GÜNEY İTALYA SİCİLYA (Otobüs ve Gemi ile) Tur Programı

-OTOBÜS ve GEMİ ile-

 GÜNEY  İTALYA  SİCİLYA 

4 GECE İTALYA’DA + 2 GECE GEMİDE KONAKLAMA
BÖLGENİN SEÇKİN 4* OTELLERİNDE KONAKLAMA

 Lütfen Programımızı Benzerleriyle Kıyaslamayı Unutmayınız ! 

Selanik – Yanya – İgoumenitsa – Bari –  Lecce – Tropea – Reggio Calabria (1 Gece) – Taormina
Catania (1 Gece) – Siracusa – Etna Yanardağı – Piazza Armerina – Agrigento (1 Gece) – Corleone – Palermo (1 Gece)
Cefalu – Messina – Parga – Kavala

 ACADEMİC TOUR’UN GÜNEY İTALYA SİCİLYA TURU AYRICALIKLARI 

BAROK MİMARİSİYLE GÖZ KAMAŞTIRAN LECCE GEZİSİ Ayrıcalığı ile…
UNESCO DÜNYA MİRASLARI LİSTESİNE ALINAN SİRACUSA GEZİSİ Ayrıcalığı ile… 
BABA FİLMİ’NE KONU OLAN ÜNLÜ CORLEONE KÖYÜ TURU Ayrıcalığı ile…
UNESCO DÜNYA MİRASLARI LİSTESİNE ALINAN TAPINAKLAR VADİSİ GEZİSİ Ayrıcalığı ile…
ETNA YANARDAĞ GEZİSİ Ayrıcalığı ile… 
SELANİK , PARGA ve YANYA Gezileri Ayrıcalığı ile 

TÜM ŞEHİR VE KÜLTÜR TURLARI FİYATA DAHİL !

İgoumenitsa – Bari / Bari – İgoumenitsa Feribot Yolculuğunda
PULMAN(ATS) KOLTUK FİYATA DAHİL!   (İsteğe Bağlı KABİN KONAKLAMA İmkanı)

EYLÜL AYINA ÖZEL 10-17 Eylül  2022    
(7 Gün – 7 Gece) 

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: AKŞAM:İZMİR - İPSALA

Saat 18:50 ÜÇKUYULAR (Fahrettin Altay Meydanı Pamukkale Yazıhanesi önü), 19:00 HATAY İnönü Caddesi (Susuzdede Parkı-Hatay İstikametindeki Durak,  19:05 ÜÇYOL (Ziraat Bankası Önü), 19:20 LOZAN (Fuar Lozan Kapısı Önü),  19:35 BORNOVA (Ege Üniversitesi Hastane Önü),  19.50 BAYRAKLI (Üst Geçit Durak Önü), 20:00 KARŞIYAKA (Anıt), 20:00 KARŞIYAKA (Yunuslar), 20.05 BOSTANLI İSKELE (İskelenin Karşısı, Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosu Önü),  20:15 MAVİŞEHİR (Mavibahçe Avm karşısından) siz değerli konuklarımızı alarak seyahatimize başlıyoruz. Yolda verilecek uygun molalarla, Ayvalık, Edremit üzerinden, Çanakkale’ye ve oradan 1915 Çanakkale Köprüsünden geçerek, sabahın erken saatlerinde İpsala Sınır Kapısına ulaşıyoruz. Pasaport ve gümrük işlemlerini tamamlayarak Yunanistan’a geçiyoruz.

  • Turumuza Foça, Aliağa, Dikili, Salihleraltı, Ayvalık, Gömeç, Ören, Burhaniye, Edremit, Akçay, Güre, Altınoluk, Küçükkuyu, Ezine, Çanakkale, Keşan ve İpsala Yol Ayrımlarından katılabilirsiniz…


1 Gün: SABAH: SELANİK - YANYA - İGOUMENİTSA - BARİ

Yolda verilecek uygun kahvaltı ve ihtiyaç molalarıyla, Dedeağaç, Gümülcine, İskeçe, Kavala güzergâhında ilerleyerek, otoban üzerinde yapacağımız rahat bir yolculuğun ardından, SELANİK’e ulaşıyoruz. Otobüsümüz ile yapacağımız panoramik turumuza Osmanlı dönemi Hükümet Konağı, Aziz Dimitri KilisesiAtatürk Evi, Hamidiye HastanesiOsmanlı döneminin ilk Jandarma Süvari Okulu, Aristoteles Üniversitesi, Şadırvan ve kentin sembol yapısı olan Beyaz Kuleyi görerek başlıyoruz. Büyük İskender HeykeliRotonda, Galerios’un Zafer Takı ve Bey Hamamı’nı görerek Aristoteles Meydanı’nda öğle yemeği ve alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Atatürk Evi’ni daha önce ziyaret etmemiş olan misafirlerimiz, rehberimizin yönlendirmeleriyle Selanik Başkonsolosluğu bahçesinde bulunan Atatürk Evi’ni ziyaret etme imkanı bulacaklardır. Serbest zamanın ardından Bedesten ve Hamza Bey Camii’ni görerek Selanik’ten ayrılıyor ve Osmanlı dokusunun etkileyici bir yoğunlukta korunduğu, göl kıyısındaki ve YUNANİSTAN’ın doğal güzelliğiyle ünlü kenti YANYA’ya hareket ediyoruz. Yanya Kalesi’ni ziyaretimizde, Kale içinde bulunan ve bugün Etnografya Müzesi olarak faaliyet gösteren Aslan Paşa CamiiYanyalı Ali Paşa TürbesiFethiye Camii ve Yanya Valisi Ali Paşa tarafından Süvari Okulu olarak yaptırılan Süvari SarayınıOsmanlı dönemi evlerini görerek, kenti süsleyen Pamvotida Gölü kıyısında akşam yemeği için serbest zaman veriyoruz. Yanya’dan ayrılıyor ve İtalya’nın Bari şehrine geçmek için keyifli bir feribot yolculuğuna başlamak üzere Yunanistan’ın İgoumenitsa Limanına ulaşıyoruz. Adriyatik Denizi üzerinde konforlu bir feribot ile harika bir gece yolculuğu bizi bekliyor.

NOT: Yunanistan-İtalya gece Feribot seyahatinde yolcularımıza tahsis edilen koltuk türü Uçak tipi Pullman'dır. Feribot yolculuğunu özel kamarada geçirmek isteyen misafirlerimiz için; 1, 2, 3 veya 4 yataklı kamara tahsis etme imkanı vardır.(ekstra) Ancak turumuzu acentemizden veya internetten satın almak isteyen misafirlerimiz; kabin tipi ekstra ödemesini yapmadan önce mutlaka ofisimizden müsaitlik/rezervasyon onayı almalıdırlar. Seçtiğiniz kabin tipini onaysız satın almanız halinde yaşanabilecek aksaklıklardan acentemiz sorumlu tutulamaz. 



2 Gün: BARİ - LECCE – TROPEA – REGGİO CALABRIA

YUNANİSTAN – İTALYA arasında Adriyatik Denizini aşarak yapacağımız feribot yolculuğumuzu tamamlıyor ve sabah saatlerinde İTALYA’nın liman kenti BARİ’ye ulaşıyoruz. BARİ’den hareketle, Adriatik kıyı şeridini takip ederek İtalya’nın topuğu olarak tabir edeceğimiz noktada bulunan ve Barok mimari tarzıyla dünyanın en etkileyici kenti LECCE’e gidiyoruz. Yaklaşık 1,5 saatlik keyifli bir yolculuğun ardından, kendinizi bir tiyatro sahnesinde hissedeceğiniz Sant’Oronzo Meydanı’na ulaşıyoruz. 2. Yüzyılda inşa edilen 25.000 kişilik amfitiyatrosuyla ve hemen karşısında konuşlanmış Santa Oronzo sütunuyla tarih kokan LECCE’e gezmeye başlıyoruz. 17. Yüzyılda yapılmış olan Lecce Katedrali, Napoli’ye giden yolun kapısı Porta Napoli, Kral 5. Charles Kapısı ve Chiesa di Santa Chiara Kilisesi’ni rehberimizin anlatımları eşliğinde gördükten sonra, meydanı çevrelemiş kafelerinde bir kahve molası veriyor ve LECCE’e has tekniğiyle, el emeği kağıt bibloların satıldığı dükkanları geziyoruz. Sararmış tarihi sokaklarında geçirdiğimiz güzel zamanın sonunda, rehberimizle buluşuyor ve Taranto üzerinden, dar sokakları ve taş binalarıyla bizleri büyüleyecek deniz kıyısında konuşlanmış TROPEA kasabasına ulaşıyoruz. Lezzetli İtalyan yemeklerinin tadına bakabileceğiniz, Tiren denizi kıyısındaki en temiz deniz ve plaja sahip kasabamızda alacağımız serbest zamanı takiben, İTALYA tarihinin ikinci en eski şehri olarak bilinen REGGİO CALABRİA’ya doğru yola koyuluyoruz. Çizme’nin burnu tabir edeceğimiz noktaya doğru yol alırken, harika manzara karelerini hatıralarınıza ekleyebileceğiniz kısa seyahatimiz ile şehir merkezine ulaşıyoruz. Plazzo Melissari (Kültür Sarayı), Meryem Ana’ya ithaf edilen Reggio Calabria Katedrali, ülkenin en büyük kahramanı gösterilen, İTALYA’nın kurulmasında etkin rol oynayan Giuseppe Garibaldi’nin yaşadığı ve onun adını taşıyan Sarayı, Magna Grecia Ulusal Müzesi göreceğimiz yerlerden bazılarıdır. Rehberimizin bilgilendirmeleri doğrultusunda, Garibaldi Caddesi’nde serbest zaman alıyoruz. Yeniden buluşmamızın ardından, merkezden biraz uzaklaşarak, Orta Çağ’dan günümüze kadar gelen ve volkanik,kayalık bir adacık üzerine M.Ö 474 yılında inşaa ettirildiği tahmin edilen Aragonca Kalesi’ni ziyaret ediyoruz. Buradaki ziyaretimizin ardından otelimize gidiyoruz. Konaklama REGGİO CALABRİA’daki  otelimizde.



3 Gün: REGGİO CALABRIA – MESSİNA – CEFALU - PALERMO

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra kısa bir feribot yolculuğu ile SİCİLYA ADASI’na geçişimizi takiben Messina’ya ulaşıyoruz. Tarihte defalarca savaş üssü olarak kullanılan kent, SİCİLYA bölgesi adına belirleyici konuma sahipti. Michelangelo’nun bir öğrencisi tarafından 1547 yıllarında yapılan ve savaşlarda ciddi hasar gören Piazza del Duomo Katedrali ve Meydanı’nı, eski tasarımlar kullanılarak yapılan 60 metrelik kulesiyle Çan Kulesi ve Astronomik Saat’i, Santissima Annunziata dei Catania Kilisesi’ni, Dini Müze’yi, MESSİNA şehir merkezinde yer alan ve iki canavarın arasında sıkışmış deniz tanrısı figürlerinin yer aldığı Neptün Çeşmesi’ni, Panoramik Yol ve Mesih Tapınağı’nı, rehberimizin ilgili anlatımlarıyla geziyoruz. Kentin tarihi sokaklarında keyifli bir kahve molamızın ardından, ülkenin doğal güzellikleri ile en çok ilgi çeken yörelerinden olan CEFALU’ya gidiyoruz. Kayalıklar üzerine kurulu mütevazi balıkçı kasabasına varışımızın ardından, 1131 yılında yapımına başlanan Duomo di Cefalu Katedrali, genç aşıkların kaçamak yeri Rocco’daki Diana Tapınağı, Mandralisca Müzesi görülebilecek yerler arasındadır. CEFALU’yu ziyaretimizin ardından, SİCİLYA bölgesinin başkenti PALERMO’ya doğru yola çıkıyoruz. Kente varışımızın ardından otelimize yerleşiyoruz. Konaklama PALERMO’daki otelimizde.



4 Gün: PALERMO - AGRIGENTO - PIAZZA ARMERİNA - CATANIA

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında, bizi bekleyen aracımızdaki yerlerimizi alarak hareketli yaşamıyla,mimarisi ve gastronomisiyle öne çıkan PALERMO’da, 6500 metrekarelik alanda cam mozaiklerin yer aldığı Monreal Katedrali, Sicilya’da ölüler evi olarak adlandırılan ve ilginç hikayesini rehberimizden dinleyeceğimiz Cappuccini Yer altı Mezarlığı - İskelet Müzesi, Kralın ikametgahı Norman Sarayı, Teatro Massimo, Garibaldi Tiyatrosunun önünde yer alan Politeama Meydanı gezeceğimiz yerler arasındadır. Meydanda alacağımız serbest zamanın ardından arkeolojik kalıntılar ve tapınakları ile dünyanın en büyük arkeolojik alanına, AGRİGENTO’ya doğru yola çıkıyoruz. Yaklaşık 2 saatlik bir yolculuğun bitiminde Unesco Dünya Mirasları listesine dahil edilmiş olan ve Concordia’ya, Juno’ya, Demeter’e, Zeus’e ve Herakles’e adanmış tapınaklar içeren ünlü TAPINAKLAR VADİSİ’ne ulaşıyor ve gezmeye başlıyoruz. Rehberimizden dinleyeceğimiz bilgilendirmeleri takiben PİAZZA ARMERİNA’ya gidiyor ve buradaki gezimize başlıyoruz. 850 yıllık görkemli bir sanat şehri, asil ailelerin yaşadığı kasabada muhteşem mozaikleriyle ünlü ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Villa (Roman Mosaics of the Villa) ilginizi çekecektir. Kasaba girişindeki ilginç objelerin satıldığı hediyelik eşyacıları gezebilir, ünlü üç bacaklı Kadın (Trinacria) figürlerinden satın alabilirsiniz. Rehberimizin bilgilendirmeleri doğrultusunda vereceğimiz serbest zamanın ardından Simento Nehri’nin İyonya Denizi’ne karıştığı bölgeye kurulu CATANİA’da göreceğimiz yerler arasında, Sant’Agata Bazilikası, barok tarzda inşaa edilmiş olan Piazza del Duomo Katedrali ve Meydanı, 1239 yılında savunma amaçlı 2.Frederick tarafından yaptırtılmış Ursino Kalesi, Teatro Romano ( Roma Tiyatrosu) bulunmaktadır. Diğer büyük şehirlere kıyasla daha sakin ve sessiz olan CATANİA’daki serbest zamanımızın bitiminde rehberimizle buluşuyor ve CATANİA’daki otelimize yerleşiyoruz. Konaklama otelimizde.



5 Gün: CATANIA - SIRACUSA - ETNA YANARDAĞI - TAORMINA - SAVACO - FORZA d'AGRO - COZENZA

Otelimizde aldığımız kahvaltının ardından, UNESCO Dünya Mirasları listesine alınan ve bizleri tarihi bir yolculuğa çıkaracak olan SİRACUSA’ya (Siraküza) gitmek üzere yola çıkıyoruz. M.Ö. 470 yılında Demokopos tarafından inşa edilen Antik Yunan İmparatorluğu’nun en büyük tiyatrosunu bünyesinde barındıran kente varışımızın ardından, tarihteki yolculuğumuza rehberimizin anlatımlarıyla başlıyoruz. Efsaneye göre Dionysius’un ve içerideki kapalı kalan mahkumların fısıldamalarının halen duyulduğu söylenen Latomia del Paradiso, Santa Maria delle Colonne Katedrali, Roma Anfi Tiyatrosu, San Giovanni Crypt ve Katakombları, 12 antik taş ocaklarından biri olan Latomia dei Cappuccini, tarihte Bizans kilisesi, İslami Cami, Norman Kilisesi ve İspanyol kışlası olarak kullanılan ve eski Dor tapınağı olarakta bilinen Apollon Tapınağı görülebilecek yerler arasındadır. Buradaki gezilerimizin ardından SİRACUSA’dan ayrılıyor ve en son 2001’in temmuz ayında harekete geçen ve yoluna ne çıktıysa yakıp kavuran, lavlar püskürten ve ara ara hareketlenerek varlığını hatırlatan  ETNA YANARDAĞ bölgesini görmeye gidiyoruz. Yol boyunca, geçmişten günümüze kalan, çatısı kül olmuş evleri, kömür renkli toprak yığınlarını ve içimizi ürperten manzaraları görüyoruz. Dağın yakınlarına kurulmuş turistik tesiste rehberimizin anlatımlarını dinlemek üzere mola veriyoruz. Doğa’nın muazzam gücünü ve mucizesi misali açmış çiçekleri, yanardağın zararları yanısıra faydalarınında olduğunu duyduğunuzda şaşıracaksınız. Dileyenler dağın daha yükseklerine çıkabileceği yaya yollarını kullanarak, ilginç fotoğraflar çekebilirler. Gezimizin sonrasında SİCİLYA’da hafızalara kazınan ilginç senaryosuyla BABA filminden hatırlayacağımız filmlerin çekildiği ve setlerin oluşturulduğu TAORMİNA-SAVACO-FORZA d’ AGRO kasabalarını görmeye ve gezmeye gidiyoruz. İlk durağımız Taormina kasabası oluyor. Roma dönemine ait arkeolojik kalıntıların bulunduğu Palazzo Badia Vechia, tarihte sadece önemli kişilerin katıldığı Odeon Tiyatrosu, Taormina bahçeleri, Corvaja Sarayı, Santa Caterina D’Alessandra Kilisesi göreceğimiz yerler arasındadır. Serbest zamanımızı hediyelik eşya dükkanları, sanat eseri havasındaki pastaneleri, görkemli restoranları bulunan Corso Umberto Caddesi, keyifle değerlendirebileceğimiz yerlerdir. Rehberimizle belirlediğimiz saatteki buluşmamızın ardından, dünyaca ünlü Baba Film çekimlerinin yapıldığı Forza d’Agro ve Savaco kasabalarını görmeye gidiyoruz. Düğün sahnelerinin çekildiği ve ünlü Bar Vitelli’nin bulunduğu kasabalarda rehberimiz eşliğinde yapacağımız gezimizin ardından alacağımız hatıra kareler eşliğinde SİCİLYA’dan ayrılıyor, COSENZA‘ya doğru yol alarak otelimize yerleşiyoruz. 



6 Gün: COSENZA - MATERA - BARİ

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından, Bari Limanı’na doğru hareket ediyoruz. Birbirinden güzel manzaraları resimleyerek ve görerek yolculuğumuzu gerçekleştirirken Limana 1 saatlik mesafede bulunan ve İtalya’nın Mardin ile çok benzetilen şehri Matera’yı gezmek üzere uğruyoruz. Roma, Got, Bizans dönemlerini yaşamış ve beraberinde Arap, Bizans ve Fransız mimarisinden örneklerle dolu Matera 13. Yüzyıldan günümüze kalan kayalara oyulmuş kiliseleri ve mabetleri ile gezilecek sıradışı yerlerden biri olma özelliğini korur. Rehberimizin buradaki anlatımlarını dinledikten ve bu tarihi bölgede hatıra fotoğraflar aldıktan sonra Bari limanına gidiyoruz. Adriyatik kıyılarının en hareketli liman kentlerinden biri olan kentte geçireceğimiz zamanıın ardından check-in - bagaj işlemlerimizi gerçekleştiriyor, keyifli bir deniz yolculuğu yapmak üzere gemimizdeki yerlerimizi alıyoruz ve Yunanistan’ın İgoumenitsa Limanı’na varmak üzere yolculuğumuza başlıyoruz.

NOT: İtalya-Yunanistan gece Feribot seyahatinde yolcularımıza tahsis edilen koltuk türü Uçak tipi Pullman'dır. Feribot yolculuğunu özel kamarada geçirmek isteyen misafirlerimiz için; 1, 2, 3 veya 4 yataklı kamara tahsis etme imkanı vardır.(ekstra) Ancak turumuzu acentemizden veya internetten satın almak isteyen misafirlerimiz; kabin tipi ekstra ödemesini yapmadan önce mutlaka ofisimizden müsaitlik/rezervasyon onayı almalıdırlar. Seçtiğiniz kabin tipini onaysız satın almanız halinde yaşanabilecek aksaklıklardan acentemiz sorumlu tutulamaz. 



7 Gün: İGOUMENİTSA – PARGA – SELANİK – KAVALA - İZMİR

Sabah İgoumenitsa Limanına varışımızın ardından ilk durağımız, İyonya kıyılarında, küçük bir sahil kasabası olan ve Pargalı İbrahim Paşa’nın doğduğu yer olarak aldığı unvandan dolayı ismine aşina olduğumuz, şirin beldeye gidiyoruz. Venedikliler tarafından 11. Yüzyılda yapılmış olan Parga Kalesi ve tarihi küçük sokaklarından yürüyerek gezilebilecek yerlerini fotoğrafladıktan ve rehberimizden gerekli anlatımları dinledikten sonra kahvaltı için serbest zaman veriyoruz. Rehberimizle tekrar buluşmamızın ardından, Kavala’ya doğru yola çıkıyoruz. Yemek ve ihtiyaç molası sonrasında, Kanuni’nin yaptırmış olduğu Su Kemerleri, Liman, İbrahim Paşa Camii, (St. Nichololas Kilisesi) İmarethane görülecek yerler arasında... Daha sonra, meşhur Kavala kurabiyesi alışverişimizi yapmak üzere Kavala Kurabiyecisine gidiyoruz. Güzel ve keyifli bir gezi sonrasında, İpsala Sınır Kapısı’na hareket ediyoruz. Freeshop alışverişimiz için serbest zaman alıyoruz. Gümrük işlemlerinin sonrasında Keşan-Gelibolu-Çanakkale yolu üzerinden sınırdaki yoğunluğa bağlı olarak, gece yarısından sonra İZMİR’e ulaşıyor ve siz değerli misafirlerimizle bir başka ACADEMİC TOUR organizasyonunda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
  • ÜÇKUYULAR(Pamukkale Yazh. Önü-F.Altay) (05:05)
  • KONAK (Sabancı Kültür Merkezi) (05:15)
  • ALSANCAK ( Lozan-Fuar Kapısı Önü) (05:25)
  • BAYRAKLI (Altınyol-Üst Geçit) (05:35)
  • KARŞIYAKA (Anıt) (05:45)
  • KARŞIYAKA (Yunuslar) (05:45)
  • KARŞIYAKA (Bostanlı İskele) (05:50)
  • KARŞIYAKA ( Mavişehir Mavibahçe Karşısı ) (06:00)
Notlar

1-ACADEMIC TOUR hava, yol, sınır kapılarındaki yoğunluk ve olağan üstü durumlarda gerekli gördüğü takdirde, turda, güzergahta ve konaklama bölgelerinde değişiklik yapma hakkına sahiptir.

2- Yeşil Pasaport ve geçerli Schengen vizesi olanların vize almalarına gerek yoktur. Tur tarihine göre, pasaportunuzun ve Schengen vizenizin geçerlilik tarihini ve tura gerekli giriş-çıkış sayılarını (misafirin sorumluluğundadır) kontrol ediniz.

3- Pasaportların seyahat tarihinin bitimi baz alınarak, minimum 6 ay geçerliliği olması gerekmektedir. Ülkelerin talepleri olan pasaport geçerlilik süresi bilgilerine T.C Dışişleri Bakanlığı Resmi web sayfasından ulaşabilirsiniz. Bu bilgi doğrultusunda misafirlerimiz pasaportlarını kendileri kontrol etmelidirler. 6 aydan az süreli pasaport ile seyahat eden misafirlerimiz, ülke pasaport polisleri tarafından, ülkeye alınmama durumu ile karşılaşabilir. Ayrıca, yırtık, hasar görmüş pasaportlar sınır polisleri tarafından kabul edilmeyebilir.

4- Gerekli vize başvurusunda bulunacak yolcularımızın(bebek dahil) vize için gerekli evraklarını tur tarihinden en az 35-30 gün önce acenteye  teslim etmesi gerekmektedir. Ayrıca konsolosluk getirdiğiniz evrakların yanında, tur ücretinin tamamının yattığını gösteren belgeyi de istemektedir. Ödemenin tam yapılması durumunda Acentemiz, ödeme otel araç evraklarını vb. konsolosluğa sunacaktır. 

5- ACADEMIC TOUR yolcu ile konsolosluk arasında aracı konumundadır. Konsolosluk gerekli gördüğü durumlarda vize vermeme hakkına sahiptir. Yolcunun vize alamaması, vizenin yetişmemesi veya tek girişli alması ile ilgili olarak ACADEMIC TOUR`un hiç bir sorumluluğu yoktur.

6- Konsolosluğun vize vermemesi durumunda, ödenen vize, sigorta ve tur ücreti iade edilmez.

7- Vize olduğu halde ülkenin gümrük memurunun veya polisinin yolcuyu ülkeye kabul etmeme hakkı vardır. Bu durumda acentemizin sorumluluğu bulunmamakta olup, misafir tur ile ilgili haklarını kaybetmiş demektir.

8- Seyahat süresince Covid-19 koşulları ile ilgili şu an için herhangi bir kontrol yapılmamaktadır. Ancak her ihtimali göz önünde bulundurmak adına son aşı dozumuzu gösterir ekran görüntüsünü telefonumuzda hazır bulundurmalıyız.

9- Yunanistan makamları pasaportunda KKTC girişi olan yolcuların ülkeye girişine izin vermemektedir. Lütfen bu hususa dikkat ediniz.

10- Tur programı ACADEMIC TOUR Seyahat Acentası kayıt sözleşmesi maddeleri ile bir bütündür.

11- Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından ACADEMIC TOUR sorumlu tutulamaz.

12- Tur sırasında unutulan, kaybolan, çalınan eşyalardan ACADEMIC TOUR sorumlu değildir. Pasaportunuzun kaybolması yada çalınması halinde Acentemiz yetkilisi/rehberi, diğer seyahat eden misafirlere acentenin taahhüt ettiği üzere Tur Programına devam etmek zorunda olduğundan; kaybın/çalınmanın gerçekleştiği ülkede Pasaport işlemleri, geri dönüş yada tura dahil olma işlemleri ile ilgili tüm organizasyonda kendi sorumluluklarında hareket edeceklerini bilmelidirler. Bu hususta doğabilecek sıkıntı ve sorunlar ile ilgili Acentemiz sorumluluk kabul etmez.

13-  Seyahatiniz süresince konakladığınız otelleri terk ederken, lütfen eşyalarınızı eksiksiz aldığınıza emin olunuz. Unutulan eşyaların bulunma durumlarında Ülkeye ve/veya kişiye ulaştırılması sırasında yapılan masraflar eşya sahibine aittir.

14-  Konaklamalarımızı gerçekleştireceğimiz bazı ülkelerde 4* Otel statüsü, ülkemiz 3* statüsüne denk gelebilir. Seyahat edilen ülke standartları göz önünde bulundurulmalıdır.

15- 3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçük olabilir. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak+1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar. Açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar.

16- Otellerde gruplara sunulan oda tipi haricindeki taleplerinizi (superior, suit, kral dairesi vb.) acentemizden bağımsız otel resepsiyonundan yapabilirsiniz. ACADEMIC TOUR bundan doğabilecek ödeme, ihtilaf veya aksaklıklardan sorumlu tutulamaz.

17-  Çocuk indirimlerimiz 2 yetişkin ile birlikte konaklamak kaydı ile geçerlidir.

18- Tur programında dahil olan hizmetlerden otelde alınan kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir. Kahvaltı salonuna yiyecek getirilmesi kabul edilmemekte olup, salondan dışarı yemek çıkartılması ek ücrete tabidir.

19-  Yoğun sezonda, sınır kapılarında ve feribot yoğunluğundan dolayı İzmir’e varış saatimiz tahmin edilen saatten geç olabilir. İzmir dışından gelen misafirlerimiz dönüş planlarını bu olasılığı göre planlamalıdırlar.

20- Turun gerçekleşmesi için, yeterli sayıda katılımcıya ulaşılamadığı takdirde önceden haber vermek kaydı ile Acentemiz turu iptal etme hakkına sahiptir. Misafirimize ödenen ücret, ödendiği şekilde iade edilecektir.

21- 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne ve babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvaffakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurmaları zorundadır.

22- Kişiler seyahat öncesi yurtdışına çıkış izni, belge vb. durumlarını kontrol etmelidirler.

23- Yolculuk esnasında Emniyet Kemerlerinizin takılma zorunululuğu bulunmaktadır.0-4 Yaş arası yolcularımız için “araç bebek koltuğu” getirilmesi zorunludur. Kurallara uyulmaması halinde ACADEMİC TOUR uygulanacak olan Trafik cezalarından veya yaptırımlarından sorumlu tutulamaz.

24- Tur esnasında programda bulunan tüm ülkelerde alışveriş ve harcama yapılabilmesi için, Euro bulundurmanız yeterlidir. Yerel para birimi kullanılan bölgelerde Rehber para çevrilmesi konusunda yardımcı olacaktır.

25- Gezi süresince rahat yürüyüş ayakkabısı tercih edilmelidir. Gece için yanınıza hırka v.b bir kıyafet bulundurmanızda fayda vardır.

26- Tüm yolcular bindikleri noktaya bırakılacaktır. Geri dönüşte, misafirlerimizin farklı duraklarda indirme talebi yapmamaları rica olunur. 

27- İptal-İade ve değişiklik şartları; Academic Tour Tur Kayıt Sözleşmesi Maddeleri ile bir bütündür. Erken Rezervasyon, Promosyon, Uçaklı ve Özel Ürün Tur Programlarında iptal-iade ve değişiklik hakkı yoktur. Ancak, Özel Seyahat, Sağlık, ve Güvence Sigortası yaptıran misafirlerimiz, MUCBİR sebep göstermesiyle turu satın aldıkları tarihten, tur bitimine kadar yaşadıkları olumsuzluklar güvence altına alınır. Ani gelişen rahatsızlıklar, birince derece vefat veya ani hastalıklar bu güvence paketine dahildir. Gerekçesiz iptaller, kronik rahatsızlıklar sigorta kapsamına girmez. İptal ve iadeler, acentemiz nezdinde yapılmayıp, sigorta şirketi tarafından değerlendirilmektedir.

27- Otellerde, aynı kategoride olması koşulu ile Academic Tour değişiklik yapma hakkına sahiptir 

28- Tur kayıt esnasında yapılan ödemeler hangi para birimi ve miktarda yapıldıysa; iptal-iade durumunda da aynı para birimi ve miktarlarda geri ödemesi yapılır.

29- Tura katılan misafirlerimiz, Sağlık Bakanlığı ve/veya DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) uyarınca belirlenen hijyen kurallarına uymayı, seyahat öncesinde talep edilmesi halinde sağlık raporunu sunmayı, ülkeler arası geçişlerde talep edilmesi halinde teste tabi olmayı ve bundan dolayı doğacak maddi yükümlülükleri kabul etmiş sayılır.

30- GÜNEY İTALYA SİCİLYA Turumuz ‘’ Uçakla / Özel  Ürün’’ kapsamındadır. 

31- Tüm misafirler, yukarıda belirtilen maddeleri kabul ederek turu satın almış sayılır.


İptal Şartları
https://academic-tour.com/guney-italya-sicilya
İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.
Ataturk Cad. No: 270/A 1.Kordon-Alsancak
0232 463 25 25


Bu çıktı 29.03.2024 15:00 tarihinde verilmiştir. İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.