURLAR


VİZESİZ  UZAKDOĞU 

PHUKET (2 Gece) - CHIANGMAI (2 Gece) - BANGKOK (2 Gece) 

TÜRK HAVA YOLLARI UÇUŞ KONFORU İLE...

İZMİR - İSTANBUL UÇUŞ BAĞLANTISI İMKANI İLE...

CHIANGMAI KAREN UZUN BOYUNLU KADINLAR KÖYÜ
CHIANGMAI GECE SAFARİSİ
PHUKET JAMES BOND ADASI

PHUKET FANTASEA SHOW
EN YÜKSEK SAHNESİYLE REKORLAR KİTABINA GİREN SIAM NİRAMİT SHOW
BANGKOK YÜZEN ÇARŞI 
HARİKA PLAJLARI VE DAHA BİRÇOK ÜNLÜ YERİ GÖRME İMKANI İLE...

EYLÜL İTİBARİYLE HER  PAZARTESİ   (8 Gün 8 Gece)

 

 

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL - PHUKET

İstanbul Yeni Hava Limanı’ndan, Türk Hava Yolları’nın tarifeli seferi ile PHUKET’e uçuşumuzu gerçekleştirek üzere uçağımızdaki yerlerimizi alıyoruz. Uçağımızda alacağımız yöresel damak tadımıza uygun akşam yemeğimizin ardından, tatlı bir uyku çekip, yaklaşık 10 Saat 25 dakikalık konforlu uçuşumuz ile ilk gecemizi geçiriyoruz.



2 Gün: PHUKET

Türk Hava Yolları ile yerel saate göre, sabah 10:05’de PHUKET’e varıyoruz. Varışımızın ardından otelimize geçiyoruz. Dileyen misafirlerimiz deniz,kum ve güneşin tadını çıkarabilecekleri bir zaman geçirebilir veya ünlü Thai Masajını deneyimleyebilirsiniz. Konaklama Phuket’teki otelimizde.

*Akşam arzu eden misafirlerimiz Açık Büfe Akşam Yemekli FANTASEA SHOW’a katılabilirler. Bu görkemli gecede TAYLAND’ın zengin ve egzotik kültürünü, teknolojik, zengin donanımlı bir tema parkında, muhteşem koreografiler eşliğinde, akrobatlar, trapez sanatçıları ve Hayvanlarında dahil olduğu hikayeleri ile tanıma fırsatı bulacaksınız. Asya’nın en büyük açık büfesi olarak bilinen FANTASEA’da yemek saatine kadar alış veriş yapabileceğiniz ve vakit geçirebileceğiniz bir çok aktivite alanı da bulunmaktadır. Her yaşa hitap etmesi ve etkilemesi bu Programın ayrı bir özelliğidir. (90 €)



3 Gün: PHUKET - JAMES BOND ADASI

Sabah kahvaltımızın ardından, bu günü serbest olarak değerlendirebilirsiniz. Dileyen misafirlerimiz, ekstra olarak düzenlenecek yemekli James Bond Adası turuna katılabilirler.(ekstra 90 €) Filmlerden ve posterlerden aşina olduğumuz, adını Altın Tabancalı Adam’dan alan, James Bond Adası turuna çıkmak üzere, (VİP) Özel Sürat teknemizin hareket noktası olan marinaya gidiyoruz. Teknemizde yerlerimizi aldıktan sonra, yaklaşık 1 saatlik keyifli bir deniz yolculuğundan ardından, Krabi’ye bağlı 6 takım adadan en nefes kesici güzelliğe sahip ve Khao Phing Kan adındaki 40 adadan biri olan, Milli Park bölgesine demir atıyoruz. İrili ufaklı mağara ve kayalar arasında otantik kanolarla keyifli gezintiler gerçekleştirebileceğimiz bu ada, adeta huzur bulabileceğiniz ve sosyal medyalara konu olmuş resim kareleri ile ölümsüzleştiriyoruz. Adanın güzelliklerini yakından tanımak üzere rehberimiz eşliğinde bilgilendirmelerini dinliyor ve adanın egzotik ortamının keyfini çıkardıktan sonra, geri dönüş öncesi programımıza dahil olarak sunulan, öğle yemeğimizi alıyoruz. Serbest zaman ve yemek molamızın ardından, bizi getiren özel teknemizle PHUKET’e dönerek otelimize geçiyoruz. Konaklama otelimizde.



4 Gün: PHUKET - CHIANGMAI

Sabah erken saatte bizim için hazırlanmış Kahvaltı paketlerimizi alarak Phuket Hava Limanına geçiyoruz. Bizleri Chiangmai’e götürecek olan uçağımızda yerlerimizi alıyor ve yaklaşık 2,5 saatlik bir uçuşun ardından Chiangmai’ye varıyoruz. Doğrudan otelimize yerleşiyoruz ve serbest zaman alıyoruz. Öğleden sonra Panoramik şehir turumuzu gerçekleştirmek üzere yola koyuluyoruz. Sosyal medyadan sıkça karşımıza çıkan muhteşem görüntüsüyle Doi Suthep Tapınağı’nı geziyoruz. Şehir turumuza takiben otelimize dönüyoruz. Akşam, dileyen misafirlerimizle bir çok vahşi hayvanı görebileceğimiz Gece Safari turumuzu gerçekleştiriyoruz.(ekstra 55 €) Turumuzun bitiminde otelimize dönüyoruz. Konaklama otelimizde.



5 Gün: CHIANGMAI - KAREN KÖYÜ - GECE PAZARI

Sabah kahvaltımızın ardından tam gün serbest zaman. Dileyen misafirlerimizle birlikte ekstra, Karen Köyü turuna çıkıyoruz.(55 €) Atalarının ejderha olduğuna inanan ve eski geleneklerine sıkı sıkıya bağlı yaşayan, Karen Kabilesi’nin uzun boyunlu kadınlarını ziyaret ediyoruz. Yerel halkın yaşamları hakkında edineceğimiz bilgilerden sonra dönüş yoluna geçiyoruz. Chiangmai gece pazarında vakit geçirebileceğimiz bir serbest zamanın ardından otelimize dönüyoruz. Konaklama otelimizde.



6 Gün: CHIANGMAI - BANGKOK

Kahvaltımızın ardından, bizi bekleyen aracımızda yerlerimizi alıyor ve CHIANGMAİ Hava Limanı’na transfer oluyoruz. BANGKOK’a gerçekleştireceğimiz yaklaşık 1 saatlik uçuşumuzun ardından, TAYLAND’ın güzide başkentine varıyor ve otelimize transfer oluyoruz. Öğleden sonra, dileyen misafirlerimiz ile, Bangkok’un meşhur su kanallarında teknelerle yapılacak olan Kanal gezintisine katılıyoruz.( ekstra 45 €) Büyük kanal Chao Phraya üzerinde “long tail boat” olarak anılan ahşap Tayland kayıklarıyla gerçekleştirilen turumuzda halkın kanal üzerine kurulu ahşap evlerdeki yaşamını en doğal haliyle gözlemleyebileceğimiz Kanal gezimizi tamamladıktan sonra, otelimize dönüyoruz. Rehberimizin belirlediği saatte otelimizin lobisinde buluşuyoruz ve dileyen misafirlerimizle birlikte (ekstra 25 €) ünlü  Sea Food (Deniz ürünleri) Restoranına gidiyoruz. 2000 kişilik büyük restoranın market kısmında sepetlerimizi alıyor ve “Eğer Yüzüyorsa Bizde Vardır” sloganlarıyla ün salmış bol seçenekli yemeyi arzuladığımız deniz ürünlerimizi, egzotik, tropikal meyvelerimizi ve sebzelerimizi satın alarak masamıza geçiyoruz. Yemeğinizin nasıl hazırlanmasını istiyorsak o şekilde görevlilere bilgilerini veriyoruz. Kısa sürede servis edilen birbirinden güzel lezzetlerin tadına varıyoruz. Karidesten büyük balık çeşitlerine, ejder meyvesinden Ananas’a ve dahası Türk Rakısı’na bile rastlayabileceğiniz; envai çeşit yiyeceklerin tadına bakabileceğiniz bu restoranda fiyatların çok uygun olması eminiz dikkatlerden kaçmayacaktır. Bangkok’un lezzetlerinin tadına vardıktan sonra, dünyada taklit ürünleriyle ün salmış ve bilinen gözde markaların ürünlerinin bulunduğu Patpong Gece Pazarı turumuza alış veriş yapmak üzere devam ediyoruz. Pazaryerinde alacağımız serbest zamanı takiben, rehberimizle buluşuyoruz ve otelimize dönüyoruz. Konaklama seçtiğimiz otelimizde.



7 Gün: BANGKOK

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısının ardından, dileyen misafirlerimiz rehberimizin yönlendirmeleriyle günlerini serbest olarak geçirebilir, deniz,kum ve güneşin keyfine varabilirler. Zamanlarını, yerel kültürü tanıyarak değerlendirmek isteyen misafirlerimiz ise, rehberimizle birlikte; dünyada eşi benzerine rastlamayacağımız (Damnoen Saduak) Yüzen Çarşı turuna dahil olabilirler.(ekstra 60 €) Merkeze yaklaşık 100 km mesafede bulunan Çarşı yolu üzerinde kısa bir mola almak üzere Hindistan Cevizi Çiftliği’ne uğradıktan sonra, kanalların içinde yer alan ve köylülerin taze sebze ve meyvelerini günlük satışa sundukları Pazar turumuza başlıyoruz. Kayıklar ile Yüzen Pazar’a ulaşıyor ve oradaki sıralı tezgahlarda alış veriş molası veriyoruz. Kayıkta karşılıklı eğlence dolu sahnelere rastlayacağımız gezintimizde, adını ve şeklini belki de ilk defa duyup göreceğimiz tropikal meyveleri tabakta hazır halde satın alma fırsatı bulacağız. Küçük el işi göz nuru biblolar ve el dokuması hediyeliklerden alabilme şansına da sahip olacaksınız. Ulaşım dahil yaklaşık 5-6 saatlik Yüzen Çarşı keyfinden sonra, otobüsümüz ile yapacağımız ara yolculuğumuzda sizler için ikram edeceğimiz meyvelerin tadına bakabileceksiniz.Dönüşümüze takiben, Amerika’yı andıran yüksek binaları, her köşe başında görebileceğiniz Buda heykelleri ve tapınakları, eğlence mekanları, neredeyse her yerde karşımıza çıkacak olan Thai masajı noktaları ve saraylarıyla kalabalık bir kent olan BANGKOK gezimize başlıyoruz. İlk durağımız “Wat Traimitr Tapınağı” olacak… Bu tapınağı bu denli değerli kılan 3 metre yüksekliğinde 5,5 ton ağırlığında ve 250 milyon dolardan fazla bir değere sahip olma özelliği ve tarihi değeriyle, UNESCO Dünya mirasları listesine girerek korumaya alınan, ALTIN BUDA heykelidir. 13-14.yüzyıllarda yapıldığı varsayılan ve kafa biçiminin yumurtayı andırmasından yola çıkılarak, Sukhotai Hanedanı sanat tarzı ile bağdaştırılmıştır. Büyük savaş ve ayaklanmalara sahne olan bir dönemden bugüne taş heykel olarak gelen, taşınırken düşürülme sonucu sıvalarının dökülmesiyle, altından olduğu fark edilen Buda Heykeli ile ilgili anlatımları dinledikten sonra, aracımızdaki yerlerimizi alıyor ve panoramik şehir turumuza devam ediyoruz. TAYLAND’ın bir diğer önemli ve en kutsal tapınağı olan “Wat Pho”, diğer adıyla Uyuyan(yatan) Buda, Çiçek pazarı, Çin mahallesi, Parlamento Binası ve Demokrasi Anıtı görülebilecek yerlerden bazılarıdır. TAYLAND’ın başkenti Bangkok’u derinden etkileyen Budizm kültürü ve egzotik çevre güzelliğini yakından tanıdıktan sonra, otelimize geçiyoruz.

*Turumuzun bu gününde,dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan dünyaca ünlü, açık Büfe Akşam yemeği alınacak olan Siam Niramit Show’a  katılabilirler. Dünyanın en yüksek sahnesi olarak Rekorlar Kitabında ismi geçen ve sahne ortasında oluşturulan nehir ile birbirinden ilginç yöresel kostümler ve dansçıları yanı sıra Hayvanları da dahil ettikleri, Cennetin anahtarına ulaşabilme arzusunu konu edinen bu görkemli gösteriden sonra otelimize dönüyoruz. (65 €-Yemek dahil)



8 Gün: BANGKOK - İSTANBUL

Sabah kahvaltımızdan sonra, odalarımızı boşaltıyoruz ve eşyalarımızı bizi bekleyen aracımıza yerleştiriyoruz. Rehberimizle birlikte Türk Hava Yollarına ait konforlu uçağıyla geri dönmek üzere, BANGKOK Hava Limanına geçiyoruz. Check-in ve bagaj işlemlerimizi gerçekleştirdikten sonra, uçağımızdaki yerlerimizi alıyor ve İstanbul’a uçuyoruz. Varışımızın ardından vedalaşıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    1- ACADEMIC TOUR hava, yol, sınır kapılarındaki yoğunluk ve olağan üstü durumlarda gerekli gördüğü takdirde, turda, güzergahta ve konaklama bölgelerinde değişiklik yapma hakkına sahiptir.

    2- Pasaportların seyahat tarihinin bitimi baz alınarak, minimum 6 ay ila 1 yıl arasında değişen geçerliliği olması gerekmektedir. Ülkelerin talepleri olan pasaport geçerlilik süresi bilgilerine T.C Dışişleri Bakanlığı Resmi web sayfasından ulaşabilirsiniz. Bu bilgi doğrultusunda misafirlerimiz pasaportlarını kendileri kontrol etmelidirler. 6 ay ila 1 yıldan az süreli pasaport ile seyahat eden misafirlerimiz, ülke pasaport polisleri tarafından, ülkeye alınmama durumu ile karşılaşabilir. Ayrıca, yırtık, hasar görmüş pasaportlar sınır polisleri tarafından kabul edilmeyebilir. T.C. vatandaşı olsa dahi, yurt dışı gezisine farklı bir ülkeden sahip olduğu pasaport ile çıkacak misafirlerimizin, seyahat edeceği ülke(ler)de vize uygulaması olup olmadığı hakkında, ilgili konsolosluğa başvurarak bilgi alması gerekmektedir.

    3- Firmamız havayolu ile yolcu arasında aracı konumunda olup, 28/09/1955 Lahey Protokolüne tabidir. Tüm uçuşlarda rötar riski her zaman mevcuttur ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Yolcu uçuştan 24 saat önce, uçuş saatlerini acenteden teyit etmekle yükümlüdür. Yolcu turu saat değişme riskini kabul ederek satın almıştır. Havayollarından kaynaklanan uçuş saati değişiklikleri, rötar veya gecikmelerden ACADEMIC TOUR sorumlu tutulamaz.

    4- Uçak yolculuğu esnasında her yolcunun kabin içine El bagajının bir adedi geçmemesi, 20 cm x 40 cm x 55 cm boyutlarını ve 8 kg ağırlığını aşmaması gerekmektedir. El bagajı hakkının, serbest bagaj hakkına eklenmesi mümkün olmamaktadır. Bu seyahat esnasında kişi başına valiz hakkı maksimum 20 kg ile sınırlıdır. Bazı uçuşlarda bu 15 kg ile sınırlandırılabilir. Ekstra valiz veya ağırlıktan ödenecek ekstra bagaj ücretinden ACADEMIC TOUR ve tur rehberi kesinlikle sorumlu değildir.

    5- Kayıt esnasında, pasaportta geçen isim, doğum tarihi, pasaport numarasının sisteme girilmesi gerekmektedir. Uçak biletleri bu bilgilere göre kesilmektedir. Hatalı bilgilerden oluşacak uçak bileti iptal veya değişikliklerinin no-show bedeli misafirlere yansıtılır.

    6- Gümrük memurunun veya polisinin yolcuyu ülkeye kabul etmeme hakkı vardır. Bu durumda acentemizin sorumluluğu bulunmamakta olup, misafir tur ile ilgili haklarını kaybetmiş demektir.

    7- Çocuk indirimlerimiz 2 yetişkin ile birlikte konaklamak kaydı ile geçerlidir.

    8- Tur programı ACADEMIC TOUR Seyahat Acentesi kayıt sözleşmesi maddeleri ile bir bütündür.

    9- Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından ACADEMIC TOUR sorumlu tutulamaz.

    10- Tur sırasında unutulan, kaybolan, çalınan eşyalardan ACADEMIC TOUR sorumlu değildir. Pasaportunuzun kaybolması ya da çalınması halinde Acentemiz yetkilisi/rehberi, diğer seyahat eden misafirlere acentenin taahhüt ettiği üzere Tur Programına devam etmek zorunda olduğundan; kaybın/çalınmanın gerçekleştiği ülkede Pasaport işlemleri, geri dönüş yada tura dahil olma işlemleri ile ilgili tüm organizasyonda kendi sorumluluklarında hareket edeceklerini bilmelidirler. Bu hususta doğabilecek sıkıntı ve sorunlar ile ilgili Acentemiz sorumluluk kabul etmez.

    11- Seyahatiniz süresince konakladığınız otelleri terk ederken, lütfen eşyalarınızı eksiksiz aldığınıza emin olunuz. Unutulan eşyaların bulunma durumlarında Ülke ve/veya kişiye ulaştırılması sırasında yapılan masraflar eşya sahibine aittir.

    12- Konaklamalarımızı gerçekleştireceğimiz bazı ülkelerde 4* Otel statüsü, ülkemiz 3* statüsüne denk gelebilir. Seyahat edilen ülke standartları göz önünde bulundurulmalıdır.

    13- 3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak+1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar. Açma-kapama ve

    coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için Tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar.  

    14- Otellerde gruplara sunulan oda tipi haricindeki taleplerinizi (superior, suit,kral dairesi vb.) acentemizden bağımsız otel resepsiyonundan yapabilirsiniz. ACADEMIC TOUR bundan doğabilecek ödeme, ihtilaf veya aksaklıklardan sorumlu tutulamaz.

    15- Tur programında dahil olan hizmetlerden otelde alınan Kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir menü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir. Kahvaltı salonuna yiyecek getirilmesi oteller tarafından kabul edilmemekte olup, salondan dışarı yemek çıkartılması ekstra ücrete tabidir.

    16- Turun gerçekleşmesi için, yeterli sayıda katılımcıya ulaşılamadığı takdirde önceden haber vermek kaydı ile Acentemiz turu iptal etme hakkına sahiptir. Misafirimize ödenen ücret, ödendiği şekilde iade edilecektir.

    17- 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne ve babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvafakat namelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurmaları zorundadır.

    18- Kişiler seyahat öncesi yurtdışına çıkış izni, belge vb. durumlarını kontrol etmelidirler.

    19- Tayland için Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarına vize uygulaması yapılmamaktadır.

    20- Tur esnasında programda bulunan tüm ülkelerde alışveriş ve harcama yapılabilmesi için, Dolar bulundurmanız yeterlidir. Yerel para birimi kullanılan bölgelerde Rehber para çevrilmesi konusunda yardımcı olacaktır.

    21- Yolculuk esnasında Emniyet Kemerlerinizin takılma zorunluluğu bulunmaktadır. 0-4 Yaş arası yolcularımız için “araç bebek koltuğu” getirilmesi zorunludur. Kurallara uyulmaması halinde ACADEMİC TOUR uygulanacak olan Trafik cezalarından veya yaptırımlarından sorumlu tutulamaz.

    22- Gezi süresince rahat yürüyüş ayakkabısı tercih edilmelidir.

    23- İptal-İade ve değişiklik şartları; ACADEMİC TOUR Tur Kayıt Sözleşmesi Maddeleri ile bir bütündür. Erken Rezervasyon, Promosyon, Uçaklı ve Özel Ürün Tur Programlarında iptal-iade ve değişiklik hakkı yoktur. Ancak, Özel Seyahat, Sağlık, ve Güvence Sigortası yaptıran misafirlerimiz, MUCBİR sebep göstermesiyle turu satın aldıkları tarihten, tur bitimine kadar yaşadıkları olumsuzluklar güvence altına alınır. Ani gelişen rahatsızlıklar, birince derece vefat veya ani hastalıklar bu güvence paketine dahildir. Gerekçesiz iptaller, kronik rahatsızlıklar sigorta kapsamına girmez. İptal ve iadeler, acentemiz nezdinde yapılmayıp, sigorta şirketi tarafından değerlendirilmektedir. 

    24- Tur kayıt esnasında yapılan ödemeler hangi para birimi ve miktarda yapıldıysa; iptal-iade durumunda da aynı para birimi ve miktarlarda geri ödemesi yapılır. 

    25- Tüm misafirler, yukarıda belirtilen maddeleri kabul ederek turu satın almış sayılırlar.                           


    İptal Şartları
    https://academic-tour.com/uzakdogu-balayi-turu-phuket-chiangmai-bangkok
    İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.
    Ataturk Cad. No: 270/A 1.Kordon-Alsancak
    0232 463 25 25


    Bu çıktı 28.03.2024 19:49 tarihinde verilmiştir. İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.