UÇAKLA İTALYA TURLARI (2024) Tur Programı

GÖZDE KENTLER, KASABALAR VE GÖLLER BİR ARADA 

 UÇAKLA  İTALYA 2024 

LÜTFEN PROGRAMLARIMIZI BENZERLERİYLE KIYASLAMAYI UNUTMAYINIZ !

 TÜM ŞEHİR VE KÜLTÜR TURLARI  FİYATA DAHİL ! 

 TÜM ŞEHİR GİRİŞ, TURİST KONAKLAMA ve VENEDİK GİRİŞ ÜCRETLERİ FİYATA DAHİL! 

MİLANO - VERONA - VENEDİK - MURANO & BURANO ADALARI - BOLOGNA - FLORANSA 
ROMA - VATİKAN - ALBANO GÖLÜ  CASTEL GANDOLFO - NEMİ KASABASI - ORVİETO - SİENA -
SAN GİMİGNANO - PİSA - RAPALLO - SANTA MARGHERİTA - PORTOFİNO - COMO GÖLÜ 

   EKSTRA TUR YOK !  

İZMİR-MİLANO-İZMİR SUNEXPRESS AKTARMASIZ DİREKT UÇUŞ AYRICALIĞI !
RAPALLO,  SANTA MARGHERİTA VE PORTOFİNO GEZİSİ FİYATA DAHİL !
ROMEO & JÜLİYET  VERONA TURU FİYATA DAHİL !
TAM GÜN VENEDİK VE MURANO & BURANO ADALARI GEZİSİ VENEDİK GİRİŞ ÜCRETİ FİYATA DAHİL !
MİLANO VE COMO GÖLÜ GEZİSİ FİYATA DAHİL !
TAM GÜN ROMA VE FLORANSA TURU FİYATA DAHİL !
TARİHİ DEĞER SAN GİMİGNANO GEZİSİ FİYATA DAHİL !
TARİHİ DEĞER ORVİETO GEZİSİ VE FİNİKÜLER ÇIKIŞI FİYATA DAHİL !
VOLKANİK BÖLGEDE NEMİ GÖLÜ VE KASABASI GEZİSİ FİYATA DAHİL !
PAPA’NIN YAZLIĞI CASTEL GANDOLFO VE ALBANO GÖLÜ GEZİSİ ve OUTLET ALIŞ-VERİŞ TURU FİYATA DAHİL !

  ACADEMİC TOUR KALİTESİ, GÜVENCESİ VE TECRÜBESİ İLE PROFESYONEL REHBER KADROSU  

   BÖLGENİN SEÇKİN 4* OTELLERİNDE KONAKLAMA AYRICALIĞI

1.TUR : 06-13 Nisan (Bayram)    2.TUR : 18-25 Mayıs    3.TUR : 15-22 Haziran (Bayram)
4.TUR: 06-13 Temmuz    5.TUR :18-25 Temmuz    6.TUR :20-27 Temmuz    7.TUR :29 Temmuz-05 Ağustos
8.TUR :03-10 Ağustos    9.TUR :15-22 Ağustos    10.TUR: 17-24 Ağustos    11.TUR: 22-29 Ağustos
12.TUR: 31 Ağustos-07 Eylül    13.TUR : 05-12 Eylül    14.TUR:14-21 Eylül
15.TUR : 26 Eylül-03 Ekim    16.TUR: 30 Eylül-07 Ekim    17.TUR: 12-19 Ekim

(8 Gün-7 Gece)

  

Kalkış Yerleri: İZMİR ADNAN MENDERES HAVA LİMANI
PROGRAM
1 Gün: İZMİR - MİLANO - VERONA - PADOVA

Sabah 09:00'da Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde Rehberimizle buluşuyoruz. Check-in ve bagaj işlemlerimizin ardından saat 11:45’de SUNEXPRESS HAVA YOLLARI’na ait XQ 892 sefer sayılı uçağımız ile uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz ve yerel saat 13:50’de İTALYA’nın gözde kentlerinden MİLANO’ya varıyoruz. İTALYA’nın romantik şehirlerinin arasında sembol haline gelmiş Veneto Bölgesinde bulunan ve UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yerini alan VERONA’ya doğru yola çıkıyoruz. Yaklaşık 1,5 saatlik sürecek kısa bir yolculuğun ardından, ünlü Shakespeare’in efsanevi aşıkları ROMEO ve JULİET’in şehri olarakta anılan, romantik atmosferiyle sizleri kendisine hayran bıraktıracak, VERONA’ya ulaşıyoruz. Buradaki yürüyüş turumuz da, dünyanın üçüncü büyük Arenası olan ve geçmişte tiyatro oyunlarının sergilendiği Verona Arenası (Arena di Verona), bir zamanlar Romeo ve Jüliyet’in burada yaşadığına inanılan ve en dikkat çeken balkonlu bölümüyle bir çok hatıra kare alabileceğiniz Juliet’in Evi (Casa di Guilietta), Eski Kale (Castelvecchio), 15 yüzyılda Gotik tarzda inşa edilmiş olan Verona Katedrali, 1904 -1930 yılları arasında çeşitli arkeolojik çalışmalarla ortaya çıkarılan ve bir çok ünlü ismin de katıldığı Verona Caz festivalinin gerçekleştiği Teatro Romano ve Ponte Pietra, San Zeno Basilikası göreceğimiz yerler arasındadır. Erbe (Piazza del erbe) Bra Meydanlarını (Via mazzini - Piazza bra) birleştiren ve klasik İtalyan sokak çalgıcılarına rastlayabileceğimiz, yol üzerinde sırasıyla dizilmiş mağazalarıyla alış-veriş imkanı veren caddede serbest zaman veriyoruz. Ardından bizi bekleyen aracımızda yerlerimizi alıyor ve konaklamamızı gerçekleştireceğimiz, Venedik’e çok yakın mesafede bulunan, İtalya’nın prestijli kültür, sanat ve eğitim merkezlerini bünyesinde barındıran Padova’daki otelimize geçiyoruz. 



2 Gün: TAM GÜN VENEDİK - MURANO & BURANO ADALARI - BOLOGNA

Otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından odalarımızı boşaltarak bizi bekleyen aracımızla, Ortaçağ ve Rönesans dönemi boyunca denizlerdeki en önemli kuvvet olduğu gibi, 13. yüzyıldan 17. yüzyılın sonlarına kadar sanatın ve ticaretin merkezi olan Venedik Cumhuriyeti’nin başkenti, VENEDİK gezimize başlıyoruz. Grand Kanal’a bağlanan kırk beş adet kanal çevresinde kurulu kentte yapacağımız yürüyüş turumuzda, İtalyan Krallığının kurucusu Vittorio Emanuele II Anıtı’nı, Hapishaneye giden mahkumların Venedik manzarasını son bir kez görerek iç geçirdikleri rivayetinden adını alan, Ahlar Köprüsü’nü (Ponte Dei Sospiri), Venedik Cumhuriyeti’nin siyasi merkezi olan Dükler Sarayı’nı (Palazzo Ducale), İtalya’nın en büyüklerinden biri olan Aziz Marko Milli Kütüphanesi’ni (Biblioteca nazionale Marciana) görerek,Venedik’in simgesi San Marko Meydanı’na ulaşıyoruz. Bizans mimarisi sanatının en iyi bilinen örneklerinden biri olan ve içerdiği zengin Bizans mozaikleri nedeniyleAltın Kilise” olarak bilinen San Marko Bazilikası’nı da gördükten sonra, turumuzu tamamlıyoruz. Arzu eden misafirlerimizle, ekstra olarak düzenlenecek Gondol Gezisinin ardınan merkezde serbest zaman veriyoruz. Serbest zamanın ardından, Venedik’te olmazsa olmaz diye nitelendireceğimiz “Murano-Burano Adalar” gezisini gerçekleştirmek üzere bizi bekleyen vapurettomuzda yerlerimizi alıyor ve yola koyuluyoruz. 10. Yüzyıldan beri varolan cam ustalığı ile ünlenmiş Murano Adası  ve “minyatür bir Venedik”izlenimi veren renkli evleri ile dantel el işçiliğinin dünyaca ünlü olduğu Burano Adası gezilerimizi gerçekleştiriyoruz. Gezimizin bitiminde, İtalya’nın Ortaçağ şehirlerinden olan BOLOGNA’ya doğru yola koyuluyoruz. Yaklaşık 2 saatlik yolculuğumuzun ardından, bu güzel şehre varıyor ve gezimize başlıyoruz. Bu eski şehrin merkezi Piazza Maggiore Meydanı, 200 kuleden depremler sonrası kalan Asinelli ve Garisende Kuleleri, şehrin sembolü haline gelmiş olan Neptün Çeşmesi, San Petronio Bazilikası, Santo Stefano Bazilikası, kentin Belediye binası olma özelliği taşıyan Palazzo del Podesta Sarayı görebileceğimiz yerler arsındadır. Rehberimizin buradaki anlatımlarının ardından alış-veriş ve akşam yemeği için serbest zaman veriyoruz. Buluşmamızın ardından BOLOGNA’daki otelimize yerleşiyoruz. 



3 Gün: BOLOGNA - FLORANSA - ROMA

Sabah kahvaltımızın ardından odalarımızı boşaltıyor, bizi bekleyen aracımızda yerlerimizi alarak, Toskana bölgesinin başkenti olan FLORANSA’ya doğru yola koyuluyoruz. Varışımızın ardından, tam anlamıyla görsel bir şölen şeklinde geçecek Floransa yürüyüş turumuza başlıyoruz. 1296-1436 yıllarında inşa edilen, Rönesans'ın ilk önemli mimarlık ürünlerinden sayılan kubbesiyle ünlü Floransa Katedrali’ni (Cattedrale di Santa Maria del Fiore) görüyoruz. Avrupa’nın en büyüklerinden; İTALYA’nın de en büyüğü olan Milli Kütüphane ve Fransisken mezhebinin en önemli kilisesi, Michelangelo, Galileo, Dante, Machiavelli, Foscolo, Gentile, Rossini ve Marconi gibi en ünlü İtalyanların mezar yeri olması nedeniyle “İtalyan Şöhretleri Tapınağı” olarak da bilinen Santa Croce Bazilikasını rehberin anlatımlarıyla fotoğraflayarak turumuza devam ediyoruz. Buradan, adını önünde bulunduğu Eski Saraydan (Palazzo Vecchio) alan ve çevresini süsleyen birçok heykel nedeniyle adeta bir açık hava müzesi gibi görünen Senyörler Meydanına (Piazza Signoria) ulaşıyoruz. Aralarında, Benvenuto Cellini tarafından yapılan bronz Perseus Heykelinin de bulunduğu nefes kesici güzellikteki heykelleri görerek, Eski Köprü’ye (Ponte Vecchio), sokak sanatçıları ve ünlü kafeleriyle bilinen Cumhuriyet Meydanı’na (Piazza Della Repubblica) doğru ilerliyoruz. Gezinti ve alışveriş için vereceğimiz serbest zamanın bitiminde, ROMA’daki otelimize yerleşiyoruz. Konaklama Pomezia’da otelimizde. 



4 Gün: TAM GÜN ROMA - VATİKAN

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında, tam günlük ROMA programımız için otelimizden ayrılıyoruz. İlk olarak dünyanın en eski kentlerinden ROMA’nın sembol yapılarından olan Kolezyum’u görmeye gidiyoruz. Kolezyum; tarihte gladyatör dövüşlerinin yanı sıra, pek çok halk gösterileri, taklit deniz savaşları, hayvan avcılığı, infazlar, meşhur savaşların yeniden canlandırılması ve klasik mitolojiye dayanan dramalara da sahne olmuştur. Antik dönemin en ünlü  bu Arenası’nı, Roma Sarayı’nı takip ederek, rotamız  üzerinde yer alan, Palazzo Di Venezia’ya varıyoruz. Kısa bir fotoğraf molasından sonra, kentin  diğer sembol yapılarından Panteon’a gidiyoruz. Antik Roma'nın tüm tanrıları için tapınak olarak inşa edilen, 7. yüzyıldan sonra kilise olarak kullanılan ve modern İtalya’nın ilk kralı II. Vittorio Emanuele başta olmak üzere İtalyan tarihinin önemli şahsiyetlerinin mezarlarını barındıran Panteon’u ziyaretimizin devamında, antik Domitian Hipodromunun kalıntılarının da bulunduğu ve merkezindeki Dört Nehir Çeşmesi (Fontanadei Quattro Fiumi) ile ünlü Navona Meydanını görerek dünyanın en ünlü çeşmelerinden Aşk Çeşmesi olarak da bilinen, Trevi Çeşmesi’ne geçiyoruz. Burada vereceğimiz öğle yemeği molamızın sonrasında tekrar buluşarak, 17. yüzyıldan beri varlığını sürdüren, adını  İspanya Büyükelçiliği’nden alan İspanyol Merdivenlerine doğru yürüyor, Antik Roma’nın en tarihi meydanlarından olan Popolo Meydanı’na geçerek, ünlü markaları bulabileceğiniz mağazaların ve keyifli vakit geçirebileceğiniz kafelerinin bulunduğu bölgede serbest zaman veriyoruz. Roma’da geçireceğimiz keyifli zamanın ardından, aracımızla buluşuyor ve VATİKAN’a hareket ediyoruz. Seeland’dan sonra dünyanın en küçük ikinci devleti olarak bilinen, Katolik mezhebinin ruhani merkezinde, rehberimizin anlatımlarını dinliyor ve arzu eden konuklarımız ile Aziz Petrus Bazilikasını ziyaret ediyoruz. VATİKAN gezisi sonrası otelimize geri dönüyoruz. Roma’yı gece ışıkları altında merak eden ve keyifli bir akşam geçirmek isteyen konuklarımız, rehberimiz ile birlikte, yemekli “Işıklar Altında Roma” Gecesine katılabilirler.(ekstra) İtalyan müzikleri eşliğinde, ülke mutfağının lezzetlerini tadarak güzel anılarımızı biriktireceğimiz eğlence dolu akşamın ardından otelimize dönüyoruz. Konaklama Pomezia’da otelimizde. 

Not:Özellikle Vatikan’ın tüm bölümlerini ziyaret edecek misafirlerimizin öncelikli olarak İnternetten biletlerini almaları ve bu gün için gerçekleşecek turdan en geç 1 gün öncesinde bunu Rehberimize belirtmeleri gerekmektedir.



5 Gün: ROMA - OUTLET - ALBANO GÖLÜ VE CASTEL GANDOLFO - NEMİ KASABASI - ORVİETO - FABRO-TERME

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından, Katolik Kilisesi’nin lideri Papa’nın yazlık sarayının bulunduğu CASTEL GANDOLFO kasabasına gidiyoruz. Köklü bir tarihe sahip olan kasaba, 2.Dünya Savaşı esnasında Papa XII. Pius tarafından Roma’daki şiddet ortamından kaçan mültecilere sığınak olarak sunulmuştur. Yazlık Sarayın önünden yürüyerek anlatımlarına başlayacağımız turumuzda, sönmüş volkanik bir kraterin üzerinde kurulu bu kasabanın, ALBANO GÖLÜ çevresindeki doğal güzellikleri gözlemleyerek devam ediyoruz. Yerleşim yerlerinin Albano Gölü çevresinde ve Castelli Romani parkı bölgesi içerisinde bulunuyor olması, çehresine ayrı bir doğal güzellik eklemiştir. Yürüyüş sonrası bir kahve molası veriyor, ardından bizi bekleyen aracımıza yerleşiyor ve dağ çilekli Turtaları ve muhteşem manzarasıyla bizleri büyüleyecek olan Nemi Kasabası’na doğru yol alıyoruz. Büyüleyici çevresininin birbirinden güzel fotoğraflarını aldıktan sonra, rehberimizin anlatımları eşliğinde göl kıyısında bulunan kafeteryalarda serbest zaman veriyoruz. Turumuzun devamında, Roma merkeze uğramadan, çevre yolunu takiben, Umbria bölgesine doğru devam ediyoruz. Yaklaşık 1,5 saatlik bir otobüs yolculuğunun ardından, adeta İTALYA’nın Ortaçağ tarihine geri dönüyor ve Finüküler ile ORVİETO kasabasına panoramik görüntüler eşliğinde çıkıyoruz. Buradan, ring seferi yapan otobüslere biniyor, kasabanın en ünlü meydanı olan Duomo (Meydan) Katedraline ulaşıyoruz. Küçük dükkanlarıyla çevreli sokaklarında vereceğimiz molamızın ardından, yine geldiğimiz şekilde geri dönerek, bizi merkezde bekleyen aracımızla Fabro’ya doğru yola koyuluyoruz. Akşam yemeği için alacağımız serbest zamanın ardından, bozulmamış doğal yapısıyla dikkatleri çeken ve Termal bölge özelliğini koruyan Chianciano Terme veya Castellina bölgesinde otelimize yerleşiyoruz.



6 Gün: FABRO - SİENA - SAN GİMİGNANO - PİSA

Otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında, Orta İtalya’nın Toskana bölgesinde bulunan, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan, SİENA’ya geçiyoruz. Ortaçağ görüntüsüne sahip SİENA, Piaza del Campo Meydanı ve bu meydan etrafında geleneksel olarak her yıl gerçekleştirilen at yarışlarıyla (Palio) ünlüdür. Burada, 1348 yılından günümüze ulaşan ve İtalya’nın en etkileyici kiliselerinden olan Siena Katedrali (Duomodi Siena)görerek yürüyüş turumuza başlıyoruz. Ortaçağ’dan günümüze ulaşan Belediye Sarayı, 102 metre yüksekliği ile İTALYA’nın ikinci büyüğü olan Mangia Kulesi’nin çevrelediği ve Avrupa’da ki Ortaçağ Meydanları arasında en büyüklerinden olan Campo Meydanı’nda (Piazza del Campo) turumuzu tamamlayarak serbest zaman veriyoruz. Sonrasında etrafı surlarla çevrili, çok iyi korunmuş bir Ortaçağ kasabası ve Güzel Kuleler Kasabası olarak tanınan SAN GİMİGNANO’ya gidiyoruz. 76 Kulesiyle tarih boyunca defalarca istilalara uğrayan, yanı sıra doğal afetler gören bu kasabada bazıları müze olarak kullanılan 14 tane kulesi vardır. Üzüm bağları ile meşhur SAN GİMİGNANO, beyaz şarap ve dondurmalarıyla da ün salmıştır. Rehberimizin ilgili anlatımlarından sonra, Ortaçağ’dan kalma binaları arasında karşılıklı kurulu mağazaları önünden devam ederek yürüyüş turumuzu tamamlayıp, serbest zaman veriyoruz. Yeniden buluşmamızın ardından, araçlarımızdaki yerlerimizi alarak, eğikliği ile dünyaca ünlü Pisa Kulesi’nin bulunduğu PİSA şehrine gidiyoruz. Edindiği şöhret ile şehri ve ait olduğu kiliseyi bile gölgede bırakan kulenin yanı sıra, Pisa Katedrali (Cattedrale di Pisa), Anıt Mezarlık(Campo Santo),San Giovanni Vaftizhanesi ve Mucizeler Meydanı’nda (Piazza dei Miracoli) rehberimizin ilgili anlatımları ile serbest zaman veriyoruz. Güzel bir günün ardından konaklamamızı gerçekleştireceğimiz, Pisa’daki otelimize gidiyoruz.



7 Gün: PRATO - RAPALLO - SANTA MARGHERİTA - PORTOFİNO - MİLANO

Otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından,termal tatil kasabası olarak ün salmış Montecatini üzerinden, İtalyan Rivierası boyunca kuzeye ilerliyoruz. Ligurya kıyılarının en karakteristik sahil kasabalarından RAPALLO’ya giriyor ve bölgeyi tanıyacağımız ilgili anlatımların ardından SANTA MARGHERİTA’ya ulaşıyoruz. Keyifli ve kısa bir tekne yolculuğu yaparak, rengârenk evlerin çevrelediği küçük limanı ile İTALYA’nın ve Avrupa'nın en resimsel yerleşkelerinden biri olan, 60’lı yılların o harika şarkısına ilham ve adını veren PORTOFİNO’ya geçiyoruz. Rehberimizin anlatımları eşliğinde gerçekleştireceğimiz yürüyüş ve tanıtım turumuzun ardından serbest zaman veriyoruz. Sonrasında tekne ile Santa Margherita’ya geri dönüyor, Ceneviz (Genova) üzerinden, Alpler ile İtalya’nın omurgası olarak bilinen Apenin Dağları arasından, keyifli bir yolculukla, İtalya’nın Roma’dan sonra ikinci büyük şehri olan Milano’ya ulaşıyoruz. Ülkenin otomotiv, moda ve aynı zamanda sanat ve lirik opera merkezi olarak da bilinen şehirde yapacağımız yürüyüş turumuza, 15. Yüzyılda Milano Dükü Francesco Sforza tarafından inşa ettirilen Sforza Kalesi’ni görerek başlıyoruz. İtalyan Operasının en ünlü bestecilerinden Verdi’nin son operasını sahnelediği ve dünyanın en büyük ve tanınan opera binalarından La Scala Tiyatrosu’nu, Milano’da 17 yıl geçiren Leonardo Da Vinci Anıtı,Müzesi’ni görüyor ve dünyanın en eski alışveriş merkezlerinden olan, ünlü moda mağazalarına ev sahipliği yapan Vittorio Emanuele II Galerisi’ni ziyaret ediyoruz. Yürüyüş turumuzu, kentin en merkezi meydanı Piazza Del Duomo’da, Avrupa’nın dördüncü büyük katedrali olan Milano Katedralini (Duomodi Milano) görerek tamamlıyoruz. Akşam yemeği ve alışveriş için serbest zaman veriyor ve ardından otelimize yerleşiyoruz. Konaklama Milano’daki otelimizde. 



8 Gün: MİLANO - COMO GÖLÜ - İZMİR

Otelimizde alacağımız erken kahvaltı sonrasında, bizi bekleyen aracımıza yerleşerek, ülkenin doğal güzellikleri ile en çok ilgi çeken yörelerinden biri olan COMO GÖLÜ’ne hareket ediyoruz. Kıyılarını İtalyan ve Dünya ünlülerinin villalarının süslediği, ülkenin bu üçüncü büyük gölünde, serbest zaman veriyoruz. Keyifle geçireceğimiz bu güzel ortamdan sonra, Hava Limanı’na doğru yola koyuluyoruz. Gerekli Pasaport kontrolleri, bagaj ve check-in işlemlerimizin ardından SUN EXPRESS HAVA YOLLARI ‘na XQ 893 sefer sayılı aktarmasız uçağıyla saat 14:40’da İzmir’e geri dönmek üzere uçuşa geçiyoruz. Yerel saat ile 18:25’de İzmir Adnan Menderes Hava Limanı’na varışımızın ardından, bir başka Academic Tour organizasyonunda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
Tarih İki Kişilik Odada
Kişi Başı
Tek Kişi Ek Yatak1. ÇocukTaksitler
06.04.20241.499,00
1.349,00
1.899,00
1.799,00
1.499,00
1.349,00
0 - 2 Yaş 199,00
3 - 12 Yaş 1.329,00
Taksitler »
18.05.20241.499,00
1.299,00
1.899,00
1.699,00
1.499,00
1.299,00
0 - 2 Yaş 199,00
3 - 12 Yaş 1.279,00
Taksitler »
15.06.20241.499,00
1.399,00
1.899,00
1.799,00
1.499,00
1.399,00
0 - 2 Yaş 199,00
3 - 12 Yaş 1.379,00
Taksitler »
06.07.20241.499,00
1.349,00
1.899,00
1.749,00
1.499,00
1.349,00
0 - 2 Yaş 199,00
3 - 12 Yaş 1.329,00
Taksitler »
18.07.20241.499,00
1.299,00
1.899,00
1.699,00
1.499,00
1.299,00
0 - 2 Yaş 199,00
3 - 12 Yaş 1.279,00
Taksitler »
20.07.20241.499,00
1.349,00
1.899,00
1.749,00
1.499,00
1.349,00
0 - 2 Yaş 199,00
3 - 12 Yaş 1.329,00
Taksitler »
29.07.20241.499,00
1.299,00
1.899,00
1.699,00
1.499,00
1.299,00
0 - 2 Yaş 199,00
3 - 12 Yaş 1.279,00
Taksitler »
03.08.20241.499,00
1.299,00
1.899,00
1.699,00
1.499,00
1.299,00
0 - 2 Yaş 199,00
3 - 12 Yaş 1.279,00
Taksitler »
15.08.20241.499,00
1.299,00
1.899,00
1.699,00
1.499,00
1.299,00
0 - 2 Yaş 199,00
3 - 12 Yaş 1.279,00
Taksitler »
17.08.20241.499,00
1.299,00
1.899,00
1.699,00
1.499,00
1.299,00
0 - 2 Yaş 199,00
3 - 12 Yaş 1.279,00
Taksitler »
22.08.20241.499,00
1.299,00
1.899,00
1.699,00
1.499,00
1.299,00
0 - 2 Yaş 199,00
3 - 12 Yaş 1.279,00
Taksitler »
31.08.20241.499,00
1.299,00
1.899,00
1.699,00
1.499,00
1.299,00
0 - 2 Yaş 199,00
3 - 12 Yaş 1.279,00
Taksitler »
05.09.20241.499,00
1.299,00
1.899,00
1.699,00
1.499,00
1.299,00
0 - 2 Yaş 199,00
3 - 12 Yaş 1.279,00
Taksitler »
14.09.20241.499,00
1.299,00
1.899,00
1.699,00
1.499,00
1.299,00
0 - 2 Yaş 199,00
3 - 12 Yaş 1.279,00
Taksitler »
26.09.20241.499,00
1.299,00
1.899,00
1.699,00
1.499,00
1.299,00
0 - 2 Yaş 199,00
3 - 12 Yaş 1.279,00
Taksitler »
30.09.20241.499,00
1.299,00
1.899,00
1.699,00
1.499,00
1.299,00
0 - 2 Yaş 199,00
3 - 12 Yaş 1.279,00
Taksitler »
12.10.20241.499,00
1.249,00
1.899,00
1.649,00
1.499,00
1.249,00
0 - 2 Yaş 199,00
3 - 12 Yaş 1.229,00
Taksitler »
DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
  • Adnan Menderes Hava Limanı Buluşma (09:30)
Notlar

1- ACADEMIC TOUR hava, yol, sınır kapılarındaki yoğunluk ve olağan üstü durumlarda gerekli gördüğü takdirde, turda, güzergahta ve konaklama bölgelerinde değişiklik yapma hakkına sahiptir.

2- Yeşil Pasaport ve geçerli Schengen vizesi olanların vize almalarına gerek yoktur. Tur tarihine göre, pasaportunuzun ve Schengen vizenizin geçerlilik tarihini ve tura gerekli giriş-çıkış sayılarını (misafirin sorumluluğundadır) kontrol ediniz.

3- Pasaportların seyahat tarihinin bitimi baz alınarak, minimum 3 ay 15 Gün geçerliliği olması gerekmektedir. Ülkelerin talepleri olan pasaport geçerlilik süresi bilgilerine T.C Dışişleri Bakanlığı Resmi web sayfasından ulaşabilirsiniz. Bu bilgi doğrultusunda misafirlerimiz pasaportlarını kendileri kontrol etmelidirler. 3 ay 15 günden az süreli pasaport ile seyahat eden misafirlerimiz, ülke pasaport polisleri tarafından, ülkeye alınmama durumu ile karşılaşabilir. Ayrıca, yırtık, hasar görmüş pasaportlar sınır polisleri tarafından kabul edilmeyebilir.

4- Shengen vizesi alacak yolcularımızın(bebek dahil) pasaport süreleri seyahat tarihinin bitimi baz alınarak en az 6 geçerliliği olması gerekmektedir. Vize için gerekli evraklarını tur tarihinden en az 40-30 gün önce acenteye teslim etmesi gerekmektedir. Ayrıca konsolosluk getirdiğiniz evrakların yanında, tur ücretinin tamamının yattığını gösteren belgeyi de istemektedir. Ödemenin tam yapılması durumunda Acentemiz, ödeme otel araç evraklarını vb. konsolosluğa sunacaktır. 

5- ACADEMIC TOUR yolcu ile konsolosluk arasında aracı konumundadır. Konsolosluk gerekli gördüğü durumlarda vize vermeme hakkına sahiptir. Yolcunun vize alamaması, vizenin yetişmemesi veya tek girişli alması ile ilgili olarak ACADEMIC TOUR`un hiç bir sorumluluğu yoktur.

6- Konsolosluğun vize vermemesi durumunda, ödenen vize, sigorta ve tur ücreti iade edilmez.

7-Firmamız havayolu ile yolcu arasında aracı konumunda olup, 28/09/1955 Lahey Protokolüne tabidir. Tüm uçuşlarda rötar riski her zaman mevcuttur ve uçuş saatleri değişebilir. Yolcu uçuştan 24 saat önce, uçuş saatlerini acenteden teyit etmekle yükümlüdür. Yolcu turu saat değişme riskini kabul ederek satın almıştır. Havayolları’ndan kaynaklanan uçuş saati değişiklikleri, rötar veya uçuş iptallerinden acentemiz sorumlu tutulamaz.

8- Uçak yolculuğu esnasında her yolcunun kabin içine El bagajının bir adedi geçmemesi, 55 cm x 35 cm x 25 cm boyutlarını ve 7 kg ağırlığını aşmaması gerekmektedir. El bagajı hakkının, serbest bagaj hakkına eklenmesi mümkün olmamaktadır. Bu seyahat esnasında kişi başına valiz hakkı maksimum 30 kg ile sınırlıdır. Ekstra valiz veya ağırlıktan ödenecek ekstra bagaj ücretinden ACADEMIC TOURve tur rehberi sorumlu değildir.

9-Kayıt esnasında, pasaportta geçen isim, doğum tarihi, pasaport ve kimlik numarasının sisteme girilmesi gerekmektedir. Uçak biletleri bu bilgilere göre kesilmektedir. Hatalı bilgilerden oluşacak uçak bileti iptal veya değişikliklerinin no-show bedeli misafirlere yansıtılır.

10- Vize olduğu halde ülkenin gümrük memurunun veya polisinin yolcuyu ülkeye kabul etmeme hakkı vardır. Bu durumda acentemizin sorumluluğu bulunmamakta olup, misafir tur ile ilgili haklarını kaybetmiş demektir.

11- Çocuk indirimlerimiz 2 yetişkin ile birlikte konaklamak kaydı ile geçerlidir. Uçaklı turlarımızda 0-2 Yaş bebeklere koltuk verilmez.

12-Tur programı ACADEMIC TOUR Seyahat Acentesi kayıt sözleşmesi maddeleri ile bir bütündür.

13- Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından ACADEMIC TOUR sorumlu tutulamaz.

14- Tur sırasında unutulan, kaybolan, çalınan eşyalardan ACADEMIC TOUR sorumlu değildir. Pasaportunuzun kaybolması yada çalınması halinde Acentemiz yetkilisi/rehberi, diğer seyahat eden misafirlere acentenin taahhüt ettiği üzere Tur Programına devam etmek zorunda olduğundan; kaybın/çalınmanın gerçekleştiği ülkede Pasaport işlemleri, geri dönüş yada tura dahil olma işlemleri ile ilgili tüm organizasyonda kendi sorumluluklarında hareket edeceklerini bilmelidirler. Bu hususta doğabilecek sıkıntı ve sorunlar ile ilgili Acentemiz sorumluluk kabul etmez.

15- Konaklamalarımızı gerçekleştireceğimiz bazı ülkelerde 4* Otel statüsü, ülkemiz 3* statüsüne denk gelebilir. Seyahat edilen ülke standartları göz önünde bulundurulmalıdır.

16- 3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak+1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar,açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için Tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar.

17- Otellerde gruplara sunulan oda tipi haricindeki taleplerinizi (superior,suit,kral dairesi vb.) acentemizden bağımsız otel resepsiyonundan yapabilirsiniz. ACADEMIC TOUR bundan doğabilecek ödeme, ihtilaf veya aksaklıklardan sorumlu tutulamaz.

18- Otelde alınan Kahvaltılar, bulunulan ülkenin kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak, tereyağı, reçel, ekmek, kruvasan, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir. Kahvaltı salonuna yiyecek getirilmesi oteller tarafından kabul edilmemekte olup, salondan dışarı yemek çıkartılması ekstra ücrete tabidir.

19- Turun gerçekleşmesi için, yeterli sayıda katılımcıya ulaşılamadığı takdirde önceden haber vermek kaydı ile Acentemiz turu iptal etme hakkına sahiptir. Misafirimize ödenen ücret, ödendiği şekilde iade edilecektir.

20- 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne ve babalarından biri veya ikisi ile tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvafakat namelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurmaları zorundadır.

21- Kişiler seyahat öncesi yurtdışına çıkış izni, belge vb. durumlarını kontrol etmelidirler.

22- Yolculuk esnasında Emniyet Kemerlerinizin takılma zorunluluğu bulunmaktadır. 0-4 yaş yolcularımız için çocuk araç koltuğu getirilmesi  zorunludur. Kurallara uyulmaması halinde ACADEMİC TOUR uygulanacak olan Trafik cezalarından veya yaptırımlarından sorumlu tutulamaz.

23- Seyahat edilecek ülkelerde tedarik edilen Araç koltuk numaraları satın alındığı gibi olsa dahi yön, yer veya konumu farklılık gösterebilmektedir. Mevcut ülkenin araç şartları doğrultunda yerleştirme yapılmaktadır.

24- Tur esnasında programda bulunan tüm ülkelerde alışveriş ve harcama yapılabilmesi için, Euro bulundurmanız yeterlidir.

25- Gezi süresince rahat yürüyüş ayakkabısı tercih edilmelidir. Gece için yanınıza hırka v.b bir kıyafet bulundurmanızda fayda vardır.

26- İtalya Turumuz ‘’ Uçakla / Özel  Ürün’’ kapsamındadır. 

27- İptal-İade ve değişiklik şartları; Academic Tour Tur Kayıt Sözleşmesi Maddeleri ile bir bütündür. Erken Rezervasyon, Promosyon, Uçaklı ve Özel Ürün Tur Programlarında iptal-iade ve değişiklik hakkı yoktur. Ancak, Özel Seyahat, Sağlık, ve Güvence Sigortası yaptıran misafirlerimiz, MUCBİR sebep göstermesiyle turu satın aldıkları tarihten, tur bitimine kadar yaşadıkları olumsuzluklar güvence altına alınır. Ani gelişen rahatsızlıklar, birince derece vefat veya ani hastalıklar bu güvence paketine dahildir. Gerekçesiz iptaller, kronik rahatsızlıklar sigorta kapsamına girmez. İptal ve iadeler, acentemiz nezdinde yapılmayıp, sigorta şirketi tarafından değerlendirilmektedir.

28- Kayıt esnasında yapılan ödemeler hangi para birimi ve miktarda yapıldıysa; iptal-iade durumunda da aynı para birimi ve miktarlarda geri ödemesi yapılır. Aynı uygulama yurtdışı turlarından seçilen bir yurtiçi turuna rezervasyon değişikliği yapıldığında da geçerlidir.

29-Oteller de, aynı kategoride olması koşulu ile Academic Tour değişiklik yapma hakkına sahiptir.

30- Tüm misafirler, yukarıda belirtilen maddeleri kabul ederek turu satın almış sayılır.


İptal Şartları
https://academic-tour.com/ucakla-italya-turu
İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti.
Ataturk Cad. No: 270/A 1.Kordon-Alsancak
0232 463 25 25


Bu çıktı 29.03.2024 11:58 tarihinde verilmiştir. İZMİR ACADEMİC TOUR İzmir Egetur Turizm Ltd. Şti. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.